Wszystko o AS Roma
- Bartek88
- Juventino
To, ze przerosla czy nie tu sie kłocic nie bede, ale koles jak przychodzil bylo mowione, ze ma stworzyc nową Rome i calkiem mu to wychodzilo, pomysly na rozgrywanie pilki tez ma dobre i mysle, ze nie stracicie na tym zostawiajac go na jeszcze jeden rok, zwlaszcza, ze Boasa raczej srednio widze z jego pomyslami w lidze wloskiej, a zmienianie trenera co rok nigdy nie wplywalo dobrze na druzyne, no chyba,ze to Conte.pawełek89 pisze:Bartek88 pisze:To bedzie najwieksza glupota zarzadu Romy wywalajac Enrique. Koles zaczyna sobie powoli ukladac druzyne i takie mial zadanie na ten sezon i o ile dobrze pamietam Roma o tym dobrze wiedziala. A Boas w Romie to bedzie strzal w 10 polozoną na kolanie.
Powiedz co on takiego zaczyna sobie ukladac? powiela te same bledy. To juz lepiej bylo zostawic Montelle on chociaz troche panowal nad tym.Hiszpana przerosla presja nie mysli racjonalnie.AVB chetnie zobaczylbym na lawce trenerwskiej w Wiecznym Miescie,ale najpierw postaralbym sie o trenera Marsylii lub Athletic bilbao.
Lepszy pajac, niż tlumaczenie własnej glupoty błędami w matriksie.pan Zambrotta pisze:]zostaw gościa, Bartek88 to etatowy znawca na tym forum, głęboko siedzi w IT, widzi więcej niż każdy Romanista oglądający mecze swojego klubu. Nie bez powodu ma pajaca w avatarze.
- pumex
- Juventino
Luis Enrique jednak odchodzi. Ciekawe na kogo postawią tym razem? Ponoć faworytem jest Montella. W odwodzie jest Deschamps, z którym już kiedyś prowadzili rozmowy i który odchodzi z Marsylii. Może Villas-Boas? 

- strong return
- Juventino
Dość ciekawe zestawienie, jakby ktoś nie widział to:
http://asroma.pl/news/Roma-Milan-Juve-d ... ystyk-1880
Generalnie dowiedzieć się można z tego materiału, że lepsze jedno konkretne podanie niż kilkadziesiąt na alibi oraz, że można grać "i prawie grać".
http://asroma.pl/news/Roma-Milan-Juve-d ... ystyk-1880
Generalnie dowiedzieć się można z tego materiału, że lepsze jedno konkretne podanie niż kilkadziesiąt na alibi oraz, że można grać "i prawie grać".
- Vimes
- Juventino
Roma zaprosiła Zagłębie na mecz w Chicago i jeszcze opłaci wszystkie koszty :shock:. Zapowiada się prawdziwa piłkarska uczta
. Popularność "soccera" w USA po tym widowisku z pewnością wzrośnie
.

- D-Rose
- Juventino
Wg SKY nasz "ulubieniec" Zdanek Zeman bedzie trenerem Romy :lol: Cos czuje ze przyszloroczne* zywciestwa nad romą beda smakowac podwojnie :twisted:
*-O ile nas nie zdegradują
*-O ile nas nie zdegradują

Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 23:42 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- zahor
- Juventino
Dla mnie ten gość jest absolutnym fenomenem. Przez trzydzieści lat pracy udało mu się trzy razy wygrać ligę, przy czym dwa razy była to Serie B a raz Serie C2. Średnio - jedno wygranie niższej klasy rozgrywkowej na dekadę. Przy nim Siwy to urodzony zwycięzca, mogący pławić się w medalach, pucharach i statuetkach.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zeman jest znany tylko z tego, że od 15nastu hejtuje Juventus. Niech idzie do Romy. Choć cały czas szkoda mi Enrique. Przemeblował kompletnie skład, przyszło dużo nowych graczy. Popełniono błąd - za mało wzmocnień w defensywie, ale może gdyby bardziej zaufali Hiszpanowi to wynik na sam koniec byłby lepszy. A tak przyjdzie jakiś Zeman 1/3 składu poleci i od nowa polska ludowa. A w tej Romie było kilku naprawdę niezłych zawodników...
- zahor
- Juventino
@zoff
Ale z tego co mi wiadomo to on sam odszedł, zarząd wręcz próbował go zatrzymać. Co dla mnie jest dość dziwne, bo w sumie warunki pracy miał komfortowe. Dostał całkiem sporą swobodę jeżeli chodzi o transfery, poza tym mimo takich wyników nie tylko nie wyfrunął, ale po każdej wpadce był zapewniany o pełnym poparciu ze strony szefostwa. Nie wiem, może skończyły mu się pomysły i wiedział że już niczego z tego zespołu nie zbuduje.
Ale z tego co mi wiadomo to on sam odszedł, zarząd wręcz próbował go zatrzymać. Co dla mnie jest dość dziwne, bo w sumie warunki pracy miał komfortowe. Dostał całkiem sporą swobodę jeżeli chodzi o transfery, poza tym mimo takich wyników nie tylko nie wyfrunął, ale po każdej wpadce był zapewniany o pełnym poparciu ze strony szefostwa. Nie wiem, może skończyły mu się pomysły i wiedział że już niczego z tego zespołu nie zbuduje.
- De Rossi
- Juventino
Tak zarząd przekonywał LE jak tylko mógł. Podając do wiadomości decyzję o odejściu Hiszpana, podkreślali jak bardzo tego żałują. Ufali mu, a zatrudnienie Zemana jest całkiem logiczne. Czech gra taktyką 4-3-3, nie boi się stawiać na młodych zawodników, preferuje ofensywną piłkę, więc z perspektywy projektu Romy jest dobrą osobą do kontynuowania tego co zaczął LE. A kibice Romy są zadowoleni, bo w latach 90tych Roma Zemana, grała ładną piłkę i wspominają jakieś wyniki po 5-0.
- Dante93
- Juventino
Póki w Rzymie latają takie tykające bomby jak Kjear to tam sie nic nie zmieni. Tam potrzeba jakości, poczynająć od tyłów oczywiście.
LE miał niezwykle ciekawy jak na włoskie realia projekt drużyny który jednak, co by nie mówić, okazał sie nie mniej spektakularną klapą.
I teraz zostało tam takie 'niewiadomoco' które bez wątpienia potencjał do grania ladnej i ciekawej piłki ma, z drugiej jest cholernie nieregularne i równie dobrze co wygrać 5:0 może 0:5 przegrać.
Odejścia Hiszpana troche szkoda, bo jakby nie patrzeć był on barwną i orginalną postacią calcio. No ale tyle co jego Roma upokorzeń w tym sezonie doznała to i tak cud, że nie wypadł z niej we wcześniejszej fazie sezonu.
LE miał niezwykle ciekawy jak na włoskie realia projekt drużyny który jednak, co by nie mówić, okazał sie nie mniej spektakularną klapą.
I teraz zostało tam takie 'niewiadomoco' które bez wątpienia potencjał do grania ladnej i ciekawej piłki ma, z drugiej jest cholernie nieregularne i równie dobrze co wygrać 5:0 może 0:5 przegrać.
Odejścia Hiszpana troche szkoda, bo jakby nie patrzeć był on barwną i orginalną postacią calcio. No ale tyle co jego Roma upokorzeń w tym sezonie doznała to i tak cud, że nie wypadł z niej we wcześniejszej fazie sezonu.
- pumex
- Juventino
Żebyś się nie zdziwił. Zeman ma rękę do talentów i do pięknej, kombinacyjnej gry. Wystarczy przypomnieć sobie Giallorossich z końcówki lat 90-tych, ich widowiskową grę i niesamowity rozwój Tottiego, ewentualnie spojrzeć na mecze Pescary. Nie twierdzę, że z Czechem Roma coś wygra, ale myślę, że mogą narobić wiatru w czołówce.Skibil pisze:Cóż, Zeman w Romie to następne 2 proste mecze w przyszłym sezonie...

- Skibil
- Redaktor
Oczywiście nie pisałem tego w 100% serio - mam świadomość, że Zeman potrafi ułożyć młodych piłkarzy i gra bardzo ofensywnie, ale facet długo już w zawodzie robi i niczego szczególnego nie wygrał (Serie B i C2 bodaj?).