Mercato (2012-2014)
- bendzamin
- Redaktor
Koszt operacji "Van Persie" to ponad 80 mln € (30 odstepne + 50 4-letni kontrakt + pewnie prowizja dla agenta i bonus za podpis). Wiem, ze powinnismy byc zdesperowani w poszukiwaniach napastnika, ale moim zdaniem nie powinnismy wydawac takiego hajsu na jednego zawodnika i dobrze, ze sie tak nie stalo.
Natomiast, jesli przepadnie nam Llorente i swoim przejsciem nie 'zwolni' dla nas nikogo (jak np. mogloby sie to stac z Dzeko) to chyba skoncza nam sie opcje i bedziemy zmuszeni zejsc polke nizej, gdzie znajdziemy jakies rozwiazanie tymczasowe (Adebayor? Berbatov?)
Natomiast, jesli przepadnie nam Llorente i swoim przejsciem nie 'zwolni' dla nas nikogo (jak np. mogloby sie to stac z Dzeko) to chyba skoncza nam sie opcje i bedziemy zmuszeni zejsc polke nizej, gdzie znajdziemy jakies rozwiazanie tymczasowe (Adebayor? Berbatov?)
- rosomak
- Juventino
To jakim Marotta jest dyrektorem chyba nam pokaze sprawa strikera.
On mial kupic snajpera rok temu i teraz.
Rok temu ok, przebudowal sklad po raz drugi i sie udalo dzieki Conte ale teraz nie ma zlituj sie.
Mogl wczesniej dzialac i sciagnac kogos, teraz ta sytuacja przypomina sytuacje z Melo i Diego, kupic by kibicow zaspokojic.
Zostaniemy z Pazzinim a to byl by strzal w piete.
Rok temu ok, przebudowal sklad po raz drugi i sie udalo dzieki Conte ale teraz nie ma zlituj sie.
Mogl wczesniej dzialac i sciagnac kogos, teraz ta sytuacja przypomina sytuacje z Melo i Diego, kupic by kibicow zaspokojic.
Zostaniemy z Pazzinim a to byl by strzal w piete.
- pan Zambrotta
- Juventino
Były trzy scenariusze rozegrania operacji "tap strajkr":
1) RVP idzie do nas (nigdy w to nie wierzyłem, ale to tylko subiektywne odczucia)
2) RVP idzie do City, Dzeko jest ostatni w hierarchii i jest na wylocie
3) RVP zostaje w Arsenalu, bierzemy się za Llorente
rozegrał się czwarty scenariusz, czyli:
4) RVP idzie do... United, Dzeko zostaje w City, Arsenal poluje na Llorente
czas chyba pogodzić się z Boriello
1) RVP idzie do nas (nigdy w to nie wierzyłem, ale to tylko subiektywne odczucia)
2) RVP idzie do City, Dzeko jest ostatni w hierarchii i jest na wylocie
3) RVP zostaje w Arsenalu, bierzemy się za Llorente
rozegrał się czwarty scenariusz, czyli:
4) RVP idzie do... United, Dzeko zostaje w City, Arsenal poluje na Llorente
czas chyba pogodzić się z Boriello

- zahor
- Juventino
Chyba nigdy nie jest tak, że piłkarzowi chodzi tylko i wyłącznie o forsę albo tylko i wyłącznie o grę tutaj czy tam. Mimo wszystko wydaje mi się że gdyby RVP był tak pazerny jak niektórzy go opisują, to wybrałby się do drugiej części Manchesteru - jak by się dobrze potargował to dostałby przypuszczalnie jeszcze więcej.zoff pisze:Robin nie chciał grać w Anglii. Miał ofertę Juventusu jak zobaczył ile Marotta jest mu w stanie zaoferować to jednak znowu mu się zachciało grać w Anglii. Poszedł ewidentnie na pieniądz. 9,6 mln funtów rocznie. Te liczby mówią mi, że dobrze się stało. Ogromne pieniądze, których chyba nie mamy.
Z drugiej strony, nie rozumiem skąd oczekiwania (nie piję akurat do Ciebie w tym momencie) że RVP będzie tak napalony na grę w Serie A, żeby miał się zgodzić na dwukrotną (albo jeszcze większą) obniżkę pensji. Jestem w stanie uwierzyć w to że chodziła mu po głowie zmiana otoczenia, że być może byłby nawet w stanie zaakceptować 20% niższą pensję w Turynie, ale rozumiem że ciśnienie nie było na tyle mocne żeby grać za ułamek tego co na wyspach.
Mi zachowanie Marotty przypomina trochę mnie samego, kiedy mam zrobić coś pilnego i istotnego, czego mi się akurat nie chce. Znajduję sobie sto tysięcy obowiązków, które na dobrą sprawę są duperelami byle tylko się usprawiedliwić że nie ruszyłem jeszcze tamtego :lol:rosomak pisze:To jakim Marotta jest dyrektorem chyba nam pokaze sprawa strikera.
Za dużo raczej tak, ale czy o wiele? Pamiętajmy że w Anglii jednak ceny piłkarzy nijak się mają do włoskich. Myślę że stwierdzenie że ta kwota to jak na włoskie realia 20 baniek nie będzie przesadą. A gdyby takie pieniądze wydał na RVP Juventus, to chyba raczej nie mówiłoby się o jakimś straszliwym przepłacaniu.el Pirlo pisze: United wydali na Robina za dużo, o wiele za dużo.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2012, 11:35 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Robaku
- Juventino
Nie ma co płakać.
Jeśli Llorente będzie dla nas nie dostępny (vide Arsenal i jego ewentualne tam pojawienie się) to myślę, ze BP wróci do Joveticia i ma na to jeszcze 15 dni.
Jesli się SJ nie uda wyciągąnać to owszem trzeba się spodziewać Pazzy i Boriello, ale czy to takie tragiczne wyjście!?
No najlepsze nie jest, ale jestem przekonany, że to będzie wyjście tymczasowe i kogoś zgarniemy w zimie. I teraz pojawia się pytanie, ale kto nam zostanie w zime, więc albo wróci temat Dzeko, albo Joveticia lub też Lewandowski.
Jeśli teraz zaoszczędzimy na napastniku zapewne trzeba będzie liczyć na przyjście Armero - Koralov - Pereira, czyli i tak wzmocnimy się na jakiejś pozycji.
Dosyć pozytywna informacja na SoloJuve, żeby nie okazało się, że skończmy i z FL i z ED.
Jeśli Llorente będzie dla nas nie dostępny (vide Arsenal i jego ewentualne tam pojawienie się) to myślę, ze BP wróci do Joveticia i ma na to jeszcze 15 dni.
Jesli się SJ nie uda wyciągąnać to owszem trzeba się spodziewać Pazzy i Boriello, ale czy to takie tragiczne wyjście!?
No najlepsze nie jest, ale jestem przekonany, że to będzie wyjście tymczasowe i kogoś zgarniemy w zimie. I teraz pojawia się pytanie, ale kto nam zostanie w zime, więc albo wróci temat Dzeko, albo Joveticia lub też Lewandowski.
Jeśli teraz zaoszczędzimy na napastniku zapewne trzeba będzie liczyć na przyjście Armero - Koralov - Pereira, czyli i tak wzmocnimy się na jakiejś pozycji.
Dosyć pozytywna informacja na SoloJuve, żeby nie okazało się, że skończmy i z FL i z ED.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2012, 11:55 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Może ktoś powiedzieć (dobra, nie chce mi się szukać, przyznaję) - ile Llorente zarabia obecnie w Athleticu?
- YaSq
- Juventino
Nie wazne ile kto kosztowal tylko jak szybko sie zwroci transfer. Czy w ogole sie zwroci. C Ronaldo zwrocil sie Realowi w ciagu nie calego roku. Ludzie widzac kwote jaka zarabia i ile kosztowal lapali sie za glowe. Mysle ze RvP zrobi to samo dla MU. Jest teraz IMO 3 na swiecie pod wzgledem marketingowym napastnikiem po CR i Messim. Sponsorzy, reklamy, koszulki, bilety cala marketingowa machina. Do tego swietny napastnik dlatego uwazam, ze MU zrobilo na nim swietny interes ktory zacznie sie bardzo, bardzo szybko zwracac.el Pirlo pisze:Ozil kosztował 15mln euro, Nasri około 16mln funtów.Mietson pisze: A ile kosztował Özil? Nasri? Tyle samo.
29-latek? Tak jak Thuram czy Redondo. A Ibra ma nawet 31! Moim zdaniem, wcale nie będą to zmarnowane pieniądze.
U obrońców, czy defensywnych pomocników jest trochę inna tendencja niż u napastników. Zazwyczaj właśnie po trzydziestce idzie im najlepiej.
United wydali na Robina za dużo, o wiele za dużo.
Obok RvP najbardziej zal mi ze nie udalo sie sciagnac Verrattiego. Nawet za te 15mln. Na takim pilkarzu nie mozna stracic. Czlowiek ktory umie tak podawac jak on bedzie to robic w Seria B, Seria A i w Lidze Mistrzow.Majac u boku kogos takiego jak Pirlo mieli bysmy najbardziej kreatywna pomoc swiata obok Barcelony. W najgorszym wypadku chlopak zlapal by kontuzje, przestal sie rozwijac i trzeba by sie go bylo pozbyc. Jednak nawet wtedy kosztowal by te 8-12mln. Wiec strata nie byla by jakas ogromna.
Jednak nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Mercato trwa dalej, a my wciaz jestesmy bez napastnika. Dla mnie Dzeko > Llorente. Jednak nawet, gdy przyjdzie bask bede bardzo zadowolony. Przewyzsza on o klase naszych obecnych napastnikow.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri