Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 16:26

Właśnie podali na tt, że Asa zostaje z nami podczas PNA...może ma to związek z jakimś ruchem transferowym.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 17:34

Robaku pisze:Właśnie podali na tt, że Asa zostaje z nami podczas PNA...może ma to związek z jakimś ruchem transferowym.
Ponoć sam zrezygnował ze względu na swoją marną formę fizyczną i ciągła podatność na kontuzje

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 17:58

Donnarumma ma dopiero 17 lat i tak broni na takim poziomie! To może być fenomen na miarę Gigiego. Jaka szkoda, że Milan przejmują Chińczycy, bo teraz go już raczej nie wyrwiemy. Dadzą mu bajeczny kontrakt, kasę Raioli i naściągają gwiazdek, więc nie wierzę, że uda nam się go przekonać. Zostanie nam Perin. Bardziej doświadczony i pewnie też tańszy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 18:31

Ej! Skad u was takie przekonanie ze Donnarumma zdradzil by Milan? To pewne ze z racji tego ze jest wychowankiem ich mozemy zapomniec! Kogo oni ze zlotych dzieci nam dali ?To czysta utopia, bardziej mozliwe sa transfery o ktorych napisalem powyzej plus najlepsi zostaja i Superpuchar Wloch 2026 na ksiezycu.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 18:37

"La Gazzetta dello Sport" twierdzi, że chcemy Kroosa. Ponoć Marotta wyjawił w rozmowie z nimi, że jesteśmy skłonni dać 60 mln i zaproponować mu kontrakt do 2022 roku. Opcja B to Verratti, a C to Rakitic.

Chyba ściema, bo Kroos to mózg Realu, ma kontrakt do 2022 roku i rozgrywa świetny sezon.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 19:01

Ale Kross ma kontrakt do 2022 z Realem...

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 19:19

Cabrini dlatego trzeba zachować tzw. calmę ;)

Crunny ostatnio takie newsy wali niczym Forza ;)
Wszystkie te newsy od Mundo, LDGs to można rozbić o kant wiadomo jakiej części ciała.
Warto je podać ze względu na informacje tam zawarte, ale raczej w formie ciekawostki.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 19:37

Kroos to podobna pozycja do Marchisio. Nam bardziej potrzeba innego pomocnika. Albo przecinaka, albo goscia kreatywnego.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 19:51

Robaku pisze:Crunny ostatnio takie newsy wali niczym Forza ;)
Że co proszę? :shock:

Sprawdziłem wszystkie moje posty. W kontekście transferów w ciągu całego ostatniego miesiąca pisałem tylko o 3 newsach:
- teraz napisałem o rzekomej wypowiedzi Marotty dla LGdS o Kroosie,
- wcześniej o Bentanurze, który miał potwierdzić transfer do nas w czerwcu,
- oraz o tym, że odpuszczamy Kessie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 20:00

Crunny, serio... nic nie mam do Ciebie, ale
1. Jakieś spazmy o Donnarummie i Chińczykach. Chinole od 2 lat wchodzą do Milanu i wejśc nie mogą. Poza tym nawet jak wejdą to nie będzie znaczyło, że nikt z Milanu nie będzie do kupienia, bo powiedzmy sobie jedno menago Gigiego to Raiola, a wiadomo co dla niego jest istotne.

2. Te ciągłe wklejanie składu z naniesionymi zmianami wziętymi... w zasadzie z pooopy. Jakies tutaj Donnaruma/Perin, Darmian/DeSciglio.... to nie jest temat o nocnych pragnieniach. tylko o plotkach mniej lub bardziej prawdopodobnych jednak przekazywanych przez media.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 20:11

Robaku pisze: 1. Jakieś spazmy o Donnarummie i Chińczykach. Chinole od 2 lat wchodzą do Milanu i wejśc nie mogą. Poza tym nawet jak wejdą to nie będzie znaczyło, że nikt z Milanu nie będzie do kupienia, bo powiedzmy sobie jedno menago Gigiego to Raiola, a wiadomo co dla niego jest istotne.
2. Te ciągłe wklejanie składu z naniesionymi zmianami wziętymi... w zasadzie z pooopy. Jakies tutaj Donnaruma/Perin, Darmian/DeSciglio.... to nie jest temat o nocnych pragnieniach. tylko o plotkach mniej lub bardziej prawdopodobnych jednak przekazywanych przez media.
1. Spazmy, serio? :facepalm: W zasadzie już po tym nie powinienem z Tobą gadać. Co do Donnarummy to nie piszę, że to jakiekolwiek newsy (choć takowe też były). Po prostu, że chciałbym go u nas.
2. Nie chce mi się szukać (chociażby za te spazmy, bo to nie mój poziom), ale na pewno znalazłbym Ci newsy z ostatnich tygodni, w których byliśmy łączeni z Donnarummą, Perinem, Darmianem i De Sciglio. Moje składy byłyby z "poopy", gdybym wstawiał w nich graczy, z którymi nigdy nie byliśmy łączeni. Nigdy tego nie robię.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 20:34

nie, nie bylismy.
DeSciglio ostatnie newsy to październik, a Perin od dawna się u nas nie przewijał.
Chiny i Milan to temat od 3 lat i póki co do niczego nie doszló.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2016, 23:21

To nie znaczy, że przestaliśmy się nimi interesować. Nie wstawiam takich wirtualnych 11 jak Crunny, ale wiem, że ich tworzenie sprawia sporo frajdy. Czasami bawię się tak w notatniku ;)

Niedawno czytałem, że w składzie mamy zbyt wielu Włochów i przegrywamy przez ich mentalność minimalistów. Teraz pojawiła się inna opcja, a mianowicie mamy zbyt wielu straniero, którzy nie rozumieją jak to jest walczyć za Juventus. I bądź tu mądry :prochno:

Osobiście w tym temacie trzymam front z Marottą, choć potrzebujemy nie tylko Włochów jako takich, ale jednak cisnąć z Primaverą na ile się da. Żeby nie było Kean nie wpisuje mi się w ten obrazek, gdyż on sam podkreśla, że gra dla Juve, bo to było dobre dla jego kariery. Z Lirolą podobna historia, ale i tak tacy zawodnicy mają jedną i niepodważalną zaletę. Jakby nie patrzyć to piłkarze praktycznie za darmo.

Jednak ideologia to jedno, jakość na boisku to drugie, a cierpimy przede wszystkim przez brak odpowiednich zawodników i... kontuzje. Z Lichtsteinera i Evry pozostały głównie nazwiska i z Alvesem będzie to samo, trzeba zakładać, że maksymalnie jeszcze jeden sezon pociągnie na dobrym poziomie. Potrzebujemy prawego obrońcy do pierwszego składu, a jako dodatkowy atut patrzyłbym też na umiejętność gry na drugim boku. W środku jest dramat, poza Marchisio nie ma w składzie zawodnika na poziomie Pogby albo Vidala. Khedira w tym sezonie to chodząco-człapiące rozczarowanie, od początku widziałem w nim rezerwowego po odejściu wiekowego Pirlo, a nie następcę Arturo. W temacie pomeczowym SPW Juvefanatp słusznie zauważył, że odpowiedni sposób gra dla b2b prezentuje tylko Sturaro, ale brakuje mu umiejętności. Za stosunkowo normalne pieniądze (jak na realia rynku) możemy mieć Witsela oraz Tolisso, a są to zawodnicy, którzy na pozycji b2b wnieśliby powiew świeżości, na który pomoc zasługuje. Wiem, że śmiejecie się tutaj z Forza, że na każdym kroku sprzedawałby Khedirę, ale szczerze powiem, że po tym jak po przedłużeniu kontraktu raczej pewne stało się to, że w lecie Sturaro nie odejdzie, to podzielam jego zdanie co do Niemca. Tak mnie denerwuje ta nasza pomoc. Do Samiego nic nie mam, ale po prostu uważam, że zasługujemy na kogoś lepszego.

Dlatego nie dziwcie się, kiedy czasami denerwuję się na pomysły zastąpienia Mandżukicia Belottim i inne rozwiązania skupiające się na wzmacnianiu ofensywy. Prawda jest taka, że naprawdę potrzebujemy:
- prawego obrońcy z zacięciem ofensywnym i potencjałem na pierwszy skład, super mile widziana umiejętność gry na lewej stronie (np. Sidbe),
- lewego obrońcy będącego zmiennikiem Sandro oraz awaryjnym stoperem (jak budżetowo to Darmian, gorszy od Evry nie będzie),
- rewolucji w środku pola i minimum dwóch, a najlepiej trzech pomocników na wysokim poziomie i sporym doświadczeniem międzynarodowym (Witsel, Tolisso).

W ofensywie mamy i silny pierwszy skład (Higuain, Dybala), i ciekawych rezerwowych (Cuadrado, Pjaca), i trequartistę do 4312/4321 (Pjanić), i obiecujący młody talent w strukturach młodzieżowych (Kean) oraz oczywiście Mario "not good" Mandżukicia, który osobiście nie pasuje mi do tego składu, ale jego obecność jest jednym z naszych najmniejszych zmartwień. Wypracowanie każdego ruchu transferowego generuje straty czasu. Czasu, który powinien być poświęcony na odbudowę pierwszego składu, a nie wydawanie grubych milionów na rezerwowych.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 04:18

Arbuzini pisze:- prawego obrońcy z zacięciem ofensywnym i potencjałem na pierwszy skład, super mile widziana umiejętność gry na lewej stronie (np. Sidbe)
(Darmian, Vrsaljko, Fabinho)
Arbuzini pisze:- lewego obrońcy będącego zmiennikiem Sandro oraz awaryjnym stoperem (jak budżetowo to Darmian, gorszy od Evry nie będzie)
(Mendy, Willems, Tremoulinas) lub (Kolasinac, Clichy ew. Kolarov, Criscito)
Arbuzini pisze:- rewolucji w środku pola i minimum dwóch, a najlepiej trzech pomocników na wysokim poziomie i sporym doświadczeniem międzynarodowym (Witsel, Tolisso).
(i Cesc, nie zapominajmy o Cescu ;) Uzyteczny bylby tez Fabinho, ktory obstawia dwie pozycje. Przydatny moglby tez byc Luiz Gustavo, ktory zagra i na srodku obrony i na lewej, a takze w pomocy, ale robi sie juz starawy. A moze by dalo rade Jorginho :think: Mimo wszystko monitorowalbym tez Grześka Krychowiaka. W tych wyliczankach pomijam oczywiscie mlodych-zdolnych, jak Dahoud czy Tielemans, ktorzy byliby bardzo mila niespodzianka po olaniu Bazoera. No ale pewnie dostaniemy Gigliardiniego).

Aha, jesli ploty o 35mln. od Chinczykow za Mandzukicia maja w sobie ziarno prawdy, to nalezy go sprzedac i przytulic bardzo dobry pieniadz. Czysty biznes, bez zadnych polemik na temat umiejetnosci czy przydatnosci Mario w Juve. A od stycznia do maja mozna sie przemeczyc z Zaza i pocisnac go pozniej Prandellemu.

Tak ze w zimie...
IN:
- Witsel - 6-10mln.
- Fabregas - wypo za Xmln.
- Darmian - wypo za Xmln. z obowiązkowym wykupem za ok. 15mln.
- Zaza - powrót z wypo
OUT:
Mandžukić - 30-35mln.
Hernanes, Asamoah, Lemina - wypozyczyc gdzies, cokolwiek zrobic
Lichsteiner - rozwiązanie kontraktu

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2016, 08:20

Wlasnie Criscito to bardzo dobry pomysl. Konczy mu sie kontrakt z Zenitem no i jest naszym wychowankiem. No i Wloch!

Zablokowany