Mercato (2012-2014)
- Lypsky
- Juventino
Za 10mln. kupisz Boriello. Na napastnika trzeba wydać grubo ponad 20 mln., nie mam co do tego żadnych wątpliwości.Ouh_yeah pisze:I jakoś się udało za 10 mln kupić piłkarza na dobrym poziomie, ale ludzie i tak się upierają że napastnika trzeba kupić za 40.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Miałem gdzieśtam zamiar napisać, że po nadchodzącej serii meczów z silnymi zespołami będzie wiadomo co on na prawdę sobą prezentuje.ewerthon pisze:Pewnie Virgil po prostu miał zły dzień i kilka klawiszy mu się pomyliło.alina pisze: Dzisiejszy dzień przechodzi do historii jako pierwszy, w którym ktoś umieścił Paolo De Ceglie w swojej wymarzonej jedenastce na następny sezon.
Zdarzyło mu się kilka dobrych meczów - nie zaprzeczam, ale sorry, to mnie nadal nie przekonuję. Niech utrzyma podobny poziom do końca sezonu, to wtedy będzie można myśleć poważniej na ten temat.
Trzeba dodać, że ostatnio obniżył loty (w sumie jak cała drużyna).Ouh_yeah pisze:Swoją drogą - ktoś uważał Lichtsteinera za bardzo dobrego obrońcę? W sumie typek z Lazio, niby wybiegany ale jakoś ### nie urywał zanim go kupiliśmy. Taki lepsiejszy prawy obrońca w tej lidze. I jakoś się udało za 10 mln kupić piłkarza na dobrym poziomie, ale ludzie i tak się upierają że napastnika trzeba kupić za 40.
Ja miałem zamiar, ale sie poddałem, przy 5. niedziałającym linku.MishaAveJuve pisze:ps. widizeliscie wynik Napoli z Cagliari?? 6:3 załuję ze go nie widzialem !!
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 23:50 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
Niezbyt medialny i już 27 letni, co miało swój wpływ na cenę. Ale nie zmienia to faktu, że piłkarz z niego bardzo przydatny.Ouh_yeah pisze:I jakoś się udało za 10 mln kupić piłkarza na dobrym poziomie, ale ludzie i tak się upierają że napastnika trzeba kupić za 40.
Co do napastnika, o ile się nie ma dobrych skautów to faktycznie lepiej kupić pewniaka za 20+ mln. Można rzucać takimi przykładami jak Papiss Demba Cisse albo nawet darmowy (!) Demba Ba ale różnie to bywa. Huntelaar strzelał w Eredivisie jak na zawołanie, to samo w Schalke ale w Milanie i Realu był przeciętny. To mnie utwierdza w tym, że skąpić nie wolno.
Problem w tym, że nie bardzo widać obecnie takiego gracza bo jak napiszę, że Lewandowski to pewnie niejeden tutaj stwierdzi, że Polak nie może się do Juve nadawać

18 mln, no to prawie 20Ouh_yeah pisze:A Napoli ile dało za Cavaniego? Nawet nie musiało kupować od razu.

A tak zapytam - jak widzicie transfer Ilicicia? Bo jak parę razy go widziałem to mi się podobało jak grał. Ale negocjacje z Zamparinim pewnie byłyby ciężkie.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 23:51 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Co to Lichsteinera to poszukaj sobie Ou yeah, co o nim pisałem, w momencie gdy go kupowalismy to był jeden z najlepszych (w top 3) prawych ligi.... wiec nie sciemniaj ze to byl taki super strzal i nikt sie nie spodziewal...
Pisalem wszem i w obec ze to bedzie nasz najleszy transfer i nie wiele sie mylilem bylem bardzo za tym transferem, szwajcara pamietam z czasów Lille i juz tam był bardzo dobry
Barzagli w Palermo grał bardzo dobrze i byl wyrozniającą się postacią, wiec to nie jest tez jakis zawodnik znikąd, nawet grywal w reprezantacji już jako zawodnik Chievo wiec tez nie oglaszaj ze jaki to skarb odkrylismy z nikad... (co nie zmienia faktu ze transfer bardzo dobry)
Natomiast Martinez zawodnik jednej akcji bo ograł Lucio no to chyba inna liga co? - to jest tylko przyklad.
Pisalem wszem i w obec ze to bedzie nasz najleszy transfer i nie wiele sie mylilem bylem bardzo za tym transferem, szwajcara pamietam z czasów Lille i juz tam był bardzo dobry
Barzagli w Palermo grał bardzo dobrze i byl wyrozniającą się postacią, wiec to nie jest tez jakis zawodnik znikąd, nawet grywal w reprezantacji już jako zawodnik Chievo wiec tez nie oglaszaj ze jaki to skarb odkrylismy z nikad... (co nie zmienia faktu ze transfer bardzo dobry)
Natomiast Martinez zawodnik jednej akcji bo ograł Lucio no to chyba inna liga co? - to jest tylko przyklad.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Barzagli kiedy go braliśmy grzał ławę w Wolfsburgu, który plasował się w dolnych rejonach Bundesligi. W dodatku nikt się nim specjalnie nie interesował bo już swoje lata ma i w zasadzie można było powiedzieć, że najlepsze ma już za sobą.
Ktoś powie - szczęśliwy traf, ale nie do końca wiem czym się różni taki traf za 300 tysięcy euro od kupienia za 10 mln obrońcy z Brazylii, który może się za rok czy dwa okazać Thiago Silvą ale może też być Jonathanem czy dziesiątkami innych btazyljano, którzy trafiają hurtem do Europy.
Ktoś powie - szczęśliwy traf, ale nie do końca wiem czym się różni taki traf za 300 tysięcy euro od kupienia za 10 mln obrońcy z Brazylii, który może się za rok czy dwa okazać Thiago Silvą ale może też być Jonathanem czy dziesiątkami innych btazyljano, którzy trafiają hurtem do Europy.
- SKAr7
- Juventino
Nie był pewniak, ale swoje w Palermo wygrał, pokazał się z dobrej strony i z Amaurim tworzyli naprawdę solidne duo. Trochę zgasł w ostatnim sezonie i dlatego Zamparini puścił go "tanio", by pokazał swoją formę z reprezentacji w Napoli.Mietson pisze: 18 mln, no to prawie 20Rzecz w tym, że, wbrew temu co niektórym się teraz wydaje, to wcale nie był "pewniak".
A tak zapytam - jak widzicie transfer Ilicicia? Bo jak parę razy go widziałem to mi się podobało jak grał. Ale negocjacje z Zamparinim pewnie byłyby ciężkie.
Szczerzę kibicuję petrodolarom. W zależności od tego gdzie pójdzie Cavani, tam będzie coś do wyjęcia, a wolałbym shopping w Manchesterze.
Ilicić- chętnie, ale w rejonach 15-20, a za tyle go nie puszczą. Dla mnie zawodnik na poziomie Ramireza, a będzie droższy.
down
Nie sądzę- City ma już 4 światowej klasy napastników i jeśli ma dojść jeszcze dwóch(Cavani i RVP) to nie ma szans, żeby kogoś nie sprzedali po promocyjnej cenie. Powód prozaiczny- nawet jeśli w dzisiejszym świecie zazwyczaj pieniądze > honor, to wciąż zazwyczaj granie za mniejsze pieniądze > grzanie ławy.
Tylko no właśnie, najpierw musimy coś ugrać w tym sezonie, LM obowiązkowo, bo inaczej nawet promocja w City nam nic nie pomoże.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2012, 02:06 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Żebyśmy się nie zdziwili, jak zostaniemy z niczym, prócz wyłożenia 25- 35 mln na zawodnika trzeba jeszcze mu zaproponować kontrakt i to nie mały, chyba poniżej 6 mln żadna ,,gwiazda'' się nie zgodzi w dzisiejszym świecie gdzie pieniądz przerósl mhmm... honor ?.SKAr7 pisze: Szczerzę kibicuję petrodolarom. W zależności od tego gdzie pójdzie Cavani, tam będzie coś do wyjęcia, a wolałbym shopping w Manchesterze.
Ja liczę na Astoriego i Jovetica (max do tego Giovinco)to 2 transfery które są realne , patrząc na silę sportową jak i finansową Juve. Plus 1 - 2 zapchajdziury typu Padoin, a Ci którzy się łudzą na graczy pokroju Higuainów Essienów czy innych Gotzów... zapomnijcie , może za 2 lata kiedy Juve wyprostuje się finansowo ( ogólnie nie mamy jakis kosmicznych długów ... ale dochodów nie mamy na poziomie choćby średniaka PL nadal ) i wróci chociaż w większej połowie prestiż samego klubu, który jest mizerny. Dużo kibiców na świecie już zapomniało, żę Juve było najlepszą drużyną lat 90-tych. A jak kibice zapomnieli, to i większość konkurencji też.

- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Barzagliego kupionego za 300 tysięcy euro, ponieważ kończył mu się kontrakt? Wolfsburg wolał zgarnąć tyle niż nic. Ot, cała tajemnica.Ouh_yeah pisze:Sorry ale z Barzagliego kupionego za 300 tysięcy euro zrobił jednego z dwóch najlepszych stoperów w Serie A.
Misha dobrze napisał. Była taka podnieta jak przychodził... Same zachwyty, a Ty mówisz, że taki trochę kot w worku?Ouh_yeah pisze:Swoją drogą - ktoś uważał Lichtsteinera za bardzo dobrego obrońcę? W sumie typek z Lazio, niby wybiegany ale jakoś ### nie urywał zanim go kupiliśmy.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Grunt, to zeby z promocji zgarnąć Nestę. Jak mam do wyboru dostać Nestea za darmo, lub zostać z Bonuccim - wiadomo co wybiorę.bramek pisze:JA chciałbym zaznaczyć, że tak jak my myśli jeszcze kilkanaście klubów, więc się tak na te promocje nie napalajcie
BESTER MANN, BESTEEER !