Mercato (2012-2014)
- Mate.G
- Juventino
iltalismano pisze: Czuje kolejny zawód transferowy.

Nie tylko ty. Nie z powodu, że to Hiszpan.
Dzeko lepszy od Trezegola. Tak wiem może zdziwiłem wszystkich na tym forum ale takie jest moje zdanie. Darze szacunkiem Davida był świetnym napastnikiem stał się legendą klubu. Ale Dzeko tak na prawdę jest do niego bardzo podobny w dodatku darzę sympatią tego zawodnika stąd to moje ryzykowne stwierdzenie. Jeśli kogoś uraziłem tym zdaniem, to Przepraszam. Bo widzę, że część użytkowników wybuchła.
Niech zadecyduje Conte i Marotta. To tylko moje spostrzeżenia, nie musicie ich brać do serca

@down.
Coś mi się zdaję, że Llorente w City miałby ciężko powąchać tą ławkę. Sytuacja Dzeko jest specyficzna. Pamiętam jego sezon w Wolfsburgu, oglądałem może z połowę spotkań bo grał tam Edin. I grał bardzo fajnie, teraz mimo iż wchodzi z ławki strzela te gole. Gdyby wpadł w swój rytm mogło by być ciekawie. Llorente nie skreślam go... Mam tylko złe przeczucia o wolałbym kogoś innego.
@Szaq
Kibicuje Juve od 3 roku życia,bo wtedy dostałem koszulkę.
Jestem rocznik 95, bardzo mało jest osób w moim wieku z białoczarnym sercem. Przynajmniej w moim otoczeniu, nie ma żadnego.
Ale do rzeczy widziałem 3 ostatnie sezony Trezegola, powiedzmy 85% meczów obejrzałem, wcześniej nie miałem internetu. Chodziłem do kuzyna, i oglądałem skróty. Wiem, że Treze jest naszym najlepszym zagranicznym strzelcem, spędził tu swoje najlepsze lata piłkarskie. Ale bardzo lubię Dzeko i nie sądzę, że jest od niego gorszy. Może nie osiągnął zbyt wiele, bo popełnił błąd przechodząc do City, co się okazuje teraz. Chciałbym go w Juve, jestem pewien żeby się sprawdził.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2012, 14:48 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.
- Piti
- Juventino
@Mate.G
jakby był taki dobry to by grał w 1 skladzie w City a nie wchodził w 89 minucie na boisko. Wole już Llorente który rozegrał WSZYSTKIE spotkanie ligowe i miedzynarodowe niż Dzeko który ma odciski na dupie od grzania ławy i nie jest ograny. I nie mówcie mi, że grzeje ławe dlatego, że jest duża konkurencja..kazał mu ktoś wybierać City? chętnych nie brakowało na niego jak grał w Wolfsburgu a jak sie połasił na hajs to niech teraz nie marudzi ze siedzi na ławie.
Poza tym nie rozumiem tego..z góry zakładacie ze Llorente nie wypali (bo to hiszpan) a Bośniak grzejący cały sezon ławe miałby być dla nas zbawieniem
jakby był taki dobry to by grał w 1 skladzie w City a nie wchodził w 89 minucie na boisko. Wole już Llorente który rozegrał WSZYSTKIE spotkanie ligowe i miedzynarodowe niż Dzeko który ma odciski na dupie od grzania ławy i nie jest ograny. I nie mówcie mi, że grzeje ławe dlatego, że jest duża konkurencja..kazał mu ktoś wybierać City? chętnych nie brakowało na niego jak grał w Wolfsburgu a jak sie połasił na hajs to niech teraz nie marudzi ze siedzi na ławie.
Poza tym nie rozumiem tego..z góry zakładacie ze Llorente nie wypali (bo to hiszpan) a Bośniak grzejący cały sezon ławe miałby być dla nas zbawieniem
- Szaq
- Juventino
Llorente bardzo podniesie jakość naszego ataku. Jest typową "9" takiego kogoś nam był trzeba. Do tematu Jove wrócimy za rok. Nie był nam potrzebny trzeci napastnik o tej samej charakterystyce. Jeśli skończymy z atakiem: Llorente, Mirko, Seba, Matri, Pazzini to będzie wielki plus na konto Marotty.
@ Mate.G
Ponawiam pytanie, w ilu sezonach widziałeś Trezegola ?
@ Mate.G
Ponawiam pytanie, w ilu sezonach widziałeś Trezegola ?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W porównaniu do 99% Twoich postów, to jest maślanka.pan Zambrotta pisze:bardzo miałkie, bardzo suche. Idź, zadowalaj się Asamoahem gdzieś indziej.iltalismano pisze:Myślę że Twoja mama mogła by kilku polecić.
De Rossi, pod kamieniem żyjesz, że nie kojarzysz Llorente?
Ad. Mate G.
Mi nie chodzi o to że Hiszpan. Po prostu ciężko mi przyjmowac zawodników których nikt nie wykupuje dopóki nie kończy im się kontrakt.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może dlatego, że tacy zawodnicy są do wyjęcia za normalne ceny, a nie z kosmosu? Co za argumenty, padam :rotfl:iltalismano pisze:Mi nie chodzi o to że Hiszpan. Po prostu ciężko mi przyjmowac zawodników których nikt nie wykupuje dopóki nie kończy im się kontrakt.
- Castiel
- Juventino
Przecież Dżeko i Trezeguet to całkiem inne typy zawodników. Treze to typowy lis pola karnego, którego prawie wszystkie gole to 1 max 2 kontakty z piłką. Treze nie wdawał się w dryblingi bo był w tym kiepski, ale nadrabiał skutecznością i co miał w meczu to wykorzystywał. Głową grał perfekcyjnie. Czy Treze był bramkowpychaczem? Na pewno część goli w taki sposób strzelił. Dżeko to całkiem inny typ. Bardziej techniczny potrafiący minąć jednego czy dwóch przeciwników, nieźle podać itp.
A co do obecnej naszej sytuacji z Llorente to podobno jeszcze chcemy z Athletic Muniaina czy jakoś tak...widział go ktoś...? Podobno dobry, ale klauzula odejścia przeraża.
A co do obecnej naszej sytuacji z Llorente to podobno jeszcze chcemy z Athletic Muniaina czy jakoś tak...widział go ktoś...? Podobno dobry, ale klauzula odejścia przeraża.
- bendzamin
- Redaktor
Tottenham dawal za niego w zimie 2011 33 miliony. I to nie euro, a funtow. Juz go chcesz?iltalismano pisze: Po prostu ciężko mi przyjmowac zawodników których nikt nie wykupuje dopóki nie kończy im się kontrakt.
- Łoles
- Juventino
@Mate.G
Nie wiem ale wydaje mi się że po prostu sympatia (? tak myslę że to dobre słowo) do Dzeko sprawia że nie myślisz racjonalnie.
Zresztą ja nie mam zamiaru prawić że Dzeko > LLLLLLLLL czy odwrotnie bo nie w tym rzecz.
LLLLLLL, jeżeli do ans trafi, podniesie jakość ataku a przecież o to tutaj chodzi bo nie powiesz mi przecież że Matri jest od niego lepszy?
Mi to już obojętne czy trafi do nas X czy Y (na pozycję obiecanej "9") byle nie był to Pazzini.
On swoja drogą może przyjść jako zapchajdziura do ataku ale nigdy jako ten pierwszy atakujący jakiego nam obiecano.
Nie wiem ale wydaje mi się że po prostu sympatia (? tak myslę że to dobre słowo) do Dzeko sprawia że nie myślisz racjonalnie.
Zresztą ja nie mam zamiaru prawić że Dzeko > LLLLLLLLL czy odwrotnie bo nie w tym rzecz.
LLLLLLL, jeżeli do ans trafi, podniesie jakość ataku a przecież o to tutaj chodzi bo nie powiesz mi przecież że Matri jest od niego lepszy?
Mi to już obojętne czy trafi do nas X czy Y (na pozycję obiecanej "9") byle nie był to Pazzini.
On swoja drogą może przyjść jako zapchajdziura do ataku ale nigdy jako ten pierwszy atakujący jakiego nam obiecano.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Bartekbx10
- Juventino
Muniain uchodzi za jednego z najbardziej obiecujących skrzydłowych w Europie. Chłopak niesamowicie szybki, waleczny, potrafi minąć obrońcę, strzelić i podać. Jego wadą jest to, że jest strasznie nierówny. Raz zagra wspaniale, a w kolejnym meczu gra jak Ninja. Ale jestem absulutnie pewny, że do Juve nie dołączy, bo kosztuje dużo. Rok temu Real o niego pytał - 50 mln. Sam Iker nie chce odchodzić.Castiel pisze: A co do obecnej naszej sytuacji z Llorente to podobno jeszcze chcemy z Athletic Muniaina czy jakoś tak...widział go ktoś...? Podobno dobry, ale klauzula odejścia przeraża.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ale macie problemy...
Dzeko czy LLLLL (;)) wniosą nasz atak na wyższy level. Możemy sobie woleć jednego, czy drugiego, ale transfer każdego z nich spowoduje, że będziemy bardzo mocni.
PS. Pirlo został czwartym piłkarzem Europy. Najlepszy zostanie wybrany z trójki Messi, Ronaldo, Iniesta.
Dzeko czy LLLLL (;)) wniosą nasz atak na wyższy level. Możemy sobie woleć jednego, czy drugiego, ale transfer każdego z nich spowoduje, że będziemy bardzo mocni.
PS. Pirlo został czwartym piłkarzem Europy. Najlepszy zostanie wybrany z trójki Messi, Ronaldo, Iniesta.
- zahor
- Juventino
yanquez pisze:Ale macie problemy...

O ile sam nie jestem zwolennikiem tego, żeby kupować na daną pozycję gracza o pół klasy lepszego, żeby za rok zastąpić go gościem jeszcze ciut lepszym, o tyle uważam że różnica klas między Quagliarellą/Matrim a Llorente jest na tyle duża, że warto w niego zainwestować.
Wszystkim krzyczącym że to "ten sam poziom co Matri" proponuję obejrzeć sobie występy naszego asa w tym roku kalendarzowym i przypomnieć dlaczego to Borriello posadził go na ławce. Pozostawienie ataku w takim kształcie byłoby tragedią. Ewentualne przyjście Llorente nie zmieni faktu, że naszą najsilniejszą formacją dalej będzie pomoc, ale przynajmniej nie będzie takiej karykaturalnej dysproporcji między obiema formacjami.
Ano to że gra w Europie.Kiper69 pisze:A co ma Messi do najlepszej trojki europy ?
Pewnie że tak. Strzelił raptem 50 goli w lidze i został kolejny raz z rzędu królem strzelców Ligi Mistrzów, a oni już z niego robią nie wiadomo kogo. Jak strzeli w Parmie piętnaście bramek to będzie kimś, póki co to tylko taka pseudogwiazeczka.Kiper69 pisze:Czasami wydaje mi sie, ze wszyscy na sile go wpychaja gdzie to tylko mozliwe. A ten ranking, to tez nie wiem skad wyjety.
Ewentualnie można wymienić Pazziniego bezgotówkowo za Quagliarellę. Jednemu i drugiemu chyba przyda się zmiana otoczenia, bo gorzej niż w ostatnim sezonie grać już chyba nie będą.Łoles pisze: On swoja drogą może przyjść jako zapchajdziura do ataku ale nigdy jako ten pierwszy atakujący jakiego nam obiecano.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Chcesz mi powiedzieć że Tottenham spełnił klauzule,a Bilbao go nie sprzedało , mimo że miało g. do gadania?bendzamin pisze:Tottenham dawal za niego w zimie 2011 33 miliony. I to nie euro, a funtow. Juz go chcesz?iltalismano pisze: Po prostu ciężko mi przyjmowac zawodników których nikt nie wykupuje dopóki nie kończy im się kontrakt.
Oferta pismaków - nie realna.
@Szczypek - Ceny z kosmosu,a jednak na Ibre (76mil), teraz Oscara czy Lucasa znajdują sie kupcy. Carroll, Torres - sumy niebotyczne,ale ktoś stwierdził że TYLE są warci. Skoro nikt za Fernando L. nie jest skłonny wyłozyć kwoty odstepnego tzn że nie jest tyle wart. Za talenty się przepłaca. Taki trend.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- LordRahl
- Juventino
Wybacz ale z tym Torresem i Carrollem to ewidentne pomyłki, o ile jeszcze Fernando T. ma talent tylko się zagubił a Chelsea chciała zwyczajnie osłabić LFC i mieć wielka "gwiazdkę" o tyle Andy Carroll to kompletna pomyłka. wydatek ponad 30mln na niego był błędem co powie Ci każdy w miarę ogarnięty fan Liverpoolu. Ktoś kto "stwierdził" że tyle są oni warci był zwyczajnie głupi lub miał w tym cel inny niż podniesienie piłkarskiego poziomu własnej drużyny ( np dzięki Torresowi na pewno Chelsea zyskała medialnie, koszulki itp).iltalismano pisze:Chcesz mi powiedzieć że Tottenham spełnił klauzule,a Bilbao go nie sprzedało , mimo że miało g. do gadania?bendzamin pisze:Tottenham dawal za niego w zimie 2011 33 miliony. I to nie euro, a funtow. Juz go chcesz?iltalismano pisze: Po prostu ciężko mi przyjmowac zawodników których nikt nie wykupuje dopóki nie kończy im się kontrakt.
Oferta pismaków - nie realna.
@Szczypek - Ceny z kosmosu,a jednak na Ibre (76mil), teraz Oscara czy Lucasa znajdują sie kupcy. Carroll, Torres - sumy niebotyczne,ale ktoś stwierdził że TYLE są warci. Skoro nikt za Fernando L. nie jest skłonny wyłozyć kwoty odstepnego tzn że nie jest tyle wart. Za talenty się przepłaca. Taki trend.
Bilbao mogło nie sprzedać Llorente Totkom, bo może on sam nie chciał wtedy odchodzić?
A co do kwoty odstępnego nikt nie chce tyle dać, bo nikt nie jest tak durny żeby za gracza, który ma rok kontraktu dawac 36 mln...Zresztą on sam nie jest tyle wart podobnie jak wielu innych i bardzo dobrze, że Marotta nie przepłaca głupio.
Edit. Mówisz także o Ibrze i Lucasie ale popatrz kto ich kupił, szejkowie, którzy nie patrzą na realną wartość tylko mają kaprys posiadać kogoś...
- De Rossi
- Juventino
bendzamin pisze:Powaznie? :shock:
A skąd miałbym kojarzyć? Gra w jakimś Bilbao, którego nigdy nie oglądałem, bo i po co miałbym, skoro z hiszpańskiej nawet na derby wszechświata się nigdy nie skusiłem. Hiszpańską reprezentację oglądam tylko, gdy grają z Italią i jakoś mi w pamięci jego nazwisko nie zapadło - o ile grał... . Pierwszy raz o gościu słyszę. Myślę, że i na forach dotyczących innych lig, znaleźliby się tacy, którzy np. o Di Natale nie słyszeli. Dla mnie to coś jak Vidal sprzed roku, pierwsza styczność z nazwiskiem gościa, przy plotkach transferowych. Ale wiecie, ja czasami Serie B oglądam, to musi być ze mną coś nie tak.pan Zambrotta pisze:De Rossi, pod kamieniem żyjesz, że nie kojarzysz Llorente?
BTW. Wymiana Pazzini - Quagliarella dalej możliwa? Byłbym za tym.
Nie oglądam LE, poza meczami z włoskimi drużynami, czyli można w zasadzie powiedzieć, że ... nie oglądam LEMyzarel pisze: Całkiem ładnie pogrywał w zeszłym sezonie w Lidze Erłopy![]()

Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2012, 16:11 przez De Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.