Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 22:02

Moim zdaniem odpowiednimi opcjami są tylko Chorwat i ewentualnie druga szansa Isli.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 22:08

Widmer z Udinese ma bardzo dobre staty, nie wiem jak się prezentuje na boisku. O prawą stronę jestem spokojny, Lichy, Romulo i Caceres wystarczą. Trochę gorzej z lewą ale nyślę, że rok się jeszcze przemeczymy.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 22:15

Ja mam nadzieje, że nasi szybko klepną Masuaku, a nie Roma. Lewa obrona obstawiona na 10 lat.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 22:22

Mnie bardziej podoba się Kurzawa, mega ofensywny boczny obrońca ale szanse są nikłe, za dużo by kosztował.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 22:27

Ponoć interesujemy się Zappacostą, obrońca na tyle ofensywny że Atalanta przesuwa go do pomocy. Broni nieźle, jest młodym Włochem, do tego juventino :)

PS. Widmer też niezły.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 22:48

Z lewych moim faworytem jest Jetro Willems, o którym były swego czasu ploty.
Na prawej przed kontuzją Caceresa, to do niego chyba zaczynał się skłaniać Max. Także jeżeli chłop wejdzie w sezon od początku, to może i mniej kontuzji będzie łapał. Zbyt dużo wydatków w tym roku ( Dybala, Pereyra, może Berardi, lewy obrońca, coś się mówi też o pomocniku, no i ten Cavani - wszyscy nie przyjdą, ale nawet wykupienie części z ww. graczy spowoduje braki w kasie ). A to lewa strona w tej chwili wygląda dramatycznie i to pomimo dobrej gry Evry w 2015 roku.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 23:08

Bazyliszek pisze:Ponadto nie wiem czy wiecie ale Buffon co raz starszy, a na horyzoncie nie ma zadnego bramkarza na miare Juventusu..Leali? swego czasu byl wielki hype na niego, obwieszczany następcą Buffona, ale średnio mi sie to widzi.
W sumie to widziałbym u nas Sirigu kiedyś
Nastepca jest tylko jeden - Perin. Szkoda, ze nic sie o tym nie mowi :/
AdiJuve pisze:
Push3k pisze:
Shadow Marshall pisze:Z tego co się orientuje to Isla w QPR grał całkiem nieźle. Z pewnością było to coś lepszego niż Lichy w ostatnim czasie.
A ja słyszałem, że fatalnie.
Nie no nie żartujmy nawet, Isla jest przesłaby, ktoś puścił bajkę,że sobie w tym QPR jakoś nieprzeciętnie radzi. Zwykły średniak na pewno nie lepszy od Lichego. Tak na dobrą sprawę to gorszym transferem Marotty był tylko wspominany Martinez.
Meczow tego jegomoscia nie sledzilem, ale skoro on taki przeslabiak tam w tej deszczowej Anglii, to skad jego srednia not na prawym difenderze - 7.17 (chyba calkiem spoko?).

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 23:11

Ja wiem, że Isla całkiem nieźle tam grał. Z pewnością miał dobry sezon.
Następcą Buffona powinien zostać Perin z Genoi. Co ten chłopak wyprawia na bramce to głowa mała.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 23:15

Crunny pisze:
Shadow Marshall pisze:Stefan jeszcze rok czy 2 ogarnie, ale powoli trzeba się szykować do jego odejścia.
Ostatnio tak z ciekawości zrobiłem reserach wśród prawych obrońców i odkryłem, że jest niewielu graczy, którzy spełnialiby następujące kryteria:
kryterium 1: wiek <26 lat,
kryterium 2: nie jest podstawowym zawodnikiem żadnego z wielkich klubów,
kryterium 3: zagrał już więcej niż 1 dobry sezon,
kryterium 4: jego wartość nie przekroczy 20 mln,
kryterium 5: pokazał już cokolwiek w międzynarodowej piłce, a nie kopie sobie tylko dobrze w jakimś średniaku średniej ligi.

Spełniają je chyba tylko Fabinho z Monaco i Darmian z Torino. Mario z Villarreal, De Silvestri z Sampdorii i Vrsaljko z Sassuolo nie spełniają kryterium
Hmm... może Aleix Vidal ???

Wiem, że to bardziej prawy wingback/pomocnik, ale na prawej obronie też wymiata. Patrz: pierwszy mecz z Fiorentiną w Europa League.

Goral101

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 06:11

Jak wyglada sprawa wykupienia Moraty przez Real ? :think:

paddi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 10:34

Przeczytałem kilka postów, w sumie pierwsze moje od kilku lat (nie wiem czemu tu nie zaglądałem) i nie do końca chyba Was rozumiem. Proponujecie młodych graczy, ok, ale czy jesteście pewni, że oni zagwarantują nam to, co jest teraz? Pomoc się po sezonie-2 sezonach sypnie (Pirlo, Pogba, pewnie Vidal), atak podobnie... Czekam co z Cavanim... Chętnie bym go w Juve widział. Plus naprawdę fajne nazwiska co do linii pomocy. No i bramkarz... Ile Gigi jeszcze pobroni? Tu też przydałby się konkret, choćby wymieniany przez kilku z Was Sirigu. Rozumiem Wasze podejście, młodzi to inwestycja na lata itp., aczkolwiek kilka fajnych nazwisk musi być. Dybalę czy jak mu tam, za bardzo nie oglądałem, więc nie wiem czy się cieszyć czy nie... Czas pokaże.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 10:47

Goral101 pisze:Jak wyglada sprawa wykupienia Moraty przez Real ? :think:
Jak Real będzie chciał go odkupić, a Morata tam wrócić, to go wykupią (teraz za 30 mln albo za rok za 35). A jak Moracie nie widzi się powrót do Madrytu, to klauzula nie ma żadnego znaczenia, bo w klubach na poziomie Juve czy Realu nikt nikogo na siłę w drużynie nie trzyma.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 11:30

Ouh_yeah pisze: Jak Real będzie chciał go odkupić, a Morata tam wrócić, to go wykupią (teraz za 30 mln albo za rok za 35). A jak Moracie nie widzi się powrót do Madrytu, to klauzula nie ma żadnego znaczenia, bo w klubach na poziomie Juve czy Realu nikt nikogo na siłę w drużynie nie trzyma.
Ten wykup nie jest po następnym sezonie? I jeszcze następnym? Było już chyba wspominane z 10 razy, że w tym roku Moraty wykupić nie mogą.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 11:40

A no tak, ciągle mi się wydaje, że już mamy sezon 15/16 :oops:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2015, 12:40

paddi pisze:Przeczytałem kilka postów, w sumie pierwsze moje od kilku lat (nie wiem czemu tu nie zaglądałem) i nie do końca chyba Was rozumiem. Proponujecie młodych graczy, ok, ale czy jesteście pewni, że oni zagwarantują nam to, co jest teraz? Pomoc się po sezonie-2 sezonach sypnie (Pirlo, Pogba, pewnie Vidal), atak podobnie... Czekam co z Cavanim... Chętnie bym go w Juve widział. Plus naprawdę fajne nazwiska co do linii pomocy. No i bramkarz... Ile Gigi jeszcze pobroni? Tu też przydałby się konkret, choćby wymieniany przez kilku z Was Sirigu. Rozumiem Wasze podejście, młodzi to inwestycja na lata itp., aczkolwiek kilka fajnych nazwisk musi być. Dybalę czy jak mu tam, za bardzo nie oglądałem, więc nie wiem czy się cieszyć czy nie... Czas pokaże.
No i po to są Ci młodzi sprowadzani, żeby za rok-dwa przejąć pałeczkę. Zawodnicy w wieku 22-23 lat już stanowią o sile zespołu. Dybała przez rok poduczy się od Teveza, Morata uczy się teraz, Pogba prędzej, czy później odejdzie ale jest już rozwiniętym graczem mimo młodego wieku, Rugani będzie się uczył od Barzy. Mam nadzieję że Berardiego nie odpuszczą. Do środka widziałbym Allana, mógłby od Vidala i Marchisio się uczyć (mam nadzieje, że Pirlo już w sezonie 15/16 nie będzie). Nie możemy skończyć jak Inter i musimy zainwestować teraz w graczy w wieku 20-24 lata.

Zablokowany