Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
Ale piszę o tym co jest tu i teraz. Po prostu stwierdzam fakty przed sezonem nasza drużyna miała trzy główne braki
- napastnik
- lewy obrońca
- zmiennicy
Na dzień dzisiejszy tylko jeden z nich został załatwiony.
Nie liczę na CR7 czy Messiego czy wydawanie na piłkarza 40mln. Ale litości myślisz że naprawdę nas nie stać np. na Lllorente czy Armero/Kolarova. Bo dla mnie argument że nie ma gotówki to żaden argument bo kasę za np. Peluso i Islę wolałbym wywalić na Kolarova czy Armero bo oni są bardziej potrzebni.
Może idź kibicuj Sampdorii skoro uważasz że Juve nikogo przez całe okienko nie jest wstanie sciągnąć na te dwie pozycje, kto będzie wzmocnieniem.
- napastnik
- lewy obrońca
- zmiennicy
Nie liczę na CR7 czy Messiego czy wydawanie na piłkarza 40mln. Ale litości myślisz że naprawdę nas nie stać np. na Lllorente czy Armero/Kolarova. Bo dla mnie argument że nie ma gotówki to żaden argument bo kasę za np. Peluso i Islę wolałbym wywalić na Kolarova czy Armero bo oni są bardziej potrzebni.
Może idź kibicuj Sampdorii skoro uważasz że Juve nikogo przez całe okienko nie jest wstanie sciągnąć na te dwie pozycje, kto będzie wzmocnieniem.
- Giacobbneri
- Juventino
No to Dżeko jest nie do wyjęcia. Ponadto szanse na Llorente maleją ...
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie, głównie chodzi o to, że my powinniśmy skupic się na zbudowaniu silnej, konkurencyjnej 11-stki a później na wzmocnieniach ławki. Na takie transfery jak Asamoaha czy Isli, można było poczekac bo to może robic Real czy Barcelona mające już swoje 11-stki kupujące piłkarzy żeby uzupełnic czy urozmaicic skład. My mamy braki głównie w ataku ale i na lewej pomocy/obronie
Kupno Asamoaha czy Isli to świetnie posunięcia, oczywiście nie kwestionuję tego ale skoro za tych piłkarzy płacimy po 18 mln a są oni wątpliwym wzmocnieniem pierwszej 11-stki to czemu nie chemy zapłacic tych 20 czy 25 mln za napastnika który jest KONIECZNY dla nas ? Ja tego nie pojmuję, szczególnie że Islę kupujemy w trakcie rekonwalescencji po bardzo poważnej kontuzji, jeżeli się nie mylę dokładnie po takiej samej jak miał FaQ, a chyba nikomu nie trzeba tłumaczyc jakim piłkarzem był Fabio przed a jakim jest teraz po kontuzji. Bawimy się w tak duże ryzyko, a nie chcemy wydac naprawdę niewiele więcej na niemalże naszego zbawcę, który ma nas wyleczyc z naszej nieskutecznosci. Oczywiście każdy piłkarz i każdy transfer to ryzyko, ale ryzykując tak bardzo z Mauricio nie możemy zaryzykowac kupując zdrowego napastnika?
TO jak wracając do naszych ciekawych przenosni idziesz do sklepu kupic spodnie i kupujesz bluzki, swetry inne ciżemki wydajesz prawie całą kasę a spodni nie masz..., oczywiście na zmianę się przydadzą, może nawet założy się parę razy, ale bez spodni ani rusz. A do tego wydajesz podobne pieniądze na podarty T-Shirt (Isla
) mając nadzieję, że jak zszyjesz, albo naszyjesz łatkę będzie wyglądało jak nowe
, a spodni nie kupisz bo masz zasadę że za jedną rzeczy możesz wydac do 150 złotych a spodnie kosztują 159 złotych.
Można się zasłaniac okazjami, że akurat Asamoah i Isla to były okazje, ale jak co roku będą okazje na pomocników i obrońców to co, to już nie kupimy napastnika w ogóle, bo nie było okazji? Do tego 18 mln za piłkarza który kuruje się po bardzo poważnej kontuzji, który jeszcze nie jest jakims wybitnym pilkarzem to jest okazja?
Powtórzę jeszcze raz żeby nie było niedomówień.
Kupno Isli i Asamoaha (na nich się skupiłem bo na nich najwięcej wydaliśmy - ale to tylko przykłady, których można podac więcej jak chociażby ten Peluso czy Manolo) to bardzo dobry ruch, wzmacniający całą drużynę, która robi się dużo bardziej konkurencyjna, ale prawda jest taka że mamy teraz na głowie inne wydatki na potrzeby wymagające zaspokojenia natychmiast.
Nie oceniam mercato dzis, bo zostało niemalże 2 tygodnie może zdarzyc się wszytko. Możemy oddac do PSG Lichta za 20 mln, kupic Cavaniego Dzeko i Llorente na raz do tego Kolarova i Armero dla większej konkurencji po lewej a i Maicona na prawą (to jest oczywista przesada z mojej strony - wiadomośc dla większej części forumowiczów [mało kapujących])
Sądząc po dzisiejszych składach, nie myliłem się mówiąc że wg mnie atak będzie stanowił Vucinic z Giovinco podczas sezonu - co może, może będzie strzałem w 10-tke? Wychodzi że obiecaną gwiazdą do ataku byłby Giovinco?:)
Kupno Asamoaha czy Isli to świetnie posunięcia, oczywiście nie kwestionuję tego ale skoro za tych piłkarzy płacimy po 18 mln a są oni wątpliwym wzmocnieniem pierwszej 11-stki to czemu nie chemy zapłacic tych 20 czy 25 mln za napastnika który jest KONIECZNY dla nas ? Ja tego nie pojmuję, szczególnie że Islę kupujemy w trakcie rekonwalescencji po bardzo poważnej kontuzji, jeżeli się nie mylę dokładnie po takiej samej jak miał FaQ, a chyba nikomu nie trzeba tłumaczyc jakim piłkarzem był Fabio przed a jakim jest teraz po kontuzji. Bawimy się w tak duże ryzyko, a nie chcemy wydac naprawdę niewiele więcej na niemalże naszego zbawcę, który ma nas wyleczyc z naszej nieskutecznosci. Oczywiście każdy piłkarz i każdy transfer to ryzyko, ale ryzykując tak bardzo z Mauricio nie możemy zaryzykowac kupując zdrowego napastnika?
TO jak wracając do naszych ciekawych przenosni idziesz do sklepu kupic spodnie i kupujesz bluzki, swetry inne ciżemki wydajesz prawie całą kasę a spodni nie masz..., oczywiście na zmianę się przydadzą, może nawet założy się parę razy, ale bez spodni ani rusz. A do tego wydajesz podobne pieniądze na podarty T-Shirt (Isla

Można się zasłaniac okazjami, że akurat Asamoah i Isla to były okazje, ale jak co roku będą okazje na pomocników i obrońców to co, to już nie kupimy napastnika w ogóle, bo nie było okazji? Do tego 18 mln za piłkarza który kuruje się po bardzo poważnej kontuzji, który jeszcze nie jest jakims wybitnym pilkarzem to jest okazja?
Powtórzę jeszcze raz żeby nie było niedomówień.
Kupno Isli i Asamoaha (na nich się skupiłem bo na nich najwięcej wydaliśmy - ale to tylko przykłady, których można podac więcej jak chociażby ten Peluso czy Manolo) to bardzo dobry ruch, wzmacniający całą drużynę, która robi się dużo bardziej konkurencyjna, ale prawda jest taka że mamy teraz na głowie inne wydatki na potrzeby wymagające zaspokojenia natychmiast.
Nie oceniam mercato dzis, bo zostało niemalże 2 tygodnie może zdarzyc się wszytko. Możemy oddac do PSG Lichta za 20 mln, kupic Cavaniego Dzeko i Llorente na raz do tego Kolarova i Armero dla większej konkurencji po lewej a i Maicona na prawą (to jest oczywista przesada z mojej strony - wiadomośc dla większej części forumowiczów [mało kapujących])
Sądząc po dzisiejszych składach, nie myliłem się mówiąc że wg mnie atak będzie stanowił Vucinic z Giovinco podczas sezonu - co może, może będzie strzałem w 10-tke? Wychodzi że obiecaną gwiazdą do ataku byłby Giovinco?:)
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Dolce Vita
- Juventino
Dzeko. Pierwsza kolejka - pierwsza bramka na koncie. Mówcie co chcecie, dla mnie to klasowy napastnik i bardzo żałuję, że nie mamy na niego szans.
- AdiZ
- Juventino
Okazje Misha słowo klucz. Na ostatnią chwile kadrę Marotta już uzupełniał, jak to zrobił i jak się to skończyło wiadomo. Wysyłałem go po tym do Genui. Teraz wyhaczył okazje i kupił. Isla to bardzo duże ryzyko. Przed kontuzją grał bardzo fajnie. Teraz wielka niewiadoma. Może to być strzał w oko Marotty :-D Byłem przeciwny wykupieniu FabioQ i nie myliłem się po takiej kontuzji ciężko wrócić.MishaAveJuve pisze:Nie, głównie chodzi o to, że my powinniśmy skupic się na zbudowaniu silnej, konkurencyjnej 11-stki a później na wzmocnieniach ławki. Na takie transfery jak Asamoaha czy Isli, można było poczekac bo to może robic Real czy Barcelona mające już swoje 11-stki kupujące piłkarzy żeby uzupełnic czy urozmaicic skład. My mamy braki głównie w ataku ale i na lewej pomocy/obronie
Teraz Marotta musi działać. Galiani robi tak od lat, Moggi robił. Perełki, zaklepuje się lub kupuje się last minute. O napastniku 20+ mówi się od 2 lat. I nie widać takowego. Destro się nie podobał to gra w Romie. Zbieramy fundusze na następne okienko i zostawiamy miejsce dla Ciro Immobile

Mercato cząstkowo ocenia się 1.09 w połowie sezonu i z pucharów na koniec sezonu.
- Lypsky
- Juventino
Włoskie serwisy nie piszą o tym ani słowa, nie przejmowałbym się newsem z onetu.rolek86 pisze:Pismaki na onecie podały info, że Lichtsteiner poroumiał się z PSG. Ciekawe czy Juve wyrazi zgodę na transfer. Ja nie chciałbym aby go sprzedali...
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- LordRahl
- Juventino
Argument idź kibicować Sampdorii....aż się odechciewa pisać...Virgil pisze:Ale piszę o tym co jest tu i teraz. Po prostu stwierdzam fakty przed sezonem nasza drużyna miała trzy główne braki
- napastnik
- lewy obrońca
- zmiennicy
Myślisz, że ja nie chcę topa i LO? Bardzo na nich liczę, jednak bądźmy realistami 2 lata brak LM, dopiero teraz scudetto, były dlugi, z kasą na pewno kolorowo nie jest. Zgadzam się, że zakup Peluso zamiast dorzucić do Armero będzie głupotą ale na litość nie mów, że słabe okienko...
Jest dobre, tak bym to określił, nie rewelacyjne ale na chwilę obecną dobre, jeśli przyjdzie Llorente i Armero bedzie rewelacja.
Nie jesteśmy City, zeby sobie życzyć kogoś i cena nie gra roli, może za 2/3 lata jak będziemy mieć mocną całą 11 i regularne tytuły ew LM to będzie nas stać zeby rzucić 30 mln na takiego kogoś jak Llorente i po kłopocie. Narazie Marrotta niestety musi ciułać każdego eurocenta i dogadywać się z klubami nie mając po swojej stronie wielu argumentów finansowych.
- Pabloz9
- Juventino
Bramka z czterech metrów w zamieszaniu w polu karnym. W pozostałej części meczu nie zachwycał. Oczywiście, byłby wzmocnieniem, ale skoro on jest klasowy, to Llorente tym bardziej.Dolce Vita pisze:Dzeko. Pierwsza kolejka - pierwsza bramka na koncie. Mówcie co chcecie, dla mnie to klasowy napastnik i bardzo żałuję, że nie mamy na niego szans.
- Dybala 4ever
- Juventino
Panowie kolejny zwrot w mercato odnośnie Pazziniego :
No to się porobiło. Kurczy się lista nazwisk do ataku w takim razie. RvP, Higuain, Suarez, teraz Pazzini. Więc też wygląda na to, że Matri zostanie w Juve. Quagliarella raczej też. Nie wiemy co zrobimy z Boakye. Gabbiadini pójdzie do Bologny. Więc chyba raczej zanosi się na status quo w ataku Jovetić ciężka sprawa chyba już niemożliwa. Llorente też wielka niewiadoma. Cavani to już nawet nie w ogóle nie wspomnę.
źródłoWymiana, która jeszcze wczoraj wydawała się czystą abstrakcją, z godziny na godzinę jest coraz bliższa pomyślnego dla obu stron końca. Giampaolo Pazzini będzie nowym zawodnikiem Milanu, a kolei do Interu dołączy Antonio Cassano.
Żądania Interu były jasne: Cassano + 10 milionów euro za Pazziniego. Milan jest natomiast skłonny zaoferować maksymalnie 5 milionów oraz kartę FantAntonio za snajpera Nerazzurrich. Obaj piłkarze już zaakceptowali takie rozwiązanie, teraz wszystko zależy od włodarzy dwóch mediolańskich gigantów, którzy muszą się porozumieć co do kwoty, którą Milan przeleje na konto Interu. Transakcja jest jednak bardzo blisko pomyślnego zamknięcia.
źródłoAntonio Cassano miałby w tych ostatnich dwóch tygodniach okienka transferowego pzejść do Interu Mediolan. Dzisiaj pojawiło się wiele informacji odnośnie tej transakcji. Adriano Galliani wypowiedział się na temat możliwej wymiany Pazzini - Cassano:
- Są dwa tygodnie do zamknięcia okienka transferowego i zobaczymy co się wydarzy. Będę rozmawiał z prezydentem, trenerem i podejmiemy właściwą decyzję. Cassano? Są rozmowy prowadzone z Interem odnośnie wymiany na innego piłkarza. Cassano mnie poprosił abym go sprzedał, ale zobaczymy co będziemy mogli zrobić. Nie zaprzeczam jednak, że coś jest na rzeczy w tym transferze.
No to się porobiło. Kurczy się lista nazwisk do ataku w takim razie. RvP, Higuain, Suarez, teraz Pazzini. Więc też wygląda na to, że Matri zostanie w Juve. Quagliarella raczej też. Nie wiemy co zrobimy z Boakye. Gabbiadini pójdzie do Bologny. Więc chyba raczej zanosi się na status quo w ataku Jovetić ciężka sprawa chyba już niemożliwa. Llorente też wielka niewiadoma. Cavani to już nawet nie w ogóle nie wspomnę.
- bendzamin
- Redaktor
Jesli Pazzini mialby do nas dolaczyc, to tylko i wylacznie jako dodatek do top playera, jesli udaloby sie wymienic go za Quagliarelle i sprzedac gdzies Matriego. Jesli przyjdzie top player, a zostanie Matri, to swiat sie nie skonczy.
Ja licze na to, ze zagescimy w tym tygodniu ruchy w sprawie Llorente. Powinnismy tez sprobowac gdzies upchnac Pazienze i wypozyczyc Masiego oraz Lealiego.
Ja licze na to, ze zagescimy w tym tygodniu ruchy w sprawie Llorente. Powinnismy tez sprobowac gdzies upchnac Pazienze i wypozyczyc Masiego oraz Lealiego.
- Robaku
- Juventino
Spokojnie, spokojnie jest jeszcze Lewy:)
Wq mnie najważniejsze to opchnąc nieużywanych zadowników jak Pazienza, Ziegler, może przy wyciągnięciu ok. 5 -7 mln dałoby rade dołożyć do oferty za LLorente a poza tym wyciągnąc Armero byłoby idealnie, no, ale zawodników tych trzeba sie pozbyć
Dzisiaj w meczu zaprezentowali się całkiem ciekawie, wiec moze sie uda. I myślę, ze tych informacji powinnismy oczekiwać z utesknieniem bo to moze nam odblokować okienko.
Wq mnie najważniejsze to opchnąc nieużywanych zadowników jak Pazienza, Ziegler, może przy wyciągnięciu ok. 5 -7 mln dałoby rade dołożyć do oferty za LLorente a poza tym wyciągnąc Armero byłoby idealnie, no, ale zawodników tych trzeba sie pozbyć
Dzisiaj w meczu zaprezentowali się całkiem ciekawie, wiec moze sie uda. I myślę, ze tych informacji powinnismy oczekiwać z utesknieniem bo to moze nam odblokować okienko.
- Piti
- Juventino
Llorente dzisiaj nawet nie wystąpił w meczu, siedział na trybunach, kibice go nienawidzą, to juz jest pewne że odejdzie. Pytanie gdzie? raczej nikt nei jest nam w stanie zagrozić, jeśli chce grać w LM to Tottenham odpada, sam piłkarz wyraził chęć gry u nas. Aguero dzisiaj kontuzja, będzie pauzował 6 miechow, więc Dzeko zostaje. Marotta please nie spieprz tego..lista napastników z dnia na dzień się kurczy, Llorente to chyba ostatni REALNY piłkarz. (Pazzini już ponoć dogadany z Milanem, na stronach fanowskich już wszyscy pewni transferu)
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2012, 00:01 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Virgil
- Juventino
LordRahl
Rzucać głupimi argumentami to Ty zacząłeś nie ja.
Jak dla mnie to mercato jest na razie 4/10 dlaczego bo Marotta załatwił tylko ławkę i fajnych juniorów, kupi LO albo napastnika będzie 7/10 a jak obu to 10/10.
I ja bardzo cenię Islę jako piłkarza, świetny piłkarz, uniwersalny, wybiegany ale miał poważną kontuzję i na pozycjach na których gra mamy tłok już straszny. Będzie nas kosztował 18mln to dużo jak na piłkarza, który de facto nie jest potrzebny i jest po bardzo poważnej kontuzji. Za te 9mln, które już tyle wydaliśmy mielibyśmy Armero, który jest nam kilka razy bardziej potrzebny niż Isla. Oczywiście jeżeli to ze względów finansowych nie kupujemy LO.
Druga sprawa to pensje, fajnie że Marotta dba o to, nie szasta kontraktami, ale z drugiej strony mamy tak szeroką kadrę że i tak pensję są ogromne. Zwróćmy uwagę na prawą stronę boiska mamy tam : Caceresa, Lichsteinera, Islę, a w 4-3-3 jest jeszcze Pepe i Giac(którzy od biedy mogą i na prawej zagrać w 3-5-2). Mało to nie jest.
Zresztą niedługo nie będzie napastnika którego by Marotta chciał sprowadzić, Llorente to ostatnia opcja i pewnie zaraz jakiś Arsenal czy Tottenham nas przebije.
W newsy że nie było żadnej oferty z naszej strony jakoś nie wierzę, bo sam agent potwierdził nasze zainteresowanie, nie pamiętam czy i Marotta coś o tym piłkarzu nie wspominał.
Rzucać głupimi argumentami to Ty zacząłeś nie ja.
Jak dla mnie to mercato jest na razie 4/10 dlaczego bo Marotta załatwił tylko ławkę i fajnych juniorów, kupi LO albo napastnika będzie 7/10 a jak obu to 10/10.
I ja bardzo cenię Islę jako piłkarza, świetny piłkarz, uniwersalny, wybiegany ale miał poważną kontuzję i na pozycjach na których gra mamy tłok już straszny. Będzie nas kosztował 18mln to dużo jak na piłkarza, który de facto nie jest potrzebny i jest po bardzo poważnej kontuzji. Za te 9mln, które już tyle wydaliśmy mielibyśmy Armero, który jest nam kilka razy bardziej potrzebny niż Isla. Oczywiście jeżeli to ze względów finansowych nie kupujemy LO.
Druga sprawa to pensje, fajnie że Marotta dba o to, nie szasta kontraktami, ale z drugiej strony mamy tak szeroką kadrę że i tak pensję są ogromne. Zwróćmy uwagę na prawą stronę boiska mamy tam : Caceresa, Lichsteinera, Islę, a w 4-3-3 jest jeszcze Pepe i Giac(którzy od biedy mogą i na prawej zagrać w 3-5-2). Mało to nie jest.
Zresztą niedługo nie będzie napastnika którego by Marotta chciał sprowadzić, Llorente to ostatnia opcja i pewnie zaraz jakiś Arsenal czy Tottenham nas przebije.
W newsy że nie było żadnej oferty z naszej strony jakoś nie wierzę, bo sam agent potwierdził nasze zainteresowanie, nie pamiętam czy i Marotta coś o tym piłkarzu nie wspominał.