Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Szczypek -
:*
Powiadacie: "20mln za Lichta? Sprzedać!" A ja się pytam, po co te pieniądze? Sądzicie, że one pozwolą na sprowadzenie wymarzonego napastnika? Bujdy, bo tu nie chodzi o brak pieniędzy, tylko o politykę transferową. Sprzedając Ryśka dostaniemy pieniądze z których nie będziemy mieć pożytku a stracimy sprawdzonego, więcej niż solidnego piłkarza pierwszego składu. Isla po kontuzji jest niewiadomą a Caceres nie jest wingbackiem.
Ktoś tu niedawno wrzucał słowa Marotty, że nie sprzedamy Szwajcara i mam olbrzymią nadzieję, że są one aktualne. Niech P$G się wypcha i niech znajdą inną ligę do rabowania

Powiadacie: "20mln za Lichta? Sprzedać!" A ja się pytam, po co te pieniądze? Sądzicie, że one pozwolą na sprowadzenie wymarzonego napastnika? Bujdy, bo tu nie chodzi o brak pieniędzy, tylko o politykę transferową. Sprzedając Ryśka dostaniemy pieniądze z których nie będziemy mieć pożytku a stracimy sprawdzonego, więcej niż solidnego piłkarza pierwszego składu. Isla po kontuzji jest niewiadomą a Caceres nie jest wingbackiem.
Ktoś tu niedawno wrzucał słowa Marotty, że nie sprzedamy Szwajcara i mam olbrzymią nadzieję, że są one aktualne. Niech P$G się wypcha i niech znajdą inną ligę do rabowania

- yamakasi
- Juventino
Tymczasem Reto Ziegler idzie do Stoke City na wypożyczenie http://www.footballzz.com/jogador.php?i ... epoca_id=0
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- Argonessar
- Juventino
W kwestii transferu Lichta byłbym na razie spokojny. PSG, a właściwie ich trener powiedział że chcą prawego obrońcę ale nie interesuje ich Lichtsteiner tylko jakiś Francuz. A i Marotta nie jest na tyle głupi (mam nadzieję) aby pozbywać się takiego gracza. Zresztą sam tak mówi jak twierdzicie.
A pomysł z Maiconem to raczej czyste wymysły dziennikarzy które zrodziły się z plotek o Lichcie i tego że są czystki w Interze a dziennikarze podchwycili te "okazje" Marotty.
A pomysł z Maiconem to raczej czyste wymysły dziennikarzy które zrodziły się z plotek o Lichcie i tego że są czystki w Interze a dziennikarze podchwycili te "okazje" Marotty.
- bendzamin
- Redaktor
- Astarot
- Juventino
Lubię Marotte i nie zgadzam się ,że nie potrafi sprzedawać po prostu takich zawodników nikt nie chce kupować. Chociaż z drugiej strony jeżeli potwierdzi się ,że Galata kupi Zarate za ok. 8 mln - te 8 mln ,które mogła wyłożyć za Melo... a notabene miała dać bodajże 11 mln to Marotta wyjdzie na durnia. Asamoaha i Islę uważam też za świetne transfery ale jednak bardzo drogie, bo jeżeli płacimy za takich zawodników 19 mln ... a za Songa ,który nie ujmując 2 poprzednim jest w tym momencie jednak graczem lepszym, bardziej kompletnym-> Barca płaci 18 mln ....? 

- pumex
- Juventino
Jeśli wypożyczenie Zieglera się potwierdzi, to trudno mi będzie zrozumieć takie posunięcie. Od biedy mógł zostać i ubezpieczać lewą flankę, lepsze to, niż oddawanie go za free do Stoke.
Jeśli chodzi o to, co niedawno pisał Jakku o Joveticiu, trudno w to uwierzyć, skoro Viola ponoć odrzuciła kolejną ofertę za Stevana, tym razem od City.
Zastanawiam się, co nas niedobrego czeka w ostatnie dni mercato 2012
Marottcie w końcowym stadium okienka lubią przychodzić do głowy dziwaczne pomysły, jak chociażby (na szczęście niezrealizowana) idea z Andreolim. Mam nadzieję, że tym razem nic głupiego mu nie najdzie do łba, Licht i reszta zostaną u nas i dokupimy w końcu tego upragnionego napastnika.
Jeśli chodzi o to, co niedawno pisał Jakku o Joveticiu, trudno w to uwierzyć, skoro Viola ponoć odrzuciła kolejną ofertę za Stevana, tym razem od City.
Zastanawiam się, co nas niedobrego czeka w ostatnie dni mercato 2012

:lol: Miej pretensje do Udinese, że nie są aż takimi idiotami, albo do Arsenalu, że nimi są.Astarot pisze:Asamoaha i Islę uważam też za świetne transfery ale jednak bardzo drogie, bo jeżeli płacimy za takich zawodników 19 mln ... a za Songa ,który nie ujmując 2 poprzednim jest w tym momencie jednak graczem lepszym, bardziej kompletnym-> Barca płaci 18 mln ....?
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 11:30 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- annihilator1988
- Juventino
P$G kłamie, co pokazały deklaracje o zaprzestaniu zakupów po transferze Ibry i Thiago. Tak czy siak nie należy oddawać Lichego.Argonessar pisze:W kwestii transferu Lichta byłbym na razie spokojny. PSG, a właściwie ich trener powiedział że chcą prawego obrońcę ale nie interesuje ich Lichtsteiner tylko jakiś Francuz.
Reto na wypożyczeniu? Ok, ale z wpisaną klauzulą przymusowego wykupu po sezonie.
- Vincitore
- Juventino
Oddawać Lichego może i nie mamy zamiaru, ale z pieniędzmi nie wygramy. Prawie 3x większe zarobki mogą trochę Szwajcarowi zamącić we łbie, a zapewne agent będzie mu maglował głowę.
Oczywiście piłeczka jest po naszej stronie, nie musimy go sprzedawać, ale jak się uprze to przecież nie będziemy chłopa trzymać siłą.
Mam jednak nadzieję, że z nami zostanie.
Oczywiście piłeczka jest po naszej stronie, nie musimy go sprzedawać, ale jak się uprze to przecież nie będziemy chłopa trzymać siłą.
Mam jednak nadzieję, że z nami zostanie.
- wagner
- Juventino
Jak tak czytam to co ostatnio niektórzy wypisują na forum to nie pragnę niczego innego jak tylko zamknięcia okienka i grania. Bo niektórym otwarte okienko źle służy. :doh:
to już lepszą decyzją było by żeby u nas został. Albo niech odchodzi na stałe albo niech zostanie. Wypożyczenie to półśrodek, ileż można .. :roll:yamakasi pisze:Tymczasem Reto Ziegler idzie do Stoke City na wypożyczenie http://www.footballzz.com/jogador.php?i ... epoca_id=0
- rosomak
- Juventino
Odejscie Lichta nawet za 20 mln nie ma sensu itak Marotta nie sprowadzi super snajpera.
Tu nie koniecznie chodzi o to ze jak sprzedamy kogos to odrazu kasa pojdzie na Ville i damy 40mln.
Nie tak to wyglada.
We wloszech jest bardzo wysokie opodatkowanie, nie ma takiej kasy tez jak w premier league, my wydajac 40 mln wydamy znacznie wiecej na zarobki i na sam transfer.
Lichsteiner jest genialny, on gra i w pomocy i obronie bardzo dobrze, nawet ostatnio sprawdzil sie na srodku.
Glupota bylo by go sprzedac, potrafi sie dostosowac do kazdej taktyki.
Na moje oko zobaczycie ze za moment do skladu wejdzie Pogba, chlopak jest swietny, robi furore w okresie przygotowawczym.
Do napadu Llorente to swietna opcja, jezeli Dzeko nie sprowadzimy to on bylby genialny.
Sprowadzimy napastnika i bedziemy mieli zespol o klase lepszy od Milanu i INteru, tylko zeby jeszcze tego Conte nam uniewinnili:(, bo to jest poprostu masakra.
Tu nie koniecznie chodzi o to ze jak sprzedamy kogos to odrazu kasa pojdzie na Ville i damy 40mln.
Nie tak to wyglada.
We wloszech jest bardzo wysokie opodatkowanie, nie ma takiej kasy tez jak w premier league, my wydajac 40 mln wydamy znacznie wiecej na zarobki i na sam transfer.
Lichsteiner jest genialny, on gra i w pomocy i obronie bardzo dobrze, nawet ostatnio sprawdzil sie na srodku.
Glupota bylo by go sprzedac, potrafi sie dostosowac do kazdej taktyki.
Na moje oko zobaczycie ze za moment do skladu wejdzie Pogba, chlopak jest swietny, robi furore w okresie przygotowawczym.
Do napadu Llorente to swietna opcja, jezeli Dzeko nie sprowadzimy to on bylby genialny.
Sprowadzimy napastnika i bedziemy mieli zespol o klase lepszy od Milanu i INteru, tylko zeby jeszcze tego Conte nam uniewinnili:(, bo to jest poprostu masakra.
- francois
- Juventino
Lichtsteiner za 20 milionów
Nieźle ktoś dał do pieca.
Wg mnie nic nie ma na rzeczy w tej kwestii. Za Krasicia też wykładali ponoć 30 milionów, a za Amauriego nawet 50...
Ale gdyby ktoś dawał za niego taką kasę to oddałbym go od razu. Za rok lub dwa większość z Was będzie go wypychać na siłę i wyzywać od pijawek
Wg mnie nic nie ma na rzeczy w tej kwestii. Za Krasicia też wykładali ponoć 30 milionów, a za Amauriego nawet 50...
Ale gdyby ktoś dawał za niego taką kasę to oddałbym go od razu. Za rok lub dwa większość z Was będzie go wypychać na siłę i wyzywać od pijawek

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pablo1503
- Juventino
Mam nadzieję, że w tych 20 bańkach wliczone są już bonusy(16+4), bo 20mln + bonusy, to troszkę przesada.Virgil pisze:Wg Calciomercato prezydent Athletic ma być w poniedziałek lub wtorek w Turynie aby sfinalizować transfer Llorente za kwotę 20mln.
Jeżeli jakimś cudem udałoby się Beppowi(?) ustalić kontrakt na <4mln, to rewelacja.Virgil pisze:Lllorente ma dostać kontrakt w wysokości 3,5-4,5mln + bonusy.