Mercato (2012-2014)
- Medzeer
- Juventino
@francois
Podolski nie nadaje sie na szpice w lidze angielskiej. Skrzydłowy lub CF jak najbardziej. Fakt jest taki, ze Arsenal mimo wydania dużej kasy, dalej potrzebuje nowego napastnika z topu. Bez niego, są w takiej sytuacji jak Juve.
Podolski nie nadaje sie na szpice w lidze angielskiej. Skrzydłowy lub CF jak najbardziej. Fakt jest taki, ze Arsenal mimo wydania dużej kasy, dalej potrzebuje nowego napastnika z topu. Bez niego, są w takiej sytuacji jak Juve.
- Lypsky
- Juventino
Póki co to Wenger wypowiedział się, że następcy RVP zostali już sprowadzeni. Informacje o zainteresowaniu Arsenalu Llorente, to póki co doniesienia medialne, a dla was to już transfer dokonany [']
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- deszczowy
- Juventino
Święte słowa. Ale z drugiej strony wiesz, jak jest. Po tym co było w ub. roku, po tych wszystkich korowodach z Aguero i tegorocznych z RvP wszyscy są lekko, powiedziałbym, podenerwowani.Lypsky pisze:Póki co to Wenger wypowiedział się, że następcy RVP zostali już sprowadzeni. Informacje o zainteresowaniu Arsenalu Llorente, to póki co doniesienia medialne, a dla was to już transfer dokonany [']
Czekamy na tego napadziora jak na zbawienie, teraz ta szopka z Llorente i nagle idzie fama - Arsenal nam go sprzątnie. To i ludzie panikują.
- Hoffman
- Juventino
Pismaki mają to do siebie, że automagicznie po sprzedaży jednego napastnika drużyny X szukają już tej drużynie następce i przy każdym wolnym zawodniku na rynku będą dopisywać, że drużyna X jest nim mocno zainteresowana, aż za którymś razem trafią ;p
- rosomak
- Juventino
Ja wciaz mysle ze nasi chca dwoch snajperow kupic.
Marotta jest za bardzo oszczedny, za duzo plotek o jednym napastniku za pieniadze a drugim w formie wymiany albo wypozyczenia.
Zobaczcie.
Marotta chce dac 16mln za Lorente.
Chce wymienic Fabio za Pazziniego.
Che wypozyczyc Dzeko[caly czas tylko ta forma pojawia sie w mediach]
Staral sie o Destro.
Na poczatku mercato byla mowa o mlodym super talencie i gwiazdce do ataku.
Nasi cos czuje ze kombinoja i czekaja na ostatnia chwile, ktos z dwojki fabio Matri odejda i przyjda dwaj dobrzy napastnicy.
Marotta jest za bardzo oszczedny, za duzo plotek o jednym napastniku za pieniadze a drugim w formie wymiany albo wypozyczenia.
Zobaczcie.
Staral sie o Destro.
Nasi cos czuje ze kombinoja i czekaja na ostatnia chwile, ktos z dwojki fabio Matri odejda i przyjda dwaj dobrzy napastnicy.
- Lypsky
- Juventino
Dla mnie największą zagadką jest sposób działania Marotty - wszystko wskazuje na to, że nasz guru nie śpieszy się za bardzo ze sprowadzenie Llorente. Wg mnie oznacza to, że jesteśmy ugadani z zawodnikiem i teraz pozostaje naciskać na Athletic by osiągnąć jak najlepsze warunki transferu, bądź naszym prawdziwym celem jest ktoś inny.
Jeśli, któryś z europejskich klubów ściągnie do siebie Llorente za ok. 20 mln., a my zostaniemy z Pazzinim bądź na lodzie (to chyba jedno i to samo), nie będzie to zbyt dobrze świadczyło o Beppe. Póki co wierzę w naszego speca bardziej niż w doniesienia o zainteresowaniu Arsenalu czy Barcelony.
Jeśli, któryś z europejskich klubów ściągnie do siebie Llorente za ok. 20 mln., a my zostaniemy z Pazzinim bądź na lodzie (to chyba jedno i to samo), nie będzie to zbyt dobrze świadczyło o Beppe. Póki co wierzę w naszego speca bardziej niż w doniesienia o zainteresowaniu Arsenalu czy Barcelony.
- rosomak
- Juventino
Mi sie wydaje ze Marotta troche liczyl ze City odpusci Dzeko jak pod koniec mercato RVP bedzie jeszcze do wziecia.
Marotta chcial Bosniaka juz kiedys.
W ostatnich dniach okienka transferowego jest zadymka, duzo rzeczy sie dzieje, zaskakujace transfery sie pojawiaja.
Za wczsenie Man. kupili RVP.
tak mi sie wydaje.
Marotta chcial Bosniaka juz kiedys.
W ostatnich dniach okienka transferowego jest zadymka, duzo rzeczy sie dzieje, zaskakujace transfery sie pojawiaja.
Za wczsenie Man. kupili RVP.
tak mi sie wydaje.
- Hoffman
- Juventino
Jestem podobnego zdania, myślę, że warunki indywidualne są już dogadane, teraz kwestia odstępnego, Marotta jest na dobrej pozycji bo prezes Athletic musi go sprzedać teraz, gorzej jak ktoś się wmiesza w to wszystko, bo Beppe nie jest znany z tego, że lubi się licytować z innymi kto da więcej.Lypsky pisze:Dla mnie największą zagadką jest sposób działania Marotty - wszystko wskazuje na to, że nasz guru nie śpieszy się za bardzo ze sprowadzenie Llorente. Wg mnie oznacza to, że jesteśmy ugadani z zawodnikiem i teraz pozostaje naciskać na Athletic by osiągnąć jak najlepsze warunki transferu, bądź naszym prawdziwym celem jest ktoś inny.
- dejvis
- Juventino
Liczyłem, że RVP pójdzie do City, teraz jest szansa, że pójdzie tam Llorente. Do nas w tym momencie mógłby przyjść Dzeko zabierając ze sobą Kolarova. Pozostaje tylko sprzedać szrot i okienko można zamykać. 

- Lypsky
- Juventino
Porcja doniesień z frontu na dobranoc :lol:
1, Wg ss Llorente coraz bliżej Juve. Tymczasem na oficjalnym twitterze basków pojawiła się notka mówiąca o tym, że niezbędne będzie zapłacenie klauzuli, w przeciwnym razie zawodnik pozostanie w Bilbao. Może to być zwykła ściema, tym bardziej, że kibice Athletic zdążyli już wyrazić swoją opinię na temat napastnika.
2. Po niedzielnym meczu z Milanem ma dojść do spotkania na linii Marotta-Galliani w sprawie Matriego. Mam nadzieję, że pozbędziemy się go.
Swoją drogą ciekawa sprawa - Wenger powiedział dziś, że wolałby sprzedać RVP za granicę np. do PSG, ale o Juventusie nawet nie wspomina. Możliwe, że nigdy nie złożyliśmy oficjalnej oferty.
1, Wg ss Llorente coraz bliżej Juve. Tymczasem na oficjalnym twitterze basków pojawiła się notka mówiąca o tym, że niezbędne będzie zapłacenie klauzuli, w przeciwnym razie zawodnik pozostanie w Bilbao. Może to być zwykła ściema, tym bardziej, że kibice Athletic zdążyli już wyrazić swoją opinię na temat napastnika.
2. Po niedzielnym meczu z Milanem ma dojść do spotkania na linii Marotta-Galliani w sprawie Matriego. Mam nadzieję, że pozbędziemy się go.
Swoją drogą ciekawa sprawa - Wenger powiedział dziś, że wolałby sprzedać RVP za granicę np. do PSG, ale o Juventusie nawet nie wspomina. Możliwe, że nigdy nie złożyliśmy oficjalnej oferty.
- bendzamin
- Redaktor
Lypsky pisze: 1, Wg ss Llorente coraz bliżej Juve.

SS jest ogolnie dosc wiarygodnym zrodlem, a to mercato udaje im sie (z tego, co pamietam) przewidziec dosc dokladnie. A z ta klauzula to bujda - nikt im tyle nie da, a sprzedac go musza.
Dzisiaj czytalem, ze do tej pory zlozylismy oferte 16 mln, a oni chca 18 + 4 w bonusach. W takim razie, jesli wierzyc w to, ze dogadalismy sie z samym zawodnikiem, to mozna powiedziec, ze duzo nam do porozumienia nie brakuje.
- Gąsior007
- Juventino
Myślę, że raczej przesadziłeś, iż Negredo nie jest gorszy od Llorente.TheDomin07 pisze: Ja tam nie żałuje że Llorente nie dojdzie, Negredo to nie jest gorszy napastnik.
Jest jeszcze kilku kandydatów na rynku którymi warto się zainteresowac.
Huntelaar, Falcao, Dzeko, Leandro czy nawet Hoarau który przypomina mi Treza troche:)
Falcao ? Bardzo bym go chciał, ale on jest dla nas nierealny. Kupili go za 45 mln , więc teraz za mniej go nie puszczą.
Leandro chodzi Ci o Damiao ? Jeśli tak to za niego chcieli 25 mln przed IO. Teraz to pewnie jakieś 35-40 będą krzyczeć

2 napastników to tylko Llorente/Dżeko i Pazzinirosomak pisze:Ja wciaz mysle ze nasi chca dwoch snajperow kupic.
Zobaczcie.
Staral sie o Destro.
Llorente i Dżeko ? Na pewno obaj nie przejdą do nas.
City nie wypożyczy nam Dżeko. Conajwyżej sprzeda.
Czekają na ostatnią chwilę ? Fakt w ostaniej chwili można zawsze zrealizować transfer Pazzo

Nie uda nam się nawet nikomu opchnąć Matriego, ani tym bardziej Quaglie.
Tylko, że City w ogóle się nie interesuje Llorente. To byłoby wymarzona dla nas opcja hehedejvis pisze:Liczyłem, że RVP pójdzie do City, teraz jest szansa, że pójdzie tam Llorente. Do nas w tym momencie mógłby przyjść Dzeko zabierając ze sobą Kolarova. Pozostaje tylko sprzedać szrot i okienko można zamykać.
Nie wydaje mi się, aby ta klauzula była bujdą. Jednak tak czy siak nie ma to znacznia. Bo oni sami nie wierzą, że zobaczą za niego 36 mln . W momencie jak zostało mu rok kontraktu.bendzamin pisze: A z ta klauzula to bujda - nikt im tyle nie da, a sprzedac go musza.
Dzisiaj czytalem, ze do tej pory zlozylismy oferte 16 mln, a oni chca 18 + 4 w bonusach. W takim razie, jesli wierzyc w to, ze dogadalismy sie z samym zawodnikiem, to mozna powiedziec, ze duzo nam do porozumienia nie brakuje.
Pozostaje wierzyć, że te doniesienia z tymi ofartami co do Llorente są prawdziwe. Aczkolwiek ja zdecydowanie wolałbym Dżeko.
Jednak na niego raczej już nie ma szans.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2012, 23:01 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve !
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Sprzedaz Matriego to głupota, bo kto miałby ewentualnie w czasie kontuzji czy kartek zastępowac powiedzmy LLLL?? FaQ ? bez przesady, chyba, że odnalazł formę i jakos mu to wychodzi na treningach, ale jezeli ma formę taką jak podczas sezonu to sensu to nie ma zadnego.
Chyba że będą robione bardzo roszady w składzie i pozbędziemy się Matriego a FaQ za Pazziniego, ale jaki jest sens zastępowac szrot jeszcze większym szrotem na dobrą sprawę pomagac interowi i brac od nich takie scierwa? Ja niewidzę żadnego sensu.
Chyba że Matri zostaje i wymiana FaQ na Pazziniego, wtedy przynajmniej na ławce jest ktos w miarę sensowny, a Pazzini niech szuka formy, może kiedys znajdzie. Chociaz nie jestem zwolennikiem co pisałem już wielokrotnie sprowadzania kolejnych pewnych szrotów, do tego z gorszej części Mediolanu.
Jeżeli faktycznie "kłócimy się" o 2 mln za LL to szkoda gadac, za jakis noł nejmów płacimy wiecej albo tyle samo, albo za jakis młodzików, którzy sądząc po naszej szkółce i tak się zmarnują (są tylko dwa wyjątki Marchisio i Giovinco, oczywiscie nie uważam że DC to piłkarz którym można się chwalic że jest naszym wychowankiem) i tak, to lepiej już było odpuscic jakies śmieszne talenty i dołozyc do piłkarza który wniesie cos do drużyny.
Chyba że będą robione bardzo roszady w składzie i pozbędziemy się Matriego a FaQ za Pazziniego, ale jaki jest sens zastępowac szrot jeszcze większym szrotem na dobrą sprawę pomagac interowi i brac od nich takie scierwa? Ja niewidzę żadnego sensu.
Chyba że Matri zostaje i wymiana FaQ na Pazziniego, wtedy przynajmniej na ławce jest ktos w miarę sensowny, a Pazzini niech szuka formy, może kiedys znajdzie. Chociaz nie jestem zwolennikiem co pisałem już wielokrotnie sprowadzania kolejnych pewnych szrotów, do tego z gorszej części Mediolanu.
Jeżeli faktycznie "kłócimy się" o 2 mln za LL to szkoda gadac, za jakis noł nejmów płacimy wiecej albo tyle samo, albo za jakis młodzików, którzy sądząc po naszej szkółce i tak się zmarnują (są tylko dwa wyjątki Marchisio i Giovinco, oczywiscie nie uważam że DC to piłkarz którym można się chwalic że jest naszym wychowankiem) i tak, to lepiej już było odpuscic jakies śmieszne talenty i dołozyc do piłkarza który wniesie cos do drużyny.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Gąsior007
- Juventino
Sprzedaż Matriego miałby raczej służyć zebraniu funduszy na swobodne kupno jakiegoś napastnika. Można wtedy poważnie zacząć myśleć o kupnie Dżeko, tudzież Jovetica.MishaAveJuve pisze:Sprzedaz Matriego to głupota, bo kto miałby ewentualnie w czasie kontuzji czy kartek zastępowac powiedzmy LLLL?? FaQ ? bez przesady, chyba, że odnalazł formę i jakos mu to wychodzi na treningach, ale jezeli ma formę taką jak podczas sezonu to sensu to nie ma zadnego.
Wówczas wymiana Fabio na Pazziniego może miałaby jakiś sens. Fakt Quaglia może odzyskać formę, jednak nikt nam tego nie zagwarantuje. Ba, bardziej prawdopodobne jest, że jej nie odzyska.
Podobna sytuacja z Pazzinim. Może odzyskać formę. Ale prawdopodobieństwo, że ją odzyska jest podobne jak w przypadku naszego "asa".
Różnica polega na tym, że Pazzini to zawodnik, któremu bliżej do "9tki".
Przynajmniej na papierze. Takiego byśmy raczej bardziej potrzebowali na rotacje w przypadku sprzedaży Matriego i kupnie Dżeko/JoJo ew Llorente.
Nie chce, aby zrozumiano mnie pejoratywnie. Mianowicie w takim sensie, że jestem zwolennikiem przyjścia do nas Pazzo.
Tylko dokładnie tak jak piszesz. Czy jest sens takiej wymiany. Zamienił stryjek, siekerkę na kijek.
Również jestem zdania, że kilka transferów można było sobie odpuścić i przelać to na te "drugie" konto, aby zakupić zawodnika, czyt. przede wszystkim napastnika. Który tu i teraz da nam jakość.
Forza Juve !
- @Maras@
- Juventino
Gdzieś tam czytałem, że władze Atletic czekają na licytację z angielskimi klubami. Wiedzą, że tam jest więcej kasy i mają nadzieję, że ugrają dodatkowe kilka baniek.Lypsky pisze:Porcja doniesień z frontu na dobranoc :lol:
Byłaby to dobra transakcja dla każdej ze stron. Mimo mojej sympatii do tego zawodnika, nie spełnia naszych oczekiwań. Marnuje za dużo sytuacji, więc za 12-15 baniek oddam go z pocałowaniem ręki. Przez to my byśmy mieli dodatkową kasę na nowego napastnika, Milan odzyskałby swojego wychowanka, a Matri na co dzień mógłby się widzieć ze swoją lasencją (bo jak pewnie większość wie, mieszka ona w Mediolanie)...Lypsky pisze:2. Po niedzielnym meczu z Milanem ma dojść do spotkania na linii Marotta-Galliani w sprawie Matriego. Mam nadzieję, że pozbędziemy się go.
Albo po prostu z nas nie wydębiłby tyle kasiory co Man. Utd. dało lub PSG mogłoby dać...Lypsky pisze:Swoją drogą ciekawa sprawa - Wenger powiedział dziś, że wolałby sprzedać RVP za granicę np. do PSG, ale o Juventusie nawet nie wspomina. Możliwe, że nigdy nie złożyliśmy oficjalnej oferty.
Ale może się okazać, że będziemy potrzebowali tej sprzedaży żeby w ogóle zrealizować zakup Llorente. Poza tym jest duża szansa na to że wymienimy Quaga na Pazziniego więc w razie W byłby zmiennik, nie licząc już tego że zawsze Miras może pograć razem z Gio w parzeMishaAveJuve pisze:Sprzedaz Matriego to głupota, bo kto miałby ewentualnie w czasie kontuzji czy kartek zastępowac powiedzmy LLLL?? FaQ ? bez przesady, chyba, że odnalazł formę i jakos mu to wychodzi na treningach, ale jezeli ma formę taką jak podczas sezonu to sensu to nie ma zadnego.

Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2012, 23:25 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.