Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 22:41

Virgil pisze:Kto to jest ten Alvaro Pereira ? Wolę Armero czy Kolarova, ale może lepszy ten Urus niż Peluso.
A.Pereira był bardzo istotnym piłkarzem Porto pod wodzą A.Villas-Boasa. Taki pomocnik/obrońca z dużym ciągiem na bramkę. Jego poczynania w Europie oglądałem tylko podczas wygranej przez Porto edycji Ligi Europy(2011) i wtedy tak na prawdę zrobiło się o nim głośno.
AVB chciał go ściągnąć do Chelsea, ale wtedy odstraszała wszystkich ta klauzula.. Podobno 30 mln €.

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 22:42

@MishaAveJuve
Isla bardziej pasuje jako boczny do 352. Lucio jest zabezpieczeniem na pozycji ŚO do 352. Giovinco jest przygotowywany na jednego z dwójki napastników.

Caseres jest ŚRODKOWYM OBROŃCĄ. Sam tak o sobie powiedział.

Giovinco nie nadaje się do gry w obronie, bo jest go w stanie nawet Giach przepchnąć.

W wypowiedzi o Lichsteinerze nie załapałeś sarkazmu.

Też poczytaj zanim napiszesz. Bo potwornie się twoje teksty czyta. Interpunkcja, składnia, świta coś?

edit: bendzamin mnie ubiegł

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 22:46

Castiel, pochwaliłeś się już parę razy swoim wybitnym pomysłem ustawienia Isli na prawym ataku, resztę powtórzeń zachowaj dla siebie i nie upodabniaj sie do Bartka i Mishy.
Nie wiem co się dzieje, ale przez ostatnie 2 dni na forum padła rekordowa ilość głupot wypisywanych przez mocno oraniczoną ilość userów. Ludu, ogarnijta się

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 22:48

matbar21 pisze:
Virgil pisze:Kto to jest ten Alvaro Pereira ? Wolę Armero czy Kolarova, ale może lepszy ten Urus niż Peluso.
A.Pereira był bardzo istotnym piłkarzem Porto pod wodzą A.Villas-Boasa. Taki pomocnik/obrońca z dużym ciągiem na bramkę. Jego poczynania w Europie oglądałem tylko podczas wygranej przez Porto edycji Ligi Europy(2011) i wtedy tak na prawdę zrobiło się o nim głośno.
AVB chciał go ściągnąć do Chelsea, ale wtedy odstraszała wszystkich ta klauzula.. Podobno 30 mln €.
Czyli jakaś plota z tym naszym zainteresowanie, chyba że też mu się kontrakt kończy chociaż po tym co napisałeś i po filmikach na youtubie to 3-5-2 by się nadał bardzo dobrze. Ale to wymysł z Porto niebezpieczeństwo, że się nie sprawdzi bardzo wysokie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 22:52

pumex pisze:Castiel, pochwaliłeś się już parę razy swoim wybitnym pomysłem ustawienia Isli na prawym ataku, resztę powtórzeń zachowaj dla siebie i nie upodabniaj sie do Bartka i Mishy.
Nie wiem co się dzieje, ale przez ostatnie 2 dni na forum padła rekordowa ilość głupot wypisywanych przez mocno oraniczoną ilość userów. Ludu, ogarnijta się
Obejrzałbyś może choć raz mecz reprezentacji Chile,a nie szedł w zaparte po tym co zobaczyłeś na whoscored... :?:
Ciekawe co by było jakbym powiedział, że może grać na prawej obronie...?? Tam tez grał z powodzeniem, ale co tam...
Lepiej włączyć sobie whoscored, zerknąć na ostatni sezon i voila...środkowy pomocnik jak w mordę strzelił :doh:

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 22:54

Virgil pisze:
Czyli jakaś plota z tym naszym zainteresowanie, chyba że też mu się kontrakt kończy chociaż po tym co napisałeś i po filmikach na youtubie to 3-5-2 by się nadał bardzo dobrze. Ale to wymysł z Porto niebezpieczeństwo, że się nie sprawdzi bardzo wysokie.
Tak, zdecydowanie. Każde byle środowisko opiniotwórcze wciska nam na siłę jakiegoś lewego obrońcę. Widocznie znudziły się ludowi te wszystkie plotki najpierw o Armero, a potem o Kolarovie.. I tym sposobem naszą listę życzeń otwiera dziś Alvaro Pereira.
Póki co ja chcę rozwiązania jednej sprawy.. Napastnika. Niech już przyjdzie Llorente i pracuje z resztą zespołu, bo inauguracja tuż tuż. Ewentualnie mój ulubieniec Jovetić :D .

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:02

alina ja nie mówię że będziemy grac 433 mówię, że moim zdaniem ten system przy tych piłkarzach byłby lepszy...

To że Asamoah zagrał jeden dobry mecz na lewej to nie oznacza że tam będzie grał zawsze, tak samo jak Marrone na środku obrony, jakoś nikt go nie lansuje że mamy nowego środkowego tylko uparliście się na tego Asamoaha na lewej, do tego jeżeli już Kwadkwo czy jak mu tam będzie na lewej to kto będzie grał przy ewentualnej kontuzji Marchisio czy Vidala? Padoin?? przesunięcie Asamoaha??

Isla częściej grywał jako skrzydłowy napastnik niż w 352... jako skrajnie prawy

Caceres uważa że jest środkowym obrońca.. Zlatan uważa że jest najlepszym piłkarzem na świecie a jakoś złotej piłki nigdy nie miał, uważac sobie może prawda jest taka że to typowy boczny obrońca, a Masi to melodia przyszłosci a nie piłkarz na miarę obecnego Juve...

Zgadzam się całowicie z Castielem, bo z pewnością taktyka będzie zmieniana podczas meczu i będzie płynne przechodzenie z 352 na 433, ale JAK DLA MNIE większy sens ma 433 z czym zgadzac się wcale nie musicie.

Co do Giovinco i jego warunków.... jako kontrargument na poziomie owego forum podam : Lahm - 170 cm, wyższy o 6 cm od Giovinco jeden z najlepszych bocznych OBROŃCOW, Lizarazu 169 cm, Makelele 170 cm, Davids 169 cm, Roberto Carlos 168 cm

Jednak jest kilku piłkarzy ktorzy będąc maksymalnie o 6 cm wyższymi grali nawet w obronie i byli jednymi z najlepszych na świecie, co oznacza że cięzkie treningi Giovinco i spokojnie może powalczyc w obronie, więc argument o jego warunkach fizycznych wyrzucicie do kosza i nie siejcie herezji

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:07

Castiel pisze:Obejrzałbyś może choć raz mecz reprezentacji Chile,a nie szedł w zaparte po tym co zobaczyłeś na whoscored... :?:
Ciekawe co by było jakbym powiedział, że może grać na prawej obronie...?? Tam tez grał z powodzeniem, ale co tam...
Lepiej włączyć sobie whoscored, zerknąć na ostatni sezon i voila...środkowy pomocnik jak w mordę strzelił :doh:
...bo Isla jest prawym obroñcą/wingbackiem :lol:
oglądałem Udinese, które gra ciut częściej niż Chile. Isli nie widzialem na prawym ataku, ale czy to nie Ty niedawno wciskaleś kit, że to Mauricio grał tam na prawym ataku a nie Pepe?!? Vidal grał w Chile na obronie, to znaczy, że jest obrońcą, tak?

Dobrze rybeńko, dobrze. Brnij dalej w głupoty, nic mi do tego. Po prostu następnym razem to Ty wygrasz plebiscyt Aliny :lol:

Obrazek
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:12

MishaAveJuve pisze:
Jednak jest kilku piłkarzy ktorzy będąc maksymalnie o 6 cm wyższymi grali nawet w obronie i byli jednymi z najlepszych na świecie, co oznacza że cięzkie treningi Giovinco i spokojnie może powalczyc w obronie, więc argument o jego warunkach fizycznych wyrzucicie do kosza i nie siejcie herezji
To się chłopie ni jak kupy nie trzyma. Aplikować Sebie ciężkie treningi? Przyznałeś, że Seba nie pasuje do 433, bo, żeby tam grać MUSI poprawić grę w obronie. Poprawić siłę. Na daną chwilę, wykluczyłeś go z gry w 433.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:15

MishaAveJuve pisze: Jednak jest kilku piłkarzy ktorzy będąc maksymalnie o 6 cm wyższymi grali nawet w obronie i byli jednymi z najlepszych na świecie, co oznacza że cięzkie treningi Giovinco i spokojnie może powalczyc w obronie, więc argument o jego warunkach fizycznych wyrzucicie do kosza i nie siejcie herezji
Ja myślę, że jak ciężko popracuje to da radę się nawet załapać do przyszłorocznego draftu NBA - przecież Muggsy Boggues był od niego nawet niższy!

Misha, mam taką radę dla Ciebie - rok temu razem z Loremasterem i kilkoma innymi userami totalnie się zbłaźniłeś. Non stop plułeś na Marottę, żaliłeś się na wszystko co możliwe. O Melo mówiłeś, że Marotta znowu sprzedał swojego najlepszego piłkarza, wróżyłeś walkę o grę w LE. Jak się skończyło - wszyscy wiemy. To powinno dać Ci do myślenia. Przestań być taki pewny swego.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:26

MishaAveJuve pisze:To że Asamoah zagrał jeden dobry mecz na lewej to nie oznacza że tam będzie grał zawsze, tak samo jak Marrone na środku obrony, jakoś nikt go nie lansuje że mamy nowego środkowego tylko uparliście się na tego Asamoaha na lewej, do tego jeżeli już Kwadkwo czy jak mu tam będzie na lewej to kto będzie grał przy ewentualnej kontuzji Marchisio czy Vidala? Padoin?? przesunięcie Asamoaha??
Ciągle szukamy obrońcy na lewą stronę. Jak takowy przyjdzie to stwierdzisz, że jednak lepsze 3-5-2? Jest taki ktoś jak De Ceglie i w 4-3-3 i w 3-5-2 lewa strona to właśnie on.
MishaAveJuve pisze:Caceres uważa że jest środkowym obrońca.. Zlatan uważa że jest najlepszym piłkarzem na świecie a jakoś złotej piłki nigdy nie miał, uważac sobie może prawda jest taka że to typowy boczny obrońca
Dlatego, że Ty tak uważasz? Czyli zawodnik sam nie wie gdzie czuje się najlepiej, ale jakiś przypadkowy kibic z Polski wie gdzie mu będzie najlepiej?
Mietson pisze:Misha, mam taką radę dla Ciebie - rok temu razem z Loremasterem i kilkoma innymi userami totalnie się zbłaźniłeś. Non stop plułeś na Marottę, żaliłeś się na wszystko co możliwe. O Melo mówiłeś, że Marotta znowu sprzedał swojego najlepszego piłkarza, wróżyłeś walkę o grę w LE. Jak się skończyło - wszyscy wiemy. To powinno dać Ci do myślenia. Przestań być taki pewny swego.
:ok:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:26

MishaAveJuve pisze: To że Asamoah zagrał jeden dobry mecz na lewej to nie oznacza że tam będzie grał zawsze, tak samo jak Marrone na środku obrony, jakoś nikt go nie lansuje że mamy nowego środkowego tylko uparliście się na tego Asamoaha na lewej, do tego jeżeli już Kwadkwo czy jak mu tam będzie na lewej to kto będzie grał przy ewentualnej kontuzji Marchisio czy Vidala? Padoin?? przesunięcie Asamoaha??
Nikt sie nie uparl, ale skoro koles sie tam dobrze pokazal z tak wymagajacym przeciwnikiem, to oznacza, ze jest to jakas opcja i maly punkcik na rzecz 3-5-2. A przypominam, ze w 3-5-2 na lewej moga grac rowniez De Ceglie, Giaccherini i Pepe.
MishaAveJuve pisze: Isla częściej grywał jako skrzydłowy napastnik niż w 352... jako skrajnie prawy
A w jakiej druzynie to on gral jako skrzydlowy napastnik? Bo Udinese od dwoch sezonow gra 3-5-2 / 3-5-1-1 / 3-4-1-2.
MishaAveJuve pisze: Caceres uważa że jest środkowym obrońca.. Zlatan uważa że jest najlepszym piłkarzem na świecie a jakoś złotej piłki nigdy nie miał, uważac sobie może prawda jest taka że to typowy boczny obrońca
Nie nazwalbym go typowym bocznym obronca, poza tym nie wiem jak mozna porownywac wypowiedz zawodnika na temat tego, gdzie na boisku czuje sie najlepiej i moze wykorzystac swoje atuty z wypowiedzia o tym, kto jest najlepszym pilkarzem na swiecie.
MishaAveJuve pisze:a Masi to melodia przyszłosci a nie piłkarz na miarę obecnego Juve...
Ale jest srodkowym obronca, co zakwestionowales w swojej poprzedniej wypowiedzi.
MishaAveJuve pisze: Co do Giovinco i jego warunków.... jako kontrargument na poziomie owego forum podam : Lahm - 170 cm, wyższy o 6 cm od Giovinco jeden z najlepszych bocznych OBROŃCOW, Lizarazu 169 cm, Makelele 170 cm, Davids 169 cm, Roberto Carlos 168 cm
To nie jest kontrargument na poziomie tego forum, tylko na Twoim poziomie. Pewnie, ze niscy zawodnicy moga dobrze bronic, ale Giovinco z wielu powodow ciezko do nich zaliczyc.

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:27

Mietsonie, co do melo to badz obiektywny, sportowo - na boisku wtedy byl najlepszy mozesz zarzekac sie, robic co chcesz ale taka jest prawda, co robil w szatni jak dzialal na zespol tego nie wiem w szatni Juve nigdy niee bylem, czysto sportowo byl najlepszy albo jeden z lepszych - konieec kropka. Co do naszego scudetto, badzmy szczerzy bardziej przegral je milan inter I napoli niz my je wgralismy. Milan wykonczyly kontuzje jak nas rok I dwa lata wczesniej, napoli po odpadnieci z lm zaczelo grac fatalnie, inter poprostu sie wypalil, takiego obrotu spraw nikt sie nie spodziewaj I nie uwazam ze sie zblaznilem. Owszem nie przegralismy zadnego meczu itd itd, ale fakt jes taki ze los bardzo se d nas usmiechnal, z czego oczywiscie sie bardzo cieszem.

prosze uswiadom mnie z jakich to jeszcze wzgledow giovinco nie moze udzielac sie w defensywie, narazie czytam tylko o jego wzroscie I ogolnie o warunkach fizycznych, wiec podalem pilkarzy o zblizonych warunkach ktorym to nie przeszkadzalo.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2012, 23:31 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:28

pumex pisze: Dobrze rybeńko, dobrze. Brnij dalej w głupoty, nic mi do tego. Po prostu następnym razem to Ty wygrasz plebiscyt Aliny :lol:
Problem polega na tym, że Ty oceniasz Isle tylko po zeszłym sezonie, a właściwie jego połowie. Gdybyś faktycznie oglądał to byś nie robił z siebie głupa i wciskał wszystkim, że to tylko i wyłącznie prawy pomocnik w 3-5-2, a to bardzo uniwersalny piłkarz i zagra na każdej pozycji po prawej stronie. Co z tego, że zagrał w reprezentacji sporo meczów na tej pozycji, co z tego, że tam ustawiał go Guidolin, co z tego...whoscored wie lepiej. No i co z tego, że sam powiedział, że dobrze czuje się na skrzydle ataku w ustawieniu 3-4-3.
@Misha - wiesz jaka jest różnica między Giovinco,a Lahmem, Lizarazu i Carlosem? Jakieś kilka-kilkanaście kg wagi. Carlos mimo wzrostu był niesamowicie silny i przewrócić go to była sztuka. Giovinco jest miękkim c.... robiony i ciągle się przewraca. Carlos był od Giovinco wyższy kilka cm, ale ponad 10 kg cięższy.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2012, 23:38

MishaAveJuve pisze:Mietsonie, co do melo to badz obiektywny, sportowo - na boisku wtedy byl najlepszy mozesz zarzekac sie, robic co chcesz ale taka jest prawda, co robil w szatni jak dzialal na zespol tego nie wiem w szatni Juve nigdy niee bylem, czysto sportowo byl najlepszy albo jeden z lepszych - konieec kropka.
Wyróżniał się na tle słabego wówczas Juve i to chyba tyle. Czas pokazał, że zamiana na Vidala to było fenomenalne posunięcie (nawet nie próbuj odpowiadać, że to było wielkie zaskoczenie, że Vidal okazał się tak świetnym piłkarzem).
MishaAveJuve pisze:I nie uwazam ze sie zblaznilem.
A chcesz, żeby zaraz ktoś to zweryfikował? Masz ochotę na taką oporową "lustrację"? To co ja wymieniłem to tylko wierzchołek góry lodowej.....
MishaAveJuve pisze:prosze uswiadom mnie z jakich to jeszcze wzgledow giovinco nie moze udzielac sie w defensywie
Bo nigdy tego nie robił. Castiel słusznie zauważa, że Sebaczek nie ma masy i siły. A jakby chciał to poprawić, to prawdopodobnie nie byłby już taki szybki i zwinny.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2012, 23:40 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany