Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 18:39

na tobie nie robią. Mają robić na tych przeciwko komu gramy i na trenerze, który ma mieć plan, zeby to ustawić.
Lichy imo zanotował niesamowity zjazd w tym sezonie, a w zwłaszcza podczas rundy rewanżowej. Nie mówiąc już o postawie całosezonowej Martina.
Tylko Cuadrado, ten jedyny Juan nam ciąży i leży, ale tutaj kwestia Kolumbijczyka nie jest w 100 % od nas zależna.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 19:16

Przeciez to bylo do przewidzenia. Predzej to Lichtsteinerowi pokazano drzwi i raczej nie bralbym pod uwage scenariusza, wedlug ktorego to sam Stephan poprosil o transfer. Wszyscy Szwajcara lubimy, ale trzeba sobie powiedziec wprost, ze w ostatnim czasie ten gracz odstaje od obecnego poziomu Juve i poza bieganiem oraz machaniem rekami/pyskowkami do sedziego wiele do zaoferowania nie ma. Juz wczesniej pisalem o tym (takze Jakku), ze na prawej stronie defensywy moze nas czekac rewolucja, chocby podobna do tej, jaka przeprowadzilismy na lewej stronie. Po przyjsciu Alvesa skupilibysmy sie pewnie na kims mlodym i perspektywicznym, pytanie tylko, kiedy to nastapi (w tym okienku badz za rok).

Tak sie zastanawiam, w co pogrywa agentka Daniego Dinorah Santa Ana.
Pojawila sie tez informacja, wedlug ktorej Alves po przybyciu na zgrupowanie w Los Angeles nie komentuje mercato i unika tematu. Tak sie zastanawiam, czy faktycznie cos jeszcze dogrywamy.

Sky informuje, ze Alves ma czas do 05.06, by skorzystac z mozliwosci rozwiazania umowy.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2016, 19:50 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 19:50

No to się nacieszyliśmy bo transfer już podobno był pewny a tutaj nagle... :smile:
Przez te ploty transferowe, już w 99,99% zrealizowanych dealach rozbudzą człowiekowi nadzieję a później następuje rozczarowanie. No to czekamy bo tylko to nam pozostaje, ja osobiście nie wierzyłem w to, że oni przejdą do Juve ale zawsze to chwile radości były ;)
Lepiej się nie nastawiać na wielkie nazwiska bo może się okazać, że skończy się jak zawsze. Tych zasłon dymnych już na początku bieżącego mercato aż za wiele jest.

Obrazek
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 19:50

Czytałem coś, że Barca planuje zapłacić karne odsetki do urzędu skarbowego za Mascherano, by przekonać go do pozostania w Barcie.

Fino alla fine.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 20:28

CavAllano pisze:Przeciez to bylo do przewidzenia. Predzej to Lichtsteinerowi pokazano drzwi i raczej nie bralbym pod uwage scenariusza, wedlug ktorego to sam Stephan poprosil o transfer.
Czytalem o tym pare tygodni temu, tak mowiac serio. To nie jest jakies moje, unikatowe spostrzezenie ;-).

Ktoś na VS pisał, ze Lichtsteiner wcale nie musi z nami wypelnic kontraktu do konca, bo facet po podpisaniu nowej umowy poltora roku temu zaliczyl solidny zjazd w dol i gra zwyczajnie slabo. Autor (nie pamietam kto, na pewno nie Agresti) wspominal takze, ze Szwajcara mozemy sprzedac, o ile pojawi sie na horyzoncie ciekawsza kandydatura na prawa obrone.

Takze, nie zdziwie sie jesli w to okienko i Caceres i Lichtsteiner sie z nami pozegnaja. Ta prawa flanka, nie liczac Cuadrado, zwyczajnie nie zachwycala.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 20:34

LoL Na VS jaka huśtawka nastrojów panuje, większa niż na JP :smile: Aż mi się odechciało przeglądać. Zobaczyłem tylko, że chłopaki piszą, że najbardziej rzetelne źródło włoskie czyli Sportmediaset zapodało, że uderzamy po Kovacicia :lol:

alessandro1977, ja tam nie wiem czy to zasłony dymne tak na dobrą sprawę. Część w tym to prawdziwe nazwiska w notesie naszych działaczy, część to radosna twórczość dziennikarska bo przecież nikt im nie udowodni, że zmyślają a biedny kibic sobie siedzi i się głowi, raz się cieszy raz smuci itd. Uroki mercato. Rok temu co kilka dni na VS wszyscy umierali :smile:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 21:08

CavAllano pisze:Sky informuje, ze Alves ma czas do 05.06, by skorzystac z mozliwosci rozwiazania umowy.
Na stronie Barcy pisali, że chyba do 15 czerwca.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 21:16

Obrazek

Zdjecie nowych koszulek Barcy, ktore pojawilo sie dzisiaj. Kogo brakuje? :smile:

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 21:31

Nie widać żadnego zdjęcia, CavAllano.

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 21:39

Brakuje wszystkich piłkarzy Barcelony... ach ten nasz Giuseppe :whistle:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 21:41

Ocho...to w takim razie aż pięciu do Juve idzie - Marotta szaleje jak nigdy :smile:

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 21:43

Zabierzmy im jeszcze sponsorów :smile: I potencjał marketingowy :prochno:

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 22:05

W ramach ciekawostki:

Juventus na Instragramie ma 4.1 mln follower'ów.
Dani Alves na Instagramie ma 9.4 mln follower'ów.

Juventus na Twitterze ma 2.9 mln obserwujących.
Dani Alves na Twitterze ma 7.2 mln obserwujących.

Juventus na Facebooku ma 23.2 mln fanów.
Dani Alves na Facebooku ma 7.5 mln fanów.

Przynajmniej, na ostatnim portalu, mamy przewagę ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 22:15

Hiszpanie odbili piłeczkę i Mundo Deportivo podało informację, że Dybala chce grać w Barcelonie, inne kierunki go nie interesują i jeśli nie przeniesie się tam tego lata to tylko, dlatego że katalońska drużyna będzie wolała wydać te środki na pilniejsze cele, a Argentyńczyk przeczeka przyszły sezon w Juventusie i po jego zakończeniu wszystko zostanie dopięte.

Southampton widziałby u siebie Zazę, ale chce obniżyć kwotę transferu włączając w transakcję Pelle, któremu za rok kończy się kontrakt. Jeśli oferta miałaby wyglądać 20 mln E + Graziano to byłbym za. Pewnie niektórzy się zdziwią, bo zawodnik Kotów ma swoje lata i jakiś wybitny nie jest, ale widziałbym go w roli 5. napastnika, która być może nie będzie mu przeszkadzała tak jak naszemu Simone. Myślę, że taka oferta byłaby dla nas atrakcyjna: zyskalibyśmy nie małe środki żeby móc wykupić Moratę lub uderzyć po jakieś konkretne nazwisko w ramach następstwa oraz dodatkowo zawodnika na zbliżonym poziomie do Zazy, który spokojnie dwa sezony mógłby pełnić rolę rezerwowego. I wilk syty, i owca cała.

Można narzekać na Alvesa, mnie on osobiście jako boczny obrońca nigdy do końca nie przekonywał, ale jako wahadłowy jest wciąż w światowej czołówce. Barcelona stosuje 433, ale moim zdaniem Dani pełni tam właśnie taką rolę. Jeśli zarząd planuje, że przyjdzie on w zastępstwie za Lichtsteinera to taki ruch może pretendować do miana majstersztyku. Brazylijczyk dołączyłby do nas za darmo, legitymuje się hiszpańskim paszportem i mimo różnicy wieku prezentuje się lepiej od Szwajcara, który mocno obniżył loty i nie przekonuje nawet w obronie, gdzie zawsze potrafił nadrobić swoje braki.

Bardziej liczę na Mascherano, ale szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem, dlaczego miałby odchodzić z Barcelony. Jako jeden z powodów podaje się kwestie finansowe, ale z tego co mi google powiedziało to zarabia on 6 mln E więc u nas tym bardziej nie ma co liczyć na podwyżkę. Bardziej jestem skłonny uwierzyć w to, że chce więcej grać w pomocy i niezbyt mu pasuje napompowana atmosfera w szatni połączona z chęcią spróbowania czegoś nowego, ale z drugiej strony argument finansowy zapewne weźmie górę i tutaj niestety jesteśmy na straconej pozycji.

Carnevali (gość z Sassuolo) przyznał w wywiadzie, że za Vrsaljko oczekują kwoty wyższej niż 15 mln E. Zapewne to jest główny powód, dlaczego chłopak oddalił się od Turynu. Ciekawe, że Napoli się nim rzekomo mocno interesuje i byliby skłonni wydać taką sumę, skoro co ruszy czytam pochwały kibiców pod adresem młodego Hysaja, który gra na tej samej pozycji.

Nie wiem, czy zauważaliście, ale w temacie Cuadrado panuje dziwna cisza. Wygląda na to, że nasi coś dłubią przy tym temacie. Może niedługo w barwach Chelsea zobaczymy Lichtsteinera? Dla mnie spoko opcja, choć wiadomo, że do całości musielibyśmy dopłacić. Jeśli się nie uda to trudno, nie mamy zbyt mocnej pozycji negocjacyjnej - gracz formalnie jest zawodnikiem londyńskiego klubu. Niemniej mam nadzieję, że zarząd widząc jak bardzo przydatnym zawodnikiem okazał się Kolumbijczyk nie odpuści tematu jego następcy.

Allegri dla Sky Sports (za solojuve): Gdy wrócimy z wakacji, zaczniemy przygotowania do nowej kampanii zupełnie inaczej niż do tej pory. Naszym celem jest Liga Mistrzów i jej podporządkujemy wszystkie czynności. Liczymy na gładkie wyjście z grupy oraz udaną batalię w dalszych fazach turnieju. Nie zapomnimy jednak o próbie zdobycia szóstego tytułu z rzędu. Byłoby to coś niespotykanego!"
Tak śmiała i konkretna deklaracja pada z ust naszego trenera chyba po raz pierwszy :bravo:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 22:35

Śmiesznie się ogląda jak środowisko Barcelony takie spanikowane. Kto jak kto, ale problem to mają oni bo to hiszpańskie media wyszły z tymi informacjami o chęci opuszczenia zespołu przez Alvesa i Mascherano czyli z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że nikt od nas tego do mediów nie puścił. Wszystko wyszło z ich grajdołka.

Zablokowany