Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 14:29

Z Moratą jest bardzo ciężka sytuacja bo w grę wchodzi nawet kwota powyżej 50mln w zależności czy zostanie czy odejdzie. Także Beppe ma ciężki orzech do zgryzienia, klauzula okazał się jednak bardzo słaba i niestety jest tak jak myślałem na początku,że sam zawodnik ma guzik do gadania, inaczej nie podpisywałby nowego kontraktu z Realem tuż przed odejściem a to był jeden z wymogów takiej a nie innej realizacji transferu.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 14:37

alessandro1977 pisze:A na stronie Milanu sam go przed meczem krytykowałeś twierdząc, że co drugi strzał wchodzi do bramki.
Nie sądzę aby został bo to za dobry bramkarz aby spełnić rolę rezerwowego, takie przynajmniej jest moje zdanie.
Dlatego napisałem, że jego postawa mnie zaskoczyła ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 14:55

Tez czytalem wypowiedz Spallettiego i on zdaje sie juz wiedziec, ze Pjanic odejdzie. Oby do nas, wiele na to wskazuje.

Malo tego - Spalletti zostal zapytany wprost, czy Pjanic stanowilby dla Juventusu wzmocnienie i odpowiedzial, ze tak. :cwaniak:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 15:28

Nie rozumiem obecnego jarania sie Morata na forum. Przez 3/4 tego sezonu wszystkich irytował, na wiosne zagrał parę dobrych meczy i się nim jaracie. Gość więcej irytował przez te dwa lata niż grał lepiej i za łączne pieniądze na niego (transfer plus dopłata), ok 40mln, poszukałbym kogoś lepszego, stabilniejszego, kogoś kto gwarantuje te 15 bramek w lidze.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 15:47

Wczoraj po meczu o sytuacje Moraty zapytano takze Paraticiego i ten odpowiedzial, ze nie wie, czy byl to ostatni mecz Alvaro w naszych barwach i trzeba by bylo zapytac o to Real...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 17:24

W ostatnim tygodniu znowu dużo pisze się o Ibrahimovicu nas. Co prawda to mało wiarygodne źródła, ale mam mieszane uczucia. Z jednej strony na sezon-dwa pozyskamy cały czas jednego z najlepszych napastników na świecie, z drugiej - kasę za Moratę wtopimy w pensję Szweda zamiast wydać ją na takiego Lacazette czy już nawet Batshuayiego lub Fekira. Nie wiem co lepsze, bo Ibra serio może nam dać Ligę Mistrzów. Szczególnie, jeśli obok będzie miał młodego, zwinnego i ruchliwego Dybalę, a za sobą A.Sandro, Pogbę i Pjanica, którzy będą mu mogli takie piły posyłać!

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 17:51

Crunny pisze:W ostatnim tygodniu znowu dużo pisze się o Ibrahimovicu nas. Co prawda to mało wiarygodne źródła, ale mam mieszane uczucia. Z jednej strony na sezon-dwa pozyskamy cały czas jednego z najlepszych napastników na świecie, z drugiej - kasę za Moratę wtopimy w pensję Szweda zamiast wydać ją na takiego Lacazette czy już nawet Batshuayiego lub Fekira. Nie wiem co lepsze, bo Ibra serio może nam dać Ligę Mistrzów. Szczególnie, jeśli obok będzie miał młodego, zwinnego i ruchliwego Dybalę, a za sobą A.Sandro, Pogbę i Pjanica, którzy będą mu mogli takie piły posyłać!
Szkoda, że jeszcze nie dał nikomu. Nie dla Ibry.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 18:42

Vincitore pisze:Ja tylko się zastanawiam, dlaczego całe forum nagminnie traktuje Berardiego jako napastnika? Przecież on nie rozegrał ani jednego meczu w Sassuolo w systemie z dwójką napastników.
- 02.02.2014 z Hellasem (asysta)
- 10.11.2013 z Roma (bramka)
- 20.10.2013 z Bologna (bramka-karny, ktorego sam wywalczyl)
- 06.10.2013 z Parma (bramka-karny, ktorego sam wywalczyl)
- poza tymi zagral jeszcze w 3 meczach, jako cofniety.
CloneTrooper pisze:Neto - dobry bramkarz i w miarę solidny zmiennik dla Buffona - po co sprzedawać kogoś kto był kupiony w poprzednim sezonie ?
Nie byl kupiony, przyszedl za free. On chyba sam chce odejsc, zeby grac, a my mozemy na nim zarobic 5-7mln. Ja tam ogolnie do Neto nic nie mam, bo rączek Pinokia, to on nie ma, ale chyba kazdy pamieta Marco S.
CloneTrooper pisze:Evra - doświadczenie, doświadczenie plus Alex Sandro jeszcze nie jest na takim poziomie
Kurde, nie wiedzialem ze kupujemy rezerwiste za 26mln. bo na lewej mamy juz TOPa...

Nie dalbym 40mln. za Morate.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 19:18

Tutto podało info, że Isco na wylocie, a Juve jest na pierwszy miejscu w walce o podpis Hiszpana.

I Chyba stracimy Vrsalijko bo podobno mocno chce go Neapol, a walcza tez Atletico ( ktore jest bardzo blisko Candrevy) oraz ManU.
Czyli jak SIme nie, VanderWiel nie, to kto... wiadomo DeSciglio :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 21:34

Nie wdając się już w to, czy Morata jest warty dopłacenia 20-25 mln E to odebranie nam Alvaro przez Pereza będzie demonstracją siły, a samo pozbawienie Juventusu cennego zawodnika i sprzedaż do wiecznie przegranego Arsenalu to idealna zemsta na klubie oraz zawodniku za ubiegłoroczne pozbawienie Realu gry w finale Ligi Mistrzów.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 21:39

Jak Morata nie ma pewnie nic do gadania w sprawie powrotu do Realu tak może już swobodnie zawetować każdy transfer i popsuć Perezowi plany. 30 mln w plecy, brak szybkiego dochodu i klub kokosa w drużynie i hala Blancos :dance2: Wszystko zależy od tego co tak naprawdę ma w głowie Alvaro. Taki Zlatan bez mrugnięcia okiem by zrobił burdel w klubie.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 21:40

Arbuzini pisze:Nie wdając się już w to, czy Morata jest warty dopłacenia 20-25 mln E to odebranie nam Alvaro przez Pereza będzie demonstracją siły, a samo pozbawienie Juventusu cennego zawodnika i sprzedaż do wiecznie przegranego Arsenalu to idealna zemsta na klubie oraz zawodniku za ubiegłoroczne pozbawienie Realu gry w finale Ligi Mistrzów.
Demonstracja siły? Bo wykorzystują klauzulę, na którą obie strony wyraziły zgodę i wykupią nam bądź co bądź rezerwowego piłkarza? Tutaj liczą się tylko cyferki. Morata ma dostać tygodniówe w wysokości 160 tyś funtów, a w Realu będzie się zgadzał hajs, bo frajerzy z Premier League łożą na jakichś mośków kosmiczne sumy. Jak przyjdzie Berardi, to nie zauważymy żadnej różnicy. Morata potrafił zagrać dobry mecz, przeplatany beznadziejnymi. Nie wierzę, że gdyby on sam postawił veto to Real decydowałby się na jego wykupienie. I nie zmienią tego żadne zapisy, przytaczane na forum, że niby wbrew jego woli może go Real wykupić. Ktoś się nad tym w ogóle zastanawiał? (jeżeli tak, to chyba tylko bezmózg). On już jest dogadamy z klubem (Chelsea, Manchester, Arsenal) z porządną stawką - czytaj: ODCHODZI Z JUVE DLA KASY. Dziękujemy za grę, życzymy powodzenia na Wyspach.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2016, 21:46 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 21:43

O ile Morata nie ma nic do powiedzenia w temacie Juve to chyba będzie miał coś do powiedzenia w temacie Arsenalu ? Może nie wyrazić zgody na transfer do kanonierów, który niczego sensownego nie osiągnie pod wodzą Wengera. Problem w tym, że pozostając w Realu, Morata prawdopodobnie sam znacznie pogorszy swoja sytuację. Dla mnie to nie będzie pokazem siły Pereza tylko pokazem głupoty i chamstwa w stosunku do swojego wychowanka.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 21:57

Też mi się wydaje, że jeśli wraca do Realu bez dyskutowania, gdzie wkoło się pisze tylko o tym jak to w Madrycie chcą na nim zarobić opychając gdzieś do Anglii, to jest już dogadany z jakimś klubem i tyle.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 21:59

gucio_juve pisze:Jak przyjdzie Berardi, to nie zauważymy żadnej różnicy.
Mandzukić w pierwszym składzie w kolejnym sezonie będzie krokiem w tył. Z kolei trio Morata, Mandzukić, Zaza bez mrugnięcia okiem zamieniłbym na np. Berardiego, Lacazette'a i Fekira. Jeśli jakimś cudem dołączyłby do nas Zlatan, to będzie ładował gole na stojąco. Dołożenie do kolekcji kolejnego Scudetto byłoby formalnością.
Crunny pisze:Nie wiem co lepsze, bo Ibra serio może nam dać Ligę Mistrzów.
Nawet zastąpienie Hiszpana Messim nie dałoby nam gwarancji wygrania jej wygrania, czy choćby dojścia do półfinału, co pokazała obecna edycja. Takie rozgrywki. Mimo to, oczekuję na jego miejsce napastnika podobnej klasy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany