Wszystko o AS Roma
- badecki
- Juventino
Oficjalnie - A.S. Roma informuje, iż podpisała z Zemanem dwuletni kontrakt obowiązujący od 1 lipca 2012 do 30 czerwca 2014.
http://asroma.pl/news/OFICJALNIE-Zdenek ... -Romy-2064
http://asroma.pl/news/OFICJALNIE-Zdenek ... -Romy-2064
- D-Rose
- Juventino
A uwielbiany w Rzymie Montella idzie do... Violki. Nie wiem czemu Catania nie chciala go puszczac do romy a puscila do fiorentiny? Moze mi to ktos wytłumaczyć?
Chcialbym zebysmy im znów nakopali 4:0 i chce widziec zmartwioną mine pana zdenka "Juventus ma 22 lub tez 23 Scudetta" zemana. Goscia ktory ma najwiecej do powiedzenia, choc nic prkatycznie w swojej trenerskiej karierze nie wygrał. No chyba, ze naliczymy mu jakies tam mistrzostwo serie c1 i wygranie serie b :lol:
PS: To nie serie C1 wygrał a C2. Idealne CV do prowadzenia dwukrotnego mistrza włoch
Chcialbym zebysmy im znów nakopali 4:0 i chce widziec zmartwioną mine pana zdenka "Juventus ma 22 lub tez 23 Scudetta" zemana. Goscia ktory ma najwiecej do powiedzenia, choc nic prkatycznie w swojej trenerskiej karierze nie wygrał. No chyba, ze naliczymy mu jakies tam mistrzostwo serie c1 i wygranie serie b :lol:
PS: To nie serie C1 wygrał a C2. Idealne CV do prowadzenia dwukrotnego mistrza włoch

Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 20:19 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- Amarillo
- Juventino
Oho, szykuje się szampańska zabawa przy czytaniu wypocin tego leśnego dziadka na temat Juventusu. Z miłą chęcią będę oglądał jak znów łoimy im skórę, a Zdenio będzie się głowił czy zwalić to na murawę, ciśnienie atmosferyczne czy też machlojki Juve. Sezon 2012/2013 będzie jeszcze ciekawszy niż ten, zawsze jest weselej jak ma się takiego błazna w strefie wywiadów 
Sapere Aude!
- francois
- Juventino
W Romie jeszcze pożałują zwolnienia Enrique. Przecież zeszłego lata wymienili pół składu, więc cały proces tworzenia drużyny musiał potrwać. Tym bardziej, że nie trafili ze wszystkimi transferami.
Zeman wraca do wielkiej piłki po długiej przerwie. Zwykle takie powroty nie przynoszą wiele dobrego :-D
Zeman wraca do wielkiej piłki po długiej przerwie. Zwykle takie powroty nie przynoszą wiele dobrego :-D
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
Najpierw musi mieć kim poprawić tę obronę, a nie wyglądana to, by jakikolwiek klasowy obrońca chciał się pchać do średniawej Romy. Ze środkowych defensorów są jedynie Burdisso i Juan. Bocznych, klasy choćby Riise, nie ma. W tą formację trzeba wpompować gdzieś 30-35 mln euro, a klub z "Wiecznego miasta" nigdy nie należał do tych, którzy wydają krocie w trakcie okienek transferowych. Reasumując. Szczere chęci nowego szkoleniowca na wiele się nie zdarząZaperJuve pisze:Najśmieszniejsze są komentarze, że Zeman poprawi w Romie grę obronną... chyba nie widzieli statystyk Pescary:)
Edit
Il Fenomeno- Nie, nie umknął. Jestem zwyczajnie sceptycznie nastawiony do ich zdolności finansowych, dlatego wypowiadam się w takim tonie, w jakim to zrobiłem.
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2012, 23:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Il Fenomeno
- Juventino
Przecież to Enrique odszedł, a nie Roma go zwolniłafrancois pisze:W Romie jeszcze pożałują zwolnienia Enrique. Przecież zeszłego lata wymienili pół składu, więc cały proces tworzenia drużyny musiał potrwać. Tym bardziej, że nie trafili ze wszystkimi transferami.

Nie zauważyłeś, że od roku Roma ma nowego właściciela, który był wstanie wydać w zeszłe mercato ponad 80 milionów. Odejmując zyski ze sprzedaży, wychodzi, że wpakowali w Romę ponad 50 milionów na czysto. Umknął Ci ten fakt?annihilator1988 pisze:W tą formację trzeba wpompować gdzieś 30-35 mln euro, a klub z "Wiecznego miasta" nigdy nie należał do tych, którzy wydają krocie w trakcie okienek transferowych.

- Dolce Vita
- Juventino
Ale Catania zrobiła Romę w wała
jak Rzymianie chcieli Montellę to mieli schody. Jak Viola się zgłosiła to ma nowego trenera 

- Il Fenomeno
- Juventino
Nie śledziłem dokładnie sprawy Montelli, ale wydaje mi się, że to bardziej Roma zrobiła go w wała, niż Catania Rzymian.
Czyli uważasz, że w to mercato, Amerykanie pójdą w ślady swoich biednych poprzedników, zamiast wydawać kolejne pieniądze na rozwój drużyny?annihilator1988 pisze:Il Fenomeno- Nie, nie umknął. Jestem zwyczajnie sceptycznie nastawiony do ich zdolności finansowych, dlatego wypowiadam się w takim tonie, w jakim to zrobiłem.

- annihilator1988
- Juventino
Mogę tylko zgadywać, ale wydaje mi się, że tak. Przypuszczam, że w tym okienku Roma nie wyda więcej niż 30 mln euro, co przełoży się równie nieudany sezon co ostatnio. Dojdzie do spięć, awantur, protestów i koniec końców Amerykanie podziękują za współprace. No, ale to pewnie kwestia kilku kolejnych lat. Może 3-4.Il Fenomeno pisze:Czyli uważasz, że w to mercato, Amerykanie pójdą w ślady swoich biednych poprzedników, zamiast wydawać kolejne pieniądze na rozwój drużyny?annihilator1988 pisze:Il Fenomeno- Nie, nie umknął. Jestem zwyczajnie sceptycznie nastawiony do ich zdolności finansowych, dlatego wypowiadam się w takim tonie, w jakim to zrobiłem.
- francois
- Juventino
W Romie też grają w FM'a - Dodo oficjalnie w Romie.
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem tego piłkarza w akcji, a kojarzę go głównie z popularniej gry typy manager
Ciekawe jak sobie poradzi w Romie. I w ogóle w jakim charakterze został sprowadzony - uzupełnienie składu czy talent, który od razu zostanie rzucony na wielką wodę?
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem tego piłkarza w akcji, a kojarzę go głównie z popularniej gry typy manager
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Vimes
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
Oni mają oko do tych młodzików. Jak nie Lama (czy jak mu tam? plujka taki) to Dodo. 
EDYTA:
A miał iść do nas
EDYTA:
A miał iść do nas

- pumex
- Juventino
Sabatini zdradził kilka szczegółów na temat tegorocznego mercato Romy. Otóż, poważnie zainteresowani są Bradley'em z Chievo, Castanem z ligi brazylijskiej oraz Tachtsidis'em z Genoi. Ponadto monitorują sytuację Destro oraz Astoriego. Zrezygnowali z wykupienia Kjeara oraz z Ogbonny. Osvaldo zostaje na przyszły sezon
Tak więc jakieś konkrety są, ale ciężko sądzić, żeby Roma takimi kandydaturami zawojowała ligę
Tak więc jakieś konkrety są, ale ciężko sądzić, żeby Roma takimi kandydaturami zawojowała ligę