Wszystko o AS Roma
- Vimes
- Juventino
- annihilator1988
- Juventino
No i co moje dziubaczki? Wygląda na to, że sprawdziły się moje przypuszczenia co do Romy i jej zdolności finansowej
. Zawsze sprowadzali jakieś "anonimy", z których później 90% okazywało się szrotem. W tym okienku też tak będzie 
Edit
Sorry, wciąż świętuje swoje imieniny
Edit
Sorry, wciąż świętuje swoje imieniny

Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 00:45 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marian50
- Juventino
Nie rozumiem czego się spodziewaliście po tym inwestorze z USA....Ja nigdy nie wierzyłem w to,że coś dobrego zrobią z tym klubem.
Poza tym Ci Amerykanie...no u nich jest ten ich futbol bardziej popularny
Pewnie nawet myślą,że gole z główki się nie liczą 
Poza tym Ci Amerykanie...no u nich jest ten ich futbol bardziej popularny

- Virgil
- Juventino
A ja bym jednak Romy tak nie skreślał , a inwestor od razu mówił ze wszystko będą robić zgodnie z finansowym fair play i budować powoli zespół.
A Zeman potrafi pracować z młodzieżą i może nic nie wygrał ale raczej Roma najpierw chce awansować do LM a potem będą myśleli o wygrywaniu czegokolwiek.
Zresztą mercato dopiero wystartowało..
A Zeman potrafi pracować z młodzieżą i może nic nie wygrał ale raczej Roma najpierw chce awansować do LM a potem będą myśleli o wygrywaniu czegokolwiek.
Zresztą mercato dopiero wystartowało..
- annihilator1988
- Juventino
Niedawno była konferencja Zemana, a na której poruszono kwestię Juve
"D: Dużo mówi się o trzeciej gwiazdce dla Juventusu.
Z: Dziwne, że jeszcze pytacie mnie o to [śmiech – dod. red.]. Wyraziłem już swoją opinię. Jak czytam pewne książki i zaglądam w pewne fakty, myślę, że 28 tytułów to za dużo."
Powiadam Wam, że upokorzenie Romy w nadchodzących rozgrywkach, będzie jednym z wielu smaczków tegorocznego sezonu. Special one fajnie wypowiedział się na temat szkoleniowca drużyny z Rzymu
"D: Dużo mówi się o trzeciej gwiazdce dla Juventusu.
Z: Dziwne, że jeszcze pytacie mnie o to [śmiech – dod. red.]. Wyraziłem już swoją opinię. Jak czytam pewne książki i zaglądam w pewne fakty, myślę, że 28 tytułów to za dużo."
Powiadam Wam, że upokorzenie Romy w nadchodzących rozgrywkach, będzie jednym z wielu smaczków tegorocznego sezonu. Special one fajnie wypowiedział się na temat szkoleniowca drużyny z Rzymu
- Vincitore
- Juventino
Zabawny jest ten gość. Nic nigdy nie osiągnął w swojej trenerskiej karierze, a macha szabelką do tych największych. To tak jakby jakiś piłkarski laik w Italii podważał klasę Del Piero.
Co do samego Zemana to życzę mu jak najgorzej, nawet nie chodzi o jego samą niechęć do Juventusu (chociaż to też pewnie w jakimś stopniu skierowało mnie na drogę pogardy tym typem). Po prostu denerwuje mnie jego osobowość i nawet ostatnie utarczki słowne z Mourinho, którego klasę również podważał.
Mam nadzieję, że wyjdzie w przyszłym sezonie na Juventus tą swoją ultraofensywną taktyką i powieziemy jego zespół przynajmniej pięcioma klaczami.
Co do samego Zemana to życzę mu jak najgorzej, nawet nie chodzi o jego samą niechęć do Juventusu (chociaż to też pewnie w jakimś stopniu skierowało mnie na drogę pogardy tym typem). Po prostu denerwuje mnie jego osobowość i nawet ostatnie utarczki słowne z Mourinho, którego klasę również podważał.
Mam nadzieję, że wyjdzie w przyszłym sezonie na Juventus tą swoją ultraofensywną taktyką i powieziemy jego zespół przynajmniej pięcioma klaczami.

- De Rossi
- Juventino
Roma gra swój pierwszy sparing, z jakąś anonimową drużyną. Po 1 połowie prowadzą 5-0. Strasznie się bawią.
ROMA (4-3-3): Lobont; Taddei, Burdisso, Romagnoli, Jose' Angel; Greco, Florenzi, Pjanic; Lopez, Osvaldo, Totti.
http://www.nightwishtarja.co.cc/p/blinertv.html
Przeciwnik nie jest wymagający, ale podoba mi się Nico Lopez.
ROMA (4-3-3): Lobont; Taddei, Burdisso, Romagnoli, Jose' Angel; Greco, Florenzi, Pjanic; Lopez, Osvaldo, Totti.
http://www.nightwishtarja.co.cc/p/blinertv.html
Przeciwnik nie jest wymagający, ale podoba mi się Nico Lopez.
- francois
- Juventino
Roma faktycznie chyba nie myśli o zawojowaniu ligi. Ponoć o krok od odejścia do Liverpoolu jest Borini. Może The Reds szukają już następcy Suareza 

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Castiel
- Juventino
W Romie to poza De Rossim nie ma chyba nikogo kto mógłby ten zespół poderwać i byłby jakoś wyróżniającym się zawodnikiem na tle całej ligi. Szkoda mi chłopa bo przywiązaniem do barw klubowych imponuje, ale przez to pewnie już nic w piłce klubowej nie wygra.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 11:29 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Fakt, De Rossi jest na chwilę obecną chyba jedynym topowym piłkarzem w Romie, ale mają jeszcze kilku młodych, którzy pod okiem Zemana mogą stać się bardzo dobrymi zawodnikami, np. Pjanic, Borini, Lamela. Jednak to dalej mało, by myśleć o czymś konkretnym w sezonie 12/13. Już nawet Totti apeluje o porządne wzmocnienia. Ich problem to głównie masakrycznie słaba obrona, muszą coś z tym zrobić. Na dniach dołączy do nich Bradley, ale ciężko zakładać, że to będzie dla nich zbawienne wzmocnienie.
Co ciekawe, Zeman planuje przerobić Tottiego na typowego bocznego napastnika. W wieku 36 lat może to być trudne
Co ciekawe, Zeman planuje przerobić Tottiego na typowego bocznego napastnika. W wieku 36 lat może to być trudne

- Castiel
- Juventino
W moim odczuciu to równiez mało. W Romę teraz trzeba wpompować mnóstwo pieniędzy by zespół faktycznie był pewny zajęcia na mecie miejsce 1-4. Romie pomogłoby tak przynajmniej 70-80 mln i budowanie zespołu wokół De Rossiego, a klub pewnie nie wyda połowy z tego. Ciężkie czasy czekają klub z Rzymu. Chociaż może honoru stolicy z powodzeniem będzie bronić Lazio.
- pumex
- Juventino
No właśnie na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale w zeszłym mercato Giallorossi wydali blisko 80mln na transfery, czyli bardzo dużo. Poszli za bardzo w ilość a nie w jakość, co jest wielkim błędem, bo kasy nie ma, jakości też jakby nie widać.Castiel pisze:Romie pomogłoby tak przynajmniej 70-80 mln i budowanie zespołu wokół De Rossiego, a klub pewnie nie wyda połowy z tego.
Zobaczymy, ile wydadzą w tym roku, ale nie można mówić, że ich nie stać, skoro w pierwszym roku rządów Amerykanów wydali kupę kasy