Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 23:04

MishaAveJuve pisze: ps. a pojawiam sie na forum wtedy gdy mam czas
mimo wszystko piłkarzy się wypoŻycza a nie wyporzycza ale to tak btw ;)

imo w kwestii Jovetic czy Ramirez nie ma co dyskutować bo i tak skończymy z namaszczonym przez swojego agenta na następce Zoli w Chelsea Giovinco :prochno:

@Bruce Badura
nie mamy czasu i kasy na eksperymenty z de jongami czy innymi torresami nam jest potrzebny ktoś kto wejdzie do pierwszej jedenastki i zacznie grać - ktoś kto będzie gwarantem jakości żeby nei trzeba się było zastanawiać - "ok, wydalismy na niego X mln tylko żeby się opłaciło"

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 23:14

@Łoles

Mamy ograniczone pole manewru, gdyby tylko atak był do wzmocnienia, to żadem problem...musimy liczyć się z wydaniem 40 milionów na napastnika, a w grę wchodzi Igła, Dzeko i ktoś jeszcze? Mamy jeszcze jakieś opcje? - w dodatku uważam, że Igła nigdzie nie pójdzie...

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 23:24

@Bruce Badura
niby tak, ale imo zakup de jonga który ma dopiero pierwszy niezły sezon to ryzyko na jakie nie możemy sobie pozwolić zważywszy na to że widząc jak popieprzony jest rynek, gdzie ktoś kopnie kilka razy prosto piłkę i od razu jest warty 20 baniek, to gracz twente tani nie będzie

a propos rynku to gram w wolnych chwilach w cma 0102 z łatką od tego sezonu i taka oto dostałem dzisiaj ofertę
Obrazek

http://zapodaj.net/342002636469.jpg.html - jakby się wysypywał obrazek w poście.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 08:41

Bruce Badura pisze:Luuk de Jong 40 występów, 27 bramek, 18 asyst i co o nim myśleć?
Nie wiadomo, nie ma sensu chyba ryzykować kupna Huntellaara v. 2. Nie w obecnej chwili.

gryfel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 08:41

Widzialem ze gdzies sie przewinelo nazwisko Nesty. W programie "Lo sai che" ktory transmituja na TuttoJuve.com mowili, ze brat Nesty zapytany jego o przeprowadzke do Juventusu, zamiast odpowiedziec to sie rozesmial... i smial sie przez cale dwie minuty :P To tak dla zastanowienia sie czy oplaca sie napalac.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 08:48

@Łoles
Luuk już w zeszłym sezonie zaliczył w 32 meczach Eredivisie 12 goli i 12 asyst, a dwa lata temu w 12 meczach po 2 gole i asysty. U tego zawodnika następuje normalny progres umiejętności. Jeśli nawet będzie do wyjęcia Dzeko lub Higuain to trzeba będzie liczyć się z furą pieniędzy wydaną na transfer i na gażę dla zawodnika, a do wzmocnienia są jeszcze skrzydła i środek pomocy.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 11:06

@mateusz6 wiesz nie mówię że koleś jest cienki, zwracam tylko uwagę na fakt że liga włoska jest specyficzna i że może sobie w niej nie poradzić bo bądź co bądź nie osiągnął jeszcze zbyt wiele i stąd moja opinia że nie mamy czasu i kasy na takie eksperymenty.

Ten grajek ma/będzie miał tylu przeciwników ilu oponentów - imo na tą chwilę to nei jego szukamy, aczkolwiek to tylko moje zdanie ;)

A w kwestii jego ceny nie sądzę że przy dzisiejszym rynku Twente puści go poniżej 20mln.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 11:32

Łoles pisze:@mateusz6 wiesz nie mówię że koleś jest cienki, zwracam tylko uwagę na fakt że liga włoska jest specyficzna i że może sobie w niej nie poradzić bo bądź co bądź nie osiągnął jeszcze zbyt wiele i stąd moja opinia że nie mamy czasu i kasy na takie eksperymenty.

Ten grajek ma/będzie miał tylu przeciwników ilu oponentów - imo na tą chwilę to nei jego szukamy, aczkolwiek to tylko moje zdanie ;)

A w kwestii jego ceny nie sądzę że przy dzisiejszym rynku Twente puści go poniżej 20mln.
Zawsze jest ryzyko, że zawodnik sobie nie poradzi w innej lidze np. Quaresma, Taiwo, Mendieta, Elia itp. Po prostu czasami trzeba zaryzykować. Liverpool zainwestował w Suareza, Arsenal w Van Persiego, a Inter w Sneijdera i nie żałują swych decyzji. Tak samo Dzeko i Higuain mogą sobie nie poradzić w Serie A.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 12:45

mateusz6 pisze: Zawsze jest ryzyko, że zawodnik sobie nie poradzi w innej lidze np. Quaresma, Taiwo, Mendieta, Elia itp. Po prostu czasami trzeba zaryzykować. Liverpool zainwestował w Suareza, Arsenal w Van Persiego, a Inter w Sneijdera i nie żałują swych decyzji. Tak samo Dzeko i Higuain mogą sobie nie poradzić w Serie A.
Czasem to ryzyko na samym wstępie jest większe, jak w przypadku podkreślonej dwójki.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 12:48

O i się zaczyna, że Portugalczycy i Hiszpanie się nie nadają do Serie A. Za to cała Ameryka Południowa jakoś daje radę :D

Sunday Times już wszystko ustalił tak jak Nam pasuje. Van Persie do City, Podolski do Arsenalu a Dzeko do Juventusu.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 13:01

mateusz6 pisze: Tak samo Dzeko i Higuain mogą sobie nie poradzić w Serie A.
Z Higuainem to prawda, ale to zawodnik na tyle ruchliwy, że najpewniej udałoby mu się przełamać swoje braki fizyczne. Natomiast w Dżeko nie wierzę, bo to snajper kompletny- silny fizycznie i poukładany taktycznie, świetnie się ustawiający i grający głową. Do tego mieszkańcy Bałkańskiego wybitnie radzą sobie w Serie A.

De Rossiego przepraszam za moją pomyłkę, musiałem oglądać wtedy Palermo w okresie, kiedy Miccoliemu przydarzyła się jakaś kontuzja i po prostu współpraca obu panów zrobiła na mnie dobre wrażenie.

Natomiast Mishy proponuję, żeby wyzuł swoje posty z wszelkiego rodzaju inwektyw, bo rzeczy pisze nienajgłupsze, tylko ciężko go traktować poważnie, kiedy połowa to obrażanie swojego rozmówcy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 13:06

Ouh_yeah pisze:O i się zaczyna, że Portugalczycy i Hiszpanie się nie nadają do Serie A. Za to cała Ameryka Południowa jakoś daje radę :D
Nie o to chodzi. Obaj byli koszmarnie wolnymi zawodnikami, w tak taktycznej lidze jak Serie A dla takich nie ma miejsca.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 13:26

Osobiście jestem zwolennikiem L. de Jonga, chyba nawet jako pierwszy o nim wspomniałem. Potrzebujemy snajpera, to oczywiste, ale dla mnie priorytetem są skrzydła i środkowy pomocnik. Sytuacji na naszych bokach tłumaczyć nie muszę, a środek pola jest naszą najważniejszą formacją. To jest serce drużyny. Widać to teraz, kiedy MPV nie grają już tak jak na początku sezonu.

Gość

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 13:40

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Ciekawe rzeczy tutaj piszą, w sumie Dzeko jest troche podobny do Ibry, może coś w tym jest... :smile:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2012, 13:55

Nie dziwie się RVP żę chce odejść z Arsenalu, Wenger chyba trochę się pogubił w swojej koncepcji budowania drużyny na młodych grajkach.

Zablokowany