Transfery w Europie
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Bramkarz będzie kupiony, bo Valdes odchodzi. Z obrońcy zapewne tradycyjnie zrezygnują i kupią piętnastego środkowego pomocnika 8) Zresztą Adriano przedłużył kontrakt do 2017, ostatnio trochę grał na stoperze, sprawa rozwiązana.
- deszczowy
- Juventino
Albo kolejnego Czyhrynskiego, czy jak mu tam byłoOuh_yeah pisze:Z obrońcy zapewne tradycyjnie zrezygnują i kupią piętnastego środkowego pomocnika.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Się smiejecie, ale żeby podobnie się nie okazało z Juventusem na koniec sierpnia, tylko że z napadem :lol: Przyszedł przecież Llorente, a drużyna i tak dużo goli strzeliła, sprawa załatwiona :C
Fiorentina ponoc kupuje Danilo z Udinese. Ciekawy obrońca, a tam maja chyba największe braki i najmniej jakości.
Fiorentina ponoc kupuje Danilo z Udinese. Ciekawy obrońca, a tam maja chyba największe braki i najmniej jakości.
- Lucas87
- Juventino
Akurat największy problem Barca ma nie z atakiem czy w związku z odejściem Valdesa, ale z zakupem klasowego środkowego obrońcy...I druga sprawa to zmobilizować wypalonego Pique do lepszej gry
A jeśli chodzi o zastąpienie Valdesa to ciekawe czy przyjdzie Reina lub Guaita lub może ktoś zza granicy.

- deszczowy
- Juventino
Tak btw transferów: ciekawostka. Od 2004 r., Porto zarobiło na samych transferach Z klubu prawie 500 baniek. Razem z Moutinho i Rodriguezem.
- zahor
- Juventino
Gdybyś wstawił do swojej wypowiedzi nazwisko Sancheza, Pedro Rodrigueza, Busquetsa czy kogokolwiek innego, to ta wypowiedź miałaby jakikolwiek sens. Natomiast w obecnym kształcie sugeruje ona, że nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Kogo jak kogo, ale Messiego akurat o aktorsko oskarżać nie można. A po tym jak w meczu z Benfiką, kiedy dostał potężny cios w kolano od bramkarza, zrobił wszystko żeby ustać i próbować zakończyć akcję, jestem szczególnie wyczulony na takie niesłuszne zarzuty pod jego adresem.krystiank pisze:Barca już kupiła do swojej kolekcji aktorów następnego aktora, który zwie sie NeymarTylko patrzeć jak będa z Messim wymuszac karne na sędziach;)
- Dtmiu
- Katalończyk
Wiesz co, póki co poza wymysłami pismaków wiele konkretów nie ma, jakieś ciekawsze informacje ruszą dopiero teraz jak już przyszedł Neymar. Ale zarząd dawał już do zrozumienia że zostanie zakupiony środkowy obrońca i na pewno takowy przyjdzie. Znakiem zapytania jest klasa przyszłego stopera, więc trzeba trochę poczekać na więcej informacji.szczypek pisze:Bramkarz to wiadomo, stary odchodzi. Obrońca, możesz mi powiedzieć jakich kandydatów się wymienia w tym względzie?Dtmiu pisze:Pudło, bo zakupiony zostanie także obrońca i bramkarz.
- annihilator1988
- Juventino
Tak na dobrą sprawę, to Barca nigdy nie miała dobrego bramkarza. Valdes jest średniakiem, którego od czasu do czasu piłka trafi w głowę, co jest dla poniektórych równoznaczne z jego "klasą". Gdyby nie silna linia defensywna Barcy (hen, hen dawno temu), to ta bramkarzyna tułałaby się po Evertonach czy innych cudach świata
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czyli moje stwierdzenie wcale nie musi być takim pudłem. Przyjdzie klasowy stoper, pogratuluję.Dtmiu pisze:Wiesz co, póki co poza wymysłami pismaków wiele konkretów nie ma, jakieś ciekawsze informacje ruszą dopiero teraz jak już przyszedł Neymar. Ale zarząd dawał już do zrozumienia że zostanie zakupiony środkowy obrońca i na pewno takowy przyjdzie. Znakiem zapytania jest klasa przyszłego stopera, więc trzeba trochę poczekać na więcej informacji.
Jeśli chodzi o Neymara to przecież ta kwota to kosmos. Niektórzy widzą 28 mln i mówią, że małe pieniądze, a prawda jest taka, że łącznie to wychodzi ponad 50 mln (jak podaje marca). Śmiech na sali.
- francois
- Juventino
60 milionów euro zwróci się z samych koszulek? Wydaje mi się, że ta teoria została już na tym forum kiedyś obalona.baka pisze:Przecież Barcelonie ten transfer zwróci się z samych sprzedanych koszulek z nazwiskiem Neymara. Coś w takim stylu jak przychodził Becks do Realu.
Ale na chłopski rozum - koszulka Barcelony w ich oficjalnym sklepie kosztuje 85 euro. Z tej kwoty spora część trafia do Nike. Załóżmy, że połowa czystego zysku trafia do klubu (choć przypuszczam, że i tak sporo mniej). Daje to prawie 1 500 000 (półtorej miliona) koszulek z nazwiskiem 'Neymar'. Czyli statystycznie co piąty mieszkaniec Katalonii miałby w swojej szafie taką koszulkę? Nie wydaje mi się

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
Nie samą Katalonią Barcelona żyje, wydaje mi się że jakieś przynajmniej 95% światowej sprzedaży koszulek przypada na inne części świata. O ile jestem w stanie od biedy uwierzyć że faktycznie uda się sprzedać na całym globie aż tyle koszulek z nazwiskiem Neymara, to w dalszym ciągu otwarta pozostaje kwestia jaki odsetek kibiców kupi ją tylko ze względu na Brazylijczyka. Sądzę że zdecydowana większość i tak by sobie sprawiła taki trykot, co najwyżej z innym nadrukiem. Wydaje mi się że jedynie wzrost sprzedaży koszulek w Brazylii można będzie bezpośrednio wiązać z tym transferem. Co nie zmienia faktu że Barcelonie ciężko się będzie finansowo przejechać na tym zakupie, nawet jeżeli on nie wypali.francois pisze: Ale na chłopski rozum - koszulka Barcelony w ich oficjalnym sklepie kosztuje 85 euro. Z tej kwoty spora część trafia do Nike. Załóżmy, że połowa czystego zysku trafia do klubu (choć przypuszczam, że i tak sporo mniej). Daje to prawie 1 500 000 (półtorej miliona) koszulek z nazwiskiem 'Neymar'. Czyli statystycznie co piąty mieszkaniec Katalonii miałby w swojej szafie taką koszulkę? Nie wydaje mi się
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013, 22:01 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.