Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 08:42

Makiavel widze dalej dryfuje na swoim jachcie o nazwie "hipokryzja". Co ma Zelnik do PiS, poza tym, że go popiera, a kiedyś popierał PO.
Chłopu popieprzyło się w głowie i tyle. Laurkę wystawił sam sobie, podobnie jak Tyszkiewiczowa i reszta towarzystwa co sie do Kiszczaka pucowała...

Z komentarzami odnośnie Dudy też bym nie przesadzał, nasza scena jak widać jest tak mocno podzielona, że jedni drugim najchętniej do gardła by skoczyli. Wypadek miał Duda i jest oburzenie, gdyby trafiło na Komorowskiego , to Ci co teraz z bronia PAD, pewnie by szydzili z Komorowskiego...

Niemniej jednak sytuacja z tą oponą jest dla mnie bardzo ciekawa - zgadzam się z jednym z komentarzy, które przeczytałem na FB. W polsce jeżdżą miliony aut, na oponach ze szrotu, drugiej ręki, często w opłakanym stanie, a opona wybucha akurat w aucie Prezydenta, wartym bagatela 4mln PLN, które podobno jest pancerne, opona po uszkodzeniu pozwala na dalszą jazdę, a wymieniane powinny być co 10tyś km.

Żeby nie było, bo mi tu Makiavel czy inny jakiś nowoczesny troll imputuje zamach itp. Sprawdzić należy, czy BOR odpowiednio dba o auto, wymienia opony na czas, czy opona została założona taka jak powinna być, czy może jednak Pan Maniek z warsztatu postanowił dorobić na lewo i założyć tańszego kap i, no bo przecież nikt się nie jorgnie ;)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 09:00

gregor_g4 pisze:wymieniane powinny być co 10tyś km.
Poważnie? :shock:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 10:44

Łukasz pisze:
Tak pisali goście na stronach motoryzacyjnych, jednak biorac pod uwage wage auta - 4 tony to nie powinno dziwic.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 11:09

Łukasz pisze:
to jest pancerne auto, wygląda tylko na wypasioną furę.

Nawiązując do Żołneirzy Wyklętych i ich święta ostatnio:
Nie patrzmy się na przeszłość Wałęsy - ona nie ma znaczenia. Leszke sam ograł komunizm i zjednoczył Polaków!
Żołnierze Wyklęci ? Nie zapominajmy, że kogoś tam spalili w stodole :lol:
~GW :papa:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 12:29

Makiavel pisze:O Zelniku, kolejnym słudze PRLu w szeregach PiSu, jak widzę, milczycie. Wpadłem zobaczyć, jak go odsądzacie od czci i wiary, a tu takie rozczarowanie.
Przypomnę Ci coś, co napisałem wcześniej:
Vimes pisze:Tomasz Dedek pokazał, że po upadku można się podnieść, przeczytajcie jego oświadczenie. Lech Wałęsa miał dużo czasu, żeby zdobyć się na refleksję i wyznać prawdę, ale wciąż woli brnąć w coraz bzdurniejsze kłamstwa.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 832#848832

O Zelniku czytam, że: "W aktach, w których Zelnik figuruje jako TW "Jaracz" i które obejmują lata 1964-66, nie ma jednak ani jednego własnoręcznie napisanego donosu, ani pokwitowań odbioru pieniędzy przez Zelnika. Oficer odnotowuje w kolejnych relacjach, że Zelnik jest "ciągle nieobecny", a jego informacje nie przedstawiają specjalnej wartości. Dlatego sam w 1966 r. stawia wniosek o zamknięcie współpracy i złożenie kartoteki w archiwum".

Dla porównania: teczka personalna TW "Bolka" zawiera 183 strony, teczka pracy 576 stron. W tym, własnoręcznie napisane donosy i pokwitowania odbioru pieniędzy.

Jednak ważniejsza jest obecna postawa samego Zelnika, który mówi: "Już teraz proszę o wybaczenie osoby, które mogłem skrzywdzić".

Chyba nie trudno dostrzec różnicę pomiędzy postawą Wałęsy brnącego w kłamstwa i Zelnika, który przeprasza.

W końcu to co mówi Duda, jaki był wpływ na życie polityczne w Polsce prezydenta Wałęsy, a jaki aktora Zelnika?
Makiavel pisze:Vimesie, jako wyborca Kukiza jesteś dokładnie ostatnią osobą, która może udawać oburzenie komentarzami na temat wypadku Dudy.
Pytanie, komu Kukiz życzył "śmierci w męczarniach" lub kiedy wyrażał rozczarowanie z powodu tego, że ktoś nie zginął w wypadku?

EDIT

Przypomniałem sobie, o piosnkę "Virus SLD" Ci chodzi? Fakt, Kukiz jest w niej bardzo krwiożerczy. Czytałem, że ostatnio kupił kałacha, więc może przejść od słów do czynów, bo wiadomo, że wszystkie teksty piosenek są poważną zapowiedzią intencji :lol:.

Obrazek

Lis przypisał fałszywy cytat Annie Marii Anders, czyli posłużył się tą samą metodą, co w przypadku Kingi Dudy. W odpowiedzi Anders nazwała go damskim bokserem. Lis poczuł się urażony :facepalm:.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 20:57

Tak, Kukiz dedykował tę piosenkę niedawno chyba KODowi, potem sugerował, że jakaś kobieta pragnie być gwałcona/molestowana przez imigrantów.
Do tego nie pamiętam Twoich protestów przeciwko martwemu lisowi (tu też Kukiz ze słynnym zdjęciem - czapka z lisa i strzelba w ręce) na demonstracji PiSu i krytyki tych, którzy życzyli śmierci w wypadku choćby Sikorskiemu i Wenderlichowi. Mnie to oczywiście nie dziwi, bo jak każdy wyznawca prezesa cechujesz się podwójną moralnością, co już od dawna tu udowadniam.

http://natemat.pl/173727,sledztwo-w-opo ... denta-dudy

Do tego dodajmy zapowiedź inwigilacji KODu, która padła z ust v-ce ministra SWiA oraz powtórkę z faszystowskiej retoryki o ludziach pierwszego sortu, autorstwa Prezydenta RP. W jego wypowiedzi i wypowiedziach polityków PiS pobrzmiewa echo słów Hitlera o tym, że prawdziwa wolność będzie wtedy, kiedy zwalczą wrogów wolności. Ci wrogowie są już zidentyfikowani: KOD, opozycja parlamentarna, Komisja Europejska, Komisja Wenecka.

Tymczasem w ramach dobrej zmiany oddalamy się od świata zachodniego, czego przypieczętowaniem będzie olanie Komisji Weneckiej, już zapowiedziane przez cały rząd i prezesa.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:00

Makiavel pisze:Tak, Kukiz dedykował tę piosenkę niedawno chyba KODowi, potem sugerował, że jakaś kobieta pragnie być gwałcona/molestowana przez imigrantów.
Obrazek

Na zdjęciu niemiecka feministka, która woli gwałcicieli od rasistów (bo jak nie chcesz przyjmować agresywnych, obcych kulturowo imigrantów to jesteś rasistą): "German feminist welcomes refugees: ‘Better rapists than racists’…she is horrified at the new outrage against muslim sexual violence" :prochno:.

Wiem, o jaką kobietę Ci chodzi, Kukiz przeprosił. Natomiast ciekawi mnie czy ta pani nie stanęłaby z takim samym transparentem jak ta niemiecka feministka ;).

Rozumiem, że dla Ciebie to zdjęcie Kukiza i to zdjęcie transparentu z demonstracji jest równoznaczne z powiedzeniem, że "życzę prezydentowi śmierci w męczarniach"?
Makiavel pisze:Do tego dodajmy zapowiedź inwigilacji KODu, która padła z ust v-ce ministra SWiA oraz powtórkę z faszystowskiej retoryki o ludziach pierwszego sortu, autorstwa Prezydenta RP. W jego wypowiedzi i wypowiedziach polityków PiS pobrzmiewa echo słów Hitlera o tym, że prawdziwa wolność będzie wtedy, kiedy zwalczą wrogów wolności. Ci wrogowie są już zidentyfikowani: KOD, opozycja parlamentarna, Komisja Europejska, Komisja Wenecka.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina :lol:.

----------------------
Policja z Ostersund w północnej Szwecji zaapelowała do kobiet, by nie wychodziły z domów same po zmroku ze względu na serię ataków na tle seksualnym. Ostrzeżenie wywołało burzę w Szwecji, a politycy uznali je za absurdalne. Rozpoczęła się debata, czy napływ uchodźców ma związek ze wzrostem liczby doniesień o przestępstwach seksualnych wobec kobiet.

Źródło
Niedługo w Szwecji odkryją, że woda jest mokra, a ogień parzy :lol:.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 23:26

Makiavel pisze:Ci wrogowie są już zidentyfikowani: KOD, opozycja parlamentarna,
KOD i opozycja parlamentarna i nieparlamentarna (patrz SLD) to chyba jedno i to samo, nieprawdaż?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 23:44

zbysioJuve pisze:KOD i opozycja parlamentarna i nieparlamentarna (patrz SLD) to chyba jedno i to samo, nieprawdaż?
Nie, to nie to samo:

Obrazek

Nawet stary postkomuch Miller twierdzi, że KOD to zdziczenie obyczajów. Poza tym, popatrz na zdjęcia z marszów KODu, aż roi się od polityków Nowoczesnej i Platformy. Taki to jest "apolityczny" ruch, że brzuch boli ze śmiechu.

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 00:17

Nie wiem Vimesie, ale ja jakoś za bardzo nie mogę sobie wyobrazić żeby aż tak wielki ruch jakim w tej chwili jest KOD powstał ot tak sobie z inicjatywy jakiś tak zwykłych i nieznanych osób jakim np. jak dotąd był ten pan co kieruje i jest niby szefem tego ruchu. Po prostu jakoś specjalnie nie mogę sobie tego wyobrazić. Mi się wydaje, że jednak zwykli ludzie po prostu obawiali by się stworzyć tego typu można rzec organizację zrzeszającą aż tak wiele osób nawet po prostu z obawy przed jakimiś konsekwencjami ze strony rządzących. Mi się też wydaje, że do stworzenia aż tak wielu demonstracji i to w tak wielu miejscach zarówno w kraju jak i za granicą potrzeba większych struktur a nie tylko jakiś tam zwykłych i nieznanych jak dotąd osób. Druga rzecz to jaki interes miałyby takie osoby żeby tak bronić np. takiej instytucji jaką jest Trybunał? Przecież chyba wiadomo, że zwykłego człowieka mało interesuje ta instytucja a która chyba bardziej służy do różnej maści rozgrywek politycznych niż do zwykłych ludzi. Także przynajmniej mi wydaje się, ze jednak powstanie tego KODu to jest raczej jakaś odgórna połączona inicjatywa tej naszej dzisiejszej opozycji niż ot tak sobie zwykłych i prostych ludzi jak pan Kijowski. Także przynajmniej w mojej ocenie po prostu KOD + opozycja parlamentarna, to jedno i to samo.

Dziwię się tez czemu jeszcze nie powstał żaden ruch popierający obecną politykę rządu. Myślę, ze na pewno też nie mało byłoby tych ludzi, ot tak dla zrównoważenia obecnej sytuacji.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 08:52

pan Zambrotta pisze:to jest pancerne auto
gregor_g4 pisze:4 tony
A. To zmienia postać rzeczy.

zbysioJuve pisze:jakoś za bardzo nie mogę sobie wyobrazić żeby aż tak wielki ruch jakim w tej chwili jest KOD powstał ot tak sobie [...]. Do stworzenia aż tak wielu demonstracji i to w tak wielu miejscach zarówno w kraju jak i za granicą potrzeba większych struktur
Moim zdaniem inicjatywa mogła być jak najbardziej oddolna, ale niektóre partie szybko zwietrzyły szanse, bo taka grupa ludzi to oczywisty target polityczny. Inna rzecz, że ludzie aktywnie działający w kwestiach społecznych i politycznych to często rzeczywiście partyjniacy (albo młodzieżówka albo regularni ;) . Ale czy inspiracja była "z polecenia partii"? No nie wiem.

Sam znam kilku "kodeinistów" uczestniczących w demonstracji i partyjni nie są (choć ich sympatie polityczne oscylują wokół PO/Nowoczesnej).

PS
zbysioJuve pisze:jakiś osób
jakiCHś

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 12:35

Vimesie, nie nazwałem nikogo z uczestników dyskusji nazistą a odwołanie do Hitlera ma charakter merytoryczny. Jak tematem dyskusji jest historia XX wieku to też ten, kto pierwszy napisze o Hitlerze, przegrywa? Poza tym nie jest to moje, internetowe skojarzenie, ale niezależnie ode mnie formułuje je wiele innych osób, którym ten język, te podziały tak się kojarzą.

@zbysioJuve To co piszesz jest przerażające. Nie wiem czy bardziej przeraża mnie to, że nie wiesz iż na całym świecie i od lat takie ruchy oddolne, obywatelskie, funkcjonują a sam KOD czerpie, nawet w nazwie, z KORu, czy bardziej przeraża mnie to, że ludzie w demokratycznym państwie mogą pisać takie zdania:
Po prostu jakoś specjalnie nie mogę sobie tego wyobrazić. Mi się wydaje, że jednak zwykli ludzie po prostu obawiali by się stworzyć tego typu można rzec organizację zrzeszającą aż tak wiele osób nawet po prostu z obawy przed jakimiś konsekwencjami ze strony rządzących.
To przejaw daleko idącego zniewolenia.
Pani Krysieńko kochana! Panie Krzysztofie i wszyscy oburzeni! Macie sejm, macie senat, macie prezydenta, macie sądy, macie telewizję, swoje wiadomości, macie radio, rozjechaliście Trybunał Konstytucyjny, dajcie wy nam się przynajmniej pośmiać. A tak przy okazji- mój żart bynajmniej nie był wymierzony w pamięć o kimkolwiek. Przeciwnie! W imię godnej pamięci, a przeciw wszystkim tym, którzy sobie od lat tupolewami i wyklętymi wycieracie gębę zbijając polityczny kapitał.
- genialna riposta Macieja Stuhra. Zaorał rządzących i "prawdziwych Polaków" równo z ziemią. Piękne i w punkt.

Jaki piękny nepotyzm: http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... spartandhp

http://wiadomosci.dziennik.pl/media/art ... ewski.html

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 13:17

Maciej Stuhr: "(...) mój żart bynajmniej nie był wymierzony w pamięć o kimkolwiek (...)".

Treść "żartu" Macieja Stuhra: "Aktorzy drugiego planu to nie jest jakaś armia artystów wyklętych... przeklętych. Aktor drugiego planu to nie jest ktoś, kto gdzieś tam w tle się wałęsa... pałęta. Aktor i aktorka drugiego planu to jest ktoś, na czym stoi film, jak na oponie... opoce. No, przepraszam, bo miało być poważnie, a Państwo mają tu polew".

Obrazek Obrazek Obrazek

"a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką
chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku
"

Przy okazji polecam jeszcze ten wpis: "Wyborcza.pl: Aktor sięgnął dna żartując ze śmierci Prezydenta".

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 13:46

@Vimes zapomniałeś o zdjęciu koła limuzyny prezydenckiej.

Nie wiem co bardziej mnie bawi w tej sytuacji, czarny charakter na gali TVPiS, czy reakcje elektoratu partii w którą żarty zostały wymierzone.
Już czytam komentarze - "bo jak tam Ci rządzili..." :facepalm2:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 13:54

wagner pisze:Nie wiem co bardziej mnie bawi w tej sytuacji, czarny charakter na gali TVPiS, czy reakcje elektoratu partii w którą żarty zostały wymierzone.
Znasz takie powiedzenie: "poznasz głupiego po śmiechu jego" ;).

Macie chłopaki: https://www.youtube.com/watch?v=HY-vp_YcnjY. Rechoczcie.

Obrazek
ODPOWIEDZ