Cristiano Ronaldo

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 12:03

Crunny pisze: 25 maja 2021, 11:20 2. Brak CR7 w bardzo ważnym dla nas meczu o LM
To chyba najbardziej. Nie kupuję gadania, że Ronaldo się zmęczył i tak po prostu odpuścił mecz.
Jeśli komuś marzą się realne wzmocnienia, to CR7 musi odejść. 31 netto... wow. Na nim nic sensownego nie zbudujemy, po trzech latach to jasne jak słońce.
Szykują grunt pod powrót Maxa?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 12:05

Juve_Forever_88 pisze: 25 maja 2021, 11:14
jackop pisze: 24 maja 2021, 22:49
Maly pisze: 24 maja 2021, 22:43Widzisz Chris, a kibice Juve chcieli wygrać 3 mistrzostwa a nie jedno[...]
No to się spotkali z celami pośrodku, bo Ronaldo z Juventusem zdobył dwa ;)
Hahahaha. Wielki ekspert Maly nawet nie wie, ile mistrzostw Juve zdobyło z CR7 w składzie. Komicznie śmieszne podsumowanie twórczości Malego.
Maly doskonale wie, ale ty masz problem ze zrozumieniem najprostszych zdań. Pewnie dlatego nie piszesz na tym forum nic ani mądrego ani głupiego a jedynie cytujesz moje posty. Właściwie nie wiem czy napisałeś tu 5 postów bez cytowania mnie. Twoja obecność jest tu kompletnie zbędna i smutna zarazem. Niektórzy przede mną już co to nawet pisali ale jak widać nie zrozumiałeś.

Czy oddanie go za darmo nie ma sensu? To oszczędność 60mln więc dlaczego nie? Marketinogo już nikogo nie przyciągnie a w czasach pandemii nie zapełni stadionów. Sprzedaż to powiedzmy 25mln więc czy to robi aż taką różnicę? Zarówno 60mln jak i 85 daje duże możliwości na rynku, pozwala np. sprowadzić Locatelliego i mi to wystarcza.

@MRN: jeśli Juve_Forever_88 ma bekę z moich postów to znaczy musiałem napisać coś mądrego.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 12:14

Jeżeli przyszedłby trener z jajami i dobry taktyk, motywator i mentor - mógłby zrobić z niego 9, bo strzelać chłop potrafi.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 12:37

Był taki moment gdzie wierzyłem że jeżeli przyjdzie odpowiedni trener to Ronaldo ustawi na 9-tce tam gdzie w sposób logiczny może jeszcze coś dać drużynie, a ten będzie na tej pozycji grał wykonując wszystkie obowiązki, które środkowy napastnik musi wykonywać. Patrząc jednak na to jak wyglądała gra Ronaldo w sytuacji gdy klub staczal się w kierunku LE, a on miał to głęboko w dupie co pokazywała jego postawa na boisku już nie wierzę w żadne dostosowanie się CR7, on jest na to za stary, jego ego jest takie a nie inne, on jest człowiekiem, który zawsze wszystko robi najlepiej więc dalej wykonuje rzuty wolne...

Zresztą nawet mecz z Bolonią pokazał jak mógłby ten zespół wyglądać, Dybala, Kulu, Chiesa jakby dostali konkretnego środkowego pomocnika i trochę więcej wsparcia od lewego obrony to nawet przy utrzymaniu Moraty mogliby stworzyć wreszcie zespół. Z Ronaldo jest to niemożliwe zarówno taktycznie czysto sportowo jak i finansowo.

Liczę że ten dzisiejszy wpis to pożegnanie. Liczę też na wspomniane wyżej ego Ronaldo który niby jest ambitny i szuka wyzwań, a także chce walczyć o najwyższe cele, widząc że w Juve już o LM nie powalczy, zmieni klub. Kolejna kwesta to zarobki, wiele jest głosów że nikt nie zapłaci mu tyle co my to prawda, ale być może to ego i mityczna chęć wygrywania Ronaldo odezwie się i pozwoli mu zaakceptować 2 lata grania za 15 mln na rękę w zamian za rok grania u nas za 30. Na taką pensje pewnie PSG byłoby stać, Utd zresztą też, a marketing swoje by zrobił.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 13:20

Ewidentnie Cristiano nie jest już w stanie nic więcej dać Juventusowi. Dwa mistrzostwa wygrał, dorzucił Puchar I Superpuchar Włoch. Do tego król strzelców - nie ma lipy. Natomiast nie dziwię się, że nie wspomniał o LM - z nim w składzie zaliczyliśmy spory regres w tych rozgrywkach i dla obu stron będzie lepiej jak współpraca się zakończy na tym etapie. Dla niego może najlepszym kierunkiem byłoby PSG (choć nie jestem pewien czy go potrzebują - mając Neymara i Mbappe w składzie) - ma ram szanse na kolejne mistrzostwo, króla strzelców i wiekszą szansę na LM, niż z United.

Zgadzam się z jednym z przedmówców - pyknął 100 bramek, zapisał się w historii klubu, fajnie było mieć jednego z najlepszych w historii tego sportu w naszym składzie - za to trzeba Ronaldo podziękować. O ile oczywiście ten post jest jego pożegnaniem. 😁

Chociaż w sferze marzeń - chciałbym zobaczyć sezon odkupienia - Ronaldo, który jeszcze raz pokazuje wszystkim, że jest najlepszy i gra tak niesamowity sezon po 3 latach posuchy w LM, że prowadzi nas do zwycięstwa. Niestety brzmi to raczej jak scenariusz filmu, niż coś co może się przydarzyć.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 13:30

Maly pisze: 25 maja 2021, 12:05Zarówno 60mln jak i 85 daje duże możliwości na rynku, pozwala np. sprowadzić Locatelliego i mi to wystarcza.
Zapomniałeś dodać, że jest to wariant wysoce optymistyczny.

Skoro Juventus przynosi za duże straty i jest zmuszony ciąć koszty, to logicznym jest założenie, że w momencie odejścia Crisitano te środki nie zostaną ponownie rozlokowane - przynajmniej nie w całości. Jeśli firmę dopada kryzys i jest zmuszona zwalniać pracowników, to zaoszczędzonych pieniędzy nie wydaje się na zatrudnienie nowych pracowników.

Poza tym nie mieszałbym budżetu płacowego i transferowego, bo w siedzibie Juve nie ma raczej suwaka, który możesz przesuwać jak w FMie, natychmiastowo przenosząc środki z jednego do drugiego.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 13:54

Garreat pisze: 25 maja 2021, 12:03
Crunny pisze: 25 maja 2021, 11:20 2. Brak CR7 w bardzo ważnym dla nas meczu o LM
To chyba najbardziej. Nie kupuję gadania, że Ronaldo się zmęczył i tak po prostu odpuścił mecz.
A dlaczego miał się nie zmęczyć? Chłopie ile on już ma lat? W środę biegał cały mecz i w niedziele miał prawo czuć się zmęczony. Tuż za rogiem Euro. Nie uważasz, że głupio byłoby złapać jakiś uraz w meczu ze słabą Bologną?
towalski pisze: 25 maja 2021, 12:14 Jeżeli przyszedłby trener z jajami i dobry taktyk, motywator i mentor - mógłby zrobić z niego 9, bo strzelać chłop potrafi.
Pełna zgoda :ok:
Urbi27 pisze: 25 maja 2021, 12:37 Był taki moment gdzie wierzyłem że jeżeli przyjdzie odpowiedni trener to Ronaldo ustawi na 9-tce tam gdzie w sposób logiczny może jeszcze coś dać drużynie, a ten będzie na tej pozycji grał wykonując wszystkie obowiązki, które środkowy napastnik musi wykonywać. Patrząc jednak na to jak wyglądała gra Ronaldo w sytuacji gdy klub staczal się w kierunku LE, a on miał to głęboko w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> co pokazywała jego postawa na boisku już nie wierzę w żadne dostosowanie się CR7, on jest na to za stary, jego ego jest takie a nie inne, on jest człowiekiem, który zawsze wszystko robi najlepiej więc dalej wykonuje rzuty wolne...
No właśnie nie mieliśmy okazji zobaczyć CR7 w Juve z odpowiednim trenerem na ławce - szkoda
Adrian27th pisze: 25 maja 2021, 11:50 Na chwile obecną to ma rok kontraktu i jeżeli ktoś chce go kupić, to musi zapłacić.

Z całym szacunkiem ale lepiej go trzymać rok u nas, niż za darmo oddać, bo marketingowo przyciągnie nam więcej kibiców i zainteresowania.
On już przyciągnął tych co miał przyciągnąć. Mógłby zostać gdybyśmy zobaczyli odpowiednie kroki zarządu by zrobić jednak dream team + CR7, a do tego na pewno potrzebne są pieniądze i znakomity trener. Jeśli pozostanie Ronaldo ma oznaczać oszczędzanie na reszcie drużyny to ja dziękuję. Stanowczy stop porażkom z Porto, Lyonem i Ajaxem z tym gwiazdorem w składzie. To sie nie kalkuluje

FORZA JUVE!!!
Juve_Forever_88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 14:08

Maly pisze: 25 maja 2021, 12:05 Maly doskonale wie, ale ty masz problem ze zrozumieniem najprostszych zdań. Pewnie dlatego nie piszesz na tym forum nic ani mądrego ani głupiego a jedynie cytujesz moje posty. Właściwie nie wiem czy napisałeś tu 5 postów bez cytowania mnie. Twoja obecność jest tu kompletnie zbędna i smutna zarazem. Niektórzy przede mną już co to nawet pisali ale jak widać nie zrozumiałeś.
@MRN: jeśli Juve_Forever_88 ma bekę z moich postów to znaczy musiałem napisać coś mądrego.
:D :laugh: :(
jackop pisze: 25 maja 2021, 13:30
Maly pisze: 25 maja 2021, 12:05Zarówno 60mln jak i 85 daje duże możliwości na rynku, pozwala np. sprowadzić Locatelliego i mi to wystarcza.
Zapomniałeś dodać, że jest to wariant wysoce optymistyczny.

Skoro Juventus przynosi za duże straty i jest zmuszony ciąć koszty, to logicznym jest założenie, że w momencie odejścia Crisitano te środki nie zostaną ponownie rozlokowane - przynajmniej nie w całości. Jeśli firmę dopada kryzys i jest zmuszona zwalniać pracowników, to zaoszczędzonych pieniędzy nie wydaje się na zatrudnienie nowych pracowników.

Poza tym nie mieszałbym budżetu płacowego i transferowego, bo w siedzibie Juve nie ma raczej suwaka, który możesz przesuwać jak w FMie, natychmiastowo przenosząc środki z jednego do drugiego.
Dokładnie. Za trudne jednak do zrozumienia dla niektórych.
towalski pisze: 25 maja 2021, 12:14 Jeżeli przyszedłby trener z jajami i dobry taktyk, motywator i mentor - mógłby zrobić z niego 9, bo strzelać chłop potrafi.
Otóż to. Niestety w obecnej chwili CR7 jest już raczej niereformowalny (nastawiony na własne sukcesy i liczby). Może Zidane, może Klopp, ewentualnie jakiś inny trener, który coś poważnego osiągnął. Nie bez powodu Allegri rzekomo chciał odpalenia CR7, którego ego poszybowało chyba już do Saturna.

Juve - storia di un grande amore!

od 97 r. solo Juve!

Subiektywna lista forumowych klaunów:
- Maly (ARCYKLAUN EXTRA);
- Baczu (ARCYKLAUN);
- Alexinho 10 (ARCYKLAUN);
- Poprostu (ARCYKLAUN);
- Siła Spokoju;
- Sorek 21;
- Urbi 27;
- Vitoo.
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 14:19

A jaki trener byłby odpowiedni dla Ronaldo? ;) Allegri zły bo zbyt defensywny, Sarri zły bo kazał trenować o 15 a Pirlo zły bo zbyt koleżeński? No niestety ale Ronaldo sam powiedział, że od 2 sezonów nie interesowało go kolejne mistrzostwo Włoch tylko wolał koronę króla strzelców. Pewnie, że chciałby wygrać LM ale nie był w stanie pojąć, że jego taktyką nie da się tego zrobić.

@jackop: tak to trochę uproszczenie ale Locatelli to tylko przykład. Milika + kolejny rok Moraty można mieć za mniej a mam wrażenie, że nasza siła ofensywna w ogóle by przy takiej zamianie nie spadła. Wiem, że powiesz że to mylne wrażenie ale to jak gra Morata bez CR7 pozwala mi mieć takie zdanie ;) Zresztą finanse to już kwestia drugorzędna, bo najważniejsze jest to jak będziemy mogli grać w kolejny sezonie.

No ale dobra policzmy to:
Ronaldo 2021/22 - 29mln amortyzacja + 58 kontrakt = 88mln w księgach
Locatelli 2021/22 - 8mln amortyzacja + 8 kontrakt = 18mln w księgach (założyłem kontrakt na 4 lata przy transferze za 40mln)
odejście Ronaldo = -29mln w księgach
Locatelli za Ronaldo = 47 w księgach na ten 2021/22
Podsumowując w księgach ostaje nam oszczędność 41mln.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2021, 14:30 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 14:23

dawid91 pisze: 25 maja 2021, 13:54
A dlaczego miał się nie zmęczyć? Chłopie ile on już ma lat? W środę biegał cały mecz i w niedziele miał prawo czuć się zmęczony. Tuż za rogiem Euro. Nie uważasz, że głupio byłoby złapać jakiś uraz w meczu ze słabą Bologną?
Tylko że w tym meczu ważyły się losy tego, czy Juventus zagra w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów. Stawka była wysoka. Ja sobie od razu pomyślałem, że jeżeli Ronaldo nie gra na własną prośbę, to znaczy, że już kładzie wiadomo co na Juventus. Bologna niby słaba, ale już ze słabszymi rywalami traciliśmy w tym sezonie punkty, i to z Ronaldo w składzie. Także wydaje mi się, że gdyby mu zależało, to by w tym meczu zagrał.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 14:32

szczypek pisze: 01 marca 2021, 00:09 Przeglądając listę osiągnięć Ronaldo dopadło mnie przemyślenie czy będzie tam kiedyś wpisany rekord w ilości zje.banych rzutów wolnych (strzelanych tak samo od kilku lat z niezrozumiałą wiarą w to, że ten jeden na 30 czy 50 strzałów da drużynie gola).

I pieprzyć drużynę, jak trzeba nie szanować siebie, żeby dalej próbować...
Pozwolę sobie zacytować siebie w kontekście kolejnego sezonu z Ronaldo w składzie. To byłoby jak jedna z tych prób z rzutu wolnego, niby człowiek wie, a jednak się łudzi.
Plis, nie idźmy tą drogą

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 14:34

Tak samo odpuszczał mecze przed LM, mimo że np. graliśmy z Lazio. Odpuszczał także gdy graliśmy mecz o frytki w grupie LM już po zapewnieniu sobie awansu. Po prostu jawnie kładł lachę na mistrza a liczyła się tylko korona króla strzelców, której nie zdobył rok temu.

I nie grał całego meczu z Atalantą, nie piszcie głupot, zszedł w 70 minucie.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 14:39

B@rt pisze: 25 maja 2021, 14:23
dawid91 pisze: 25 maja 2021, 13:54
Tylko że w tym meczu ważyły się losy tego, czy Juventus zagra w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów. Stawka była wysoka. Ja sobie od razu pomyślałem, że jeżeli Ronaldo nie gra na własną prośbę, to znaczy, że już kładzie wiadomo co na Juventus. Bologna niby słaba, ale już ze słabszymi rywalami traciliśmy w tym sezonie punkty, i to z Ronaldo w składzie. Także wydaje mi się, że gdyby mu zależało, to by w tym meczu zagrał.
Juventus musiał wygrać a i tak nie był pewny awansu. Dla Ronaldo widocznie euro ważniejsze. Nie twierdzę, że od Juventusu, ale od zagrania w meczu z Bologną w takich okolicznościach jednak tak. Koledzy spokojnie do przerwy sobie z nią poradzili, więc była to dobra decyzja. Gdyby mecz układał się nie po myśli to jestem pewny w 100%, że wszedłby z ławki. Jakby miał wywalone i chciał odejść, izolował się od zespołu, pakował manatki, "wpisz sobie dowolne wysrywy brukowców " to by go tam po prostu na ławce nie było
Maly pisze: 25 maja 2021, 14:34 I nie grał całego meczu z Atalantą, nie piszcie głupot, zszedł w 70 minucie.
:facepalm:

FORZA JUVE!!!
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 15:13

Jest teamjackop, który uważa, że Juventus jest lepszy z CR7 w składzie, i teamMaly, który ma zgoła odmienne zdanie. Abstrahując już od tego, która strona ma rację, to kurde - jak nie teraz to za rok będzie trzeba go pożegnać i budować drużynę bez niego. Portugalczyk nie będzie grał wiecznie i w końcu będziemy musieli zmierzyć się z tym, że odpowiedzialność za strzelanie goli spadnie na kogoś innego. Ja akurat też nie widzę argumentów za tym, żeby go trzymać jeszcze jeden sezon. Nie łudźmy się, Ligi Mistrzów nie wygramy, stadionów, tak jak pisał Maly, w dobie koronawirusa i tak nie zapełni, będzie już raczej słabszy niż lepszy, a przy tym jest ogromnym obciążeniem finansowym. Jeśli w nadchodzących tygodniach znajdzie się chętny do zapłacenia za niego tych 25 mln, to na miejscu Agnellego podarowałbym Portugalczykowi jeszcze jedno Ferrari w podziękowaniu za grę, przygotował kolejną pamiątkową koszulkę i osobiście zmajstrował dziesięć nowych kompilacji z jego bramkami z Sampdorią i Atletico na FB i Insta, żeby tylko poczuł się odpowiednio doceniony i gotowy do odejścia.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2021, 15:30

Maly pisze: 25 maja 2021, 14:19 No ale dobra policzmy to:
Ronaldo 2021/22 - 29mln amortyzacja + 58 kontrakt = 88mln w księgach
Locatelli 2021/22 - 8mln amortyzacja + 8 kontrakt = 18mln w księgach (założyłem kontrakt na 4 lata przy transferze za 40mln)
odejście Ronaldo = -29mln w księgach
Locatelli za Ronaldo = 47 w księgach na ten 2021/22
Podsumowując w księgach ostaje nam oszczędność 41mln.
Wszystko fajnie, ale jeśli faktycznie kolejny raz próbujemy przesunąć wypłatę pensji, to znaczy że jesteśmy już za punktem martwienia się o FFP. Amortyzacja to nie są fizyczne (w sumie cyfrowe) pieniądze, tylko zapis księgowy. Jak Sassuolo zażyczy sobie wyłożenia całej kwoty od razu, to nieważne jak niska będzie amortyzacja, jeśli w danym momencie nie będziemy mieli 40 mln do wykorzystania na koncie.

Inny przykład: pensja Donnarumy i potencjalnego nowego trenera + zmniejszenie wydatków na płace to będzie akurat rok kontraktu Cristiano. Co oczywiście nie znaczy, że wykluczam możliwość transferu Włocha. Z resztą tą kasę możemy przeznaczyć na wszystko: zatrzymanie wszystkich pracowników klubu, utrzymanie dotychczasowego finansowania drużyn młodzieżowych i sekcji kobiecej, załatanie różnicy w budżecie, która wyniknie z tego, że zajęliśmy 4 a nie 1 miejsce w Serie A. Możemy sobie gdybać.

I jeśli mógłbym prosić, to może trzymajmy się kwot netto jak do tej pory, albo chociaż dopisz, że chodzi ci o kwoty łącznie z podatkiem. Nie wiem czy robisz to celowo, żeby lepiej pasowało do twojej narracji, czy z jakiegoś innego powodu, ale utarło się, że pisząc o pieniądzach na tym forum (7 mln pensji, 20 mln za transfer) podajemy wartości pomijając część należną fiskusowi.

Nie mam problemu z odejściem CR7, jeśli faktycznie jest zbyt dużym obciążeniem dla obecnego, nadszarpniętego przez pandemię budżetu.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2021, 15:50 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ