Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Yaro417
- Juventino
Wg mnie ryzyko z Costę jest porównywalne z Jamesem. Obaj to świetni gracze po przejściach, więc każdy z nich może powrócić do swojego prime time. Tylko w przypadku Jamesa Juve nie miałoby dla niego miejsca w składzie. Nie wiem jak to będzie w BM, może Carlo chce z niego zrobić takiego fałszywego skrzydłowego. Tu jest największy problem. D. Costa pasuje nam idealnie do taktyki, a czy James pasuje do taktyki BM to już inna historia, ale na szczęście to już nie nasz problem.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Też o tym pomyślałem. Były przecież doniesienia o tym, że Robert chce się przenieść do Madrytu, ale go nie chcą puścić.Cabrini_idol pisze:A może Real Madryt robi sobie dobrą relację oddając na takich zasadach Jamesa, bo za rok chce Lewego wyciągnąć z Realu. A może już teraz ?
Dzisiaj pojawiło się info, że Marotta pytał na spotkaniu w Monachium także o Renato.Ivory pisze:Na pozycji Tolisso tłok: on, James, Alcantara, Renato. Transfer Jamesa to nie jest dobra wiadomość dla Francuza.
Dokładnie. Dlatego dziwi mnie takie zestawianie choćby przez Pumexa Costy i Jamesa. Przecież tych dwóch graczy ma kompletnie inną charakterystykę. Allegri chciał skrzydłowego z krwi i kości i takiego dostanie. James nie pasowałby nam.Pluto pisze:Na pozycji Jamesa mamy Dybale, potrzebowaliśmy skrzydłowego, nie wiem skąd ten smutek. Zidane porzucił w Madrycie filozofie galaktycznych Dżejmsów, postawił na rotację, fizyczną pracę i zachowawczy futbol... Kolumbijczyk kompletnie się w tych realiach nie odnalazł i choćby z tego powodu nie powinniśmy go żałować.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 15:21 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Ciekawe, jak Ancelotti to poukłada, bo rozwiązań może być wiele. Robben i Ribery mają już swoje latka... Nie zdziwiłbym się, gdyby Carlo poeksperymentował w sparingach ze swoją ulubioną choinką, sadzając ich na ławce a za Lewym stawiając Jamesa i Mullera. Choć ławka dla Robbena i Ribery'ego może być trochę toksyczna dla zespołu.Ivory pisze: Na pozycji Tolisso tłok: on, James, Alcantara, Renato. Transfer Jamesa to nie jest dobra wiadomość dla Francuza.
Sanches nie grywał czasem na skrzydle?
Edit: po jakiego wuja temat transferowy został rozczłonkowany na dwa?
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 15:22 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomassi14
- Juventino
Przecież James na ławce miał w tym sezonie statystyki na poziomie Dybali lub nawet lepsze grając jako zapchajdziura, ja pitole rzucając szybko oko na doniesienia 5-6 mln rocznie kontrakt dla Jamesa i od 35mln do 60mln ( rożne wersje ) za "opcje wykupu) w przypadku wersji 35 mln dodatkowo widze po 5 mln za każdy rok wypożyczenia, przecież oni nas wyruchali, dostali lepszego gościa na o wiele lepszych warunkach, masakra
- pumex
- Juventino
Chyba mam dziś jakiś przymglony umysł, bo za cholerę nie wiem, o co chodzi z tym ZielińskimCavAllano pisze:Ty od Zielińskiego jeszcze z tej dalekiej podróży nie wróciłeś. :lol: Przyganiał kocioł.pumex pisze:Na którym papierze? :roll:
Bez jaj mrozzi, odleciałeś w siną dal, a papier przyjmie wszystko.

No i mógłbyś się jakoś odnieść do porównań obecnego zestawienia ataku do wręcz epickiego Nedved-Trezeguet-Del Piero lub Zidane-Inzaghi-Del Piero

Czemu dziwi? Przecież James grywał z powodzeniem na skrzydłach. A że charakterystyka inna, to pełna zgoda.CavAllano pisze:Dokładnie. Dlatego dziwi mnie takie zestawianie choćby przez Pumexa Costy i Jamesa.Pluto pisze:Na pozycji Jamesa mamy Dybale, potrzebowaliśmy skrzydłowego, nie wiem skąd ten smutek. Zidane porzucił w Madrycie filozofie galaktycznych Dżejmsów, postawił na rotację, fizyczną pracę i zachowawczy futbol... Kolumbijczyk kompletnie się w tych realiach nie odnalazł i choćby z tego powodu nie powinniśmy go żałować.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 15:24 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- konhup JuveFan
- Juventino
Bez sensu to przeciąganie liny kto zrobił lepszy deal. My zrobiliśmy dobry interes bo potrzebowaliśmy skrzydłowego, a o lepszego trudno obecnie na rynku - a jak czegoś bardzo potrzebujesz to ponosisz koszty. Bayern zrobił dobry deal( jeśli informacje medialne się potwierdzą) bo na dobrych warunkach bierze zawodnika o dużym potencjale. Jak będzie zweryfikuje boisko tak czy siak. A sami zawodnicy to zupełnie inna charakterystyka. Zresztą poczekajmy na oficjalne info o warunkach transakcji.
Costa to bardzo dobry transfer pod względem piłkarskim
Costa to bardzo dobry transfer pod względem piłkarskim

- Piotr Juvefan
- Juventino
No ja jestem podobnego zdaniatomassi14 pisze:Przecież James na ławce miał w tym sezonie statystyki na poziomie Dybali lub nawet lepsze grając jako zapchajdziura, ja pitole rzucając szybko oko na doniesienia 5-6 mln rocznie kontrakt dla Jamesa i od 35mln do 60mln ( rożne wersje ) za "opcje wykupu) w przypadku wersji 35 mln dodatkowo widze po 5 mln za każdy rok wypożyczenia, przecież oni nas wyruchali, dostali lepszego gościa na o wiele lepszych warunkach, masakra

Rozumiem,że szukaliśmy typowego skrzydłowego,ale zastanawiam się czy Marotta byłby w stanie tak ponegocjować z Realem jak zrobili to Bawarczycy, na takich warunkach jakie są tutaj przedstawiane, o takiego wartościowego wciąż młodego zawodnika jak James. No ciekawe czy by z nami tacy byli "mili" przecież też Dybale by chcieli

- Cabrini_idol
- Juventino
No przecież na takich albo lepszych warunkach pozyskujemy Coste
I jestem przekonany, że nie będziemy również zobligowani do wykupy po roku czy dwóch. A jeśli tak to i tak nie ma znaczenia. Bo jeśli Real wypożyczył na 2 lata to albo z przymusem wykupu albo nie, ale bez pierwokupu. Przecież nie są idiotami ludzie z Realu. Albo jeszcze inna teoria. Lewy w RM teraz albo za rok.

I jestem przekonany, że nie będziemy również zobligowani do wykupy po roku czy dwóch. A jeśli tak to i tak nie ma znaczenia. Bo jeśli Real wypożyczył na 2 lata to albo z przymusem wykupu albo nie, ale bez pierwokupu. Przecież nie są idiotami ludzie z Realu. Albo jeszcze inna teoria. Lewy w RM teraz albo za rok.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 15:31 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Napisałem tam także, że jest to NA PAPIERZE jedno z najlepszych zestawień w historii. A czy najlepsze poddałem pod dyskusję, stąd znak zapytania na końcu, nie stwierdziłem tego jednoznacznie. Sezon zweryfikuje, to jasne, dlatego właśnie rzuciłem powyższe stwierdzenie - na papierze. Może mi przypomnisz o tuzach, jakich w tamtych czasach mieliśmy na ławce? Obecnie ten potencjał, choćby pod tym względem, będzie większy.pumex pisze:Chyba mam dziś jakiś przymglony umysł, bo za cholerę nie wiem, o co chodzi z tym Zielińskim![]()
No i mógłbyś się jakoś odnieść do porównań obecnego zestawienia ataku do wręcz epickiego Nedved-Trezeguet-Del Piero lub Zidane-Inzaghi-Del Piero![]()
Co do Zielińskiego wrzuciłeś go jako jedno z nazwisk w temacie rzekomo dostępnych na rynku graczy, którymi można się interesować (zamiast nieosiągalnych Kroosa czy Modricia)

Czyli wiesz coś o tym? :lol:gregor_g4 pisze: niektórzy to odpływają niczym po dopalaczach wymieszanych ze spirolem z ukrainy
- Ci z J Mercato twierdzą, że dlatego staramy się przenieść płatność za Costę, by było nas stać na Bernardeschiego.

Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 15:42 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Oba kluby zrobiły dobre ruchy, nie przeginajcie nawet jak ktoś nie jest przekonany do Jamesa. Oba kluby wzięły przykurzonych grajków na bardzo dobrych warunkach. James ma szansę odbudować się w Bayernie gdzie jest inny, znacznie lepszy klimat dla zawodników. Costa ma szansę odbudować się u nas. Obaj zawodnicy nie zapomnieli jak się gra a umiejętności mają nieprzeciętne.
Cóż, Juve zawsze podkreślało, że model zarządzania Bayernu najbardziej mu imponuje i jak widać czerpanie wzorów zatacza bardzo szerokie kręgi. My potrzebowaliśmy takiego grajka jak Costa i go mamy, to, że ostatnio przygasł u Carlo w ogóle nie zmienia mojego nastawienia ( bardzo pozytywnego ) względem niego.
Cóż, Juve zawsze podkreślało, że model zarządzania Bayernu najbardziej mu imponuje i jak widać czerpanie wzorów zatacza bardzo szerokie kręgi. My potrzebowaliśmy takiego grajka jak Costa i go mamy, to, że ostatnio przygasł u Carlo w ogóle nie zmienia mojego nastawienia ( bardzo pozytywnego ) względem niego.

- gregor_g4
- Juventino
na tym samym co mieliśmy triumf w LMpumex pisze:Na którym papierze? :roll:CavAllano pisze:Zdajecie sobie sprawę, że na papierze będziemy mieć jedną z najlepszych, jeśli nie najlepszą formację ofensywną w historii tego klubu?

niektórzy to odpływają niczym po dopalaczach wymieszanych ze spirolem z ukrainy
- Piti
- Juventino
nie ma co porównywać, piłkarze podobni wiekowo, ale J. Rodriguez ma potezny bagaż doswiadczenia. Porto, Monaco i kilka lat w Realu, nawet ten ostatni sezon mial fajny, bo jak wchodzil to zawsze cos strzelal. Costa póki co bajeczny to mial tylko 1 sezon i to nie ostatni, a ten sprzed 2 lat. Poza tym to polowa wczesniejszej kariery w ogórkowym Szachtarze, gdzie sobie wkręcał jakiś pastuchów jak chciał.Yaro417 pisze:Wg mnie ryzyko z Costę jest porównywalne z Jamesem. Obaj to świetni gracze po przejściach, więc każdy z nich może powrócić do swojego prime time. Tylko w przypadku Jamesa Juve nie miałoby dla niego miejsca w składzie. Nie wiem jak to będzie w BM, może Carlo chce z niego zrobić takiego fałszywego skrzydłowego. Tu jest największy problem. D. Costa pasuje nam idealnie do taktyki, a czy James pasuje do taktyki BM to już inna historia, ale na szczęście to już nie nasz problem.
natomiast co do jednego sie nie zgodze, porownywania D. Costy do Cuadrado, owszem czasami D. Costa zachowuje sie jak czarny Krasić, ale ma nie porownywalnie lepsza technike od kolumbijczyka. Z pewnoscia jakims tam bedzie wzmocnieniem, GORSZY na pewno nie będzie od Cuadrado
czyli co, po 2 latach wypozyczenia dostaje u nas kontrakt 4 letni, wiec mozliwe ze może się kisić u nas 6 lat? nie podoba mi się to. Zwlaszcza że brazole lubią gównieć po 30stce.Cabrini_idol pisze:Jednak media podają, że to będzie 2 letnie wypożyczenie Costy. 3 mln za sezon plus wykup za 40mln. Razem 46.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2017, 15:45 przez Piti, łącznie zmieniany 2 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Jednak media podają, że to będzie 2 letnie wypożyczenie Costy. 3 mln za sezon plus wykup za 40mln. Razem 46.
Poza tym Bozzo ma się spotkać dzisiaj z Corvino, dyr. sportowym Fiorentiny i sfinalizować przenosiny Bernarderschiego do Juve.
Poza tym Bozzo ma się spotkać dzisiaj z Corvino, dyr. sportowym Fiorentiny i sfinalizować przenosiny Bernarderschiego do Juve.

- Piotr Juvefan
- Juventino
Ale to "tylko" Costa a tu masz marketingowego rekina z wiekiem i większym potencjałem jak Costa.Cabrini_idol pisze:No przecież na takich albo lepszych warunkach pozyskujemy Coste![]()

- Cabrini_idol
- Juventino
Wiadomo, marketingowo James zjada Costę. Ale Costa ma swobodna głowę i praktycznie zerową rywalizację na swojej pozycji. A James dużo większe szanse, że przyspawa się do ławki. Bo ma konkretną ekipę do rywalizacji aby grać w podstawie. Alcantara,Ribery,Robben itd. A znając fochowatość i lenistwo Jamesa nie wróżę mu podstawy. Mogę się mylić. Przyda się na Darmstadt itp