Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 10:30

Van Persie i Llorente to ta sama charakterystyka? :prochno:

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 10:38

filippo pisze: Czesc pilkarzy ma jednak inne podejscie. Wiedza, ze i tak maja kasy jak lodu i te kilka milionow w ta czy w tamta z pilkarskiej pensji (bo wiadomo, ze maja tez inne dochody - komercyjne) nie zrobi im roznicy. Taki pilkarz zdaje sobie sprawe, ze pogra jeszcze kilka lat i pewnie chcialby zagrac jeszcze w jakiejs druzynie, ktora da mu mozliwosc gry o najwyzsze cele. Dlatego moglby zmniejszyc oczekiwania finansowe. Po prostu. Kto mu zwroci te lata kariery? Warto zarobic te kilka milionow wiecej w Chinach niz pograc o cos fajnego? Wydaje mi sie ze Van Persie jest ambitny i przyszedlby do nas na pensje 5 mln. Zreszta z Arsenalu odszedl dlatego, ze nie wiedzial ze nic nie wygra tam
No właśnie, nie do końca wiemy, czy to będzie ambitny typ jak Tevez, który przychodząc do nas przeżywa drugą młodość, czy raczej będzię ciągnął hajs do emeryturki jak Amauri.

Osobiście go po prostu nie lubię, nie pokazuje zbyt wiele w klubowej piłce nożnej od dwóch sezonów. Przeszedł po wybitnym sezonie w Arsenalu by zaliczyć kolejny wybitny sezon w barwach United i... zgasnął. Jakby do nas przyszedł musiałby starać się. I to bardzo. Llorente aklimatyzował się prawie pół sezonu. A koleś, który jedynie na mundialu miał jakieś przebłyski formy? Na dodatek nie jest to typ napastnika jakiego poszukujemy. Podziękujmy, ten hajs naprawdę można spożytkować lepiej.

@hypeman podobna, wiadmo RVP jest półkę wyżej w przyjęciu, rozegraniu... teoretycznie, bo w obecnej formie nie pokazuje niczego więcej od Llorente ;)

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 14:52

Serio? Jakoś o Tevezie było to samo mówione - bez formy, awanturnik i tak można by wymieniać... :prochno:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 15:21

Podobna sytuacja jak z Tevezem.

- z Ligi Angielskie
- swego czasu top napastników świata
- wysokie zarobki
- nieciekawa sytuacja w klubie
- ciężki charakterek( przynajmniej tak sadzano o Tevezie przed Juve a teraz tak sadza o Holendrze)

Więc, na chłopski rozum Van Persi to nie taki głupi pomysł, bo w formie to poziom Teveza w formie, czyli TOP.

Ale Tevez przychodził do nas w wieku 29 lat, a Van Persi będzie miał 31.Niby to 2 lata, ale wg mnie napastnik własnie w wieku 28-31 osiąga apogeum możliwości. I tak jak własnie widzimy to teraz po Tevezie, to Z Van Persim może być dużo gorzej. Przyjdzie do nas mając prawie 32 lata i raczej już do topu napastników nie wskoczy po 32 roku życia (wyjątek Ibra ale to ewenement, który jeszcze z 2 lata będzie na Topie). DO tego pensja minimum 5 mln.

Zdecydowanie wolę np Dybałe lub Lacazette jeśli chodzi o napastnika. Poza tym Van Persi to chyba jednak bardziej typowa 9, a taka już mamy w klubie (Morata), wiec Dybala chyba bardziej pasowałby w butach Teveza jako 10.

Obrazek
Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 15:58

To że Morata ma na koszulce nr 9 nie oznacza że jest "typową 9":D. Powroty, pomoc w obronie, asysty i nie żyje z podań, to obraza dla niego nazwać go "9". RvP to opcja jak najbardziej dobra i ciekawa, tylko odchodzić z MU do klubu w którym nie dostanie z góry pierwszej 11, dodatkowo gra nie będzie pod niego (patrz Llorente), a i zarobki odpowiednio niższe, ale może akurat podejmie wyzwanie, bardzo ucieszyło by mnie jego przyjście. Lepiej jednak z Mu wyciągnąć wyżej wspominanego Matę, trochę martwić zaczyna, że gra znów dobrze bo jego wartość rośnie i coraz trudniej będzie go wyciągnąć.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 16:13

Mimo wszystko Moracie bliżej do 9 niz do 10. Poza tym w dzisiejszym futbolu typowe 9 prawie wyginęły. RVP tez potrafi się cofnąć, rozegrać, asystować, ale mimo wszystko Morata i RVP to podobni piłkarze, wiec nie widze sensu sprowadzania Holendra. Po odejściu Teveza będzie na nowo potrzebna 10, a Morata czy tym bardziej Holender takimi nie są. Potrzebujemy kogoś na wzór Rooneya, Maty, Sterlinga czy Sancheza.

Obrazek
Dempsej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 16:26

w Moracie widać bardziej skrzydłowego niż zawodnika na którego można dograć z obrońcą na plecach a on odegra, powalczy. Ciężko było by go wyobrazić sobie grającego samotnie w ataku a Van Persi jak najbardziej w takiej roli sobie dobrze radzi. Może są podobieństwa miedzy tymi zawodnikami ale się lepiej przyjrzymy są to różnice w ich grze są naprawdę spore. Zgadzam się z tym że bardziej jest nam potrzebny innego typu zawodnik, grający za napastnikiem, jakby się udało ściągnąć Mate i Vazqueza.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 17:10

Gdyby udało się sprzedać Llorente za 10-12 mln, to sprowadzenie Holednra mogłoby być niegłupie. Przy 2-letnim kontrakcie za 4-5 mln + bonusy wyszlibyśmy na plus pod względem ekonomicznym, a sportowo na pewno również byśmy zyskali.

To oczywiście w przypadku pozostania z nami Pogby, bo jeśli nasi zdecydują się spieniężyć kartę zawodniczą Francuza, to będzie można mierzyć w ataku znacznie wyżej.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 18:18

Sprzedać i LL i zwinąć Van Persiego, jak dla mnie majsersztyk, mielibyśmy super jokera w talii, jeżeli finansowo te transakcje by się pokryły to czemu nie, choć wydaje się to mało realne. Z pewnością lepszy Holender niż Zaza za 15 mln.

Dybala znów pokazał kawał dobrej piłki przy drugiej bramce dla Palermo, gość rozruszałby naszą formację ofenywną i odciążył Teveza, jak dla mnie wartoby lekko zmodyfikować taktyke i zmieścić Teveza, Morate i Dybale na boisku, stalibyśmy się szybsi i bardziej nieprzewidywali, także poprzez łatwą wymienność pozycji między wymienioną trójką

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 19:32

Urbi27 pisze:mielibyśmy super jokera w talii
Wtf ? Mielibyśmy jeden z najlepszych duetów napastników w Europie chciałeś powiedzieć.
Cabrini_idol pisze:wg mnie napastnik własnie w wieku 28-31 osiąga apogeum możliwości
Ogolnie to chyba apogeum umiejętności nie istnieje, a zostało wymyślone przez jakiegoś szmatławca X lat temu

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 19:47

Na Llorente ja już postawiłem krzyżyk. On chyba już nie wróci do formy. Nawet nie widać by jakoś bardzo sam tego chciał. Zainteresowanie tym kołkiem przez Valencie to w sumie coś dobrego. Nie wiem czy czasem nie było jakiegoś newsa lub komentarza Beppe odnośnie tego ich lewego obrońcy...jak mu tam...Gaya? W każdym bądź razie - 19 lat, a prezentuje się bardzo dobrze choć osobiście wolałbym Masuaku, ale tym chuderlakiem bym też nie pogardził zwłaszcza, że my mamy coś co oni chcą i na odwrót (chyba).
Co do Van Persiego to na 2 lata za free jak najbardziej. Holender mimo spadku formy w nowym środowisku może się odnaleźć Sam chyba już wie, że takiego kontraktu jak w ManUtd już nikt mu nie da. Jakby zszedł do 4-5 mln za sezon to na 2 lata byłaby to opcja całkiem dobra. Wiem, że to ciągle jakieś takie wyjście doraźne bo rok w rok trzeba się zastanawiać i przechodzić ten niepewny koszmar z doniesieniami itp. Dybala to gość na 10 lat jak Chiellini czy Buffon, ale czy wydamy fortunę na niego? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2015, 19:56

Ogolnie to chyba apogeum umiejętności nie istnieje, a zostało wymyślone przez jakiegoś szmatławca X lat temu
Apogeum istnieje, tylko jest mocno subiektywne, no i można się nim posiłkować zachowując średnią z odchyłem standardowym ;) Takie topy jak Drogba i Ibrahimovic grali i grać będą na max możliwości do 34, 35 roku życia, ale fakt faktem, stracą na dynamice i motoryce. Podczas gdy inni napastnicy w wieku 32 lat nie będą nadawać się do gry o jakiekolwiek cele bo zwyczajnie siądą.

Nie szukamy środkowego napastnika do 4-3-3. Więc cechy takie jak dynamika, motoryka, drybling, przyspieszenie... słowem te umiejętności które piłkarze tracą z biegiem lat będą nam potrzebne. RVP nie będzie młodszy z dnia na dzień. A myślę, że mamy już wystarczająco starą kadrę :roll:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2015, 15:59

Mediaset piszę, że doszliśmy do porozumienia z Zenitem w sprawie Witsela i miałby on nas kosztować 18M.

Nie wiem jak bardzo wiarygodny jest mediaset, zapewne nie bardzo, ale jeśli chodzi o przyjście Witsela to ja jestem jak najbardziej za :ok:

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2015, 16:05

Principino pisze:Mediaset piszę, że doszliśmy do porozumienia z Zenitem w sprawie Witsela i miałby on nas kosztować 18M.

Nie wiem jak bardzo wiarygodny jest mediaset, zapewne nie bardzo, ale jeśli chodzi o przyjście Witsela to ja jestem jak najbardziej za :ok:

W zeszłym tygodniu napisali, że dogadaliśmy się z PSG na temat Cavaniego za 55 mln :ok:

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2015, 16:38

Z Witselem to jakaś brednia. Według transfermarkt Zenit zapłacił za niego Benfice 40 mln euro, a jego kontrakt obowiązuje jeszcze przez 2 lata, więc dla Ruskich to byłby chyba słaby interes, delikatnie rzecz ujmując.

Zablokowany