Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 00:02

Bazyliszek pisze:Llorente dzisiaj nawet nie wystąpił w meczu, siedział na trybunach, kibice go nienawidzą, to juz jest pewne że odejdzie. Pytanie gdzie? raczej nikt nei jest nam w stanie zagrozić, jeśli chce grać w LM to Tottenham odpada, sam piłkarz wyraził chęć gry u nas, Marotta please nie spieprz tego..lista napastników z dnia na dzień się kurczy, Llorente to chyba ostatni REALNY piłkarz. (Pazzini już ponoć dogadany z Milanem, na stronach fanowskich już wszyscy pewni transferu)
Czyli Quagliarella, Matri, Vucinić, Giovinco Llorente? I Boakye pójdzie do Sassuolo na wypożyczenie. :think:

TheDomin07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 02:46

Chyba z tego grona odpada Dzeko. Kun przez półroku będzie pałzował .

Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 04:34

Dzięcioł pisze: Dla mnie 1/4 LM do minimum. Oczywiście wszystko będzie zależało od wyników losowania grup, niemniej jeżeli nie trafimy do grupy śmierci, należy celować przynajmniej w ćwierćfinał. Napoli w ubiegłym roku mając w grupie City i Bayern, potrafiło awansować dalej i być faworytem do awansu po pierwszym meczu 1/8, jak się później okazało z jej końcowym zwycięzcą, odpadając w iście frajerskim stylu. Inter poległ ze słabiutką Marsylią w jeszcze bardziej frajerskich okolicznościach. Zakładam, że my byśmy tej rywalizacji nie przegrali. Stąd ta 1/4 to faktyczne minimum. Jak sami piłkarze trąbią w mediach o mierzeniu w wygranie LM, to ćwierćfinał musi być celem minimalnym i zwykłą przyzwoitością. I jestem przekonany, że przy założeniu ominięcia grupy śmierci, osiągniemy ten poziom rozgrywek.
Niesety muszę Cie zasmucić. Na 70-80% trafimy do grupy śmierci.
Będziemy losowani z 3 koszyka. Jednak jakbyśmy z takiej grupy wyszli. To wówczas 1/4 mogłaby się okazać zawodem. Po tym jak się wyszło z najtrudniejszej grupy.
Wojt pisze:
Virgil pisze:Właśnie kasy przepalać już nie powinniśmy a ludzie jak Padoin czy Peluso to może są fajni ale jak przychodzą za darmo a nie za jakieś wcale nie małe kwoty. :angry:
No i co masz do Padoina? Idealny rezerwowy, uniwersalny, nie marudzi, a jak gra to gra dobrze. Tacy piłkarze to skarby i tyle.

Chcę Llorente, nikogo innego.

PS. Byłbym zapomniał, Conte out!
Właśnie Padoin to rezerwowy. Sam sobie odpowiedziałeś :angry:
My szukamy wingback'a, który wskoczy do podstawy. Nie uzupełnienia kadry.

P.S Conte out. Czy Ty w ogóle postradałeś zmysły. Nie wiem jak można w ogóle coś takiego wypisywać :angry:
rosomak pisze:Nasi powinni sie juz skupic tylko na napastniku.
Na lewej niech gra Assamoah.
On sobie swietnie tam radzi a rewelacja okresu przygotowawczego jest podobno Pogba, wszyscy go chwala i mimo wielkiej konkurencji jest bardzo blisko 1 skladu.
Asamoah niech gra na lewej bo konkurencja w srodku jest ogromna.
Owszem świetnie sobie poczynał na lewej flance. Jednak
zagrał tam raptem kilka spotkań. Nie liczyłem ile dokładnie. Poza tym to jest stricte środkowy. Niech gra na środku. Tam zapewne będzie dawał nam więcej jakości niż na lewej :wink:

Napastnik to nasz priorytet. To nie podlega najmniejszej dyskusji. Jednak uważam, że kupnp left wingback'a. Podkreślę lepszego od naszego Kuczera. Peluso nie wydaje mi się, żeby taki był :angry:
bendzamin pisze:Wedlug CdS, agent Joveticia, Fali Ramadani, polecial do Londynu i mozliwe, ze Chelsea bedzie gotowa zaplacic klauzule 30 mln .

Llorente nie zostal powolany, a na jednym z ostatnich treningow Athleticu, kibice wywesili transparent "Najemnicy OUT", wymierzony w LL i Martineza. Takze wyglada na to, ze zawodnik odejdzie, a wlodarze klubu z Bilbao mozliwe, ze beda sie musieli lekko ugiac w negocjacjach.
To było fatalne dla Serie A. Która straciłaby kolejną gwiazdę :angry: :evil: :doh: Poza tym po cichu na niego liczyłem i zacząłem się przekonywać do jego "kandydatury" jako zbawca naszego upośledzonego ataku.

Co do zachowania kibiców to jak dla mnie to są ćwierćdebile. Nie mogą pojąć tego, że w takim Bilbao nie mają szans nic tak naprawdę osiągnąć. No może Puchar i Super Puchary kraju :prochno:

Kibice kibicami, ale odsunięcia od składu to chyba tym bardziej nie rozumiem :doh:
squinter pisze:Mam nadzieję, że JoJo nie przeniesie się do Londynu...
:pray:
pumex pisze:
Nadziej pisze:Cholera. Troche pomyslalem ( :D ) i dochodze do wniosku, ze przy fiasku negocjacji w sprawie Llorente wymiana Quaqa na Pazzieniego nie bylaby zla opcja.
Ja ostatecznie byłbym w stanie uznać wymianę Q-Pazzini za sensowną, ale tylko pod warunkiem, że:
-pozyskamy top '9'
-sprzedamy Matriego

Wtedy Pazzini byłby zmiennikiem top '9', Giovinco zmiennikiem Vucinicia i przy takim zestawieniu faktycznie bardziej przydatnym piłkarzem od Q mógłby być Pazzini. Natomiast taki rozwój wydarzeń jest mało realny, głównie ze względu na zbliżający się koniec mercato. Jeśli nie sprzedamy Matriego to wolę, żeby on był zmiennikiem top '9', a nie Pazzini
Nicolas pisze:Kolejne pytanie co z Islą? Gdzie go widzicie?
Castiel i jego nieliczna świta widzą go na prawym ataku obok top '9'. Według nich to Isla ma być głównym asystentem przy naszych golach w przyszłym sezonie. Natomiast Ci normalniejsi widzą Chilijczyka tam, gdzie jest jego miejsce - na prawym skrzydle (wingback), ewentualnie jako b2b. Nie warto zaczynać tego tematu od nowa.

Myślę, że Matri jednak zostanie. Przynajmniej na ten sezon. Uważam również że opcja z wymianą Q-P znacznie się oddaliła. Może jakbyśmy mieli u siebie Llorente, lub Dzeko to wówczas Marotta dopiąłby taką transakcje z Interem. Sądze jednak, że o ile kupimy top'a to nie starczy czasu na dogadanie się z Interem. Aczkolwiek z drugiej strony myśląc to powinna być "krótka piłka" w kwestii takiej wymiany.

Patrząc pod kontem charakterystyki piłkarskiej. To Quaglia nie nadawałby się na zmiennika tap madl. W takiej roli idealny mógłby być Matri i Pazzini o ile wrócił do formy z Sampy.

Isla. Osobiście wydaje mi się, że optymalną pozycją dla niego u nas to prawy skrzydło w 3-5-2. Jednak mogę się mylić, bo nie znam go za dobrze :smile:
Kubas pisze:http://www.solojuve.com/transfery/nieof ... w_juve.php - Kwestia ,,młodego, zdolnego" wydaje się rozwiązana. Daję chłopakowi kredyt zaufania, a Bologna to chyba jedno z lepszych miejsc na rozwinięcie skrzydeł.
Ciekawy jestem jego rozwoju na wypożyczeniu. Będę bacznie śledził jego poczynania :whistle:
zahor pisze:a i niewiele wskazuje na to żeby miało to w najbliższych latach ulec diametralnym zmianom (vide sprzedaż Fabio Boriniego która świadczy o tym, że póki co raczej potęgi w Rzymie nikt budować nie będzie).
De Rossi pisze: Sprzedaż Boriniego o niczym nie świadczy. Przyszedł za niego Destro, silny napastnik na środek ataku. Destro był bardziej potrzebny, bo na bok ataku Roma ma już Lamele, Tottiego, Bojana. Osvaldo był jedynym kandydatem do gry na środku, zresztą argentyński Włoch może grać również na boku. Tottiego Zeman chce wystawiać na boku, tak więc Borini był całkowicie zbyteczny. Dodajmy do tego, że Roma ma jeszcze Nico Lopeza, który z charakterystyki baaaardzo przypomina Boriniego. Dodatkowo Roma pozbyła się szrotu w postaci, m.in. Kjeara czy Jose Angela. Odeszło 2 przeciętnych wychowanków, którzy w tamtym sezonie grali zdecydowanie za dużo - Greco, Rosi. Przyszedł Balzaretti, na środek obrony powraca lider - Burdisso, przyszedł (ponoc dobry??) Castan, a i tak jeszcze kogoś na tę pozycję zakontraktują. W pomocy naprawdę solidny Bradley. W to mercato wydane 35 mln, w tamto niecałe 90. Jak dla mnie Roma ma takie szansę na LM, jak Milan, Inter czy Napoli.

Jestem ciekaw postawy Romy w tym sezonie. Na dobrą sprawę efekty będzie raczej widać dopiero za rok. Myślę jednak, że ten sezon może być dla nich dobrym omenem. Może w końcu będziemy widzieć taką Romę jak dawniej. Oby tylko za naszymi plecami :whistle:
Virgil pisze:Mam nadzieję, że to plotki dotyczące Peluso, widziałem go w meczu reprezentacji i kilku meczach Atalanty (jakiś 4 max 5) i koleś jest zwyczajnie średni, nie wiem w czym on jest lepszy od Zieglera czy De Ceglie.

Zostańmy z tym co mamy jeżeli nie ma kasy na Armero czy Kolarova. Chociaż moim zdaniem nasz guru transferowy chyba kombinuje z całą trójką i czeka na końcówkę mercato.

Dawać tego Llorente ! Jak on przyjdzie to już ewentualny lewy obrońcą będzie miłym dodatkiem ( o ile nie będzie się nazywał Peluso już wolę tego Pereirę)
Ja również nie widzę najmniejszego sensu sprowadzania Peluso. :stop:
Wolę już żebyśmy zostali z Kuczerem i Zieglerem.
Bazyliszek pisze:Arsenal dzisiaj sprzedał Songa do Barcelony za 19 mln, co sie dzieje z tym klubem? zachowują się jakby byli w jakiś niesamowitych długach. Obawiam się, że to oni mogą pozyskać Llorente.
Kurde to się ździwiłem :prochno:
Ja też czytałem kiedyś, że stoją bardzo dobrze pod względem finansowym. Transfer RvP był nieunikniony. Jednak sprzedaż Songa bez wątpienia zaskakuje :shock:

Może szykują kasę właśnie na .. LLLLL :/
km9 pisze:Orientujecie sie moze gdzie bedzie grac w przyszłym sezonie Adebayor? może to bylaby ciekawa opcja?
Jak mówił ktoś wcześniej. Gra.. a właściwie to siedzi w City, pobiera astronomiczną gażę z którą nie chce się rozstać.

Bardzo cieszy mnie zakończenie sprawy z Gabbiadinim. Teraz trzeba wysłać go na wypożyczenie do Bologny i trzymać kciuki za jego dalszy rozwój.
Po cichu liczę, że nasz Immobile odpali i to on zawita do Turynu w przyszłym roku.
Ja mam głęboką nadzieję, że Immobile wróci do nas 8)
rolek86 pisze:
matbar21 pisze:
Bazyliszek pisze:Arsenal dzisiaj sprzedał Songa do Barcelony za 19 mln, co sie dzieje z tym klubem? zachowują się jakby byli w jakiś niesamowitych długach. Obawiam się, że to oni mogą pozyskać Llorente.
Po dzisiejszym występie Giroud jest to bardzo możliwe. Z drugiej strony mam przeczucie, że jego transfer do Juve to tylko kwestia czasu.
km9 pisze:Orientujecie sie moze gdzie bedzie grac w przyszłym sezonie Adebayor? może to bylaby ciekawa opcja?
Jak mówił ktoś wcześniej. Gra.. a właściwie to siedzi w City, pobiera astronomiczną gażę z którą nie chce się rozstać.

Bardzo cieszy mnie zakończenie sprawy z Gabbiadinim. Teraz trzeba wysłać go na wypożyczenie do Bologny i trzymać kciuki za jego dalszy rozwój.
Po cichu liczę, że nasz Immobile odpali i to on zawita do Turynu w przyszłym roku.
Girud jak Girud, to co Podolski grał to dopiero była "poezja".
Ciekawe czy będą szukać jakiegoś napastnika na szpicę?
Nie dzielmy skóry na nieźdzwiedziu po 1 meczu. Skreślić piłkarza po 1 meczu jest conajmniej irracjonalnym posunięciem. Aczkolwiek nie wiem jak grali podczas okresu przygotowawczego :prochno:
Elo Vidal:) pisze:Panowie co Wam powiem, ale Wam powiem. W dzisiejszym meczu Atalanty Coppa Italia nie ma w kadrze dwóch z czterech ich graczy co byli na meczu z Włochy-Anglia. Są to: Gabbiadini i Peluso. Czyli coś jest na rzeczy. Schelotto i Consigli normalnie są. Czyli jest coś na rzeczy. Z Manolo chyba potwierdzają się spekulacje, a Peluso do nas na lewą :think: .
źródło

News o Lichcie

Pisze tam o transferze Lichta do PSG, a Peluso za niego. Może się mylę. Zasugerowałem się tym linkiem, bo na fb na fan page'u Juventus Streaming ktoś dał taki alarmujący nagłówek.
Peluso za Lichta :angry: :angry: To jakiś obłęd :angry: :evil: :angry:
Virgil pisze:Ja uważam, że jeżeli byłaby oferta za 20+mln za Lichsteinera to nie należałoby się zastanawiać tylko przy całej mojej sympatii do niego go sprzedawać.

Po meczach kontrolnych można wywnioskować że naszą główną taktyką będzie 3-5-2 gdzie powiedzmy sobie szczerze Lichsteiner gra średnio a na tą pozycję mamy Islę i Caceresa (wiem, wiem jeden jest po ciężkiej kontuzji, drugi kontuzjowany w tej chwili) a Lichsteiner szczególnie w 3-5-2 nie jest fundamentalną częścią drużyny jak np. Vidal.

Jak dla mnie każde wyjście z tej sytuacji jest dla nas dobre
- zostanie będzie dobrze
- dostaniemy 20+mln (bo za mniejszą kwotę to nie ma nawet co dyskutować) też będzie dobrze.
:doh: Właśnie sam sobie odpowiedziałeś, że obecnie nie możemy jednak sprzedać Lichta. Kontuzja Caceresa. Isla dopiero powraca po kontuzji. Nie uczestniczył w okresie przygotowawczym. Nie wiadomo tak naprawdę w jakiej jest formie. Jak i to kiedy wróci do swojej optymalnej formy.
szczypek pisze:To znaczy ja powiem tak, przed tym mercato potrzebowaliśmy dwóch wzmocnień w pierwszym składzie - obrońca na lewą stronę i napastnik z prawdziwego zdarzenia. Ani jednego ani drugiego nie mamy póki co.

Wzmocniliśmy ławkę i bardzo dobrze, że to zrobiliśmy, jednakże jak mówię, podstawowy skład nie poszedł do przodu. Nie za bardzo widzę sens w burzeniu tego, co zostało zbudowane w poprzednim sezonie. Lichtsteiner w 4-3-3 jest niezastąpiony, nie wiemy jak długo Conte grał będzie 3-5-2, czy po kilku kolejkach nie zaczniemy znowu grać trójką w ataku i czwórką w obronie. Isla to dobry piłkarz, ale tak naprawdę nie wiemy jak sobie poradzi, Caceres jak wórci to też nie wiadomo czy dojdzie do siebie i w ten sposób możemy sobie dołożyć nowy problem. I tam żaden Pepe czy Giaccherini nie zrobią tego co powinni. Mamy być konkurencyjni to bądźmy.

Druga strona medalu jest oczywiście taka, że byłyby z tego pieniądze, ale no na litość boską, czy my musimy ich tak desperacko szukać? Klub z ambicjami, mistrz Włoch nie ma pieniędzy na zakup jednego napastnika z najwyższej półki? Nie ma pieniędzy na przyzwoitego lewego obrońcę?
Odnoszę wrażenie, że obecne ustawienie jest podyktowane brakiem środkowego napastnika z prawdziwego zdarzenia. Jeśli nie sprowadzimy dajmy na to Llorente to osobiście wątpie abyśmy przeszli na 4-3-3.
Conte chyba zdaje sobie sprawę, że 3-5-2 w takiej sytuacji jest lepsze. Ogólnie to moim zdaniem w 4-3-3 bylibyśmy groźniejszy. Jednakże pod warunkiem, że pozyskamy top'a. :pray:
Osmium pisze:Llorente dogadał się z Juventusem. Teraz jeszcze trzeba czekać, bo Bilbao chce za Llorente 36 mln euro, czyli wysokosc klauzuli odejscia. Pierwsza oferta w wysokości 16 mln euro Bilbao odrzucilo.
Podobno Marotta złożył już oferte opiewająca na 18 mln
źródło:http://www.solojuve.com/transfery/juve_ ... orente.php
yamakasi pisze:Tymczasem Reto Ziegler idzie do Stoke City na wypożyczenie http://www.footballzz.com/jogador.php?i ... epoca_id=0
W takim wypadku musimy sprowadzić LO. Oczywiście nie mam na myśli Peluso :naughty:
pumex pisze:Szczypek - :ok: :*

Powiadacie: "20mln za Lichta? Sprzedać!" A ja się pytam, po co te pieniądze? Sądzicie, że one pozwolą na sprowadzenie wymarzonego napastnika? Bujdy, bo tu nie chodzi o brak pieniędzy, tylko o politykę transferową. Sprzedając Ryśka dostaniemy pieniądze z których nie będziemy mieć pożytku a stracimy sprawdzonego, więcej niż solidnego piłkarza pierwszego składu. Isla po kontuzji jest niewiadomą a Caceres nie jest wingbackiem.
Ktoś tu niedawno wrzucał słowa Marotty, że nie sprzedamy Szwajcara i mam olbrzymią nadzieję, że są one aktualne. Niech P$G się wypcha i niech znajdą inną ligę do rabowania
:bravo: :!:
jakku1 pisze:
pablo1503 pisze:Llorente jest nasz - prawie pewne info
A ja mam wlasnie zupelnie inne wrazenie, ze nie kupimy wcale tego Llorente. To moja prywatna opinia, wiadomo. Oczywiscie moge sie mylic (jak kazdy tutaj), ale jakos mi to wszystko do siebie nie pasuje. Zwykle przeczucie, moze poparte bardzo dziwnym brakiem konkretow w tej sprawe ze strony ludzi piszacych na VS.

Moim zdaniem, sciagniemy albo Dzeko, albo Joveticia, albo nikogo ; / Z Llorente tez bylbym nawet zadowolony, ale... cos mi sie po prostu nie wydaje. No zobaczymy, cholera wie, jest jeszcze parenascie dni na zakupy w tym okienku.
Może szopka z Llorente jest zasłoną dymną dla transferu Dzeko, lub Jovetica :think: :whistle: 8)
Castiel pisze:
Bazyliszek pisze:jeśli viola odrzuciła oferte za Jovetica od klubu z obcej ligi, czyli Man City, to nam tym bardziej go nie sprzedadzą w tym oknie.
Zasady nie ma. Moim zdaniem idzie ostatnia prosta i najciekawsze wzmocniania mogą jeszcze nadejść. Mam nadzieje, że jakiegoś napastnika ściagniemy, a kogoś z dwójki Matri/Quag sprzedamy, a tego młodego czarnego wypożyczymy gdzieś.
Richmond Boakye 8)
pumex pisze: Uruchamiając ciut pesymistyczne myślenie, można spodziewać się nieciekawego końca mercato: odchodzi Licht, przychodzi Peluso, zostajemy bez top napastnika.
W optymistycznej wersji zostaje Licht i rzutem na taśmę kupujemy Llorente, chociaż na SJ Venomik poruszył ciekawy aspekt, mianowicie Llorente zdecydowaną większość goli zdobywa głową. Czy o to nam chodzi?
Właśnie coś musi być na rzeczy. Biorąc pod uwage fakt, że wypożyczenie Zieglera do Stoke jest już klepnięte. Zatem pewnie mamy już dogadanego. Teraz pytanie Peluso, czy Armero. Nie sądze, żeby w grę wchodził Kolarov :x Oby to był Armero :pray:
Obawiam się, że niestety to będzie Peluso :angry: :evil:

Właśnie tez sie obawiam czy miałby kto dogrywać ze skrzydeł na głowę Llorente :think:
koki90 pisze:Nie chce mi się wierzyć w sprzedaż Lichtsteinera i zastąpienie go Peluso. Po co zamieniać siekierkę na kijek ? Kokosów za niego nie dostaniemy, a nawet jeśli coś zarobimy na takiej transakcji to 'grosze', które wydamy na co ? Raczej nie na Cavaniego czy Dzeko. No way.

Ciężko przewidzieć co chodzi po głowie naszym włodarzom. Jedyne co jest pewne to to, że bardzo nas interesują uniwersalni zawodnicy.
Myśle, iż w tej styuacji powiedzenie nietrafione. Z tego tytułu, iż Licht jest zwyczajnie lepszy od Peluso :whistle: :naughty:
MishaAveJuve pisze:Jeżeli nie sprowadzimy żadnego TOPa do ataku, ani kogoś chociażby aspirującego do TOPa ani żadnego lewego pomocnika - chociażby jednego piłkarza na jedną z tych pozycji, to to okienko będzie niezłe, jeżeli w ogole udane, na pewno nie dobre. Proste mieliśmy pozyskac napastnika i go nie ma! Był cel który nie został osiągnięty, co z tego że po drodze zostali kupieni inny piłkarze? Marotta jak na razie głównego celu mercato nie osiągnął. Nie wywiązał się - jak na razie - ze swojej pracy.

Dla mnie dobre okienko czy w ogole dobrze wykonana praca to po prostu wykonanie głównego celu, a nie zadowalanie i zasłanianie się innymi pomniejszymi celami.

Podając przykład masz przejechac z Warszawy do Gdańska, nie dojeżdżasz ale szczycisz się że byłeś w Łodzi, Poznaniu i Szczecinie ...

Bez sensownego napastnika, a wydaje się że na horyzoncie pozostał tylko Llorente nie mamy na co liczyc w LM, szczególnie że jak los nam nie będzie sprzyjał, a z tego co kojarzę to jesteśmy w 4 koszyku.

Chyba że faktycznie atak to Vucinic z Giovinco i ultrakombinacyjna gra, do tego Marchisio i Isla którzy dobrze czują się w takiej grze, co też może się okazac skuteczne - nie mówię, że nie.
Porównanie beznadziejne :angry: :doh:

Cel główny nie został zrealizowany. Jednakże pisanie, że Marotta nie wywiązał się ze swojej pracy jest daleko na wyrost :stop:

MishaAveJuve pisze:Jeżeli już mamy się bawic w takie porównania to chcemy jeansów z długą nogawką, ale ich nie kupujemy! wolimy kamizelke, t-shirt, jakos sweter, ale jeansów jak nie było tak nie ma, są jakieś poplamione stare zdarte, w których chodzilismy w tamtym roku na podwórko (serie A) mogą byc, ale na salony (LM) z pewnością nie wypada w takich wychodzic. :)

ot takie porównanie pasuje bo jeansy to dla mnie napastnik, a my nie kupilismy żadnego.

Llorente o czym była mowa wcześniej może nie na 100% ale na 80-90% podwyższy przynajmniej o poziom nasz atak - te jeansy odświezą nam szafę :)

ps. A szejk nie kupił wszystkiego bo jest jeszcze hiszpański model w którym może do końca nie wiadomo jak będziemy wyglądac, ale prawdopodobnie bardzo duze:)
Tutaj się zrekompensowałeś :ok:
Bardzo dobre porównanie :bravo:
Virgil pisze:To o Dzeko możemy zapomnieć, nawet jak Mancini miał zamiar kupować napastnika to nawet jeżeli to ze względu na kontuzję Aguero(jeżeli jest poważna na jaką wyglądała) to Dzeko z nimi zostanie bo zna system gry a np. kupno Damiao możemy być ryzykowne, gdyż trzeba mu dać czas na aklimatyzację itd a wyniki w City muszą być.

Mi osobiście to mercato wbrew obiegowej opinii się wcale nie podoba
- fajnie że wrócił Giovinco i pojawił się Asmoah, ale to były wiadome transfery bo potrzebowaliśmy na gwałt zmienników na te pozycje, a obaj są na tyle klasowi że mogą śmiało walczyć o pierwszy skład.
- Isla to fajny piłkarz, ale kupiony za duże pieniędze (znając Marotte to pewnie musi go wykupić) , po ciężkiej kontuzji i za bardzo nie wiadomo na jaką pozycję bo za Lichsteinera mamy Caceresa. Zobaczymy co z tego transferu wyjdzie, bo gra na trzech frontach grą na trzech frontach ale odpukać w styczniu możemy grać już na jednym froncie.
- teoretycznie pierwsza "11" nie została wzmocniona, dziura na lewej stronie istnieje (i nawet jak przyjdzie jakiś cienias jak Peluso będzie istnieć).
- Napastnika nie widać a Matri i Quag są chyba gorsi niż w tamtym sezonie. Dwa główne cele na mercato nie zostały zakupione za to kupiliśmy masę juniorów, nie do końca niezbędnego Islę, wykupiliśmy Giaca który nie wiem gdzie ma teraz gra. Teraz zanosi się na wywalenie jeszcze kasy na Peluso.

Dla mnie nie wygląda to dobrze.
Owszem zgadza się, że nie można popadać w zbytni optymizm. Nie ma co zbytnio fapać w obecnej chwili nad tym mercato. Jakby przyszedł np. Llorente i Armero to wtedy owszem byłby faptime :smile:

Ponadto sam powiedziałeś, że transfery Kwadwo i Gio były niezbędne do uzupełnienia składu. Zatem nie wybrzydzajmy, że mercato jest złe.

Jest jak narazie :ok: ale może być bajecznie :whistle:
rolek86 pisze:Pismaki na onecie podały info, że Lichtsteiner poroumiał się z PSG. Ciekawe czy Juve wyrazi zgodę na transfer. Ja nie chciałbym aby go sprzedali...
Niezwykle "rzetelne" źródło :prochno:
Pabloz9 pisze:
Dolce Vita pisze:Dzeko. Pierwsza kolejka - pierwsza bramka na koncie. Mówcie co chcecie, dla mnie to klasowy napastnik i bardzo żałuję, że nie mamy na niego szans.
Bramka z czterech metrów w zamieszaniu w polu karnym. W pozostałej części meczu nie zachwycał. Oczywiście, byłby wzmocnieniem, ale skoro on jest klasowy, to Llorente tym bardziej.
Bramka to bramka. Dzeko to taki typ napastnika. Który większośc goli zdobywa właśnie w taki sposób.
Elo Vidal:) pisze:Panowie kolejny zwrot w mercato odnośnie Pazziniego :
Wymiana, która jeszcze wczoraj wydawała się czystą abstrakcją, z godziny na godzinę jest coraz bliższa pomyślnego dla obu stron końca. Giampaolo Pazzini będzie nowym zawodnikiem Milanu, a kolei do Interu dołączy Antonio Cassano.

Żądania Interu były jasne: Cassano + 10 milionów euro za Pazziniego. Milan jest natomiast skłonny zaoferować maksymalnie 5 milionów oraz kartę FantAntonio za snajpera Nerazzurrich. Obaj piłkarze już zaakceptowali takie rozwiązanie, teraz wszystko zależy od włodarzy dwóch mediolańskich gigantów, którzy muszą się porozumieć co do kwoty, którą Milan przeleje na konto Interu. Transakcja jest jednak bardzo blisko pomyślnego zamknięcia.
źródło
Antonio Cassano miałby w tych ostatnich dwóch tygodniach okienka transferowego pzejść do Interu Mediolan. Dzisiaj pojawiło się wiele informacji odnośnie tej transakcji. Adriano Galliani wypowiedział się na temat możliwej wymiany Pazzini - Cassano:

- Są dwa tygodnie do zamknięcia okienka transferowego i zobaczymy co się wydarzy. Będę rozmawiał z prezydentem, trenerem i podejmiemy właściwą decyzję. Cassano? Są rozmowy prowadzone z Interem odnośnie wymiany na innego piłkarza. Cassano mnie poprosił abym go sprzedał, ale zobaczymy co będziemy mogli zrobić. Nie zaprzeczam jednak, że coś jest na rzeczy w tym transferze.
źródło

No to się porobiło. Kurczy się lista nazwisk do ataku w takim razie. RvP, Higuain, Suarez, teraz Pazzini. Więc też wygląda na to, że Matri zostanie w Juve. Quagliarella raczej też. Nie wiemy co zrobimy z Boakye. Gabbiadini pójdzie do Bologny. Więc chyba raczej zanosi się na status quo w ataku Jovetić ciężka sprawa chyba już niemożliwa. Llorente też wielka niewiadoma. Cavani to już nawet nie w ogóle nie wspomnę.
Cassano + kasa za Pazziniego :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Umrę za śmiechu zaraz. Przecież Cassano jest lepszy obecnie. Nawet nie ma co porównywać w zasadzie. Inter chce, aby im Milan jeszcze dopłacił. Ja na miejscu Milanu to bym zabił śmiechem ich :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bazyliszek pisze:Kuczer dzisiaj pokazał swoją grą, że nie potrzebujemy LO :twisted:
Jakby przyszedł taki Armero to dzięki rywalizacji. Stalby się jeszcze lepszy 8)

Forza Juve !
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 08:36

Kolego, ogarnij te cytaty... Cytujesz pół metra forum, żeby dopisac 3 słowa. Bycz, plis...

Hmm to temat o mercato? To podobno Dżeko może zostac w City i stanowic o sile ataku z Tevezem...

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 08:50

stahoo pisze:Kolego, ogarnij te cytaty... Cytujesz pół metra forum, żeby dopisac 3 słowa. Bycz, plis...
Mam na to sposób

:prochno:
Ostatni pełny tydzien mercato, Llorente prawdopodobnie gdzieś przejdzie :D do Juve ?

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 08:57

To chyba najdłuższy post na JP.

Podobno Lichy dogadal sie z PSG

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 09:03

Jeśli to prawda, to nie ma co się za bardzo dziwić Ryśkowi. Może i zadomowił się w Juve i czuje się ważną częścią tej rodziny...Ale dla zawodnika grającego u nas dopiero rok podniesienie zarobków z 1,6 mln do 4,8 mln to niewyobrażalny skok i pod warunkiem, że taka osoba traktuje piłkę czysto zawodowo i nie kieruje się zbytnio sentymentami, raczej nie ma opcji żeby został.

Oczywiście, jak już powiedziałem wcześniej, ile w tym prawdy - nie wiadomo. Nie sądzę też żebyśmy my zgodzili się na transfer, ale przy wspomnianej gigantycznej podwyżce zrozumiałym byłoby gdyby Szwajcar zaczął naciskać na transfer...i tutaj odejście może okazać się nieuniknione :/

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 09:09

Podobno PSG szuka zmiennika na prawą obronę, dlatego nie wierze w te informacje o pensji dla Lichego i też mam wątpliwości czy Lichy będzie chciał zaczynać od roli zmiennika

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 09:42

Corriere dello sport podaje dziś, że Juventus nie ma zamiaru oferować za Llorente więcej niż 15mln.
Taka cena nie ma prawa przejść, skończymy bez topa.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 09:45

pumex pisze:Taka cena nie ma prawa przejść
Dlaczego nie ma prawa? Bo prezydent powiedział, że chce za niego klauzule? Póki co cicho o zainteresowaniu innych klubów, facet za rok odejdzie za darmo jeśli go nie sprzedadzą, złotej piłki raczej już nie wygra żeby płacić za niego 30.

Czekamy na jakieś inne oferty bo odejść na pewno odejdzie.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 09:51

Dla mnie to i tak już w pewnym sensie porażka. Jest 20 sierpnia, za 5 dni gramy mecz ligowy. Od maja mówiło się o napastniku tapmadl, a wygląda na to, że kończymy z duetem Quagliarella, Matri.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 10:01

zoff pisze:Dla mnie to i tak już w pewnym sensie porażka. Jest 20 sierpnia, za 5 dni gramy mecz ligowy. Od maja mówiło się o napastniku tapmadl, a wygląda na to, że kończymy z duetem Quagliarella, Matri.
Wiecie co mnie ####? To, że Giuseppe prawdopodobnie całą swoją uwagę skupił na napadziorze, zapominając o lewej flance. Lichy w p$g za 15 mln euro? Nie ma takiej możliwości. Zysk sięgający 1,5 mln euro ?

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 10:04

annihilator1988 pisze:
zoff pisze:Dla mnie to i tak już w pewnym sensie porażka. Jest 20 sierpnia, za 5 dni gramy mecz ligowy. Od maja mówiło się o napastniku tapmadl, a wygląda na to, że kończymy z duetem Quagliarella, Matri.
Wiecie co mnie ####? To, że Giuseppe prawdopodobnie całą swoją uwagę skupił na napadziorze, zapominając o lewej flance. Lichy w p$g za 15 mln euro? Nie ma takiej możliwości. Zysk sięgający 1,5 mln euro ?
Nie przeżyjemy bez wzmocnienia lewej strony? Wg mnie dużo ważniejsze jest pozyskanie Llorente, a jeśli będzie taka możliwość, można postarać się o Armero.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 10:07

pumex pisze:Corriere dello sport podaje dziś, że Juventus nie ma zamiaru oferować za Llorente więcej niż 15mln.
Taka cena nie ma prawa przejść, skończymy bez topa.
Uważam, że to bardzo rozsądne podejście ze strony Marotty. Taka oferta za zawodnika z rokiem do końca kontraktu, wyrażającego chęć odejścia z klubu jest dobra. Nie ma sensu przepłacać, byleby tylko kogoś kupić. Nie jesteśmy szejkostworem. Llorente ma 27 lat, nie chcę przez to powiedzieć, że jest stary, tylko, że raczej nie będzie już grał lepiej niż do tej pory. Dotychczas jego najlepsze osiągnięcie w Primera Division to 18 bramek w sezonie, a ta liga rzekomo preferuje ofensywny styl gry. Przyjdzie do Serie A i nie wiadomo jak długo będzie dostosowywać się do włoskich realiów i czy w ogóle się kiedyś dostosuje. Jak zostaniemy z Matrim i Quagliarellą to nie będę miał wielkiego żalu do Marotty, bo takie są realia rynku.

Obrazek
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 10:28

stahoo pisze:Kolego, ogarnij te cytaty... Cytujesz pół metra forum, żeby dopisac 3 słowa. Bycz, plis...

Hmm to temat o mercato? To podobno Dżeko może zostac w City i stanowic o sile ataku z Tevezem...
Jak nie chcesz to nie czytaj. Poza tym kolega niżej dał Ci odpowiedź :C

Chciałem odnieść się do wszystkich rzeczy w których miałem coś do dodania. Od czasu mojej ostatniej wypowiedzi na forum.

Więc nie marudź :whistle:
FalsoVero pisze:To chyba najdłuższy post na JP.

Podobno Lichy dogadal sie z PSG
Postaram się dłuższego sklepcić :prochno:

Poproszę o źródło 8)

Forza Juve !
Zablokowany