Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 01:35

RICTOR pisze:Na antenie Top Calcio teraz opowiadają o naszym mercato Agresti i Momblano. Według Momblano Alves jest praktycznie oficjalny. Agresti powiedział, że Dani jest bardzo blisko a w sprawie Javiera w przyszłym tygodniu mamy się spotkać z agentem i ustalić szczegóły kontraktu bo na razie mamy tylko "tak" od piłkarza. Kovacic nas nie interesuje. Według Momblano Milan jest zainteresowany Zazą.

Według Momblano przyjdzie Gomes, nie przyjdzie Mascherano.
Sprawa Alvesa wydaje sie byc raczej klarowna, bo pilkarz moze rozwiazac swoj kontrakt i faktycznie szanse na ten transfer wydaja sie byc duze. Interesuje mnie z kolei sytuacja Mascherano. Czy aby na pewno musialby sie uciekac do takich zagrywek jak rzekoma chec opuszczenia klubu na rzecz Juve, by wywalczyc lepsze warunki? Kupy sie to nie trzyma, bo mowa o jednym z najwazniejszych graczy Barcelony, ktory, gdyby sie uparl, pewnie i tak lepsze pieniadze w koncu by otrzymal. O checi odejscia Javiera pisze sie od dluzszego juz czasu, wiec obecna sytuacja nie powinna nikogo dziwic, a nie jest tajemnica, ze Argentynczyk wolalby wrocic do gry w pomocy.

Ja tego nie lykam, ze nasz zarzad moglby go postrzegac jako wzmocnenie glownie obrony. Mozliwosc gry w defensywie na pewno jest atutem, ale odpowiedz Marotty odebralbym raczej jako wymijajaca. Ani nie zaprzeczyl, ani nie potwierdzil, ze go chcemy, a to jest znaczace. Odwracanie ogona w stylu "mamy obroncow, odejdzie tylko Caceres" mija sie z celem, bo wiadomym jest, ze nie posadzilibysmy Javiera na lawce (BBC w podstawie), a starali w jak najlepszym stopniu wykorzystac jego potencjal (pomoc).

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 02:01

Dybala już w Barcelonie, ale to nie koniec. Mundo atakuje po raz kolejny:

Obrazek
„Berardi, czwarty napastnik” – Mundo Deportivo podaje, że Włoch z Sassuolo, który podoba się Barcelonie, pojawił się w stolicy Katalonii i rozmawiał z klubem. Dyrektor Braida i czterech trenerów oglądali go na żywo.
Ktoś coś wie? :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 02:08

Cabrini_idol pisze:Payet, wolałbym go 3x bardziej niż Berardiego,Cavaniego czy innego pseudotopa.
Cavani pseudotopem... Wez juz zmien avatar, bo szkodza Ci jego narkotyki ::/: Dla Payeta nie ma pozycji w naszej druzynie.
Osgiliath pisze:Nie po to mamy w ataku i pomocy sporo młodych, by inwestować środki na te pozycje za kolejny rok, czy dwa.
Nie akurat do Ciebie, ale chcialem tylko zwrocic uwage, ze Lemina ma 23 lata, a jego pilkarski poziom jest po prostu slaby. Sturaro, to siepacz ktory od poltorej roku nie poczynil zadnych postepow w grze do przodu. Nie mozemy miec takich grajkow w druzynie, jesli aspirujemy do zwyciestwa w LM.

Na pewno lepszy darmowy Alves, niz trojkat Licht-Isla-De Sciglio...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 02:13

jackop pisze:Ktoś coś wie? :D
Owszem...

... Dziennikarze Mundo Deportivo. :smile: Powyzsze smieci, podobnie jak te o Dybali to chyba dosc nieudana proba rewanzu na Juve za probe podebrania Barcelonie 2 waznych graczy. :lol:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 02:31

Pogba chce zostać na przynajmniej jeden sezon, Dybala póki co sam powiedział, że zostaje... Nie ma co płakać. Plotki ploteczkami co roku będą. Jak nie sprzedali Pogby rok temu za 100 mln to teraz tym bardziej nie sprzedadzą. Dybala widzi podobno się tylko w Barcie (jakiś dawny wywiad), a że dla Paolo nie ma tam miejsca, to głupotą byłoby odchodzić. SZCZEGÓLNIE, że jak każdy młody perspektywiczny zawodnik chce się przebić do reprty, a siedząc na ławce w Barcie tego nie zrobi.

Ps. kolejne scudetto do kolekcji, zniszczona liga włoska i w LM jeden z lepszych zespołów (ile osób mówiło, że Bayern nas rozgromi? a po 45 minutach w drugim meczu było w szoku?). Juventus powoli, ale moim zdaniem znowu doszedł na szczyt. Teraz praktycznie każdy wymienia nas jako jeden z najsilniejszych zespołów itd. Problemem może być osłabiająca się regularnie liga...Juventus nie płaci brylantami za kontrakty "średnim" zawodnikom jak robią to City, United, PSG itd. i u nas zachęta dla zawodnika jest głównie sportowa.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 03:44

Redakcja Mundo pewnie wyglądała mniej więcej tak jak się dowiedzieli, że im z Barcelonki kochanej jakieś Juve próbuje piłkarzy podbierać :whistle:

Obrazek

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 06:00

Te hiszpańskie szmatławce osiągają poziom naszej Wyborczej (no to mi teraz Makiavel z Deszczem pocisną) czy angielskiego The Sun. Te gazety nie nadają się nawet do podcierania d###. Właściwie to nawet jakbyś podtarł sobie d### tymi gazetami to twoja d### by się na ciebie śmiertelnie obraziła.
Isla widzę osiągnął wysoki stan świadomości to może wybierze się do Sassuolo, a my weźmiemy Sime i coś im dopłacimy...fajnie by było bo widzę, że na Fabinho to nie ma co liczyć.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 09:28

Javier Mascherano w TycSports (argentyńska TV): Jestem wdzięczny Barcelonie, jednak wszystko w pewnym momencie się kończy [via @verobrunati]

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 10:00

Ja tam przestałem wierzyć w to, że może przejść do Juve. Na stronie Barcelony zamieszczono wywiad z nim w którym potwierdził, że to plotka, natomiast GDM upiera się, że temat jest aktualny i Mascherano może wkrótce pożegnać się z Barceloną ale to nic nowego. Według mnie to mało prawdopodobny scenariusz gdyż w wywiadzie Mascherano powiedział, że obecnie nie tylko aspekty sportowe są dla niego ważne. Nie sportowe to wychodzi na to, że finansowe a Barcelona jest w stanie zapewnić mu bardziej atrakcyjne warunki.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 10:02

Cabrini_idol pisze:Javier Mascherano w TycSports (argentyńska TV): Jestem wdzięczny Barcelonie, jednak wszystko w pewnym momencie się kończy [via @verobrunati]
Zdanie wyrwane z kontekstu o niczym nie świadczy. Dziś czytałem wywiad z Mascherano i nie mówił on nic o odejściu, ale zostawił otwartą furtkę dla dziennikarzy, którzy lubią spekulować. Gdy wyjmę z kontekstu jedno zdanie, to będzie ono zupełniym przeciwieństwem tego, co wkleiłeś. 'Transfer do Juventusu? To plotka, jestem w Barcelonie i zawsze mówiłem, że jestem bardzo wdzięczny klubowi.' Natomiast cały wywiad daje do myślenia. Niby powiedział, że zostaje, ale można wyczuć, że chyba nie jest zadowolony z sytuacji, w jakiej się znajduje w Barsie i wcale nie wyklucza możliwości zmiany klubu. Na pewno nie udziela takiego wywiadu osoba, która wie czego chce i na czym stoi.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 10:21

Oj tam, nie odbierajcie nadziei setkom tysięcy forumowiczom JP :prochno:

Czyli na dzień dzisiejszy :

in: Berardi (25 mln),Alves (free), może Maszczerano ( 10-15mln)

out : Caceres (free), Morata (30mln), Cuadrado (free), na cenzurowanym Asa i Pereyra.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 10:38

Cabrini_idol pisze:Oj tam, nie odbierajcie nadziei setkom tysięcy forumowiczom JP :prochno:

Czyli na dzień dzisiejszy :

in: Berardi (25 mln),Alves (free), może Maszczerano ( 10-15mln)

out : Caceres (free), Morata (30mln), Cuadrado (free), na cenzurowanym Asa i Pereyra.
Dorzucić Pjanica i jest fajnie :)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 11:07

GDS :

Juve oferuje Alvesowi 2 letni kontrakt z opcją przedłużenia o rok na kwotę 3,5 mln plus bonusy za sezon.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 12:03

Na Tuttojuve znalazlem caly wywiad Mascherano, wiec wrzucam tlumaczenie:
Zanim opuszcze Barcelone, musze ocenic kilka spraw. (Pytanie o Juve) To plotka, na pewno nie moge zaprzeczyc wszystkiemu. Nie potrafie powiedziec, czy moja przygoda z klubem zakonczy sie teraz, za rok czy 2 lata. Dzieki Barcelonie ciesze sie uznaniem na swiecie, a w samej Hiszpanii wspaniala jakoscia zycia - nie jest latwo o takie polaczenie w innym miejscu.
Najlepsze lata mojej kariery gralem w innej roli i nie na pozycji pomocnika. Wolalbym grac wiecej na mojej pozycji, ale wystepy w defensywie byly jednak dla mnie fundamentalne, by grac w Barcelonie.

Bardziej sklanialbym sie ku interpretacji Cabriniego, bo niby zdanie z kontekstu wyrwal, ALE z cala pewnoscia mozna wyczuc w tej wypowiedzi niezadowolenie z pelnionej w klubie roli (przeciez Barcelona "tak o" mu tej roli nie zmieni). Javier zdaje sie tez oczekiwac pewnych gwarancji, np. rozwaza zycie w samych Wloszech. Ta wypowiedz faktycznie nie jest jednoznaczna i nie ma tu mowy o braku watpliwosci z jego strony. Oczywiscie sam zawodnik nie powiedzialby, ze do nas odchodzi, bo poki co oba kluby sie nie dogadaly, wiec raczej nie byloby to powazne.

Secco udzielil wywiadu dla Corriere dello Sport, w ktorym poinformowal, ze Mascherano byl o krok od Juve w 2007 roku. Wszystko bylo juz dograne (wypozyczenie z prawem wykupu za 17 mln), ale zrobilo sie pozno i kluby nie mogly dogadac ostatnich szczegolow. Zdaniem Secco nie byla to trudna operacja, Argentynczyk natychmiast zgodzil sie na transfer do nas. Potem pojawily sie komplikacje zwiazane z prawami zawodnika i zespol zdecydowal sie, by uszanowac jego kodeks etyczny (problem polegal na tym, ze w 2007 roku karta Javiera byla wlasnoscia klubu, agentow i funduszu inwestycyjnego jednoczesnie). Secco poinformowal, ze takze i pilkarz przebywal w hotelu, w ktorym dopinano operacji i w pewnym momencie niespodziewanie poinformowano go, ze przeprowadzenie tego transferu nie jest juz mozliwe. Byly dyrektor dodal, ze w zwiazku z tym Argentynczyk byl bardzo rozzalony i smutny, poniewaz cieszyl sie, ze bedzie nosil nasza koszulke.

To bardzo interesujaca wypowiedz, zwlaszcza w obliczu ostatnich wydarzen. Jesli juz raz dal sie namowic na przeprowadzke do Juve (i to do jak slabego zespolu), to nie mialby pewnie problemow z przeniesieniem sie do Wloch teraz.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 12:11 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2016, 12:07

Obecnie każdą informację na temat transferów trzeba brać z dużym dystansem. Miesiąc temu rzekomo kupiliśmy za 30 mln Andre Gomesa, pewniak. Okazało się, że jednak nie. Chwilę później Pjanic i jego klauzula. Teraz nagle Mascherano i Alves. Mascherano w pewnien sposób zdementował dzisiaj, wydaje mi się, że walczy jak Ramos o nowy kontrakt. To samo agent Alvesa wczoraj. Jeśli nawet Alves miałby przejść do Juve to On obecnie zarabia 8 mln euro i ma kontrakt ważny przez rok. Gdyby został w Barcelonie na pewno nie siedziałby na ławce. Osobiście Alvesa nie lubię i uważam, że mentalnie kompletnie nie pasuje do naszej drużyny. Fakt medialnie to strzał w dziesiątke i pewnie Adidas już zaciera ręce na ten transfer bo koszulki pójdą jak ciepłe bułeczki. Ale z drugiej strony jest Lichsteiner. I co z nim? Ostatnio w wywiadzie mówił, że mu dobrze i chce grać na "najwyższym poziomie" w Juve jeszcze przez 3 albo 4 lata. Będzie grzecznie siedział na ławie, to chyba nie ten typ piłkarza. Jak nie to trzeba go sprzedać, a jak sprzedać to znowu kogoś kupić na zmiane dla Alvesa bo zapowiada się, że Cuadrado wraca do Chelsea.
Marotta na pewno wie co robi, ale te wszystkie ostatnie doniesienia jakoś mnie nie przekonują. Zawsze jest wybuch, pewny transfer a później z dnia na dzień temat cichnie. Pewniakiem jest Berardi bo Marotta tak powiedział i akurat ten transfer mnie cieszy. Pamietajcie też, że pasuje mieć kilku Włochów w podstawowej 11. A obecnie jest ich trzech lub czterech zależy od ustawienia ( nie licze Marchisio). Dlatego uważam osobiście transfer De Sciglio za bardzo realny, zresztą jego agent mówił ostatnio, że w zimie było bardzo blisko transferu.

Osobiście wydaje mi się, że przyjdą piłkarze, o których teraz gazety nie piszą. Pamietam rok temu było dużo nazwisk w gazetach a we wrześniu okazało się, że rozmowy było o Hamsiku i Pastore a żadna gazeta o tym nie pisała na dużą skalę. Marotta widzi, że nasza pomoc kuleje i to powinne być pierwsze wzmocnienia, najlepiej przed Euro. Dużo sie pewnie wyjaśni w najbliższych dwóch tygodniach po rozmowie z Realem.
Odnośnie Moraty to ja uważam, że odejdzie. Ma dużo ofert pewnie, gdzie zarobki są o wiele wyższe a u nas tak naprawdę nie jest pierwszym wyborem trenera.

Zablokowany