Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:01

Jeden z guru (uwielbiam to określenie ;)) na VecchiaSignora o nicku brigadiere74 przekazał kilka ciekawych informacji, najistotniejsza jest taka, że Alex Meret w lipcu zostanie ogłoszony naszym zawodnikiem, a na konto Udinese powędruje 12 mln euro + karta Filippo Romagnii.

Do tego ponoć bardziej od Spinazzolli preferujemy Kolasinacia, który jest okazją jakie lubimy.

Wspomina coś także o Tielemansie, N'Zonzim i Goretzce, ale bez jakichkolwiek konkretów, bo napisać, że to gorące tematy, to i ja sobie ot tak mogę.

Z ciekawostek - według niego Perisic z Interu jest blisko Man Utd i Inter będzie chciał Chorwata zastąpić Berardim.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:09

Vincitore pisze:Jeden z guru (uwielbiam to określenie ;)) na VecchiaSignora o nicku brigadiere74 przekazał kilka ciekawych informacji, najistotniejsza jest taka, że Alex Meret w lipcu zostanie ogłoszony naszym zawodnikiem, a na konto Udinese powędruje 12 mln euro + karta Filippo Romagnii.
No i pięknie. Liczę, że to właśnie on będzie następcą Buffona.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:12

Poprostu pisze:
Vincitore pisze:Jeden z guru (uwielbiam to określenie ;)) na VecchiaSignora o nicku brigadiere74 przekazał kilka ciekawych informacji, najistotniejsza jest taka, że Alex Meret w lipcu zostanie ogłoszony naszym zawodnikiem, a na konto Udinese powędruje 12 mln euro + karta Filippo Romagnii.
No i pięknie. Liczę, że to właśnie on będzie następcą Buffona.
Tak nieśmiało zapytam: czy w ogóle widziałeś go kiedykolwiek w akcji, że tak na niego liczysz, czy to przypadkiem nie jest takie liczenie jak swego czasu na Lealiego, o którym ktoś kiedyś powiedział, że jest fajny i wszyscy mu zawierzyli? ;)

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:17

pumex pisze:Tak nieśmiało zapytam: czy w ogóle widziałeś go kiedykolwiek w akcji, że tak na niego liczysz, czy to przypadkiem nie jest takie liczenie jak swego czasu na Lealiego, o którym ktoś kiedyś powiedział, że jest fajny i wszyscy mu zawierzyli? ;)
Widziałem parę meczy podczas ME u-19. Nic wielkiego ale młody wydaję się prawdziwym talentem. Fakt z Lealim miało być to samo ale coś nie pykło.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:23

Poprostu pisze:
pumex pisze:Tak nieśmiało zapytam: czy w ogóle widziałeś go kiedykolwiek w akcji, że tak na niego liczysz, czy to przypadkiem nie jest takie liczenie jak swego czasu na Lealiego, o którym ktoś kiedyś powiedział, że jest fajny i wszyscy mu zawierzyli? ;)
Widziałem parę meczy podczas ME u-19. Nic wielkiego ale młody wydaję się prawdziwym talentem. Fakt z Lealim miało być to samo ale coś nie pykło.
W temacie golkiperów z Włoch chyba zatrzymaliśmy się obecnie albo na Merecie, albo na Donnarumie. Drugiego poza Milan będzie chciał wyprowadzić gruby Mino, ale chyba młody prędzej wybierze zagranicę aniżeli Juve, żeby nie zrazić do siebie Milanu. Poza tym zapewne potrzebowalibyśmy 3x więcej pieniędzy niż mamy wydać na tego Włocha z Udine. Z obiecujących młodych Włochów to chyba tylko ta dwójka obecnie ma znaczenie. Z Lealim istotnie nie pykło.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:35

Ja osobiście nie spodziewam się, że zastąpimy Buffona młodym Meretem. To zachowując wszelkie proporcje będzie robota tak trudna jak zastąpienie Fergusona w Manchesterze - kilku na samym początku odbiło się jak od ściany. Zrobilibyśmy chłopakowi krzywdę, wrzucając go na głęboką wodę, z przeświadczeniem z tyłu głowy "jestem następcą Buffona", Meret nie wygląda mi na gościa z takim cojones.

Fundamentalny dla niego będzie przyszły sezon - jeżeli faktycznie go wykupimy, to najpewniej zostanie wypożyczony i zadebiutuje w Serie A w innym klubie i tam będzie dojrzewał. Nie zapominajmy, że on dopiero rozegrał 20 meczów w seniorskiej piłce i to na poziomie Serie B.

Marotta i Paratici wiedzą co robić, jestem spokojny o "życie po Gigim" w naszej bramce. Nie będziemy oszczędzać.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 12:44

Donnarumma to jest przykład już bardzo dobrego bramkarza z potencjałem na bycie legendą tego sportu, mimo że ma dopiero 18 lat. Jego już nie należy traktować jako jakiegoś tam talentu. Jeśli chcemy powtórzyć historię sprzed 16 lat, lub wzorować się na tym jak pozycję bramkarza na lata zapewnił sobie Bayern, to wybór jest tylko jeden - Donnarumma. Z całym szacunkiem do Mereta, Scuffeta czy innych młodych golkiperów, Donnarumma to inna półka.

Swoją drogą pewnie nie wszyscy pamiętają, ale sprowadzenie na Delle Alpi Buffona też wydawało się mission impossible. Parma wówczas była mega mocna, jej właściciel miał bardzo ambitne plany i ani myślał sprzedawać młodego Buffona, którym interesowało się mnóstwo największych klubów. Na nasze szczęście finanse Parmy zaczęły się sypać i klub był niejako zmuszony do sprzedaży Gigiego, ale i tak robił wszystko, by go zatrzymać. Była potrzebna fura kasy, żeby przepchnąć ten transfer.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:06

Wg mnie Donnarumma jest bardziej realnym transferem niż Bernarderschi. Co nie znaczy, że łatwym do przeprowadzenia. Stać nas na niego. Jego agent mimo, ze pazerna świnia to z Juve kręci swoje najlepsze interesy od dawien dawna. Teraz tylko zostaje przekonać samego Gigiego, co patrząc na jego wiek nie powinno być trudne. Dzisiaj kocha Milan jutro będzie kochał Juventus
;)

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:20

Cabrini_idol pisze:Wg mnie Donnarumma jest bardziej realnym transferem niż Bernarderschi. Co nie znaczy, że łatwym do przeprowadzenia. Stać nas na niego. Jego agent mimo, ze pazerna świnia to z Juve kręci swoje najlepsze interesy od dawien dawna. Teraz tylko zostaje przekonać samego Gigiego, co patrząc na jego wiek nie powinno być trudne. Dzisiaj kocha Milan jutro będzie kochał Juventus
;)
Dokładnie. Bonucci Kochał Inter, Igła ani myslał o Juve i takie tam.

Veratti mówił ze nie gadał z Buffonem o Juve (wreczał mu nagrodę za wystepy).
Juz takie zaprzeczanie to aż trollowanie. Dla mnie oczywiste jest ze o tym rozmawiał, wczesniej wspominajac ze moze wrocic do Seria A i że Juve to TOP4 na świecie. Raczej nie ma miejsca tam na PSG więc.. Marco, dawaj do domu!

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:29

Ja odnośnie Verrattiego mam dziwne przeczucie, że jego transfer do Juventusu zbiegnie się z odejściem Dybali - oczywiście nie odbędzie się to w tym okienku i nie przypuszczam, że nawet w lecie 2018, ot takie luźne przeczucie odnośnie przyszłości, na zasadzie podmianki Higuain-Pogba, cenowo praktycznie też gdzieś w proporcjach 1:1.

Donnarumma może sobie całować herb Milanu, zagra tam gdzie zechce Mino (i gdzie najwięcej zarobi), jedno jest pewne - legendą Milanu nie zostanie na 100%, Raiola takiej perełki i okazji do multi-prowizji nie zmarnuje.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 13:52

Ofc z całej trójki: Donnaruma, Scuffet, Meret brałbym Donnarumę, bo jak mówi Pumi, facet mimo młodego wieku wybija się techniką, zwinnością i jeśli chcemy mieć spokój w życiu do Gigim to powinniśmy wysiłki skupić na nim chyba bardziej niż na Verattim patrząc jako cele transferowe.

Z Milanem na naszą korzyść działa fakt, że chinole z Milanu nie mają kasy by w pół roku przelać 30 mln € jako transzy na zakup tego klubu a co dopiero jeśli chodzi o zapewnienie kasy na transfery, więc czym prędzej powinniśmy grubego pogonić, żeby młodego zabałamucił w kierunku Juve.

Inna sprawa, że niedawno pojawiła się plota, że $ity oferowało za niego sporo hajsu, bo Pep ponoć go szanuje i pewnikiem Milan odda go tam niż do nas unikając choćby powtórki z reakcji kibiców Neapolu przy transferze Pipity.

Siła rzeczy więc fapanie nad nim można odłożyć między bajki, bo do nas nie przyjdzie, mimo że okrutnie bym chciał, aby do Juve trafił.

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 15:14

dla mnie bez sensu jest gadanie o zastepstwie dla Buffona skoro jeszcze z 2 lata pogra, a przez 2 lata moze sie duzo zmienic np. ciezkie kontuzje. A mysle ze stac nas na zakup jakiegokolwiek bramkarza tak od reki jezeli Gigi by powiedział że kończy karierę.

Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 17:42

Zdaję sobie sprawę, że w dzisiejszym footballu przywiązanie do barw klubowych liczy się tylko wtedy kiedy można na tym zarobić, jednak dziwnie bym się czuł gdyby Donnaruma do nas przychodził. Materiał na legendę jednak cicho liczyłem, że to będzie pierwsza z legend nowego silnego Milanu, który jest potrzebny tej lidze jak - no ale to wyobrażenia vs rzeczywistość. Poza Donnarumą Meret wydaje się logicznym wyborem chociaż ja po cichu liczyłem na to że Mattia Perin przestanie się łamać i to on zastąpi Gigiego.... :cry:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 17:49

Lafont. Na niego powinno Juve zwrocic uwage. Kaliber talentu podobny do Donnarummy.

La fidanzata d'Italia
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2017, 19:05

Vinci na pewno zdaje sobie z tego sprawe, aczkolwiek tutaj dodam, ze Brigadiere to jeszcze chyba sie nigdy nic nie sprawdziło a jest on umieszczany w gronie "guru" tylko i wylacznie ze wzgledu na staz na VS :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany