Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino
MishaAveJuve pisze:Teoretycznie to piłkarz idealny dla nas, szczególnie przy formacji 4-3-3 do której zdecydowanie mamy lepszych piłkarzy niż do 3-5-2 ...
Nad brzegiem rzeki Piedry siadłem i postowałem.MishaAveJuve pisze:TDo tego jest Isla, Giaccherini, Pepe... w środku Llorente a na ławce Matri... nikt się nie marnuje....
Do tego Lichsteiner lepiej gra w 4-osobowym bloku defensywy.
Zmasakruje mnie za resztę wypopwiedzi buahahahahahahahhaa :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:![]()
![]()
![]()
dobre, aż się popłakałem ze śmiechu
Wiesz, z twojego toku rozumowania wynika, że Llorente jest dla nas idealny bo Licht lepiej pasuje do 4-3-3. No taka dość odważna teza... ale ok. Śmiej się i płacz dalej.
Rzekłem. Masakrujcie go sobie. Ja dziś nie mam flow.
- Pabloz9
- Juventino
@MishaAveJuve
A widzisz Giovinco pomagającego w obronie? Bo w tamtym sezonie, Pepe, który grał na jego pozycji, miał dużo zadań defensywnych.
Co do tego, że 17 bramek w PD to mało... Ktoś dzisiaj napisał, że w PD na jeden mecz przypada mniej więcej tyle samo bramek co fauli. To nie jest miarodajny wskaźnik jakości napastnika i na tej podstawie nie można wnioskować, iż 17 bramek w PD to dużo więcej niż 10 w Serie A.
Śmiej się. Na zdrowie
a co mi tam...
A widzisz Giovinco pomagającego w obronie? Bo w tamtym sezonie, Pepe, który grał na jego pozycji, miał dużo zadań defensywnych.
Co do tego, że 17 bramek w PD to mało... Ktoś dzisiaj napisał, że w PD na jeden mecz przypada mniej więcej tyle samo bramek co fauli. To nie jest miarodajny wskaźnik jakości napastnika i na tej podstawie nie można wnioskować, iż 17 bramek w PD to dużo więcej niż 10 w Serie A.
Śmiej się. Na zdrowie
- LordRahl
- Juventino
Nie, z jego toku rozumowania wynika ze ustawienie 4-3-3 byloby dobre dla kilku graczy w naszej drużynie + ewentualnie dla przychodzącego Fernando.deszczowy pisze:MishaAveJuve pisze:Teoretycznie to piłkarz idealny dla nas, szczególnie przy formacji 4-3-3 do której zdecydowanie mamy lepszych piłkarzy niż do 3-5-2 ...Nad brzegiem rzeki Piedry siadłem i postowałem.MishaAveJuve pisze:TDo tego jest Isla, Giaccherini, Pepe... w środku Llorente a na ławce Matri... nikt się nie marnuje....
Do tego Lichsteiner lepiej gra w 4-osobowym bloku defensywy.
Zmasakruje mnie za resztę wypopwiedzi buahahahahahahahhaa :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:![]()
![]()
![]()
dobre, aż się popłakałem ze śmiechu
Wiesz, z twojego toku rozumowania wynika, że Llorente jest dla nas idealny bo Licht lepiej pasuje do 4-3-3. No taka dość odważna teza... ale ok. Śmiej się i płacz dalej.
Rzekłem. Masakrujcie go sobie. Ja dziś nie mam flow.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
http://fcinter.pl/news/17129-inter-rozm ... -transferu
świetny pomysł na wzmocnienie lewej strony, aż jestem zaskoczony że tak rzadko kandydatura tego piłkarza była tu poruszana
świetny pomysł na wzmocnienie lewej strony, aż jestem zaskoczony że tak rzadko kandydatura tego piłkarza była tu poruszana
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
OOO widzę Misha w formie... Żal komentować. Nie masakrujcie Go, bo będzie udowadniał swój epic fail. Całe mercato przeprowadzamy pod 3-5-2.
Uwierz nam - nie po to mamy w kadrze sześciu środkowych obrońców, żeby grało dwóch.
A durnym "HAHAHA" potwierdzasz tylko, że Twój poziom wiedzy merytorycznej idzie w parze z kulturą...
Uwierz nam - nie po to mamy w kadrze sześciu środkowych obrońców, żeby grało dwóch.
A durnym "HAHAHA" potwierdzasz tylko, że Twój poziom wiedzy merytorycznej idzie w parze z kulturą...
- francois
- Juventino
Castielu!Castiel pisze:Ile razy trzeba powtarzać, że w 4-3-3 na prawym skrzydle będzie grał albo Pepe albo Isla?
Na lewej stronie pewnie będzie Vucinic.
Milcz, bo pracę zbiorową zastąpi Twój nickalina pisze:Nominacje:
praca zbiorowa - Mauricio Isla na prawym ataku

A tak na serio to w 4-3-3 na skrzydłach są Mirko, Gio, Pepe, Giac. Z Islą też można próbować, choć osobiście faktycznie nie przypominam sobie go na tej pozycji. Nawet jeśli tam się nie sprawdzi to jest kim grać.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Kilka razy wrócił w meczu z Napoli, walczył w środku boiska, sprawdziłby się jako box to box, a nie sprawdzi się w 4-3-3? Nie no śmieję się oczywiście, ale posty MishaAveJuve i kilku innych znawców (Pluto, Bartek88) trzeba traktować trochę z przymrożeniem oka. Tam skąd piszą trwa wieczny melanż.Pabloz9 pisze:@MishaAveJuve
- Castiel
- Juventino
Chyba nie wszyscy wiedzą, że Isla grał na skrzydle ataku 2 sezony temu w Udinese, a do momentu kontuzji cały czas był tam wystawiany w reprezentacji...francois pisze:Castielu!Castiel pisze:Ile razy trzeba powtarzać, że w 4-3-3 na prawym skrzydle będzie grał albo Pepe albo Isla?
Na lewej stronie pewnie będzie Vucinic.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2012, 22:19 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Blagam Cie yanquez nie udawaj takiego oczytanego filantropa I prosze, powiedz ktory zpilkarzy: isla, asamoah, lucio, giovinco bardziej pasuje do 352 niz 433?? Cale mercato I zadnego pilkarza grajacego w takim schemacie, na sile mozna isle wlozyc, ale asamoah? Tylkowy srodkowy b2b, lucio?? Giovinco bardziej pod 433 niz 352, chociaz on I tu I tu sie nadaje.... Nie pisz I armero czy koralvie bo ich nie ma!!
kolejny pisze o 6 srodkowych obroncow?? Ktorzy to bo ja naliczylem 4 chiellini, barzagli bonucci I lucio.... Chyba ze uwazasz caceresa za srodkowego albo masiego - to wporzadku uwazaj tak dalej... Albo jeszcze lepiej marrone bo gral tam t razy w sparingach
Giovinco nie umie grac w obronie?? A widziales jego gre w oficjalnym meczu pod wodza conte?? No ja tez nie wiec skad takie wnioski??
Jezeli ktos uwaza juz nie pamietak ktory ze z mojej wypowiedzi wynika ze llorente jest dla nas idealny bo lichtsteiner gra lepiej jak jest 4 z tylu ... Bez koomentarza nie bede Cie chlopie obrazal
Nie moge pisac inaczej niz prosto I prostacko prawda jest taka ze procz 4 moze 5 uzytkownikow to reszta jest oderwana od lopaty I tok myslenia jest porazajacy... Np. Dzeko jest dla nas najlepszy bo lubilem go jak gral w wolfsburgu, albo jojo nie jest typowym egzekutorem ale sie nauczy bo tak bylo z van persim, armero jest dobry bo jest szybki, nie chce llorente w skladzie bo dzeko jest lepszy??, .... Ludzie proponuje przed wyslaniem poczytac zamin cos wyslecie...
kolejny pisze o 6 srodkowych obroncow?? Ktorzy to bo ja naliczylem 4 chiellini, barzagli bonucci I lucio.... Chyba ze uwazasz caceresa za srodkowego albo masiego - to wporzadku uwazaj tak dalej... Albo jeszcze lepiej marrone bo gral tam t razy w sparingach
Giovinco nie umie grac w obronie?? A widziales jego gre w oficjalnym meczu pod wodza conte?? No ja tez nie wiec skad takie wnioski??
Jezeli ktos uwaza juz nie pamietak ktory ze z mojej wypowiedzi wynika ze llorente jest dla nas idealny bo lichtsteiner gra lepiej jak jest 4 z tylu ... Bez koomentarza nie bede Cie chlopie obrazal
Nie moge pisac inaczej niz prosto I prostacko prawda jest taka ze procz 4 moze 5 uzytkownikow to reszta jest oderwana od lopaty I tok myslenia jest porazajacy... Np. Dzeko jest dla nas najlepszy bo lubilem go jak gral w wolfsburgu, albo jojo nie jest typowym egzekutorem ale sie nauczy bo tak bylo z van persim, armero jest dobry bo jest szybki, nie chce llorente w skladzie bo dzeko jest lepszy??, .... Ludzie proponuje przed wyslaniem poczytac zamin cos wyslecie...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- rufi8
- Juventino
Niektórzy tu już dyskutują o wyższości Dzeko nad Llorente, a tymczasem Sevilla ponoć znów oferuje nam Negredo, przynajmniej według tego niusa:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=106176
Ciekawe ile w tym prawdy, chyba jakaś plota jednak, bo Negredo został niedawno wybrany nowym kapitanem Sevilli.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=106176
Ciekawe ile w tym prawdy, chyba jakaś plota jednak, bo Negredo został niedawno wybrany nowym kapitanem Sevilli.
- Castiel
- Juventino
Ile razy można wałkować to samo... :!:
Mamy tak szeroką, wyrównaną i uniwersalną kadrę, że możemy przechodzić z jednej formacji do drugiej nie tracąc nic.
Chielini może grać na środku i lewej obronie, Isla na prawym ataku w 4-3-3 i prawej stronie w 3-5-2, Caceres może grać na środku obrony, prawej obronie oraz lewej. Asamoah nie myślałem, że tak dobrze poradzi sobie na lewym skrzydle.
Giovinco w 4-3-3 na skrzydle nie da rady. Może przy innym trenerze. Conte wymaga wiele pracy w defensywie od skrzydłowych, a Giovinco głównie przez kiepskie warunki fizyczne ciągle się przewraca i jest za niski, za krótkie nóżki. To, że się czasem wróci nie znaczy, że umie grać w obronie.
A co do Armero to jest dobry i szybki, a nie dobry bo szybki.

Mamy tak szeroką, wyrównaną i uniwersalną kadrę, że możemy przechodzić z jednej formacji do drugiej nie tracąc nic.
Chielini może grać na środku i lewej obronie, Isla na prawym ataku w 4-3-3 i prawej stronie w 3-5-2, Caceres może grać na środku obrony, prawej obronie oraz lewej. Asamoah nie myślałem, że tak dobrze poradzi sobie na lewym skrzydle.
Giovinco w 4-3-3 na skrzydle nie da rady. Może przy innym trenerze. Conte wymaga wiele pracy w defensywie od skrzydłowych, a Giovinco głównie przez kiepskie warunki fizyczne ciągle się przewraca i jest za niski, za krótkie nóżki. To, że się czasem wróci nie znaczy, że umie grać w obronie.
A co do Armero to jest dobry i szybki, a nie dobry bo szybki.
- bendzamin
- Redaktor
Giovinco gral w Parmie w poprzednim sezonie w 3-5-2; Isla w Udinese na prawej stronie tez pokazywal sie w tym systemie; Asamoah w 3-5-2 moze (co pokazal z napoli) grac na lewej - w systemie z czworka obroncow juz pewnie wyjdzie mu to gorzej.MishaAveJuve pisze:Blagam Cie yanquez nie udawaj takiego oczytanego filantropa I prosze, powiedz ktory zpilkarzy: isla, asamoah, lucio, giovinco bardziej pasuje do 352 niz 433?? Cale mercato I zadnego pilkarza grajacego w takim schemacie, na sile mozna isle wlozyc, ale asamoah? Tylkowy srodkowy b2b, lucio?? Giovinco bardziej pod 433 niz 352, chociaz on I tu I tu sie nadaje.... Nie pisz I armero czy koralvie bo ich nie ma!!
Caceres sam siebie widzi jako srodkowego obronce i tam gra najchetniej, a Masi kim jest, jesli nie srodkowym obronca?MishaAveJuve pisze: kolejny pisze o 6 srodkowych obroncow?? Ktorzy to bo ja naliczylem 4 chiellini, barzagli bonucci I lucio.... Chyba ze uwazasz caceresa za srodkowego albo masiego - to wporzadku uwazaj tak dalej...
Ty tez swoje posty moglbys czytac, bo te wielokropki, namnozone wykrzykniki i znaki zapytania oraz literowki wygladaja, jakbys oprocz dwoch rak uzywal przy pisaniu glowy i to doslownie, a nie w przenosni.MishaAveJuve pisze: Ludzie proponuje przed wyslaniem poczytac zamin cos wyslecie...
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2012, 22:40 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwi mnie, że teraz dopiero ktoś podchwycił temat. Misha całe lato lansuje tę tezę. A 3-5-2 w smuci jedynie Lichta (o ile w ogóle).Pabloz9 pisze:Zanim ktoś cię zmasakruje za resztę wypowiedzi, obroń tą tezę? Jak wg Ciebie mają wyglądać nasze skrzydła w 433?MishaAveJuve pisze:[...] Teoretycznie to piłkarz idealny dla nas, szczególnie przy formacji 4-3-3 do której zdecydowanie mamy lepszych piłkarzy niż do 3-5-2 ...
Sprawa jest prosta i oczywista. Ćwiczymy 352, przyszedł Isla (wybitnie do tego systemu), Gio będzie normalnie grał w 2-osobowym ataku (jak w Parmie). Do tego masa środkowych obrońców. Napisałbym, ze tylko Misha mógłby coś takiego wymyślić, ale na forum mamy wielu artystów.