Mercato (zima 2011/12)
- Łukasz
- Juventino
pan Zambrotta pisze:Kolor skóry i pozycja podobne, ale styl gry różny - nie ta technika i kreatywność.zambro pisze: mógł co najwyżej osiągnąć poziom henry'ego, był jego wierną kopią.
- pan Zambrotta
- Juventino
tak, tak... a Krasić to transfer millenium.Łukasz pisze:Kolor skóry i pozycja podobne, ale styl gry różny - nie ta technika i kreatywność.pan Zambrotta pisze: mógł co najwyżej osiągnąć poziom henry'ego, był jego wierną kopią.
PS. obczaj sobie, kim zastąpił Wenger Anelkę w Arsenalu, no i zobacz pare starych bramek Francuza.
- Arbuzini
- Juventino
My to wszędzie mamy jakieś braki (oprócz bramki - jeszcze, bo zawodnicy niemłodzi). Jak nie jakościowe, to ilościowe.
Obrona to praktycznie tylko podstawowy skład, bo takich piłkarzyn, jak Motta, DC, czy Grosso nie liczę. Bonucci przy nich to kozak, a on też swoją drogą - OUT!
Pomoc wygląda dobrze, ale brakuje jednego zawodnika. Najlepiej na poziomie podstawowej trójki. Nie mielibyśmy pełnych gaci, kiedy w grę wejdą kartki i/lub kontuzje, czy spadek formy. Pazienze w roli etatowego rezerwowego kupuje na luzie.
Atak jest kompletny (a raczej "kompletny"). Jest podstawa, jest i rezerwa. Wszystko zależy od sprzedaży, bo teraz można tylko wymieniać zawodników na lepszych.
Obrona to praktycznie tylko podstawowy skład, bo takich piłkarzyn, jak Motta, DC, czy Grosso nie liczę. Bonucci przy nich to kozak, a on też swoją drogą - OUT!
Pomoc wygląda dobrze, ale brakuje jednego zawodnika. Najlepiej na poziomie podstawowej trójki. Nie mielibyśmy pełnych gaci, kiedy w grę wejdą kartki i/lub kontuzje, czy spadek formy. Pazienze w roli etatowego rezerwowego kupuje na luzie.
Atak jest kompletny (a raczej "kompletny"). Jest podstawa, jest i rezerwa. Wszystko zależy od sprzedaży, bo teraz można tylko wymieniać zawodników na lepszych.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Z waszych wypowiedzi faktycznie wynika, że mimo dobrego okresu, nasza kadra jest w połowie do wymiany. Ciężko stwierdzić co i kiedy uczynią nasze (pisząc ogólnie-->) Władze.
Dzisiaj mikołajki, więc (po części odnosząc się do poprzednich postów/opinii/typów) wypiszę swoją listę życzeń
.
7 In:
Rezerwowy PO, podstawowy ŚO (Hummels?), podstawowy LO (Ziegler?), zmiennik Pirlo, Isla/Vargas, G.Rossi, Giovinco
8 Out:
Motta, Bonucci, Giaccherini, Elia, Krasić, Iaquinta, Amauri, Toni
Niestety, mimo kasy ze sprzedaży, Agnelli musiałby sypnąć jakimiś 50 mln € a dostaniemy pewnie ze 20-30 (choć liczę na jakiś extra cash za awans do - miejmy nadzieję - LM).
PS: Zlatan się nie doczeka Złotej Piłki a wg. mnie istnieje parę podobieństw między nim i Anelką więc...
@down
alina toś mnie zdołował
Giac, Elia, Bonu (jak i reszta) zostali umieszczeni, żeby było miejsce na moje świeżutkie nabytki. Aż tak szerokiej kadry nie potrzebujemy. Isla>Giac, Gio>Elia, Rossi>Krasic czy Hummels>Bonu to oczywisty skok jakościowy. Do tego zawodnicy ofensywni wpisują się lepiej w 4-3-3 by Conte, niż obecni skrzydłowi (których widzę tylko w 4-4-2). No, ale jak nie odejdą niepotrzebni to... :płaczę:
Dzisiaj mikołajki, więc (po części odnosząc się do poprzednich postów/opinii/typów) wypiszę swoją listę życzeń

7 In:
Rezerwowy PO, podstawowy ŚO (Hummels?), podstawowy LO (Ziegler?), zmiennik Pirlo, Isla/Vargas, G.Rossi, Giovinco
8 Out:
Niestety, mimo kasy ze sprzedaży, Agnelli musiałby sypnąć jakimiś 50 mln € a dostaniemy pewnie ze 20-30 (choć liczę na jakiś extra cash za awans do - miejmy nadzieję - LM).
PS: Zlatan się nie doczeka Złotej Piłki a wg. mnie istnieje parę podobieństw między nim i Anelką więc...
@down
alina toś mnie zdołował

Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2011, 17:41 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Jak dla mnie:jackop pisze:Out:
-VI, Amauri, Toni
-Krasić, jeżeli będzie dobra oferta
-Motta tylko jeżeli dojdzie jakiś inny PO na rezerwę
Nie wiem, skąd ci się Giac wziął, on na bank nie odejdzie (Bonu i Elia w zasadzie też niemal na pewno zostaną)
EDIT:
Ludzie, wie ktoś skad sie wziął ten hype na Gabbiadiniego? Wszyscy go chcą, a on ledwo 120 minut w Serie A zagrał (zeszły sezon 17 meczów/5 goli w Serie B).
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja wiem czy tak na bank... Bonucci przecież miał na stole kontrakt od Zenitu, jakby się zgodził to by go już nie było.alina pisze:Nie wiem, skąd ci się Giac wziął, on na bank nie odejdzie (Bonu i Elia w zasadzie też niemal na pewno zostaną)
Co do Eljero to nie wiem skąd ta pewność, że na bank zostanie piłkarz, który już podobno ma focha że nie gra, trener go nie widzi w składzie a dyrektor ma skłonność do oddawania piłkarzy po jednym sezonie.
No ale Giac zostanie, to fakt.
- Castiel
- Juventino
Mercato zapowiada się ciekawie chociaż jakichś większych wzmocnień bym się nie spodziewał to przydałoby się przynajmniej jakoś uzupełnić skład. Prawy obrońca, jeszcze jeden środkowy pomocnik (Palombo), stoper - w Hummelsa w zimie nie wierzę. W lecie będzie zdecydowanie ciekawiej. Giovinco gra bardzo dobrze, Immobile się rozstrzelał w serie b. Powinni się przede wszystkim skupić na obronie bo tam oprócz zawodników do pierwszego składu nie ma nikogo. Tym bardziej, że Liechtsteiner już ledwo żyje.
- liqu!d
- Juventino
Krążą po sieci plotki dotyczące dość dziwnej sytuacji. Otóż Juve i Milan interesują się Tevezem i Montolivo. Podobno my odpuściliśmy Teveza Milanistom, zaś Oni odstawili sprawę Montolivo. Jak dla mnie układ bomba, tym bardziej, że i tak nie udźwignelibyśmy gaży Apacza. Czekam na dalszy rozwój sytuacji.
http://www.acmilan24.com/news/id/13221/ ... Milan.html
http://www.acmilan24.com/news/id/13221/ ... Milan.html
- deszczowy
- Juventino
Dzięki najwyższemu, że nie ustalasz polityki transferowej Juventusu zatemBartek88 pisze:Po co nam Montolivo ? Rozumiem, ze potrzeba nam rezerwowego ale nie mozna kogos do 22 lat, perpektywicznego, a nie kogos kogo nie lubie ?

Pojechałbym bardziej, ale stahoo na dole wyjaśnił sprawę, więc nie ma sensu robić Ci przypału. Przeproś i pomyśl.
Montolivo byłby dobrym transferem. Gdyby tylko za jakiś rozsądne pieniądze...
- Pan Mietek
- Juventino
Kogoś perspektywicznego, do 22 lat ale z doświadczeniem, najlepiej we Włoszech. Do tego dobrego w grze obronnej i umiejącego rozgrywać. Ale ważne, żeby nie był zbyt drogi i żeby podobał się Bartkowi - życzę powodzenia w szukaniu.Bartek88 pisze:Po co nam Montolivo ? Rozumiem, ze potrzeba nam rezerwowego ale nie mozna kogos do 22 lat, perpektywicznego, a nie kogos kogo nie lubie ?
Jestem zdania, że akurat Pazienza + Marrone jako zastępcy naszej genialnej trójki środkowych wystarczy. Nie wiem jak gra Marrone ale najpewniej nie będzie miał zbyt wielu okazji, żeby popsuć cokolwiek. Aczkolwiek biorąc pod uwagę, że Monto będzie do ściągnięcia za 6-7 mln to można się o ten transfer pokusić.
Co do Krasicia i Elii - pozbyć się póki jeszcze coś warci. Żadnych drugich szans nie ma co dawać, no chyba, że któryś jeszcze błyśnie w najbliższych meczach.
- PawSt
- Juventino
Plotki donoszą że Guru daje 15 mln + Bonucci za Hummelsa
Naprawdę ciężko mi uwierzyć że on jest do wyciągnięcia i to jeszcze w zime, ale sam fakt że takie plotki się pojawiają musi coś być na rzeczy.
Myślę że idealnie byłoby w zimie ściągnąć Montolivo + Hummelsa i pozbyć się balastu ale pomarzyć można :]
/edit do tego jeszcze bramkę strzelił

Myślę że idealnie byłoby w zimie ściągnąć Montolivo + Hummelsa i pozbyć się balastu ale pomarzyć można :]
/edit do tego jeszcze bramkę strzelił

- @Maras@
- Juventino
Rozpędziłem się lekko. Oczywiście w sprawie Zieglera myślałem o lecie. Jak już padło hasło "kogo należy się pozbyć" to od razu zacząłem kombinować troszkę bardziej zapominając, że jest to temat o ZIMOWYM mercato@D@$ pisze:Pytanie czy jest to realne zimą.@Maras@ pisze:Ziegler mógłby wrócić (chyba że Conte nadal by go olewał to sprzedać)...

- Arbuzini
- Juventino
Też nie przepadam za Montolivo i uważam go zwyczajnie za gracza, który nie rozwinął się na miarę oczekiwań. Kiedyś bardzo w niego wierzyłem, przypominał mi Gerrarda, którego bardzo cenię. Jednak taki transfer poniżej 10 mln E wygląda bardzo dobrze. M'Vilą to on nie jest, ale nie trzeba będzie o niego walczyć z klubami z Anglii, a kwota odstępnego będzie przynajmniej 2x niższa.