Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:10

Szczerze mówiąc, to po przyjściu Amerykanów do Romy spodziewałem się czegoś więcej. Myślałem, że na poważnie włączą się do walki o scudetto i spróbują pokazać się w Lidze Mistrzów. Jednak wydają się nie mieć tak ambitnych planów.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 22:16

No i co moje dziubaczki? Wygląda na to, że sprawdziły się moje przypuszczenia co do Romy i jej zdolności finansowej :wink: . Zawsze sprowadzali jakieś "anonimy", z których później 90% okazywało się szrotem. W tym okienku też tak będzie :wink:
Edit
Sorry, wciąż świętuje swoje imieniny :D
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 00:45 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 23:45

Mamy 4 dzień mercato, wstrzymaj się jeszcze annihilator1988.

Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 01:24

Nie rozumiem czego się spodziewaliście po tym inwestorze z USA....Ja nigdy nie wierzyłem w to,że coś dobrego zrobią z tym klubem.
Poza tym Ci Amerykanie...no u nich jest ten ich futbol bardziej popularny
:wink: Pewnie nawet myślą,że gole z główki się nie liczą :)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 14:37

A ja bym jednak Romy tak nie skreślał , a inwestor od razu mówił ze wszystko będą robić zgodnie z finansowym fair play i budować powoli zespół.
A Zeman potrafi pracować z młodzieżą i może nic nie wygrał ale raczej Roma najpierw chce awansować do LM a potem będą myśleli o wygrywaniu czegokolwiek.

Zresztą mercato dopiero wystartowało..

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 14:44

Niedawno była konferencja Zemana, a na której poruszono kwestię Juve
"D: Dużo mówi się o trzeciej gwiazdce dla Juventusu.
Z: Dziwne, że jeszcze pytacie mnie o to [śmiech – dod. red.]. Wyraziłem już swoją opinię. Jak czytam pewne książki i zaglądam w pewne fakty, myślę, że 28 tytułów to za dużo."
Powiadam Wam, że upokorzenie Romy w nadchodzących rozgrywkach, będzie jednym z wielu smaczków tegorocznego sezonu. Special one fajnie wypowiedział się na temat szkoleniowca drużyny z Rzymu

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 15:01

Zeman jest znany ze swoich uczuć względem Juve. Haters gonna hate. Lepiej nie reagować na zaczepki i odpowiedzieć na boisku.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:00

Zabawny jest ten gość. Nic nigdy nie osiągnął w swojej trenerskiej karierze, a macha szabelką do tych największych. To tak jakby jakiś piłkarski laik w Italii podważał klasę Del Piero.

Co do samego Zemana to życzę mu jak najgorzej, nawet nie chodzi o jego samą niechęć do Juventusu (chociaż to też pewnie w jakimś stopniu skierowało mnie na drogę pogardy tym typem). Po prostu denerwuje mnie jego osobowość i nawet ostatnie utarczki słowne z Mourinho, którego klasę również podważał.

Mam nadzieję, że wyjdzie w przyszłym sezonie na Juventus tą swoją ultraofensywną taktyką i powieziemy jego zespół przynajmniej pięcioma klaczami. ;)

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2012, 18:23

Roma gra swój pierwszy sparing, z jakąś anonimową drużyną. Po 1 połowie prowadzą 5-0. Strasznie się bawią.

ROMA (4-3-3): Lobont; Taddei, Burdisso, Romagnoli, Jose' Angel; Greco, Florenzi, Pjanic; Lopez, Osvaldo, Totti.

http://www.nightwishtarja.co.cc/p/blinertv.html

Przeciwnik nie jest wymagający, ale podoba mi się Nico Lopez.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2012, 13:34

Obrazek

Zeman widze, ze w formie :dance:

czekamy na ciebie zdenku w Turynie. Obys dotrwał do meczu Juventus - Roma :smile:

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 09:38

Roma faktycznie chyba nie myśli o zawojowaniu ligi. Ponoć o krok od odejścia do Liverpoolu jest Borini. Może The Reds szukają już następcy Suareza :D

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:11

W Romie to poza De Rossim nie ma chyba nikogo kto mógłby ten zespół poderwać i byłby jakoś wyróżniającym się zawodnikiem na tle całej ligi. Szkoda mi chłopa bo przywiązaniem do barw klubowych imponuje, ale przez to pewnie już nic w piłce klubowej nie wygra.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2012, 11:29 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:23

Fakt, De Rossi jest na chwilę obecną chyba jedynym topowym piłkarzem w Romie, ale mają jeszcze kilku młodych, którzy pod okiem Zemana mogą stać się bardzo dobrymi zawodnikami, np. Pjanic, Borini, Lamela. Jednak to dalej mało, by myśleć o czymś konkretnym w sezonie 12/13. Już nawet Totti apeluje o porządne wzmocnienia. Ich problem to głównie masakrycznie słaba obrona, muszą coś z tym zrobić. Na dniach dołączy do nich Bradley, ale ciężko zakładać, że to będzie dla nich zbawienne wzmocnienie.
Co ciekawe, Zeman planuje przerobić Tottiego na typowego bocznego napastnika. W wieku 36 lat może to być trudne

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:32

W moim odczuciu to równiez mało. W Romę teraz trzeba wpompować mnóstwo pieniędzy by zespół faktycznie był pewny zajęcia na mecie miejsce 1-4. Romie pomogłoby tak przynajmniej 70-80 mln i budowanie zespołu wokół De Rossiego, a klub pewnie nie wyda połowy z tego. Ciężkie czasy czekają klub z Rzymu. Chociaż może honoru stolicy z powodzeniem będzie bronić Lazio.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2012, 11:44

Castiel pisze:Romie pomogłoby tak przynajmniej 70-80 mln i budowanie zespołu wokół De Rossiego, a klub pewnie nie wyda połowy z tego.
No właśnie na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale w zeszłym mercato Giallorossi wydali blisko 80mln na transfery, czyli bardzo dużo. Poszli za bardzo w ilość a nie w jakość, co jest wielkim błędem, bo kasy nie ma, jakości też jakby nie widać.
Zobaczymy, ile wydadzą w tym roku, ale nie można mówić, że ich nie stać, skoro w pierwszym roku rządów Amerykanów wydali kupę kasy

Obrazek
ODPOWIEDZ