Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 23:19

Kasa wszystko zmienia. Ale Gigi inkasuje 5baniek, Storari 1,5, Neto pewnie z 2 by chciał. Poza tym przy obecnej formie Buffona nie widzę szans dla Neto poza PW i sporadycznie ligą. Storari też pewnie nie będzie chciał zostać nr 3 i zagrać z ławki w ostatnim meczu. Bramkę to niech na razie zostawią w spokoju Ew. niech szukają młodych zdolnych, którzy za kilka lat powalczą o miejsce po Gigim.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 23:49

Uważam, że głównie należy wzmocnić atak, zaś pozostałe pozycje w tej chwili są na odpowiednim poziomie... Na prawej obronie mamy Lichtsteinera oraz Caceresa. Do środka obrony może przyjść Rugani, lecz nawet jeżeli miałby dalej się ogrywać na wypożyczeniu, pozycja ta jest wystarczająco mocno obsadzona. Na lewej Evra, który gra obecnie naprawdę dobrze i raczej w przyszłym sezonie nie powinien drastycznie spaść z formą oraz powracający po kontuzji Asamoah. W środku mamy Pogbe, Marchisio, Vidala, Pereyre, Pirlo i Sturaro.... Pozostaje jedynie atak, najprawdopodobniej Llorente odejdzie, Matri też, Coman zaś zostanie wypożyczony. Zostanie Morata oraz Tevez. Marzy mi się aby dołączyli do nich Dybala, Berardi, Cavani oraz Van Persi/Falcao. W takim wypadku spokojnie można by było grać zamiennie trzema taktykami: 4-3-3, 4-3-1-2 i 3-5-2.
Przy awansie do półfinału LM pieniądze na takie transfery powinny się znaleźć. Problemem byłyby wysokości kontraktów, Cavani oraz Falcao/Van Persi musieliby zgodzić się na sporą obniżkę swoich obecnych zarobków.
Reasumując:
In:
Cavani 45mln
Van Persi/Falcao za darmo
Pereyra 15mln
Dybala 20mln
Berardi 15mln

Out:
Llorente 15 mln

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2015, 23:53

Bez sprzedaży Pogby nie ma żadnych szans na Edisona.

Dzisiaj fajnie komentator przy okazji meczu United Chelsea powiedział przy jednej akcji Falcao, kiedy ten dostał piłkę pod koniec meczu w biegu i ją zatrzymał.
,,Falcao w formie by odrazu uderzał w pełnym biegu''.
On poprostu stracił pewność siebie, myślę że jak zmieni klub to ją odzyska;)

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 00:09

4d1k pisze:Na prawej obronie mamy Lichtsteinera oraz Caceresa. Do środka obrony może przyjść Rugani, lecz nawet jeżeli miałby dalej się ogrywać na wypożyczeniu, pozycja ta jest wystarczająco mocno obsadzona. Na lewej Evra, który gra obecnie naprawdę dobrze i raczej w przyszłym sezonie nie powinien drastycznie spaść z formą oraz powracający po kontuzji Asamoah.
Dla mnie boki obrony wyglądają żałośnie i nawet wzrost formy Evry tego nie zmieni. Moim zdaniem to na te pozycje powinny pójść największe pieniądze. Lichy cieniuje od podpisania nowego kontraktu, a Martin, choć faceta uwielbiam, nie nadaje się na bok obrony - szczególnie w 4-3-1-2 i 3-5-2 gdzie byłby sam na skrzydle. Evra ma swój moment, ale nikt nie ma pewności ile potrwa. Asamoah gra fatalnie w ustawieniu czwórką obrońców. No i na środku w Udine wyglądał lepiej niż przez wszystkie mecze u Conte. Myśląc bardzo życzeniowo i z odpowiednim budżetem, traktowałbym Kwadwo jako uzupełnienie środka pola, Urusa pozbył się z drużyny, a Lichego i Evrę jako zawodników do rezerwy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 00:09

Paweljuve2006 pisze: Jak Neto ma iść na wypożyczenie skoro się na to nie godzi :prochno:
Co do Marco to już ma swoje lata i jestem przekonany, że to mu wystarczy, bo widać że dobrze mu w Juve i niech trochę pouczy "młodego". Przecież Juve idzie non stop do przodu i co nie byłoby Nas stać na taką trójkę bramkarzy, no daj spokój..
Może inaczej. :wink: Jest większe prawdopodobieństwo, że oddamy Neto na wypożyczenie niż to, że zostanie u nas w zespole. Wiadomym jest, że będzie wolał grać, zwłaszcza w tym wieku. Poczekajmy jednak na to, czy w ogóle go pozyskamy, choć ponoć faktycznie jesteśmy blisko. Ze Storarim jest ten problem, że on chce grać. Już w zeszłym sezonie mówiło się o tym, że być może pozwolimy mu odejść, by mógł się wykazać (nie ukrywam, że nad tym ubolewałem, bo lubię go i jest dla mnie gwarancją solidnych występów). Jeśli zgodzi się na dalszą grę u nas, byłbym ukontentowany.

Neto zdaje sobie sprawę z tego, że będąc w zespole z kimś takim jak Buffon, często murawy wąchać nie będzie i po prostu jego kariera stanie w miejscu. Albo zatem będzie cierpliwy, albo pójdzie do interu czy innego ogóra.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 00:12

4d1k pisze:Van Persi/Falcao za darmo
Drogi kolego, Van Persie ma kontrakt z ManU do 2016 roku, z kolei Falcao z Monaco do 2018 roku. Najpierw musieliby rozwiązać kontrakty, a póki co, to tylko plotki. Pierwszy zarabia 17,5 mln euro, drugi 16,5 mln euro. Radzę sprawdzić, ile zarabiają najlepsi piłkarze Juventusu, bo możesz być chyba w lekkim szoku. Rozumiem, że widzisz to tak: Tevez, Van Persie i Falcao w pierwszym składzie na Ligę Mistrzów, bo to największe gwiazdy. Co z tego, że Holender i Kolumbijczyk, to cienie siebie sprzed lat, skoro ich koszulki będą szły jak świeże bułeczki! Na Serie A wystarczą Berardi, Dybala i Morata, bo to wielkie talenty. Ale tutaj trzeba sobie zadać pytanie: co z Pucharem Włoch? Czy zakładasz, że jak wygramy go w tym sezonie, to naszyjemy sobie srebrną gwiazdkę i odpuścimy kolejne puchary? No bo nie wiem kim mielibyśmy tam grać... Brakuje napastników! :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 10:56

Crunny pisze:
4d1k pisze:Van Persi
zarabia 17,5 mln euro
Holender być może tyle zarabia, ale brutto, bo właśnie w tej formie na Wyspach podaje się zarobki zawodników.

Obrazek
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 11:09

Mimo wszystko ich zarobki musiałyby być obciętę o połowę, byśmy mogli zacząć jakiekolwiek rozmowy. Problem w tym, że w obecnej formie nie są warci nawet 1M€ / sezon

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 11:24

4d1k pisze: In:
Cavani 45mln
Van Persi/Falcao za darmo
Pereyra 15mln
Dybala 20mln
Berardi 15mln

Out:
Llorente 15 mln
W formacji z dwoma napastnikami mielibyśmy: Cavaniego, Van Persiego, Dybałę, Berardiego, Moratę i Teveza

Jak dobrze że takie łby nie są dyrektorami sportowymi :prochno:

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 16:50

Crunny, doskonale wiem jak kształtują się obecnie zarobki w Juventusie... Właśnie dlatego jedyną możliwą opcją ściągnięcia tych zawodników byłoby rozwiązanie kontraktu z obecnymi klubami i zredukowanie pensji o co najmniej połowę, o czym zresztą pisałem w swoim poście. W innej sytuacji transfery te byłyby obarczone zbyt dużym ryzykiem, Van Persi i Falcao mają już swój wiek, a historia pokazuje, że wielu zawodników w takim wieku nie dało rady powrócić do swojej najwyższej formy. Juventus mógłby dać im taką szanse, oczywiście jeżeli gotowi byliby na ustępstwa.

Hypeman, dzięki za konstruktywną krytykę... Napisałem, że Allegri wówczas mógłby zdecydować się na taktykę 4-3-3 oraz mieć jeszcze w zanadrzu 4-3-1-2, gdzie rolę ofensywnego pomocnika pełniłby Dybala lub Berardi. Spokojnie wystarczyłoby pięciu napastników, ale w przypadku możliwości ściągnięcia kogoś z dwójki Van Persi/Falcao, grzechem byłoby tego nie wykorzystać, bo jak już napisał Crunny ich koszulki będą szły jak świeże bułeczki. Oparcie siły ataku głównie na nich byłoby mocno ryzykowne.

pandecybel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 20:29

Nie wiem dlaczego niektórzy już wyliczają, że Dybała pójdzie za 20 mln. Cena pewnie będzie oscylować przy dwukrotnie większej sumie. Podobnie z Llorente... 15 mln? Kto tyle da? Przy obecnej formie to 5 mln będzie sukcesem za piłkarza grającego na poziomie obecnego Amauriego.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 21:20

Nikt nie da 40 baniek za chłopaka po jednym dobrym sezonie w Serie A, który ma rok do końca kontraktu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 21:38

Myślę, że Palermo jest w stanie wyciągnąć od nas maksymalnie 25 mln E w gotówce i uzbierać trochę fantów w stylu odstąpienia kart młodych zawodników, z którymi nie wiążemy dużych nadziei. Nie dziwię się też jeśli na wypożyczenie pójdzie do nich Leali, Coman lub inny młody zawodnik, dla którego Juventus to jeszcze za wysokie progi.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 21:43

Arbuzini pisze:Myślę, że Palermo jest w stanie wyciągnąć od nas maksymalnie 25 mln E w gotówce
Pytanie ile sa w stanie wyciagnac od innych, ktorym nie brak kasy.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2015, 21:47

Zdecydowanie więcej, ale trzeba mieć na uwadze, że wraz ze wzrostem kwoty pojawiają się też inne i równie ciekawe lub ciekawsze opcje więc nie jest powiedziane, że po Dybale ustawią się kolejki, a wtedy szanse na jego transfer do nas rosną.

Zablokowany