Mercato (Lato 2015)
- PrzemasJuve
- Juventino
dodam tylko do swojego poprzedniego posta (co wyczytałem właśnie na weszło), że Konoplanka jest do wzięcia za darmo! ktoś zaliczy niezły deal
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
W tej chwili skrzydła to podstawa bez porządnych skrzydeł złożonych ze skrzydłowych i bocznych obrońców a nie tylko bocznych obrońców. Niektóre ekipy mają cracka w ataku i to je ratuje jak w Juce Tevez. Co z tego, że pomocnik czy napastnik raz czy drugi zejdzie na skrzydło jak i tak w większości akcji to Lichy z Evra są tymi głównymi postaciami ma skrzydłach a to oni powinni być wsparciem a nie główną siłą jak jest w Juve.
W tej chwili w 8 LM tylko Juve nie posiada żadnego dobrego skrzydłowego czym nieco tracimy do reszty. Nie ma obrońców którzy by ogarniali grę w obronie i ataku na wysokim poziomie będących główną siłą bocznych ataków. Oni są w tych lepszych klubach tylko wsparciem a u nas to wsparcie czasem tylko dostają. To jest zasadnicza różnica.
Nie widzę realnie obrońców na boki w rozsądnej cenie, którzy ogarnęliby boki lepiej niż Lichy czy Evra, owszem do przodu by się kilku znalazło ale kosztem tyłów a to jednak podstawa dla bocznego obrońcy.
W tej chwili w 8 LM tylko Juve nie posiada żadnego dobrego skrzydłowego czym nieco tracimy do reszty. Nie ma obrońców którzy by ogarniali grę w obronie i ataku na wysokim poziomie będących główną siłą bocznych ataków. Oni są w tych lepszych klubach tylko wsparciem a u nas to wsparcie czasem tylko dostają. To jest zasadnicza różnica.
Nie widzę realnie obrońców na boki w rozsądnej cenie, którzy ogarnęliby boki lepiej niż Lichy czy Evra, owszem do przodu by się kilku znalazło ale kosztem tyłów a to jednak podstawa dla bocznego obrońcy.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2015, 23:14 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shadow Marshall
- Juventino
Ja się już pewnie powtarzam, ale na lewą obronę widzę tylko jednego gracza - Masuaku z Olympiacosu. Facet wymiata. Podejrzewam, że nie kosztowałby wiele. Gdzieś we wakacje skończy 22 lata. praktycznie we wszystkich meczach w tym sezonie zagrał pełne 90 min. Kwity UE ma, wiadomo chyba każdy murzyn ma francuskie papiery. Silny koleś, zbudowany dobrze więc przepchnąć może go chyba tylko Drogba. Niezła lewa noga. Fajnie wrzuca.
Jeśli naszym na tyle spodobała się gra Pereyry, że go wykupią to chyba nie widzieli w ciągu ostatnich 2 lat Alexa Teixeiry z Shakhtara. Coś mi się obiło o uszy, że sam brazol kiedyś puszczał do nas oczko chyba w tym sezonie w którym byliśmy z nimi w grupie.
Denerwują mnie nasi działacze - wystarczyło, że Pereyra zagrał kilka niezłych spotkań, w tym jedno w LM i już deal przyklepany, a tymczasem Berardi 3 sezon z rzędu na super poziomie i najlepszy gracz Sassuolo i ze strony naszych działaczy - cisza.
Jeśli naszym na tyle spodobała się gra Pereyry, że go wykupią to chyba nie widzieli w ciągu ostatnich 2 lat Alexa Teixeiry z Shakhtara. Coś mi się obiło o uszy, że sam brazol kiedyś puszczał do nas oczko chyba w tym sezonie w którym byliśmy z nimi w grupie.
Denerwują mnie nasi działacze - wystarczyło, że Pereyra zagrał kilka niezłych spotkań, w tym jedno w LM i już deal przyklepany, a tymczasem Berardi 3 sezon z rzędu na super poziomie i najlepszy gracz Sassuolo i ze strony naszych działaczy - cisza.
- Haris
- Juventino
Tak czy siak bocznych obrońców trzeba wymienić, im prędzej tym lepiej. Evra prezentuje jakiś poziom, ale ten chłop już ma swoje lata i długo już tak nie pociągnie, przynajmniej na LO jest w miarę dużo możliwości jak wyżej wspomniany Masuaku czy ten kozak z Monaco - Kurzawa, znalazłoby się jeszcze kilka ciekawych nazwisk na tę pozycję. Gorzej z PO, Lichego trzeba jak najszybciej opchać, a żadne ciekawe nazwisko w jego miejsce nie przychodzi mi do głowy.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- jpjp5
- Juventino
@adijuve
Nie musimy grać skrzydłowymi, nasi obrońcy mogą być naszymi skrzydłowymi jak w Milanie za czasów Ancelottiego gdzie na bokach grał Cafu i Kaladze. Zresztą drożej by nas wyszło zakup kalsowych skrzydłowych niż bocznych obrońców. Takie jest moje zdanie. Myślę że Alegri w przyszłym sezonie dalej będzie się trzymał 4-3-1-2 także będziemy bez skrzydłowych.
Nie musimy grać skrzydłowymi, nasi obrońcy mogą być naszymi skrzydłowymi jak w Milanie za czasów Ancelottiego gdzie na bokach grał Cafu i Kaladze. Zresztą drożej by nas wyszło zakup kalsowych skrzydłowych niż bocznych obrońców. Takie jest moje zdanie. Myślę że Alegri w przyszłym sezonie dalej będzie się trzymał 4-3-1-2 także będziemy bez skrzydłowych.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Jak nie będzie skrzydeł to trzeba wzmocnić właśnie atak a nie boki obrony, przykład Milanu trochę słaby bo oni jednak tych bocznych obrońców jakiś super nie mieli jak ugrywali LM, Kaladze,Jankulovski,Oddo, czy już mający swoje lata Cafu tylko,że mieli wtedy na of. pomocniku najlepszego gracza ówcześnie na świecie czyli Kake. Po raz kolejny powtarzam,że boczni obrońcy to tylko dodatek w ataku i mają być tylko wsparciem dla graczy ofensywnych a nie główną siłą w skrzydle. Boczny obrońca od juniora ma wpajane, że wpierw defensywa a potem wspomaga atak. Dlatego pod 4-3-1-2 priorytetem powinien być ofensywny pomocnik, który by kierował tą grą bliżej bramki rywali i w pierwszej kolejności na tym powinniśmy się skupić potem napastnik a jak starczy czasu i pieniędzy to lewa a potem prawa obrona.
Nie widzę realnych opcji w rozsądnej cenie na boki obrony gwarantujące jakiś duży skok jakościowy. Boczny obrońca ma dawać gwarancję z tyłu i ma być dodatkiem z przodu, nie odwrotnie.
Nie widzę realnych opcji w rozsądnej cenie na boki obrony gwarantujące jakiś duży skok jakościowy. Boczny obrońca ma dawać gwarancję z tyłu i ma być dodatkiem z przodu, nie odwrotnie.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nie zapominajcie, że to wypowiedź agenta, któremu pewnie zależy, by Tevez jak najdłużej zarabiał grube miliony w Europie. Może nawet namawiać Teveza na wypełnienie/przedłużenie kontraktu, ale jeśli sam Tevez nie będzie chciał, to na pewno agent nad nim nie zapanuje.sebatiaen pisze:No i wypowiedział się agent Teveza.
Carlitos odejdzie do Boca, to niemal pewne ale najpierw musi wypełnić kontrakt, ma kontrakt z Juve i nie może tak poprostu sobie odejść.
Byłoby świetnie ściągnąć teraz Dybalę za te 20 mln + 3 młodych, bo mógłby sobie spokojnie wchodzić do pierwszego składu bez żadnej presji, że przychodzi do Juve po to, żeby z marszu zastąpić Teveza.
- pandecybel
- Juventino
Skąd taka opinia? Oglądasz ligę grecką? Jakby wymiatał to interesowałyby się nim jakieś kluby, a póki co cisza.Shadow Marshall pisze:Ja się już pewnie powtarzam, ale na lewą obronę widzę tylko jednego gracza - Masuaku z Olympiacosu. Facet wymiata.
Przecież tak nie było. Dziwne by było jakby mieli po tym sezonie nie wykupić 12 zawodnika składu.Shadow Marshall pisze:Denerwują mnie nasi działacze - wystarczyło, że Pereyra zagrał kilka niezłych spotkań, w tym jedno w LM i już deal przyklepany, a tymczasem Berardi 3 sezon z rzędu na super poziomie i najlepszy gracz Sassuolo i ze strony naszych działaczy - cisza.
- PlanetJuve
- Juventino
Według Di Marzio w przyszłym sezonie nasza bramka będzie obstawiona tak: Buffon , Neto i Storari. Brazylijczyk nie zgadza się na wypożyczenie, a Marco ma gotowy kontrakt na kolejny sezon. Odchodzi Rubinho, zmienia się hierarchia, a Juve ma mega konkurencyjną i zabezpieczoną pozycję.
edit: co do ostatnich doniesień w sprawie Teveza to jestem pewien, że przyjdzie Dybala. Pogra rok przy rodaku i zobaczymy jak się zaprezentuje. Cavani nie przyjdzie.
edit: co do ostatnich doniesień w sprawie Teveza to jestem pewien, że przyjdzie Dybala. Pogra rok przy rodaku i zobaczymy jak się zaprezentuje. Cavani nie przyjdzie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Skład bramki Buffon, Neto, Storari to jednak bardzo mało prawdopodobny scenariusz. Neto nie chce siedzieć na ławce (więc prawdopodobnie pójdzie na wypożyczenie), a Storari z tej pozycji w ogóle by już murawy nie powąchał (wątpię, by mu się to podobało). Nie zapominajmy też o finansowym aspekcie całej sprawy - taki skład między słupkami kosztowałby nas zdecydowanie więcej.Paweljuve2006 pisze:Według Di Marzio w przyszłym sezonie nasza bramka będzie obstawiona tak: Buffon , Neto i Storari. Brazylijczyk nie zgadza się na wypożyczenie, a Marco ma gotowy kontrakt na kolejny sezon. Odchodzi Rubinho, zmienia się hierarchia, a Juve ma mega konkurencyjną i zabezpieczoną pozycję.
- Shadow Marshall
- Juventino
Byłem na urlopie...nie było co robić to nieco ponad 10 meczy obejrzałem. Napastnicy i skrzydłowi się od niego odbijają. Niezły chłopak.pandecybel pisze: Skąd taka opinia? Oglądasz ligę grecką? Jakby wymiatał to interesowałyby się nim jakieś kluby, a póki co cisza.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
W to lato nasze przetasowania w ataku widziałbym tak:
- Matri wraca do Genoi,
- Coman (chciałbym, żeby został i grał u nas stopniowo coraz więcej, ale) jak chce, to niech idzie do jakiegoś słabszego klubu Serie A,
- Llorente sprzedamy pewnie gdzieś za granicę za ok. 10 mln.
Zostajemy z Tevezem, Moratą i 10 mln za Llorente, dlatego:
- wykupujemy Berardiego (15 mln),
- kupujemy Dybalę (20 mln),
- i jako piątego napastnika wykupujemy Zazę (jeśli będzie nas stać na wydanie kolejnych 15 mln - w co wątpię) albo bierzemy kogokolwiek na wypożyczenie (poziomu Matriego, bo i tak szansę z ławki będą dostawać głównie Berardi i Dybala).
Samo sprzedanie Llorente i sprowadzenie Berardiego oraz Dybali daje nam bilans ok. -25 mln. Niewiele jak na takie przetasowania, a będziemy mieć 3 młodych i bardzo utalentowanych napastników (Morata, Dybala, Berardi), 1 mistrza (Teveza) i jakiegoś zapchajdziurę (Matri, Pazzini, Borriello itp.).
- Matri wraca do Genoi,
- Coman (chciałbym, żeby został i grał u nas stopniowo coraz więcej, ale) jak chce, to niech idzie do jakiegoś słabszego klubu Serie A,
- Llorente sprzedamy pewnie gdzieś za granicę za ok. 10 mln.
Zostajemy z Tevezem, Moratą i 10 mln za Llorente, dlatego:
- wykupujemy Berardiego (15 mln),
- kupujemy Dybalę (20 mln),
- i jako piątego napastnika wykupujemy Zazę (jeśli będzie nas stać na wydanie kolejnych 15 mln - w co wątpię) albo bierzemy kogokolwiek na wypożyczenie (poziomu Matriego, bo i tak szansę z ławki będą dostawać głównie Berardi i Dybala).
Samo sprzedanie Llorente i sprowadzenie Berardiego oraz Dybali daje nam bilans ok. -25 mln. Niewiele jak na takie przetasowania, a będziemy mieć 3 młodych i bardzo utalentowanych napastników (Morata, Dybala, Berardi), 1 mistrza (Teveza) i jakiegoś zapchajdziurę (Matri, Pazzini, Borriello itp.).
- PlanetJuve
- Juventino
Jak Neto ma iść na wypożyczenie skoro się na to nie godzimrozzi pisze:Skład bramki Buffon, Neto, Storari to jednak bardzo mało prawdopodobny scenariusz. Neto nie chce siedzieć na ławce (więc prawdopodobnie pójdzie na wypożyczenie), a Storari z tej pozycji w ogóle by już murawy nie powąchał (wątpię, by mu się to podobało). Nie zapominajmy też o finansowym aspekcie całej sprawy - taki skład między słupkami kosztowałby nas zdecydowanie więcej.Paweljuve2006 pisze:Według Di Marzio w przyszłym sezonie nasza bramka będzie obstawiona tak: Buffon , Neto i Storari. Brazylijczyk nie zgadza się na wypożyczenie, a Marco ma gotowy kontrakt na kolejny sezon. Odchodzi Rubinho, zmienia się hierarchia, a Juve ma mega konkurencyjną i zabezpieczoną pozycję.

Co do Marco to już ma swoje lata i jestem przekonany, że to mu wystarczy, bo widać że dobrze mu w Juve i niech trochę pouczy "młodego". Przecież Juve idzie non stop do przodu i co nie byłoby Nas stać na taką trójkę bramkarzy, no daj spokój..