Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 10:25

Obrazek

Done Dealio? :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 10:36

Prokson pisze:
Vincitore pisze: Domeną Dybali jednak jest zejście ze skrzydła do środka i rogal po długim rogu. Nie muszę chyba przypominać 'gol alla kto' to jest ;)
Mi bardziej od tego KOGOŚ :) przypomina Giovinco z czasów gdy niektórzy pacjenci psychiatryka zestawiali go z Messim. Krótkie prowadzenie piłki, świetna technika użytkowa, zwinność.
Jest jednak przesłanka na to że nie skończy jak obecna gwiazda MLS. Jest bardzo silny na nogach. Ciężko go przestawić i w tym elemencie przypomina Leo czy Teveza

Jak ze skutecznością nie jestem pewien bo te mecze Palermo które widziałem skończył bez gola (chyba, nie pamiętam... :( ) ale jakoś hurtowo tych setek chyba nie psuje skoro trochę tych bramek uciułał a i asyst sporo. Szczególnie że gra w zespole środka tabeli
nie wiem czy można go porownywac do Giovinco..Dybala jednak ma te 177 cm wzrostu a Gio to byl faktycznie karzel 163 cm i nie ma co sie dziwic ze go wszyscy wywracali.

Ponadto nie wiem czy wiecie ale Buffon co raz starszy, a na horyzoncie nie ma zadnego bramkarza na miare Juventusu..Leali? swego czasu byl wielki hype na niego, obwieszczany następcą Buffona, ale średnio mi sie to widzi.
W sumie to widziałbym u nas Sirigu kiedyś

W lecie pozbędziemy się raczej Llorente, Pepe, Matriego.. chcialbym widziec w ich miejsce prócz Dybali jeszcze Berardiego, ktos mowil ze nie gramy skrzydlami a dzis wlasnie mamy zagrac tak przeciwko Interowi i Pepe ma zagrac na prawym skrzydle, czyli pozycji Berardiego

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 10:42

177 cm wzrostu ? to tylko 2 centy mniej ode mnie a nigdy nie uważałem się za niskiego, szczególnie na boisku.

Jest młody, przykładowo taki Lewy ( wyższy ok ) w jego wieku to było niezłe chucherko, dopiero w 2 sezonie w BVB nabrał masy i teraz jest najlepiej grającym napastnikiem obok Ibry tyłem do bramki.

40 mln robi już wrażenie, z jednej strony obawy są ale z drugiej takim zagraniem wreszcie można powiedzieć, że wracamy na pozycję hegemona we Włoszech, którego jako jedynego stać na takie transfery.

edit : jakku wiszę Ci alko za zakład, odezwij się.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 11:01

Na bramkę tylko Perin !

Dybała ok, tylko na kwota z kosmosu trochę.

Dramatycznie potrzebujemy wzmocnić boki obrony i jeden pomocnik do środka nam potrzebny (dwóch jeżeli Pogba odejdzie)

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 11:17

Boków obrony czy pomocy nie musimy w ogóle wzmacniać. Mamy Padoina.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 14:09

Za 1,5 miesiąca wygasają umowy: Storariego, Rubinho, Pepe. Matri mam nadzieję wraca do Genoi. Musimy postanowić co z Romulo, Pereyrą, Berardim (w kolejnym sezonie żaden piłkarz biegający po włoskich boiskach nie może już należeć do 2 klubów) i Zazą (mamy prawo do jego wykupu za 15 mln tylko po aktualnym sezonie). Z wypożyczeń wrócą Sorensen, Isla i... Martinez (mamy z nim kontrakt do 2016). Z rocznym kontraktem zostają Pirlo i Tevez, którzy raczej nie będą chcieli zostać na dłużej. Kontrakt do 2016 roku mają też w tej chwili Evra, Barzagli, Marchisio, Padoin i Caceres. Ze wszystkimi będziemy pewnie chcieli przedłużyć. Pytanie czy ten ostatni dalej będzie chciał pełnić rolę głębokiego rezerwowego.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 14:24

Crunny pisze:Martinez
Ten Martinez :prochno: ? Myślałem, że On już zakończył karierę. Zdecydowanie największa wtopa transferowa Marotty, a nie wiem czy nawet nie nowożytnego Juventusu. Ciekawy jestem, jak będzie wyglądała Nasza kadra po najbliższym okienku transferowym, a zwłaszcza w 2016 :).

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 14:32

Smok-u pisze:
Crunny pisze:Martinez
Ten Martinez :prochno: ? Myślałem, że On już zakończył karierę. Zdecydowanie największa wtopa transferowa Marotty, a nie wiem czy nawet nie nowożytnego Juventusu. Ciekawy jestem, jak będzie wyglądała Nasza kadra po najbliższym okienku transferowym, a zwłaszcza w 2016 :).
Wtopa/wtopy, które zdarzały się na początku kariery Józka w naszym klubie. Nie jest to wina nowego środowiska, ale tego, że przychodził po zajęty 7 miejscu i miał od razu naprawić pozycję klubu... a ten ją nie tylko nie poprawił, ale kolejny raz zajęliśmy 7 miejsce. Gdy bez presji przyszedł Antek i zbudowano na spokojnie ekipę, każdy jego kolejny transfer był udany. Nawet słabo grający Isla, nie był taki kiepski, kontuzja go mocno zahamowała. Martinezowi przedłużony został przed tym sezonem chyba ten kontrakt, pewno łudzono się, że znajdzie się jakiś jeleń, który będzie go chciał u siebie. No i nie znalazł się.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 15:14

Crunny pisze: Kontrakt do 2016 roku mają też w tej chwili Evra, Barzagli, Marchisio, Padoin i Caceres. Ze wszystkimi będziemy pewnie chcieli przedłużyć. Pytanie czy ten ostatni dalej będzie chciał pełnić rolę głębokiego rezerwowego.
Co do przyszłości Evry też nie był bym taki pewien po 2016 roku, Patrice będzie miał wtedy 35 lat i mam nadzieje że już wtedy będziemy szukali dla niego następcy. Co do Caceresa to jednak w tym sezonie gdy był zdrowy to grał dość sporo, chłopaka niszczą kontuzję, przez co traci ze swojej atrakcyjności
wloski pisze:Isla, nie był taki kiepski
Był i to bardzo kiepski.

Osobiście mam nadzieję, że to ostatnie okienko na jakiś okres czasu w którym kolejną rewolucję przechodzi formacja ataku. Z paczki Tevez, Morata, Llorente, Matri, Coman 3 ostatnich najprawdopodobniej odejdzie. Na pewno pozyskamy dwóch nowych napastników (Dybala i ?). Za rok kończy się kontrakt Tevezowi więc to wymusi nie jako kolejny transfer. Więc od ew. finału LM 2015 w roku 2016 ostać się może tylko Morata.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 15:28

Z tego co się orientuje to Isla w QPR grał całkiem nieźle. Z pewnością było to coś lepszego niż Lichy w ostatnim czasie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 15:33

Crunny pisze:Zazą (mamy prawo do jego wykupu za 15 mln tylko po aktualnym sezonie).
Niema miejsca dla niego, mam nadzieję, że wgl nie myślą nad nim.
Crunny pisze:Z wypożyczeń wrócą Sorensen, Isla i... Martinez (mamy z nim kontrakt do 2016).
To on jeszcze żyje? ;O
Crunny pisze:Caceres. Ze wszystkimi będziemy pewnie chcieli przedłużyć. Pytanie czy ten ostatni dalej będzie chciał pełnić rolę głębokiego rezerwowego.
Od kiedy Caceres jest głębokim rezerwowym? ;oo Jak jest zdrowy to gra, a, że teraz ma kontuzje...

Ponoć w przyszłym tygodniu atakujemy Cavaniego ;)

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 15:47

Shadow Marshall pisze:Z tego co się orientuje to Isla w QPR grał całkiem nieźle. Z pewnością było to coś lepszego niż Lichy w ostatnim czasie.
A ja słyszałem, że fatalnie.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 16:19

Push3k pisze:
Shadow Marshall pisze:Z tego co się orientuje to Isla w QPR grał całkiem nieźle. Z pewnością było to coś lepszego niż Lichy w ostatnim czasie.
A ja słyszałem, że fatalnie.
Nie no nie żartujmy nawet, Isla jest przesłaby, ktoś puścił bajkę,że sobie w tym QPR jakoś nieprzeciętnie radzi. Zwykły średniak na pewno nie lepszy od Lichego. Tak na dobrą sprawę to gorszym transferem Marotty był tylko wspominany Martinez.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 21:01

Nie no Isli to bym nie chciał w Juve bo to słabiak choć w Udinese grał świetnie, ale to co ostatnio prezentował Lichy to dno i 10m mułu. Stefan jeszcze rok czy 2 ogarnie, ale powoli trzeba się szykować do jego odejścia.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 21:30

Shadow Marshall pisze:Stefan jeszcze rok czy 2 ogarnie, ale powoli trzeba się szykować do jego odejścia.
Ostatnio tak z ciekawości zrobiłem reserach wśród prawych obrońców i odkryłem, że jest niewielu graczy, którzy spełnialiby następujące kryteria:
kryterium 1: wiek <26 lat,
kryterium 2: nie jest podstawowym zawodnikiem żadnego z wielkich klubów,
kryterium 3: zagrał już więcej niż 1 dobry sezon,
kryterium 4: jego wartość nie przekroczy 20 mln,
kryterium 5: pokazał już cokolwiek w międzynarodowej piłce, a nie kopie sobie tylko dobrze w jakimś średniaku średniej ligi.

Spełniają je chyba tylko Fabinho z Monaco i Darmian z Torino. Mario z Villarreal, De Silvestri z Sampdorii i Vrsaljko z Sassuolo nie spełniają kryterium 5. Ostatnio mamy wysyp utalentowanych lewych (Willems, Kurzawa, Rodriguez, Amavi, Baba, Wendell), ale na prawą bieda! Czyżby znowu opcja na przeczekanie, jak z Evrą? :think:

Zablokowany