Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 08:50

@Jacky
Bardzo rozsądne byłoby w zimie rozwiązanie kontraktu z Lichym w momencie gdy kontuzjowany jest Dani Alves, a Szwajcar jako jedyny może grać na boku obrony w 4 osobowej formacji (bo nawet niech nikt nie wspomina, że Cuadrado tam się nadaje). Z pewnością pozbędziemy się też w zimowym okienku Mandżu mającego u Maxa wysoki status w drużynie i wychodzącego regularnie w pierwszym składzie. Jakby tego było mało, to zastąpimy go Zazą, który nic nie pokazał w West Hamie, a i będąc w Juve nie wiem czy zagrał ze trzy dobre mecze wychodząc od pierwszej minuty (jako joker był natomiast niezwykle skuteczny).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 10:52

Akcja z Kroosem to odbicie piłeczki. Real chce Dybale, a srodowisko zwiazane z Krolewskimi puszcza plotki do prasy w tym temacie, to my chcemy Kroosa i robimy dokladnie to samo.

Kroos nie jest naszym celem nr 1. Tylko Verratti.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 11:23

Ciekawe czy istnieje jakakolwiek szansa na i Verrattiego i Jamesa... Szczerze to takie 2 transfery powinnismy zrobic - nietykalni tylko Pjanic i Marchisio i Witsel o ile przyjdzie.

Verratti, James i Fabinho. Najlepsi zostaja - to przyklad jak powinno wygladac mercato Juventusu! Mniej ale lepiej.

Wiadomo co z Witselem?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 11:37

Jak Jamesa bym chciał, tak IMO nie ma szans na niego. Raz, że ponoć on sam woli Wyspy, co by się zgadzało z tymi plotami, że był u nas i oglądał ośrodek i mu się niespecjalnie widziało. Dwa, że to co Jakku pisze, jak tylko będzie gadka z Perezem, to on w tej chwili zacznie męczyć o Dybale. Trzy to nie wiem czy jednocześnie by biegali po boisku James i Pjanic i Dybala. CFC to realny kierunek nawet teraz, bo nie grają w LM. trójka Haz Diego James ? Bardzo ok .

Bardziej nam się przyda Verratti niż James i to powinien być cel do grubego wydania siana.

Fabregas hell yea, tylko teraz jak sprzedali Oscara to powątpiewam.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 11:54

James, Pjanic i Dybala z tym trenerem raczej nie. No ale ta trojka to zawodnicy ktorych mozna ustawic w wieloraki sposob w taktyce. Na szpicy Higuain, na bokach obrony Sandro i Alves/Fabinho lub Fabinho jako b2b z Verrattim/Marchisio. Zeby isc do przodu, trzeba nowych rozwiazan. Porzucic przestarzale patenty - co od lat w Europie nic nie daja. Sorry ja mam gdzies Serie A, mnie interesuje upragniona CL!

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 13:58

Żaden James, żaden Sanchez, żaden Dahoud. Trener mentalny. To byłoby największe wzmocnienie. Po co płacić po 70 baniek za pierwszą dwójkę, jak i tak Naszym celem będzie oddanie piłki rywalowi i 'mądre' cofnięcie się? Z obecnym składem powinniśmy tłuc rywali, jak leci i tak niby jest, ale tylko przez 15-20min. w każdym meczu. Reszta to cofnięcie się i wyczekiwanie rywala, a co za tym idzie, tracenie głupich bramek i sranie pod siebie, bo trzeba znów zaatakować. Jak tak w ogóle można? Drużyna aspirująca do bycia w ścisłej czołówce nie ma prawa odwalać takiej kaszany. Już sobie wyobrażam jak Bayern/Barcelona zamiast atakować dalej po strzelonej bramce, to dają szanse wykazać się drużynie przeciwnej.

Nawet nie jestem w stanie wskazać winowajcy. Może cykl po prostu dobiegł końca i trzeba świeżości na ławce trenerskiej? :think:

Evra, Lichtsteiner i Khedira są FA-TA-LNI. O ile tego pierwszego jestem jeszcze w stanie zrozumieć, bo metryki się nie oszuka i pojedynki z takim Suso są raczej z góry skazane na porażkę, to Szwajcar i Niemiec... nawet nie wiem jak skomentować ich postawę. Rysiek technika a'la niesławny Marco Motta, a Khedira to najwolniejszy piłkarz w historii futbolu. Facet potrzebuje co najmniej dwóch-trzech sekund na podjęcie decyzji. Przeważnie w tym czasie ktoś zdąży mu zabrać piłkę. O ile w środku nie nie wygląda to tragicznie, tak pod bramką przeciwnika rzuca się to w oczy. Szybka decyzja: strzał albo podanie. No tak, ale zanim Niemiec podejmie decyzję, to piłka będzie już pod nogami rywala.

Witsel powinien wygryźć jego, a nie Sturaro.

PS. Oscar w Chinach.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:05

właśnie nachodzi mnie taka smutna refleksja, że jak w zimę/lato uda nam się tę pomoc wzmocnić być moze nawet do poziomu MVP, to nagle okaże się, że nasze skrzydła to dupa.
Lichy, Evra out z końcem sezonu - tutaj nie ma żadnych wątpliwości, Dani może być ale jako rezerwowy. Imo Darmian i DeSciglio to must be jak najszybciej, POl Lirola jeszcze długo nie będzie na poziomie Juve, żeby o nim myśleć.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:09

Chłopie, za Conte było to samo więc przestań o zmianie trenera. Czasy kiedy Juve szło za ciosem się skończyły z Ranierim bo nawet pod jego wodzą graliśmy cały czas ofensywnie. Wyjątek był pod batutą Capello. Conte wprowadził u nas ten minimalistyczny styl gry i taka jest prawda. To Conte im wmówił, że to jest ważne a to mniej ważne dlatego nie mogliśmy pod jego wodzą nawet CI wygrać bo to były rozgrywki w których grali De Ceglie i inne parówy. Ten syf ciągnie się za nami i nie widać póki co iskierki nadziei, że to się zmieni.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:20

alessandro1977 pisze:Chłopie, za Conte było to samo więc przestań o zmianie trenera. Czasy kiedy Juve szło za ciosem się skończyły z Ranierim bo nawet pod jego wodzą graliśmy cały czas ofensywnie. Wyjątek był pod batutą Capello. Conte wprowadził u nas ten minimalistyczny styl gry i taka jest prawda. To Conte im wmówił, że to jest ważne a to mniej ważne dlatego nie mogliśmy pod jego wodzą nawet CI wygrać bo to były rozgrywki w których grali De Ceglie i inne parówy. Ten syf ciągnie się za nami i nie widać póki co iskierki nadziei, że to się zmieni.
Spośród piłkarzy jako tako odpowiadających za grę do przodu, którym Conte mógł to wpoić, w dzisiejszym składzie mamy tylko Lichego i Markiza. Przy czym Szwajcar jest już po prostu cieniem samego siebie sprzed lat, chęci mu nie odmawiam.

Minimalizm jak minimalizm, dla mnie nie ulega wątpliwości, że w dalszym ciągu szukamy formy i jakiegoś optymalnego modelu gry, bo do tej pory na próżno szukać u nas jakiejś wyraźnej taktyki. Chciałbym wierzyć, że Allegriemu po prostu brakuje jakiegoś elementu w układance, ale szczerze nie rozumiem, jak z takimi piłkarzami w wyjściowej jedenastce możemy tak często grać taką padlinę. Pozytywem jest natomiast, że ostatnio dosyć regularnie zdobywamy bramki po stałych fragmentach, co przez lata praktycznie u nas nie istniało, poza bezpośrednimi strzałami.

Tych, którzy zwalniają Allegriego, uspokajam. Mistrzostwa i tak na 99,9% nie przegramy, Porto też powinniśmy przejść. Te dwa czynniki w zupełności wystarczą do tego, żeby o zwolnieniu trenera z ważnym kontraktem w ogóle nie było mowy. Mnie zresztą Max nie przeszkadza, w przeciwieństwie do jego sztabu od przygotowania fizycznego. Problem w tym, że na wykopanie ich na zbite pyski też raczej nie mamy co liczyć.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:22

Bart mnie po tym wczorajszym filmiku jedno zastanawia, czy jak się zwolni vacat w niezłym klubie ( imo - Luis Enrique gra ostatni sezon z Barcą - bo nie zdobędą ani LM ani PD) to czy Maxiu będzie dalej chciał z nami zostać.

Tydzień temu jak byłem we Włoszech pojawiła się plotka, że Max odchodzi i tu nie chodziło o nasz brak zadowolenia, tylko o jego chęć nowego wyzwania.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:25

alessandro1977 pisze:Chłopie, za Conte było to samo więc przestań o zmianie trenera.
Nie pisałem, że trzeba zwolnić trenera, bo to z jego winy gramy taką padake.
Było to tylko takie gdybanie i jedna z możliwości. Nieważne, jak trener nie były dobry. Formuła czasem się wypala i potrzeba zmiany. To normalne. Wystarczy wziąć za przykład Mourinho. Niegdyś fantastyczny trener. Gdzie nie przyszedł, to wygrywał. W pierwszym sezonie budowanie zespołu, w drugim totalna dominacja, a w trzecim? Chyba już każdy zna ten syndrom. Pomimo tego, że zawsze odchodził i ten ostatni sezonie niekoniecznie był jakoś dobry, to nikt nie kwestionował jego warsztatu trenerskiego. Podobnie jest z Maxem.

Jak niektórzy twierdzili, że Max kontynuuje pracę Conte i to właśnie temu drugiemu spora rzesza forumowiczów przydzielała zasługi, to się z nich śmiałeś(ja też). Teraz robisz to samo, ale w przeciwną stronę, Przegrywają, bo Conte im wpoił taką mentalność. Z wczorajszego składu tylko Chiellini, Lichtsteiner i Marchisio byli żołnierzami Antonio. Buffona nie liczę, bo ten nie musi biegać. Więc nie zapędzałbym się.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:29

Nie wiem po co w każdym wątku na forum wałkować ciągle tematykę Lichtsteinera i Evry?

Fakty są takie, że Szwajcar był bliski odejścia już latem, ale zważywszy na to że chciał go Inter transfer zablokowaliśmy. Całkiem słusznie z resztą. Tym sposobem zostaliśmy z graczem dla którego nie do końca widzieliśmy miejsce. Nie zgłosiliśmy go do Ligi Mistrzów. Wnioski wyciągnijcie sami. Przestańcie pisać w tonie jak to Szwajcar jest beznadziejny bo jego bezużyteczności klub ocenił już latem. Kontuzja Alvesa i przejście na system 4-3-1-2 sprawia, że jednak Lichtsteiner pojawia się na boisku.

Co się tyczy Evry. Sandro jest pierwszym wyborem. To, że gra Francuz jest tylko spowodowane faktem odpoczynkiem jaki chcemy dać Brazylijczykowi. Alex gra zawsze i wszędzie w tym sezonie. W przyszłości jeśli nie Evra to zmiennikiem będzie za pewne jakiś inny doświadczony gracz lub Padoin vol2.
B@rt pisze:...
Dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie którzy potrafią swój komentarz oprzeć na logice, a nie zwykłym chciejstwie i widzi mi się. Plus dla Ciebie B@rt :ok: Ostatnio cierpię na notoryczne tracenie czasu czytając tu wypowiedzi niektórych.
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2016, 14:47 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 14:42

Robaku pisze:Bart mnie po tym wczorajszym filmiku jedno zastanawia, czy jak się zwolni vacat w niezłym klubie ( imo - Luis Enrique gra ostatni sezon z Barcą - bo nie zdobędą ani LM ani PD) to czy Maxiu będzie dalej chciał z nami zostać.

Tydzień temu jak byłem we Włoszech pojawiła się plotka, że Max odchodzi i tu nie chodziło o nasz brak zadowolenia, tylko o jego chęć nowego wyzwania.
No cóż, ja swoja wypowiedź kierowałem przede wszystkim do tych, którzy uważają, że Allegri jest do zwolnienia :) Na razie zachowałbym spokój w tej kwestii, Max w Barcelonie to obrazek, którego kompletnie sobie nie wyobrażam. Nawet jeśli faktycznie Enrique pożegna się z Blaugraną, to mocno, bardzo mocno zdziwię się, jeśli wyciągną ręce po naszego trenejro. Nie ten styl.

Zresztą na razie plotka pozostaje tylko plotką. A filmik? Kwestia interpretacji. Jak ktoś zechce potraktować plotkę sprzed tygodnia poważnie, to z pewnością może w nim dostrzec argument na potwierdzenie jej wiarygodności ;) Moim zdaniem daleko jest po obu stronach do podejmowania jakichkolwiek decyzji o zakończeniu współpracy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 16:10

jakku1 pisze:Akcja z Kroosem to odbicie piłeczki. Real chce Dybale, a srodowisko zwiazane z Krolewskimi puszcza plotki do prasy w tym temacie, to my chcemy Kroosa i robimy dokladnie to samo.

Kroos nie jest naszym celem nr 1. Tylko Verratti.

I to jest ktos kogo nam bardzo brakuje.

Z Marco, nasz skład wygladał by mega.

Marchisio Veratti Khedira z Pjanicem pod napastnikami i Dybala/Igla przed nimi.
Słodziutko.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 16:30

Nie teraz to juz przegiecie. :) Ktos sobie wyobraza Barcelone broniaca jednobramkowej przewagi i grajaca do tylu. :rotfl:

Chociaz w sumie Max to sie sam dopasowuje do druzyny, a nie druzyne dopasowuje do siebie pod swoja filozofie jak np. Guardiola...

Chcialbym bysmy wynik w CL zrobili by miec hajs i po mercato podstawowa "11" uzupelniona topem na kazdej pozycji.

Zablokowany