Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
andylono

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:04

Lichego nie pozbywałbym się za żadne skarby. Mamy się wzmacniać, a nie osłabiać. Już dość świetnych graczy odeszło w tym sezonie z Serie A.

A wie ktoś jak wygląda sytuacja z Polim? To prawda że zaklepaliśmy go na następny sezon?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:37

pakman pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Cos nowego od "starego dobrego onetu" .
Taa, Onet. Przecież Info o Maiconie jest na okładce Tuttosportu.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:40

alina pisze: Taa, Onet. Przecież Info o Maiconie jest na okładce Tuttosportu.
A to nie jest odpowiednik naszego onetu?
Dajcie spokój...Maicon w Juve? Ja tam wolę De Rossiego jeśli już jesteśmy przy nierealnych życzeniach.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:44

W myśl starej zasady 'nie znam sie więc sie wypowiem' stwierdzam, że Lorente za 20 kafli i z pensją ok 4 mln to super opcja.
pablo1503 pisze:Beppowi
Beppe.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:46

Astarot pisze:Lubię Marotte i nie zgadzam się ,że nie potrafi sprzedawać po prostu takich zawodników nikt nie chce kupować. Chociaż z drugiej strony jeżeli potwierdzi się ,że Galata kupi Zarate za ok. 8 mln - te 8 mln ,które mogła wyłożyć za Melo... a notabene miała dać bodajże 11 mln to Marotta wyjdzie na durnia. Asamoaha i Islę uważam też za świetne transfery ale jednak bardzo drogie, bo jeżeli płacimy za takich zawodników 19 mln ... a za Songa ,który nie ujmując 2 poprzednim jest w tym momencie jednak graczem lepszym, bardziej kompletnym-> Barca płaci 18 mln ....? :angry:
A jaki interes miałoby Udinese w puszczeniu swoich dwóch czołowych zawodników na zasadzie współwłasności po normalnej cenie? Chcesz na raty to dopłać. Moim zdaniem Marotta koncertowo przeprowadził te transfery, tym bardziej, że Isle wyrwał już Interowi z gardła.
pablo1503 pisze:
Virgil pisze:Wg Calciomercato prezydent Athletic ma być w poniedziałek lub wtorek w Turynie aby sfinalizować transfer Llorente za kwotę 20mln.
Mam nadzieję, że w tych 20 bańkach wliczone są już bonusy(16+4), bo 20mln + bonusy, to troszkę przesada.
Bonusy się płaci za osiągnięcia sportowe, a jak wiadomo za tym idzie kasa. Jeśli Llorente do nich się przyczyni to naprawdę te 4 mln E, czy tam ile tych bonusów, zwrócą się z nawiązką.

Mówicie, że Marotta szczypie się z każdym eurasem, a potem na forum pojawiają się takie posty, jak te dwa powyżej. Odrobina powagi panowie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 13:49

Co do Llorente to chciałbym jeśli już przyjdzie żeby miał kontrakt zbliżony do naszych najlepiej opłacanych zawodników (poza Buffonem oczywiście). Czyli przedział 3-3,5 mln.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:03

Dante93 pisze:Beppe.
Dzięki, nie wiedziałem jak odmienić :wink:
Llorente jest nasz - prawie pewne info

Obrazek
robocop1992

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:37

pablo1503 pisze: Llorente jest nasz - prawie pewne info
ale skąd to info?

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:55

pablo1503 pisze:Llorente jest nasz - prawie pewne info
A ja mam wlasnie zupelnie inne wrazenie, ze nie kupimy wcale tego Llorente. To moja prywatna opinia, wiadomo. Oczywiscie moge sie mylic (jak kazdy tutaj), ale jakos mi to wszystko do siebie nie pasuje. Zwykle przeczucie, moze poparte bardzo dziwnym brakiem konkretow w tej sprawe ze strony ludzi piszacych na VS.

Moim zdaniem, sciagniemy albo Dzeko, albo Joveticia, albo nikogo ; / Z Llorente tez bylbym nawet zadowolony, ale... cos mi sie po prostu nie wydaje. No zobaczymy, cholera wie, jest jeszcze parenascie dni na zakupy w tym okienku.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 14:59 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:56

jakku1 pisze:
A ja mam wlasnie zupelnie inne wrazenie, ze nie kupimy wcale tego Llorente. No ale oczywiscie moge sie mylic ; )
Czyli dalej obstawiasz transfer Joveticia?

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:57

Tak, tak. Sky zdobyło informacje, ze źródła bliskiego naszemu kierownictwu, że nie ma żadnej oficjalnej oferty za Llorente z naszej strony.

To co, przerzucamy się na ploteczki związane z Dżeko? :lol:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 14:59

Lypsky pisze: To co, przerzucamy się na ploteczki związane z Dżeko? :lol:
Eeee tam. Walmy po całości - Cavani.
Szkoda, że Angelli nie zrobił podobnego triku jak w poprzednim okienku. Pożyczka od EXORu i szybka spłata.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 15:04

Castiel pisze:
jakku1 pisze:
A ja mam wlasnie zupelnie inne wrazenie, ze nie kupimy wcale tego Llorente. No ale oczywiscie moge sie mylic ; )
Czyli dalej obstawiasz transfer Joveticia?
Tak. Albo Jojo, albo Dzeko albo zostaniemy z tym, co jest...

Wydaje mi sie, ze opcje Llorente sondowalismy na wypadek sprzedazy Matriego do Milanu. Galliani zdecydowal sie na Borriello, wiec sprawa powoli upadla. Chociaz, wiadomo jakie jest mercato. Jeszcze moze sie skonczyc tak, ze u nas wyladuje Borriello, w Milanie Matri, a do Interu powedruje Dzeko :prochno: Zmierzam do tego, ze ciezko cos przewidziec, zwlaszcza w tych ostatnich dniach okna, kiedy wszyscy wyciagaja wszystkie asy z rekawa. Tak na bank bedzie w przypadku Milanu, ktory moim zdaniem jeszcze sie bardzo mocno wzmocni. Pytanie brzmi jedynie: kim?

@Bazyliszek

Tylko nie wiadomo, czy ta oferta City to nie jedynie fakt medialny. Tak jak nasz "zakup" L. Damiao pare tygodni temu.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 15:08 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 15:05

jeśli viola odrzuciła oferte za Jovetica od klubu z obcej ligi, czyli Man City, to nam tym bardziej go nie sprzedadzą w tym oknie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 15:09

Bazyliszek pisze:jeśli viola odrzuciła oferte za Jovetica od klubu z obcej ligi, czyli Man City, to nam tym bardziej go nie sprzedadzą w tym oknie.
Zasady nie ma. Moim zdaniem idzie ostatnia prosta i najciekawsze wzmocniania mogą jeszcze nadejść. Mam nadzieje, że jakiegoś napastnika ściagniemy, a kogoś z dwójki Matri/Quag sprzedamy, a tego młodego czarnego wypożyczymy gdzieś.

Zablokowany