Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 14:44

Wyglada na to, ze De Rossiemu sie wcale sie nie pali do opuszczenia Rzymu. Roma raczej desperacko nie potrzebuje pieniedzy z tego transferu, wiec pewnie wbrew jego woli go nie wypchna.

Bielsa: "Nikt nie powiedzial, ze odejde, jesli odejda Martinez i Llorente. Jestem zadowolony ze skladu zarowno z, jak i bez Llorente."

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 14:45

Cholera. Troche pomyslalem ( :D ) i dochodze do wniosku, ze przy fiasku negocjacji w sprawie Llorente wymiana Quaqa na Pazzieniego nie bylaby zla opcja. Polubilem Fabio jak chyba wiekszosc z nas, ale mysle, ze ten zawodnik sie kompletnie wypalil, nie jest w stanie odnalezc sie po kontuzji, ktora ewidentnie odebrala mu wiekszosc atutow jakie go cechowaly. Pazzini natomiast wydaje sie byc graczem, o ile mozna tak napisac, bardziej stabilnym. Potrzebuje gry na siebie, jesli zespol potrafi mu wypracowac okreslona ilosc sytuacji nie powinien zawodzic.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 14:47

Jak to jest z Armero? Na wiki(dobre źródło hehe) napisane, że gra w Juventusie ;) Kolejne pytanie co z Islą? Gdzie go widzicie? I środek pomocy widzicie jako nasza stała 3 czyli Marchisio, Pirlo, Vidal czy macie inną opcje?
Co wy macie do Llorente? Dla mnie były to bardzo dobry transfer ;)

PS - Pojęcie wing-back oznacza wysuniętego grajka włączającego się do ofensywy?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 14:53

Nadziej pisze:Cholera. Troche pomyslalem ( :D ) i dochodze do wniosku, ze przy fiasku negocjacji w sprawie Llorente wymiana Quaqa na Pazzieniego nie bylaby zla opcja.
Ja ostatecznie byłbym w stanie uznać wymianę Q-Pazzini za sensowną, ale tylko pod warunkiem, że:
-pozyskamy top '9'
-sprzedamy Matriego

Wtedy Pazzini byłby zmiennikiem top '9', Giovinco zmiennikiem Vucinicia i przy takim zestawieniu faktycznie bardziej przydatnym piłkarzem od Q mógłby być Pazzini. Natomiast taki rozwój wydarzeń jest mało realny, głównie ze względu na zbliżający się koniec mercato. Jeśli nie sprzedamy Matriego to wolę, żeby on był zmiennikiem top '9', a nie Pazzini
Nicolas pisze:Kolejne pytanie co z Islą? Gdzie go widzicie?
Castiel i jego nieliczna świta widzą go na prawym ataku obok top '9'. Według nich to Isla ma być głównym asystentem przy naszych golach w przyszłym sezonie. Natomiast Ci normalniejsi widzą Chilijczyka tam, gdzie jest jego miejsce - na prawym skrzydle (wingback), ewentualnie jako b2b. Nie warto zaczynać tego tematu od nowa.
Nicolas pisze:Pojęcie wing-back oznacza wysuniętego grajka włączającego się do ofensywy?
najkrócej i w dużym uproszczeniu: wingback to skrzydłowy w ustawieniu 3-5-2, który zasuwa równo przez 90 minut po całym skrzydle

Obrazek
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 15:23

http://www.solojuve.com/transfery/nieof ... w_juve.php - Kwestia ,,młodego, zdolnego" wydaje się rozwiązana. Daję chłopakowi kredyt zaufania, a Bologna to chyba jedno z lepszych miejsc na rozwinięcie skrzydeł.

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 16:29

Wszedzie trabia ze Llorente juz jest z nami dogadany :) czyzby to byl juz koniec telenoweli ?? Oby ! jak sie nie ma co sie lubi - to sie lubi LLorente :)

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 16:41

pakman pisze:Wszedzie trabia ze Llorente juz jest z nami dogadany :) czyzby to byl juz koniec telenoweli ?? Oby ! jak sie nie ma co sie lubi - to sie lubi LLorente :)
Dogadaliśmy się z zawodnikiem, ale nie z klubem. Llorente sam się nie wytransferuje...

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 16:57

Arbuzini pisze:
pakman pisze:Wszedzie trabia ze Llorente juz jest z nami dogadany :) czyzby to byl juz koniec telenoweli ?? Oby ! jak sie nie ma co sie lubi - to sie lubi LLorente :)
Dogadaliśmy się z zawodnikiem, ale nie z klubem. Llorente sam się nie wytransferuje...
jak mu zależy na granie w Bianconeri to niech dopłaci do transferu jak Fabregas :lol:

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 17:04

zahor pisze:a i niewiele wskazuje na to żeby miało to w najbliższych latach ulec diametralnym zmianom (vide sprzedaż Fabio Boriniego która świadczy o tym, że póki co raczej potęgi w Rzymie nikt budować nie będzie).
Sprzedaż Boriniego o niczym nie świadczy. Przyszedł za niego Destro, silny napastnik na środek ataku. Destro był bardziej potrzebny, bo na bok ataku Roma ma już Lamele, Tottiego, Bojana. Osvaldo był jedynym kandydatem do gry na środku, zresztą argentyński Włoch może grać również na boku. Tottiego Zeman chce wystawiać na boku, tak więc Borini był całkowicie zbyteczny. Dodajmy do tego, że Roma ma jeszcze Nico Lopeza, który z charakterystyki baaaardzo przypomina Boriniego. Dodatkowo Roma pozbyła się szrotu w postaci, m.in. Kjeara czy Jose Angela. Odeszło 2 przeciętnych wychowanków, którzy w tamtym sezonie grali zdecydowanie za dużo - Greco, Rosi. Przyszedł Balzaretti, na środek obrony powraca lider - Burdisso, przyszedł (ponoc dobry??) Castan, a i tak jeszcze kogoś na tę pozycję zakontraktują. W pomocy naprawdę solidny Bradley. W to mercato wydane 35 mln, w tamto niecałe 90. Jak dla mnie Roma ma takie szansę na LM, jak Milan, Inter czy Napoli.

Nicolas pisze:Jak to jest z Armero? Na wiki(dobre źródło hehe) napisane, że gra w Juventusie ;)
Na wiki, to ja mogę zaraz edytować, że gra w Legii... .

ObrazekObrazek
km9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 17:52

Orientujecie sie moze gdzie bedzie grac w przyszłym sezonie Adebayor? może to bylaby ciekawa opcja?

FORZA JUVE !!!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 17:59

km9 pisze:Orientujecie sie moze gdzie bedzie grac w przyszłym sezonie Adebayor? może to bylaby ciekawa opcja?
Z tego co wiem, to na razie jest graczem City, a czy go ktoś wykupi - to się okaże. Jak dobrze pamiętam, to jedynym powodem dlaczego nie został on w Totkach, jest jego tygodniówka. Facet zarabia ok. 200tys. funtów tygodniowo! nie chciał się zgodzić na obniżenie zarobków, a do wyciągnięcia z Man City jest za 'grosze', bo coś około 10mln.

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 18:02

pumex pisze:
Nicolas pisze:Kolejne pytanie co z Islą? Gdzie go widzicie?
Castiel i jego nieliczna świta widzą go na prawym ataku obok top '9'. Według nich to Isla ma być głównym asystentem przy naszych golach w przyszłym sezonie. Natomiast Ci normalniejsi widzą Chilijczyka tam, gdzie jest jego miejsce - na prawym skrzydle (wingback), ewentualnie jako b2b. Nie warto zaczynać tego tematu od nowa.
To, że ty nie widzisz Isli na prawym skrzydle to nie znaczy, że nie może tam grać. Oczywiście to nie byłoby klasyczne 433, ale wydaje mi się, że lepiej by się spisywał na tej pozycji niż Pepe.

Bilbao na pewno sprzeda Llorente. Kończy mu się kontrakt i chce odejść. Z niewolnika nie ma pracownika. Jeśli Fernando odrzucił propozycje City i Spurs to Beppe wyciągnie go za mniej niż 20 mln.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 19:01

Mam nadzieję, że to plotki dotyczące Peluso, widziałem go w meczu reprezentacji i kilku meczach Atalanty (jakiś 4 max 5) i koleś jest zwyczajnie średni, nie wiem w czym on jest lepszy od Zieglera czy De Ceglie.

Zostańmy z tym co mamy jeżeli nie ma kasy na Armero czy Kolarova. Chociaż moim zdaniem nasz guru transferowy chyba kombinuje z całą trójką i czeka na końcówkę mercato.

Dawać tego Llorente ! Jak on przyjdzie to już ewentualny lewy obrońcą będzie miłym dodatkiem ( o ile nie będzie się nazywał Peluso już wolę tego Pereirę)

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 19:03

Arsenal dzisiaj sprzedał Songa do Barcelony za 19 mln, co sie dzieje z tym klubem? zachowują się jakby byli w jakiś niesamowitych długach. Obawiam się, że to oni mogą pozyskać Llorente.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2012, 19:21

Bazyliszek pisze:Arsenal dzisiaj sprzedał Songa do Barcelony za 19 mln, co sie dzieje z tym klubem? zachowują się jakby byli w jakiś niesamowitych długach. Obawiam się, że to oni mogą pozyskać Llorente.
Bawiąc się w gdybanie to można się pokusić o teorię że LLLLLLLLL widząc co się dzieje w Arsenalu, wyprzedaż najlepszych zakup powiedzmy to solidnych graczy ale jednak nie z topu, może zdecydować się na Juve - zresztą czytałem tutaj na forum że LLLLLLL wybrał Juve także trzeba być dobrej myśli.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Zablokowany