Mercato (Lato 2016)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja osobiście nie wierzę w scenariusz, w którym Mascherano przychodzi jako to "wielkie wzmocnienie" środka pola. Nie po to negocjujemy kreatywnych Gomesa i Pjanicia, żeby koniec końców zastąpić ich Argentyńczykiem, który umiejętności ofensywnych nie ma praktycznie w ogóle.pumex pisze:Mascherano też bardzo chętnie przygarnąłbym do Juve, tylko w jego przypadku najważniejszym będzie czy przyjdzie jedynie jako uniwersalne zabezpieczenie czy jako główne wzmocnienie pomocy. W tym drugim wypadku jego transfer już nie wygląda tak fajnie.
- Sorek21
- Juventino
Was też denerwuje że nasi nie pozyskali jeszcze Pjanicia? Cena z góry ustalona,nic tylko czekać jak Real zapłaci za Moratę i dołożyć te 8mln.
Zawodnik młody,sprawdzony w Serie A,z miejsca wchodzi do 11 i podnosi jakość.Ze wszystkich w naszym zasięgu najbardziej zbliżony do Pirlo.Kreatywny gracz do środka pola to powinien być absolutny priorytet.Gdyby Pogba zapragnął odejść lub złapał poważniejszy uraz to nasz środek pola praktycznie nie istnieje.
Wypisz wymaluj początek sezonu gdy Pogba został praktycznie sam bo Marchisio i Khedira byli kontuzjowani.
Przeraża mnie że nasza ofensywa tak naprawdę opiera się na dwóch graczach.
Ciekawe czy wygralibyśmy LM taką ekipą,szkoda że genialny środek nie spotkał się z latającymi skrzydłami
Buffon
BBC
Cuadrado Vidal Pirlo Pogba Alex Sandro
Dybala Tevez
Zawodnik młody,sprawdzony w Serie A,z miejsca wchodzi do 11 i podnosi jakość.Ze wszystkich w naszym zasięgu najbardziej zbliżony do Pirlo.Kreatywny gracz do środka pola to powinien być absolutny priorytet.Gdyby Pogba zapragnął odejść lub złapał poważniejszy uraz to nasz środek pola praktycznie nie istnieje.
Wypisz wymaluj początek sezonu gdy Pogba został praktycznie sam bo Marchisio i Khedira byli kontuzjowani.
Ciekawe czy wygralibyśmy LM taką ekipą,szkoda że genialny środek nie spotkał się z latającymi skrzydłami
Buffon
BBC
Dybala Tevez
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Słowa Marotty potwierdzają to, że ściągniemy Berardiego do nas. Podkreśla, że nie jest to transfer za Moratę. To ciekawe, bo zeszły sezon pokazał, że nie potrzebujemy 5-ego napastnika. 4-ty Zaza i tak grał niewiele (958 minut we wszystkich rozgrywkach, tylko 664 min w Serie A). To bez sensu, aby taki 21-letni Berardi czy 24-letni Zaza był naszym 5-tym napastnikiem i grał jeszcze mniej. Podstawowym duetem powinien być Dybala-Mandzukic (ew. Morata/Lacezette/Cavani), a rezerwowym Berardi-Zaza. Jeśli któryś z młodych Włochów zawiedzie w przyszłym sezonie, dopiero wtedy powinniśmy szukać wzmocnień do ataku. Teraz są inne priorytety:
- rywal dla Lichtsteinera,
- porządki w środku pomocy (tylko Pogba, Marchisio i Khedira są na światowym poziomie, za dużo znaków zapytania w postaci Sturaro, Leminy, Asamoah, Pereyry i Hernanesa),
- 5-ty środkowy obrońca (jak wypadnie choćby jeden z BBC i Rugani, to zostajemy bez obrońcy na ławce).
- rywal dla Lichtsteinera,
- porządki w środku pomocy (tylko Pogba, Marchisio i Khedira są na światowym poziomie, za dużo znaków zapytania w postaci Sturaro, Leminy, Asamoah, Pereyry i Hernanesa),
- 5-ty środkowy obrońca (jak wypadnie choćby jeden z BBC i Rugani, to zostajemy bez obrońcy na ławce).
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Tevez w formie z dwoch sezonow apedzonych z nami, plus Pirlo z sezoniw Conte... Z takim skladem stawiano by nas na wstepie w gronie faworytow LM. Niestety jeszcze z dwa/trzy sezony nam zajmie skompletowanie w 100% skladu, gdyz co okienko odchodzi wazny zawodnik.Sorek21 pisze:Was też denerwuje że nasi nie pozyskali jeszcze Pjanicia? Cena z góry ustalona,nic tylko czekać jak Real zapłaci za Moratę i dołożyć te 8mln.
Buffon
BBC
Dybala Tevez
W obecnej sytuacji za Teveza dac np Cavaniego, za Pirlo Mascherano, a za Vidala Pjanica i sklad bylby na prawde swietny.
Crunny Jesli Morata zostanie to odejdzie Zaza. 5ty napastnik nie jest potrzebny. Moze byc tez tak ze odejdzie i Morata i Zaza, a srodki przeznacza na kogos konkretnego (Cavani).
- koki90
- Juventino
Co tak wciskacie tego Ibrahimovicia do United ? Przecież już sam się wypowiadał na ten temat i powiedział jasno - nie lubi grać w czwartki 
Co do Mascherano i Alvesa to nie powiem, jarałbym się tymi transferami. Wszystko oczywiście jeszcze zależy od naszych sprzedaży i innych transferów, ale nie ma co złego słowa mówić na temat tych ruchów. Aż ciężko mi sobie wyobrazić przyjście ich obu razem, bo Barca na stratę obu tych zawodników jakby nie było z zaskoczenia to raczej nie może sobie pozwolić.
To mercato będzie jeszcze ciekawsze niż mi się wydawało :dance2:

Co do Mascherano i Alvesa to nie powiem, jarałbym się tymi transferami. Wszystko oczywiście jeszcze zależy od naszych sprzedaży i innych transferów, ale nie ma co złego słowa mówić na temat tych ruchów. Aż ciężko mi sobie wyobrazić przyjście ich obu razem, bo Barca na stratę obu tych zawodników jakby nie było z zaskoczenia to raczej nie może sobie pozwolić.
To mercato będzie jeszcze ciekawsze niż mi się wydawało :dance2:
- wagner
- Juventino
Co nie wyklucza, że jednak po odpowiednich przelewach na konto ze strony Czerwonych Diabłów czwartki mu się spodobają. Przychodzi Mourinho, Ibrahimovic, wygrywają mistrzostwo Anglii = jeszcze większy fejm dla obu.koki90 pisze:Co tak wciskacie tego Ibrahimovicia do United ? Przecież już sam się wypowiadał na ten temat i powiedział jasno - nie lubi grać w czwartki
Ze Pogba odejdzie ?koki90 pisze:To mercato będzie jeszcze ciekawsze niż mi się wydawało :dance2:

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Lichtsteiner na swoim oficjalnym fanpage fb dodał przed chwilą posta. trochę brzmi niepokojąco, bo między wierszami można wyczytac tak jakby się żegnał z Juve. Przede wszystkim dziękuje kibicom za wspaniałe 5 lat.
Czyżby właśnie dlatego nagle Dani Alves miał do nas przyjść, no Lichy poprosił o transfer? Szczerze, szkoda mi troche by było, lubie Stephana i wierzę, ze jest jeszcze w stanie dać tej drużynie wiele.
Czyżby właśnie dlatego nagle Dani Alves miał do nas przyjść, no Lichy poprosił o transfer? Szczerze, szkoda mi troche by było, lubie Stephana i wierzę, ze jest jeszcze w stanie dać tej drużynie wiele.
- notquitemytempo
- Juventino
Też bardzo Stefana lubiłem (ostatnio jakby nieco mniej, bo zaczął być okropnie irytujący) ale jakby to miało oznaczać prawą stronę na następny sezon w składzie: Cuadrado+ Alves, to jestem jak najbardziej na tak (a nawet zakładając, że Juan jednak odejdzie, a do Alvesa dołożymy np. De Sciglio, też wygląda to ciekawie).
- Gajowy Marucha
- Juventino
A do tego na prawą Berardi
Tez bardzo lubię Stefana, ale jeśli drużyna ma przejść na kolejny poziom to niestety do ulepszonego Juve Stefan nie pasuje. Jest solidny i niezniszczalny, ale w sumie tyle, nie ma tego czegoś co choćby ma (miewał? nie oglądam na bieżąco Barcy) Dani Alves.

- stahoo
- Juventino
Nie sposobu nie lubić Stefana... choćby za serducho jakie zostawia na boisku. Ale to nie jest piłkarz nie do zastąpienia.Mati1990 pisze: Szczerze, szkoda mi troche by było, lubie Stephana i wierzę, ze jest jeszcze w stanie dać tej drużynie wiele.
Ogólnie to wszystko miałoby sens - nasze zakusy po Danillo i nieoczekiwany atak po Alvesa.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Czy ja wiem czy taki niepokojący ten wpis Lichtsteinera? Może po prostu czuje się wdzięczny i to taki wpis podsumowujący ten sezon :roll:
A może Conte go zechciał? Wymieniłbym Asamoah albo Lichtsteinera za Cuadrado. Łatwiej znaleźć solidnego prawego obrońcę, jakim jest teraz Szwajcar, niż kogoś takiego jak Cuadrado.
- CzeczenCZN
- Juventino

Rewolucjonizować, to nie znaczy wzmacniać - nie robią na mnie wrażenia takie roszady - jedynie Alves lepszy od Lichego i Caceresa.Robaku pisze:Może będziemy rewolucjonizować tę naszą prawą stronę:
Berardi, DeSciglio, Alves...
Caceres, Cuadrado, out
De Sciglio :roll:
Berardi
Powiem nawet że taka wymiana to bardziej osłabienie... Mieliśmy się wzmacniać.