Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 14:06

United odpada z jednego powodu. Brak Ligi Mistrzów której pragnie Ibra. Chyba, że z niej zrezygnuje, to okej. W United dostanie dużo siana i będzie miał swojego ulubionego trenera;)

adryjano

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 14:26

Cholera, mam szczerą nadzieję że Alves i Masche to nie jest "budowanie dobrych relacji" między Juve, a Barceloną w celu wyciągnięcia Pogby i Dybaly za jakiś śmieszny hajs...

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 14:42

pumex pisze:Mascherano też bardzo chętnie przygarnąłbym do Juve, tylko w jego przypadku najważniejszym będzie czy przyjdzie jedynie jako uniwersalne zabezpieczenie czy jako główne wzmocnienie pomocy. W tym drugim wypadku jego transfer już nie wygląda tak fajnie.
Ja osobiście nie wierzę w scenariusz, w którym Mascherano przychodzi jako to "wielkie wzmocnienie" środka pola. Nie po to negocjujemy kreatywnych Gomesa i Pjanicia, żeby koniec końców zastąpić ich Argentyńczykiem, który umiejętności ofensywnych nie ma praktycznie w ogóle.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 15:03

Was też denerwuje że nasi nie pozyskali jeszcze Pjanicia? Cena z góry ustalona,nic tylko czekać jak Real zapłaci za Moratę i dołożyć te 8mln.

Zawodnik młody,sprawdzony w Serie A,z miejsca wchodzi do 11 i podnosi jakość.Ze wszystkich w naszym zasięgu najbardziej zbliżony do Pirlo.Kreatywny gracz do środka pola to powinien być absolutny priorytet.Gdyby Pogba zapragnął odejść lub złapał poważniejszy uraz to nasz środek pola praktycznie nie istnieje.

Wypisz wymaluj początek sezonu gdy Pogba został praktycznie sam bo Marchisio i Khedira byli kontuzjowani.

Przeraża mnie że nasza ofensywa tak naprawdę opiera się na dwóch graczach.

Ciekawe czy wygralibyśmy LM taką ekipą,szkoda że genialny środek nie spotkał się z latającymi skrzydłami
Buffon
BBC
Cuadrado Vidal Pirlo Pogba Alex Sandro
Dybala Tevez

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 15:57

Słowa Marotty potwierdzają to, że ściągniemy Berardiego do nas. Podkreśla, że nie jest to transfer za Moratę. To ciekawe, bo zeszły sezon pokazał, że nie potrzebujemy 5-ego napastnika. 4-ty Zaza i tak grał niewiele (958 minut we wszystkich rozgrywkach, tylko 664 min w Serie A). To bez sensu, aby taki 21-letni Berardi czy 24-letni Zaza był naszym 5-tym napastnikiem i grał jeszcze mniej. Podstawowym duetem powinien być Dybala-Mandzukic (ew. Morata/Lacezette/Cavani), a rezerwowym Berardi-Zaza. Jeśli któryś z młodych Włochów zawiedzie w przyszłym sezonie, dopiero wtedy powinniśmy szukać wzmocnień do ataku. Teraz są inne priorytety:
- rywal dla Lichtsteinera,
- porządki w środku pomocy (tylko Pogba, Marchisio i Khedira są na światowym poziomie, za dużo znaków zapytania w postaci Sturaro, Leminy, Asamoah, Pereyry i Hernanesa),
- 5-ty środkowy obrońca (jak wypadnie choćby jeden z BBC i Rugani, to zostajemy bez obrońcy na ławce).

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 15:59

Sorek21 pisze:Was też denerwuje że nasi nie pozyskali jeszcze Pjanicia? Cena z góry ustalona,nic tylko czekać jak Real zapłaci za Moratę i dołożyć te 8mln.

Zawodnik młody,sprawdzony w Serie A,z miejsca wchodzi do 11 i podnosi jakość.Ze wszystkich w naszym zasięgu najbardziej zbliżony do Pirlo.Kreatywny gracz do środka pola to powinien być absolutny priorytet.Gdyby Pogba zapragnął odejść lub złapał poważniejszy uraz to nasz środek pola praktycznie nie istnieje.

Wypisz wymaluj początek sezonu gdy Pogba został praktycznie sam bo Marchisio i Khedira byli kontuzjowani.

Przeraża mnie że nasza ofensywa tak naprawdę opiera się na dwóch graczach.

Ciekawe czy wygralibyśmy LM taką ekipą,szkoda że genialny środek nie spotkał się z latającymi skrzydłami
Buffon
BBC
Cuadrado Vidal Pirlo Pogba Alex Sandro
Dybala Tevez
Tevez w formie z dwoch sezonow apedzonych z nami, plus Pirlo z sezoniw Conte... Z takim skladem stawiano by nas na wstepie w gronie faworytow LM. Niestety jeszcze z dwa/trzy sezony nam zajmie skompletowanie w 100% skladu, gdyz co okienko odchodzi wazny zawodnik.

W obecnej sytuacji za Teveza dac np Cavaniego, za Pirlo Mascherano, a za Vidala Pjanica i sklad bylby na prawde swietny.

Crunny Jesli Morata zostanie to odejdzie Zaza. 5ty napastnik nie jest potrzebny. Moze byc tez tak ze odejdzie i Morata i Zaza, a srodki przeznacza na kogos konkretnego (Cavani).

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 16:06

Co tak wciskacie tego Ibrahimovicia do United ? Przecież już sam się wypowiadał na ten temat i powiedział jasno - nie lubi grać w czwartki ;)

Co do Mascherano i Alvesa to nie powiem, jarałbym się tymi transferami. Wszystko oczywiście jeszcze zależy od naszych sprzedaży i innych transferów, ale nie ma co złego słowa mówić na temat tych ruchów. Aż ciężko mi sobie wyobrazić przyjście ich obu razem, bo Barca na stratę obu tych zawodników jakby nie było z zaskoczenia to raczej nie może sobie pozwolić.

To mercato będzie jeszcze ciekawsze niż mi się wydawało :dance2:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 16:09

koki90 pisze:Co tak wciskacie tego Ibrahimovicia do United ? Przecież już sam się wypowiadał na ten temat i powiedział jasno - nie lubi grać w czwartki ;)
Co nie wyklucza, że jednak po odpowiednich przelewach na konto ze strony Czerwonych Diabłów czwartki mu się spodobają. Przychodzi Mourinho, Ibrahimovic, wygrywają mistrzostwo Anglii = jeszcze większy fejm dla obu.
koki90 pisze:To mercato będzie jeszcze ciekawsze niż mi się wydawało :dance2:
Ze Pogba odejdzie ? :prochno:

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 17:18

Lichtsteiner na swoim oficjalnym fanpage fb dodał przed chwilą posta. trochę brzmi niepokojąco, bo między wierszami można wyczytac tak jakby się żegnał z Juve. Przede wszystkim dziękuje kibicom za wspaniałe 5 lat.

Czyżby właśnie dlatego nagle Dani Alves miał do nas przyjść, no Lichy poprosił o transfer? Szczerze, szkoda mi troche by było, lubie Stephana i wierzę, ze jest jeszcze w stanie dać tej drużynie wiele.

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 17:23

Też bardzo Stefana lubiłem (ostatnio jakby nieco mniej, bo zaczął być okropnie irytujący) ale jakby to miało oznaczać prawą stronę na następny sezon w składzie: Cuadrado+ Alves, to jestem jak najbardziej na tak (a nawet zakładając, że Juan jednak odejdzie, a do Alvesa dołożymy np. De Sciglio, też wygląda to ciekawie).

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 17:32

A do tego na prawą Berardi :dance: Tez bardzo lubię Stefana, ale jeśli drużyna ma przejść na kolejny poziom to niestety do ulepszonego Juve Stefan nie pasuje. Jest solidny i niezniszczalny, ale w sumie tyle, nie ma tego czegoś co choćby ma (miewał? nie oglądam na bieżąco Barcy) Dani Alves.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 17:43

Mati1990 pisze: Szczerze, szkoda mi troche by było, lubie Stephana i wierzę, ze jest jeszcze w stanie dać tej drużynie wiele.
Nie sposobu nie lubić Stefana... choćby za serducho jakie zostawia na boisku. Ale to nie jest piłkarz nie do zastąpienia.

Ogólnie to wszystko miałoby sens - nasze zakusy po Danillo i nieoczekiwany atak po Alvesa.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 18:03

Czy ja wiem czy taki niepokojący ten wpis Lichtsteinera? Może po prostu czuje się wdzięczny i to taki wpis podsumowujący ten sezon :roll:

A może Conte go zechciał? Wymieniłbym Asamoah albo Lichtsteinera za Cuadrado. Łatwiej znaleźć solidnego prawego obrońcę, jakim jest teraz Szwajcar, niż kogoś takiego jak Cuadrado.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 18:13

pozdrowił i kibiców Juve i Szwajcarii, cholera wie. Niektórzy tam pisali/pytali czy to pozegnanie.
Może będziemy rewolucjonizować tę naszą prawą stronę:
Berardi, DeSciglio, Alves...
Caceres, Cuadrado, out

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2016, 18:30

:think: Zastanawia mnie kogo nasi wolą Cuadrado czy Berardiego, bo za pewne albo ten albo ten. Sądzę że gdyby nasi tak bardzo chcieli tego Berardiego, to by odpuścili walkę z Chelsea o Cuadrado.
Robaku pisze:Może będziemy rewolucjonizować tę naszą prawą stronę:
Berardi, DeSciglio, Alves...
Caceres, Cuadrado, out
Rewolucjonizować, to nie znaczy wzmacniać - nie robią na mnie wrażenia takie roszady - jedynie Alves lepszy od Lichego i Caceresa.

De Sciglio :roll:
Berardi :confused:

Powiem nawet że taka wymiana to bardziej osłabienie... Mieliśmy się wzmacniać. :prochno:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany