Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Virgil, absolutnie nie mam nic do Ciebie, ale tak czytam te Twoje posty na temat mercato i mam wrażenie, że za dużo grasz w FM. Pogba, Bouy, Gabriel, Ramirez, Giovinco, De Ceglie... trochę to wygląda jak wirtualna gra talentami. W rzeczywistości wątpię, żeby takie cuś zdało egzamin

- mateusz6
- Juventino
Szczerze to wolałbym Astoriego od Nesty, ale z emeryta też będę się cieszył. Klasa nie ta sama co parę lat temu, ale nadal bardzo pewny i by był spokój w tyłach.
Ciekawe za ile Twente puściłoby Luuka de Jonga. Młody i cholernie bramkostrzelny od paru sezonów. Myślę, że 15 mln załatwiłoby sprawę.
Ciekawe za ile Twente puściłoby Luuka de Jonga. Młody i cholernie bramkostrzelny od paru sezonów. Myślę, że 15 mln załatwiłoby sprawę.
- blackadder
- Juventino
Nie zapominajmy o pomyśle utworzenia zespołów rezerwowych mogących grać w niższych klasach rozgrywkowych. W takim wypadku mielibyśmy możliwość samodzielnego kształtowania zawodników. Takie talenty jak Bouy czy Pogba można by stopniowo włączać do pierwszej drużyny i jestem pewien że w końcu byłby pożytek ze sprowadzania młodych.pumex pisze:Virgil, absolutnie nie mam nic do Ciebie, ale tak czytam te Twoje posty na temat mercato i mam wrażenie, że za dużo grasz w FM. Pogba, Bouy, Gabriel, Ramirez, Giovinco, De Ceglie... trochę to wygląda jak wirtualna gra talentami. W rzeczywistości wątpię, żeby takie cuś zdało egzamin
Wiadomo sprawa nie dotyczyłaby Gio czy Ramireza, ale dla nich z miejsca znalazłoby się miejsce w kadrze pierwszego zespołu.

- @Maras@
- Juventino
Tak jak piszesz. Marzy mi się utworzenie tych drugich drużyn bo wtedy najlepsi z Primki mogli by tam pykać a i Ci zawodnicy co na co dzeń nie łapią się do wyjściowej jedenastki mogliby utrzymać rytm meczowy i mieliby większą szansę na pokazanie trenerowi iż ten myli się nie wystawiając go w meczach ligowych (np. taki Elia miałby szansę pokazania się której teraz nie dostaje i w jakimś stopniu w końcu wiedzielibyśmy czy jest w stanie coś grać czy nie). Nie licząc tego wszystkiego byłby o jeden mecz w tygodni więcej do oglądaniablackadder pisze:Nie zapominajmy o pomyśle utworzenia zespołów rezerwowych mogących grać w niższych klasach rozgrywkowych. W takim wypadku mielibyśmy możliwość samodzielnego kształtowania zawodników. Takie talenty jak Bouy czy Pogba można by stopniowo włączać do pierwszej drużyny i jestem pewien że w końcu byłby pożytek ze sprowadzania młodych.pumex pisze:Virgil, absolutnie nie mam nic do Ciebie, ale tak czytam te Twoje posty na temat mercato i mam wrażenie, że za dużo grasz w FM. Pogba, Bouy, Gabriel, Ramirez, Giovinco, De Ceglie... trochę to wygląda jak wirtualna gra talentami. W rzeczywistości wątpię, żeby takie cuś zdało egzamin
Wiadomo sprawa nie dotyczyłaby Gio czy Ramireza, ale dla nich z miejsca znalazłoby się miejsce w kadrze pierwszego zespołu.

- De Rossi
- Juventino
No raczej nie. Cavani z Amaurim mieli okazje grać tylko półtora roku. Amauri był wtedy zawodnikiem pierwszego składu, a raczej Cavani zmiennikiem. Po odejściu Brazylijczyka, Urugwajczyk stał się podstawowym napastnikiem.SKAr7 pisze:Nie był pewniak, ale swoje w Palermo wygrał, pokazał się z dobrej strony i z Amaurim tworzyli naprawdę solidne duo.
Miał również słaby ostatni rok we Włoszech i niezbyt udane Euro.Ouh_yeah pisze:Barzagli kiedy go braliśmy grzał ławę w Wolfsburgu, który plasował się w dolnych rejonach Bundesligi. W dodatku nikt się nim specjalnie nie interesował bo już swoje lata ma i w zasadzie można było powiedzieć, że najlepsze ma już za sobą.
Pisałeś też, że w Serie A nie ma lepszego napastnika od Dzeko, a kontrargumenty w postaci Cavaniego czy Ibry brałeś za żarty. Pisałeś też, że Borussia rozgromiłaby każdy klub w Serie A. Ja Cie głownie z tego pamiętam.MishaAveJuve pisze:Pisalem wszem i w obec ze to bedzie nasz najleszy transfer i nie wiele sie mylilem bylem bardzo za tym transferem, szwajcara pamietam z czasów Lille i juz tam był bardzo dobry

- jakku1
- Juventino
A ja pamietam glownie to, ze Misha sie pojawia kiedy Juve przezywa jakis kryzys. W rundzie jesiennej bylo tak samo, zremisowalismy mecz z Genua (2:2), byl troche gorszy okres i nagle wrocil Misha (o ile nie pomylilem nickow).De Rossi pisze:Pisałeś też, że w Serie A nie ma lepszego napastnika od Dzeko, a kontrargumenty w postaci Cavaniego czy Ibry brałeś za żarty. Pisałeś też, że Borussia rozgromiłaby każdy klub w Serie A. Ja Cie głownie z tego pamiętam.
Btw, De Rossi, mialem sie Ciebie wczesniej zapytac, bo pewnie czesto ogladasz Bologne. Co sadzisz o Ramirezie? Na Juventuz.com wszyscy sie Nim strasznie podniecaja, ja zas na chwile obecna nie widze w Nim nic, co mogoby mnie sklonic do wydania chociaz nawet tych 15m na Urugwajczyka.
- Virgil
- Juventino
Ale właśnie dlatego, że nie gram w takie gry to mam takie zdanie.pumex pisze:Virgil, absolutnie nie mam nic do Ciebie, ale tak czytam te Twoje posty na temat mercato i mam wrażenie, że za dużo grasz w FM. Pogba, Bouy, Gabriel, Ramirez, Giovinco, De Ceglie... trochę to wygląda jak wirtualna gra talentami. W rzeczywistości wątpię, żeby takie cuś zdało egzamin
Nie oszukujmy się kasy nie będzie tyle żeby załatać wszystkie braki drużyny. Nie uznaje De Ceglie za jakiś wielki talent, ale lepiej mieć naprawdę solidny atak i słabą lewą obronę niż półśrodki wszędzie.
W takim wypadku wolę postawić na wzmocnienie ataku niż innych pozycji.
- piszę o Pogbie i innych młodzikach, gdyż nie sądzę aby po zakupie Padoina byłyby kolejne zakupy do tej formacji. Chciałbym abyśmy kupili np. Sahina ale trzeba być realistą.
- Giovinco to nie jest talent z FM-a, widziałem jak gra i może to nie jest przyszła gwiazda piłki, ale zawodnik do 4-3-3 bardzo przydatny.
- jeżeli przyszedłby Dzeko/Suarez to nadal na prawej stronie jest dziura wielka - dlatego Ramirez nie sądzę abyśmy kogoś lepszego kupili.
- De Rossi
- Juventino
Na chwile obecną to gracz z wielkim potencjałem, zwykle dobrą grą i przebłyskami, ale takimi przebłyskami, jakie nie da nam nikt obecnie grający w linii ataku Juventusu. Kuleje u niego gra prawą nogą, ale lewą ma fantastyczną. Drybling, utrzymywanie się przy piłce, podania, dobra szybkość, umie dobrze dograć z wolnych. 15 milionów wydałbym na niego bez wahania, bo wydaje mi się że w krótkim czasie jeszcze bardziej się rozwinie. Nie wiem tylko gdzie by miał grać w Juventusie. Bologna gra trójką Diamanti-Di Vaio-Ramirez. Wymieniają się, każdy umie coś zrobić z piłką, Ramirez często schodzi do środka. Giovinco-ktoś-Ramirez? Ja bym chciał... .jakku1 pisze:Btw, De Rossi, mialem sie Ciebie wczesniej zapytac, bo pewnie czesto ogladasz Bologne. Co sadzisz o Ramirezie? Na Juventuz.com wszyscy sie Nim strasznie podniecaja, ja zas na chwile obecna nie widze w Nim nic, co mogoby mnie sklonic do wydania chociaz nawet tych 15m na Urugwajczyka.

- deszczowy
- Juventino
15 baniek? To nie lekka przesada? Czy tych pieniędzy nie dałoby się jednak zainwestować nieco lepiej? Nie lepiej byłoby dołożyć i kupić Joveticia?De Rossi pisze: Na chwile obecną to gracz z wielkim potencjałem, zwykle dobrą grą i przebłyskami, ale takimi przebłyskami, jakie nie da nam nikt obecnie grający w linii ataku Juventusu. Kuleje u niego gra prawą nogą, ale lewą ma fantastyczną. Drybling, utrzymywanie się przy piłce, podania, dobra szybkość, umie dobrze dograć z wolnych. 15 milionów wydałbym na niego bez wahania, bo wydaje mi się że w krótkim czasie jeszcze bardziej się rozwinie. Nie wiem tylko gdzie by miał grać w Juventusie. Bologna gra trójką Diamanti-Di Vaio-Ramirez. Wymieniają się, każdy umie coś zrobić z piłką, Ramirez często schodzi do środka. Giovinco-ktoś-Ramirez? Ja bym chciał... .
- Eric6666
- Juventino
Trzeba przyznać, że Jovetic jest genialny, moim zdaniem perełka w Serie A, ale u nas do 4-3-3, czy by się, aż tak przydał? zawsze odnosiłem wrażenie, że to coś alla Vucinic, patrz. super technika itd., ale wolny. U nas do 4-3-3 przydałaby się szybkość na skrzydłach patrz. Ramirez ( 15 mln :shock: ), Giovinco itd. Bo chyba nie chcemy 3?4? rok z rzędu zaczynać nowy sezon z nową taktyką podstawową;d, gdzie 3 raz ( Diego, Krasic ) byłoby to wymuszone przez transfer jednego zawodnika :shock: Kompletujmy zespół, ale myśląc o drużynie jako całości, a nie zbiorze indywidualności.mateusz6 pisze:@deszczu
tylko czy Jovetić może grać z powodzeniem na prawym skrzydle? Chyba rzadko gra na tej pozycji. Jeśli miałby grać gorzej niż na lewej stronie i ss to ja bym wolał Ramireza.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- De Rossi
- Juventino
Raz - tak, lepiej dołożyć i mieć Joveticia.deszczowy pisze:15 baniek? To nie lekka przesada? Czy tych pieniędzy nie dałoby się jednak zainwestować nieco lepiej? Nie lepiej byłoby dołożyć i kupić Joveticia?
Dwa - 15 baniek to nie lekka przesada, skoro wydaje się ~10 na Pepe, ~17 na Matriego, ~10 na Quagliarellę, to zawodnika dobrze rokującego na przyszłość i już dobrze, czasem świetnie grającego w naszej lidze, z rocznika 90, nie da się kupić na mniej niż te 15 baniek (to tylko 3 Padoiny...

Jovetić jest wolny... ?Eric6666 pisze:Jovetic [...] super technika itd., ale wolny.

- ewerthon
- Juventino
Jovetić nie jest wolny, ale też demonem szybkości nie można go nazwać - wypisz, wymaluj młody Del Piero. Naszej legendzie pewnie nigdy nie dorówna, ale możemy mieć z niego naprawdę wiele pociechy.
Natomiast co do Ramireza, to się zgodzę, nic nie poradzimy na obecny rynek piłkarski, Bologna ma prawo żądać za niego takiej kwoty. Jednak nie będę się wypowiadał na jego temat, bo po prostu nie widziałem go w akcji.
Natomiast co do Ramireza, to się zgodzę, nic nie poradzimy na obecny rynek piłkarski, Bologna ma prawo żądać za niego takiej kwoty. Jednak nie będę się wypowiadał na jego temat, bo po prostu nie widziałem go w akcji.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
No to masz coś z głową... coż wcale mnie to nie dziwi. Nie pisalem o borusii tylko o bundeslidze, ze jest na obecna chwila (rok temu) lepsza niz serie a.De Rossi pisze:Pisałeś też, że w Serie A nie ma lepszego napastnika od Dzeko, a kontrargumenty w postaci Cavaniego czy Ibry brałeś za żarty. Pisałeś też, że Borussia rozgromiłaby każdy klub w Serie A. Ja Cie głownie z tego pamiętam.MishaAveJuve pisze:Pisalem wszem i w obec ze to bedzie nasz najleszy transfer i nie wiele sie mylilem bylem bardzo za tym transferem, szwajcara pamietam z czasów Lille i juz tam był bardzo dobry
Dzeko a Ibra? heh, ibra wtedy był jedynie wyporzyczonym piłkarzem z barcelony, który był dopiero 6 miesc we włoszech i wcale jakos wybitnie nie grał wiec nie rob sam z siebie posmiewiska...
Co to 15 mln za ramireza i Twoje denne argumenty ze za Pepe dalismy 10 mln (swoja droga nasz najlepszy skrzydłowy) to znaczy ze teraz juz zawsze mamy przeplacac za sredniakow? Twoja logika jest bardzo uboga....
ps. a pojawiam sie na forum wtedy gdy mam czas
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Bruce Badura
- Juventino
Luuk de Jong 40 występów, 27 bramek, 18 asyst i co o nim myśleć?