Polityka
- Tyrion
- Juventino
Vimes pisze:Makiavel się co do Ciebie nie pomylił. Nie wiem na ile to manipulacja z Twojej strony, a na ile brak zrozumienia podstawowych praw rządzących tym światem. Nie mam czasu tłumaczyć Ci tak podstawowych i trywialnych rzeczy, ale nie pozwolę żebyś omamił tu szczypków i innych takich!Tutaj możecie obejrzeć biednych uchodźców na granicy Grecji z Macedonią.
Prawda jest taka
- Makiavel
- Juventino
Pochwalę za coś rząd: dobra decyzja w sprawie zgłoszenia Belki na stanowisko szefa EBOR. Oby starczyło im rozumu by wybrali na jego zastępcę kogoś kompetentnego a nie drugiego Skrzypka.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Vimes
- Juventino
Takie coś w dzisiejszym "Dzienniku":

Aż musiałem sprawdzić o co chodzi. Stara sprawa: "Czy Wałęsa przeprosi Czarneckiego? Proces odroczony". Wałęsa nie ma ostatnio szczęścia. "Gupi sond" nie rozumie, że Wałęsa sam jeden, własnymi "ryncoma" obalił komunizm i Związek Sowiecki, a cała reszta to jakieś pętaki, które mu tylko przeszkadzały.

Aż musiałem sprawdzić o co chodzi. Stara sprawa: "Czy Wałęsa przeprosi Czarneckiego? Proces odroczony". Wałęsa nie ma ostatnio szczęścia. "Gupi sond" nie rozumie, że Wałęsa sam jeden, własnymi "ryncoma" obalił komunizm i Związek Sowiecki, a cała reszta to jakieś pętaki, które mu tylko przeszkadzały.
- mateo369
- Juventino

Samozaoranie - poziom master. Nie ma to jak samemu zaprosić komisję do kraju a gdy jej raport nie jest pomyślny dla PiSu to próbuje się odwracać kota ogonem i podważać wiarygodność owej komisji, bo zrobił się przeciek. Co to ma do meritum sprawy? Czy oni uważają, że Polacy są aż tak durni? To że będą szukać wymówki było pewne, nie sądziłem tylko, że tak nieracjonalnej. Choć trochę się w sumie zagalopowałem, bo czego ja się niby spodziewałem po ludziach z wiejskiej?
Swoją drogą Pani Pawłowicz jest głupsza od wszystkich feministek razem wziętych. Jest doskonałym przykładem, że wykształcenie nie (zawsze) idzie w parze z inteligencją. Choć w sumie każdy kto śledzi ten temat wiedział o tym wcześniej niż panna Pawłowiczówna stała się modna.
"Trochę" mnie poniosło, mój błąd :redface:Vimes pisze:Tutaj prof. Monika Płatek w akcji: https://www.youtube.com/watch?v=Kv1gdZCeigI, która obala Twoją hipotezę.

Ostatnio zmieniony 04 marca 2016, 15:51 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Vimes
- Juventino
Mateo369, zgadzam się z Twoją oceną wypowiedzi Pawłowicz, poza jednym fragmentem, wobec którego stanowczo protestuję:
.
Tutaj prof. Monika Płatek w akcji: https://www.youtube.com/watch?v=Kv1gdZCeigI, która obala Twoją hipotezęmateo369 pisze:(...) Pani Pawłowicz jest głupsza od wszystkich feministek razem wziętych (...)

- old faithful
- Juventino
To nie fair. Automasakracje się nie liczą;)
- annihilator1988
- Juventino
Pawłowicz to dla mnie głupia, stara baba, której nie ma kto...
(no, chyba, że Jarek próbuje przebić się przez wszystkie warstwy tłuszczu
), ale w Cyrku są większe małpy. Przy okazji, opona w samochodzie Prezydenta pękła na autostradzie przy dużej prędkości, samochód wpadł w poślizg, ale nikt nie został ranny. Tymczasem obrońcy demokracji żałują, że Duda nie zginął 100% polaczkowości :hellyes: Ludzie, nikomu nigdy nie życzy się choroby, a co dopiero śmierci.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Vimes
- Juventino
Tak sobie właśnie czytam:
1) ""Obrońcy demokracji" szydzą z wypadku prezydenta i życzą mu śmierci w męczarniach. Jastrzębowski: Zobaczyłem ich prawdziwe twarze. To zwykłe mordy",
2) "Kijowski poddaje w wątpliwość, że komentarze pisali ludzie z KOD-u. Na profilu pana od "śmierci w męczarniach" zdjęcia z demonstracji...".
Zwykła śmierć już nie wystarczy, musi być w męczarniach. Co za zdziczenie
.
Kijowski próbuje odwracać kota ogonem, podobnie jak pani z Amnesty International, która jak tłum zaczął skandować "Duda na Wawel" śmiała się do rozpuku. Prawica tworzy fejkowe konta na fejsbuku, z całą historią, zdjęciami z wakacji, rocznic i imprez itp. tylko po to, żeby walić w KOD. To nie nasze KODerki i KODerzy, takie KODerki i KODerów można kupić w każdym sklepie z KODerami :lol:. Oni są chyba gorsi nawet od tych najbardziej agresywnych moherowych babć z Radia Maryja.
1) ""Obrońcy demokracji" szydzą z wypadku prezydenta i życzą mu śmierci w męczarniach. Jastrzębowski: Zobaczyłem ich prawdziwe twarze. To zwykłe mordy",
2) "Kijowski poddaje w wątpliwość, że komentarze pisali ludzie z KOD-u. Na profilu pana od "śmierci w męczarniach" zdjęcia z demonstracji...".
Zwykła śmierć już nie wystarczy, musi być w męczarniach. Co za zdziczenie

Kijowski próbuje odwracać kota ogonem, podobnie jak pani z Amnesty International, która jak tłum zaczął skandować "Duda na Wawel" śmiała się do rozpuku. Prawica tworzy fejkowe konta na fejsbuku, z całą historią, zdjęciami z wakacji, rocznic i imprez itp. tylko po to, żeby walić w KOD. To nie nasze KODerki i KODerzy, takie KODerki i KODerów można kupić w każdym sklepie z KODerami :lol:. Oni są chyba gorsi nawet od tych najbardziej agresywnych moherowych babć z Radia Maryja.
Jak rozumiem, podobne teksty przez lata, ze strony prawicowcow , pod adresem Tuska, Sikorskiego, Komorowskiego czy chociażby Lisa, nie były zdziczeniem ani nic ? Nie oburzaly cie ? Dobrze wiesz, że po obu stronach zawsze znajdą się idioci, wiec po co takie wyjazdy robisz ( w sumie zapomniałem, że jesteś tu naczelnym propagandzista PiSVimes pisze:Tak sobie właśnie czytam:
Zwykła śmierć już nie wystarczy, musi być w męczarniach. Co za zdziczenie.

P.S Wasz ból czretech liter z powodu istnienia KOD-u jest aż komiczny :lol:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Vimes
- Juventino
Fazzi, przecież KOD to mieli być "obrońcy demokracji", a nie stronnicy czy przeciwnicy jakiejś konkretnej partii politycznej, tak chyba deklarowali? Jeżeli PiS spełniłby ich postulaty to rozumiem, że zakończyliby protesty, bo im tylko o demokrację chodzi, o nic więcej, prawda? Mieli być lepsi od tej "PiS-owskiej hołoty", a Ty twierdzisz, że niczym się od niej nie różnią? Masz o nich aż tak złe zdanie?
Osobiście życzę Panu Kijowskiemu jak najlepiej, jeżeli będzie mu się dobrze powodziło to może w końcu zapłaci zaległe alimenty swoim dzieciom, bo "Niepłacenie alimentów to przemoc".
Osobiście życzę Panu Kijowskiemu jak najlepiej, jeżeli będzie mu się dobrze powodziło to może w końcu zapłaci zaległe alimenty swoim dzieciom, bo "Niepłacenie alimentów to przemoc".
- mateo369
- Juventino
Wolność słowa wolnością ale to GRUBA przesada. Mam nadzieję, że ktoś się za to weźmie. Poważnie.Vimes pisze:Tak sobie właśnie czytam:
Lis to dzikie zwierzę, więc totalnie nie rozumiem Twojego oburzenia. A bardziej poważnie, nie mam zielonego pojęcia jak można stawać w obronie (tak, to właśnie zrobiłeś) tego "redaktora". Ojciec Dyrektor to przy nim święty i światły człowiek.fazzi pisze:Jak rozumiem, podobne teksty przez lata, ze strony prawicowcow , pod adresem Tuska, Sikorskiego, Komorowskiego czy chociażby Lisa, nie były zdziczeniem ani nic ?
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Czyli jemu życzyć śmierci można tak? Nie ma w tym nic niewłaściwego ? Nie jest to objaw zdziczenia?mateo369 pisze:Lis to dzikie zwierzę, więc totalnie nie rozumiem Twojego oburzenia. A bardziej poważnie, nie mam zielonego pojęcia jak można stawać w obronie (tak, to właśnie zrobiłeś) tego "redaktora". Ojciec Dyrektor to przy nim święty i światły człowiek.fazzi pisze:Jak rozumiem, podobne teksty przez lata, ze strony prawicowcow , pod adresem Tuska, Sikorskiego, Komorowskiego czy chociażby Lisa, nie były zdziczeniem ani nic ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Makiavel
- Juventino
Vimesie, jako wyborca Kukiza jesteś dokładnie ostatnią osobą, która może udawać oburzenie komentarzami na temat wypadku Dudy.
O Zelniku, kolejnym słudze PRLu w szeregach PiSu, jak widzę, milczycie. Wpadłem zobaczyć, jak go odsądzacie od czci i wiary, a tu takie rozczarowanie.
O Zelniku, kolejnym słudze PRLu w szeregach PiSu, jak widzę, milczycie. Wpadłem zobaczyć, jak go odsądzacie od czci i wiary, a tu takie rozczarowanie.
"veritas odium parit obsequium amicos"