Mercato (Lato 2016)
- Vincitore
- Juventino
Oczywiście, że się wraca, bo inaczej dostałby wędkę od Di Francesco po 30 minutach jak w każdym profesjonalnym klubie. Po to jednak ma prawego obrońcę w klubie, wspartego skrajnym, środkowym pomocnikiem, by to oni odwalali większość roboty w defensywie. Berardi jest rozliczany z innych zadań.Shadow Marshall pisze:A to bardzo ciekawe. Widać nie wiesz. Akurat Berardi sporo się wraca. Nie jest to co prawda Mandzukic, ale bez przesady.Vincitore pisze:Calma ragazzi, wiem, że to na wskroś ofensywny piłkarz, któremu nie w głowie powroty do obrony.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
CavAllano, prawdę mówiąc byłem niemal pewien, że któryś z użytkowników ogarniętych we włoskich forach i stronach związanych z mercato podawał, że to Allegri chce Gomesa. Jeżeli jednak jest tak, jak mówisz i jestem w błędzie to zwracam honor. Spierać się nie będę bo to Ty przekopujesz Di Marzio i resztę. 
Co do Gomesa jeszcze to w każdym innym przypadku chciałbym, żeby Marotta bił się o niego do końca bo ja, w przeciwieństwie do większości, ten potencjał na klasowego zawodnika u Portugalczyka widzę. Zgadzam się jednak z tym, że nie warto się licytować z Angolami i kłócić z Valencią, kiedy mamy otwartą drogę do Pjanicia. Sam piłkarz - wydaje się - jest otwarty na transfer, obowiązuje go rozsądna klauzula, Roma potrzebuje pieniędzy, póki co nikt poza Juventusem się po piłkarza nie zgłasza - byłbym bardzo zdziwiony i rozczarowany, gdyby okazało się, że Bośniak nie wyląduje w Turynie.

Co do Gomesa jeszcze to w każdym innym przypadku chciałbym, żeby Marotta bił się o niego do końca bo ja, w przeciwieństwie do większości, ten potencjał na klasowego zawodnika u Portugalczyka widzę. Zgadzam się jednak z tym, że nie warto się licytować z Angolami i kłócić z Valencią, kiedy mamy otwartą drogę do Pjanicia. Sam piłkarz - wydaje się - jest otwarty na transfer, obowiązuje go rozsądna klauzula, Roma potrzebuje pieniędzy, póki co nikt poza Juventusem się po piłkarza nie zgłasza - byłbym bardzo zdziwiony i rozczarowany, gdyby okazało się, że Bośniak nie wyląduje w Turynie.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
W sezonie 13/14 kilka meczy w 3-5-2 będąc jednym z dwójki napastników. Także nie jest tak,że Berardi nigdy w ataku nie grał i na pewno bliżej mu do tej pozycji niż na wahadło, bądźmy poważni.Vincitore pisze:Kiedy i gdzie? w tym sezonie ani minuty.AdiJuve pisze:Nie rób sobie jaj, w 2 atakujących już Berardi grywał, całkiem przyzwoicie ale słabiej niż na skrzydle, nijak to porównywać do gry na wahadle gdzie nie miał nawet styczności z tą pozycją. Jak przyjdzie będzie pewnie rozpatrywany jako napastnik.Vincitore pisze:
Tak, skrzydło to jedyna, docelowa pozycja Berardiego. Wahadło jest takim samym absurdem jak napastnik w 352, chociaż z dwojga złego wolałbym go tam. To miałem na myśli.
https://www.whoscored.com/Players/118542
Czytam mojego posta 10x i nie wiem gdzie zasugerowałem, że tak będzie. Wręcz przeciwnie. Jedyny moment, kiedy Berardi może znaleźć się na murawie, to czas kiedy będziemy grali systemem 4-3-3. Ani z niego napastnik do 3-5-2, ani wahadłowy, którego wymyśliłem sobie na potrzeby podkreślenia faktu, jak bardzo Berardi do gry w dwójce z przodu się nie nadaje. Nie wiem dlaczego wszyscy na siłę podłapali, że chcę zrobić z Berardiego półskrzydłowego :shock:. Calma ragazzi, wiem, że to na wskroś ofensywny piłkarz, któremu nie w głowie powroty do obrony.wagner pisze:Sugerujesz, że Berardi będzie w tym samym czasie na boisku co Mandzukic i Dybala ? No way.
- PlanetJuve
- Juventino
Jak Milan gwalci nasza pomoc, 90 % przebitek jest ich wlasnoscia..
Fajnie ze strzalu nie oddalismy. Pogba "chce być Ronaldo i Messim w jednym" :mad2: Lemina do środka i Sandro za Hernanesa, musi ktoś powalczyc w środku a tego nie ma. Lemina jak zagra to ktos straci. Kaleczymy
Fajnie ze strzalu nie oddalismy. Pogba "chce być Ronaldo i Messim w jednym" :mad2: Lemina do środka i Sandro za Hernanesa, musi ktoś powalczyc w środku a tego nie ma. Lemina jak zagra to ktos straci. Kaleczymy

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Abstrahując od tego, kogo pozyskamy, jeśli w następnym sezonie w kadrze Juventusu znajdzie się choć jeden z wymienionych: Neto, Caceres, Evra, Hernanes, Pereyra, Asamoah, Mandzukić, będę miał potwierdzenie że Marotta <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mercato, albo/i Allegri ma oczy w dupie 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie wiem, może mam oczy w czterech literach, ale ja byłbym zadowolony, gdyby Evra, Hernanes, Neto i Mandzukic byli w składzie na przyszły sezon.
Inna sprawa w jakich rolach.
Swoją drogą, jackop, zastanawiam się, czy kartkę bardziej powinieneś dostać za ostatnie słowo czy raczej za samą treść posta. Oczywiście to potraktuj jako żart.

Swoją drogą, jackop, zastanawiam się, czy kartkę bardziej powinieneś dostać za ostatnie słowo czy raczej za samą treść posta. Oczywiście to potraktuj jako żart.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
A co takiego Neto zrobił? Jak gra, to solidnie, ciężko się o coś do niego czepiać.
A mówi to osoba, która za nim nie przepada. Pamiętam jak go Tevez przejechał korkiem w LE bodajże i mimo, że chłop miał rację denerwując się, to jakoś go "znielubiłem" wtedy, w myśl zasady, prawo prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie!
A mówi to osoba, która za nim nie przepada. Pamiętam jak go Tevez przejechał korkiem w LE bodajże i mimo, że chłop miał rację denerwując się, to jakoś go "znielubiłem" wtedy, w myśl zasady, prawo prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie!
- CloneTrooper
- Juventino
Neto - dobry bramkarz i w miarę solidny zmiennik dla Buffona - po co sprzedawać kogoś kto był kupiony w poprzednim sezonie ?jackop pisze:Abstrahując od tego, kogo pozyskamy, jeśli w następnym sezonie w kadrze Juventusu znajdzie się choć jeden z wymienionych: Neto, Caceres, Evra, Hernanes, Pereyra, Asamoah, Mandzukić, będę miał potwierdzenie że Marotta <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mercato, albo/i Allegri ma oczy w dupie
Caceres - mogę się zgodzić, bo jest Rugani jest Barzagli, jest Chellini i Bonucci
Evra - doświadczenie, doświadczenie plus Alex Sandro jeszcze nie jest na takim poziomie
Hernanes i Pereyra - warto by zostawić kogoś z tych dwóch na rozegranie i traktować jako uzupełnienie składu
Asamoah - ok można z niego dostać troszkę pieniędzy
Mandzukić - w żadnym wypadku
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Dzisiejszy mecz z Milanem utwierdził mnie w przekonaniu, że:
- bez Cuadrado i Moraty jesteśmy zdecydowanie słabszym zespołem, bo każdy chciałby mieć takich rezerwowych,
- Leminie dużo jeszcze brakuje do poziomu naszego 1. składu i boję się, że bez regularnej gry skończy jak Asamoah, Pereyra czy Sturaro, czyli taki trochę wieczny talent, który nigdy nie będzie się w stanie przebić na stałe do 1. składu,
- Hernanes to nie jest poziom topowej drużyny Europy, ale też nie jest wcale taki zły, jak wielu tutaj pisze,
- Pogba bez Marchisio obok gra dużo gorzej.
Zaskoczyła mnie dobra postawa Neto. Zostawiłbym go.
- bez Cuadrado i Moraty jesteśmy zdecydowanie słabszym zespołem, bo każdy chciałby mieć takich rezerwowych,
- Leminie dużo jeszcze brakuje do poziomu naszego 1. składu i boję się, że bez regularnej gry skończy jak Asamoah, Pereyra czy Sturaro, czyli taki trochę wieczny talent, który nigdy nie będzie się w stanie przebić na stałe do 1. składu,
- Hernanes to nie jest poziom topowej drużyny Europy, ale też nie jest wcale taki zły, jak wielu tutaj pisze,
- Pogba bez Marchisio obok gra dużo gorzej.
Zaskoczyła mnie dobra postawa Neto. Zostawiłbym go.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A na stronie Milanu sam go przed meczem krytykowałeś twierdząc, że co drugi strzał wchodzi do bramki.
Nie sądzę aby został bo to za dobry bramkarz aby spełnić rolę rezerwowego, takie przynajmniej jest moje zdanie.
Nie sądzę aby został bo to za dobry bramkarz aby spełnić rolę rezerwowego, takie przynajmniej jest moje zdanie.

- rydwadydwa
- Juventino
Neto jest naprawdę dobrym bramkarzem. Jeśli zostanie to będę szczęśliwy bo żaden klub w Serie A, a i mało który na świecie ma rezerwowego tej klasy. Nie rozumiem też narzekań na Hernanesa, tak jakby nie wiadomo jak wiele zepsuł - wg mnie na regiście nie odstaje od Marchisio. Lemina to duży talent i wczoraj rozpoczął akcję bramkową, zaryzykuję stwierdzenie że z naszej kiepskiej pomocy wczoraj najgorszy był Pogba.
Morata? Nie da się go nie kochać.
Morata? Nie da się go nie kochać.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zdajecie się nie dostrzegać pewnego drobnego szczegółu. Mianowicie, według doniesień prasy, to samemu Neto nie podoba się pozycja drugiego bramkarza. Nikt nie wspomniał nawet o tym, że nie jesteśmy zadowoleni z jego gry. Facet popełnił kilka rażących błędów, ale kto ich nie robi... Taki bramkarz jak on na pozycję rezerwowego to lux, na który może sobie pozwolić niewiele klubów. Pamiętam jednak dobrze, że tuż przed przybyciem do Turynu Neto miał nam rzekomo postawić warunek, że chce być traktowany na równych prawach, jeśli mowa o walce o pierwszy skład. Miał chyba jedynie odpuścić w pierwszym sezonie, a to jest właśnie jego pierwszy rok u nas. Jeśli chce grać - odejdzie, jeśli będzie cierpliwy - będzie musiał poczekać co najmniej 2 lat, a i tak ta cierpliwość wcale pierwszym składem nagrodzona być nie musi. Nikt przy zdrowych zmysłach nie posadzi bowiem na ławce Buffona, a sam Neto to jednak w moich oczach poziom zbyt niski jak na pierwszą 11. Z drugiej strony - jak mam być obiektywny, skoro kibicuję zespołowi, w którym na bramce stoi najlepszy bramkarz w historii futbolu?
Swoją drogą - Neto kojarzy mi się z Fiorentiną, ale powoli zaczynam się do niego przyzwyczajać.
Boli mnie ta niejasna przyszłość Moraty, ale te łzy w trakcie udzielania pomeczowego wywiadu były bardzo wymowne, podobnie jak "odklepanie" herbu.
: Media we Włoszech nie dają nam niestety żadnych szans na to, że Hiszpan zostanie w Turynie. Zobaczymy. Osobiście przywiązałem się do tego zawodnika, a kojarzy mi się głównie ze świetnymi występami w LM. Sam chciałbym, by pozostał i on, i Cuadrado, ale co my tam możemy. Real jest nastawiony na robienie siana i za nic w świecie ma zdanie zawodników. Czeka nas ciężka walka, bo coś mi się wydaje, że Marotta tak łatwo nie odpuści i jeśli miałby zaoferować te 20 baniek - OK.
Bardzo dobrze, że Evra ma przedłużyć kontrakt. Czy oznacza to, że podoba mi się jego postawa na boisku? Absolutnie nie. Nie zmienia to jednak faktu, że Francuz to olbrzymie doświadczenie, to on był jednym z tych, którzy wzięli sprawy w swoje ręce po fatalnym meczu z Sassuolo. Evra w Juve to jeden problem mniej - nie musielibyśmy szukać zastępcy Sandro, a moglibyśmy się skupić na innych pozycjach.
Swoją drogą - Neto kojarzy mi się z Fiorentiną, ale powoli zaczynam się do niego przyzwyczajać.
Boli mnie ta niejasna przyszłość Moraty, ale te łzy w trakcie udzielania pomeczowego wywiadu były bardzo wymowne, podobnie jak "odklepanie" herbu.

Bardzo dobrze, że Evra ma przedłużyć kontrakt. Czy oznacza to, że podoba mi się jego postawa na boisku? Absolutnie nie. Nie zmienia to jednak faktu, że Francuz to olbrzymie doświadczenie, to on był jednym z tych, którzy wzięli sprawy w swoje ręce po fatalnym meczu z Sassuolo. Evra w Juve to jeden problem mniej - nie musielibyśmy szukać zastępcy Sandro, a moglibyśmy się skupić na innych pozycjach.
- annihilator1988
- Juventino
Bez Moraty i Cuadrado Juventus traci atut gry z kontry, dlatego niech Juve walczy o jednego. Nie widzę problemu w dopłacie 20 mln euro z napastnika
Edit
Spal mówi, że nie jest pewny pozostania Pjanicia :cwaniak:
Edit
Spal mówi, że nie jest pewny pozostania Pjanicia :cwaniak:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2016, 14:02 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Odejście Moraty też nie musi być na zawsze. Mi się wydaje, że chłopak nie udźwignąłby transferu na wyspy za grube siano i presji, jaka jest teraz w Manchesterze czy Londynie. Poza tym, bez LM potrzebują tam regularnego punktowania w lidze, a Alvaro wciąż ma problem ze stabilizacją formy. Zagrałby dwa takie sezony ligowe, jak u nas i Marotta może już dzwonić się pytać, czy nie chcą go wypożyczyć 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ouh_yeah pisze:Odejście Moraty też nie musi być na zawsze. Mi się wydaje, że chłopak nie udźwignąłby transferu na wyspy za grube siano i presji, jaka jest teraz w Manchesterze czy Londynie. Poza tym, bez LM potrzebują tam regularnego punktowania w lidze, a Alvaro wciąż ma problem ze stabilizacją formy. Zagrałby dwa takie sezony ligowe, jak u nas i Marotta może już dzwonić się pytać, czy nie chcą go wypożyczyć
Dla dobra tego chłopaka, niech lepiej mu wyjdzie.
Dawno nie miałem zawodnika którego tak sympatią darze mimo czasami słabszych meczy.
Jednak co trzeba mu oddać to jest to zawodnik który w najważniejszych meczach gra jak z nut.
Nie wiem czy nie lepiej dorzucić 20 milionów i mieć chłopa który jak widać jest przywiązany do naszych barw.
Ba, chłopaka który pogra u nas dobre 5 lat i dopiero osiągnie swoj szczyt możliwości.
Czy nie lepiej odpalić Zazę na wyspy? Aż taka bieda u nas że musimy go poświecić? Toć wydaje mi się żę doszlibyśmy z PErezem do porozumienia..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.