Transfery w Europie
- joy
- Katalończyk
Nie wiem co wszyscy mają z tym Robinho. Jeśli Neymar da tyle Barsie co Robson w pierwszych sezonach Realowi to będzie można uznać to za udany transfer. Pogra ze 3 sezony na poziomie jak wielu jego rodaków a potem się go opchnie. Jakimś jego fanem to nie jestem ale za 25 mln to w sumie niewiele. Tym bardziej jeśli jest taką bombą marketingową jak się o nim mówi.
EDIT: W zadzie to nie wiadomo ile ten transfer będzie wynosił. Różne media podają różne informacje. Rozbieżności duże. Trzeba poczekać na oficjalne info.
EDIT: W zadzie to nie wiadomo ile ten transfer będzie wynosił. Różne media podają różne informacje. Rozbieżności duże. Trzeba poczekać na oficjalne info.
- Dtmiu
- Katalończyk
Ja tam się cieszę, niesamowicie czekałem na ten transfer. Chociaż tak jak mówi Joy, niektóre źródła mówią o całkowitej kwocie transferu 35 mln a niektóre 60 mln(!) a to ze względu na te prawa do zawodnika, więc nie wiem jak to jest. Tak czy siak gość ma niesamowity marketing więc jeśli będzie prezentował się chociażby przyzwoicie to się spłaci. Pytanie tylko co pokaże na boisku.
- Dtmiu
- Katalończyk
Teraz czytam że 25 mln za transfer z czego 15 mln dla Santosu, 10 mln dla tych co posiadają pozostałe prawa do niego+ 10 mln zaliczki którą wcześniej wpłaciła Barca, co razem dałoby 35 mln. Ale na ile to prawda to nie wiem.
- Kucharius1
- Juventino
Jeśli Cavani trafi do Realu to transfer Brazola będzie wyglądał przy nim zabawnie. Do tego mówi się o Isco, Bale, Kondogbii i powrocie Carvalaja. Zobaczymy kto ostatecznie w Hiszpanii okaże się królem polowania.
- joy
- Katalończyk
Z najświeższych informacji znalazłem coś takiego:
"Jak donoszą brazylijskie dzienniki Lance! i O'Globo, Barcelona zapłaciła za Neymara w sumie dość niewiele. Według informacji gazet, Duma Katalonii będzie musiała przelać 19 milionów euro na konto Santosu (55%), 14 milionów dla grupy DIS (40%) i 2 miliony dla grupy TEISA. "
Ciekawy jest też fragment:
"W ramach ciekawostki można dodać, że od momentu przybycia Neymara do Santosu w 2009 roku brazylijski klub przeżywał prawdziwe eldorado. Liczba socios z 20 tysięcy zwiększyła się do blisko 70 tysięcy, przychody z praw telewizyjnych wzrosły o 219%, a sponsorskich o 182%."
"Jak donoszą brazylijskie dzienniki Lance! i O'Globo, Barcelona zapłaciła za Neymara w sumie dość niewiele. Według informacji gazet, Duma Katalonii będzie musiała przelać 19 milionów euro na konto Santosu (55%), 14 milionów dla grupy DIS (40%) i 2 miliony dla grupy TEISA. "
Ciekawy jest też fragment:
"W ramach ciekawostki można dodać, że od momentu przybycia Neymara do Santosu w 2009 roku brazylijski klub przeżywał prawdziwe eldorado. Liczba socios z 20 tysięcy zwiększyła się do blisko 70 tysięcy, przychody z praw telewizyjnych wzrosły o 219%, a sponsorskich o 182%."
- deszczowy
- Juventino
Idealny gracz dla waszego "więcej niz klubu". Ciekawe, czy szwalnie już szyją miliony koszulek w rozmiarach S i XS z napisem "Neymar"? Myślę, że już wiem co będzie królowało w tym roku pod katalońskimi choinkami.joy pisze: Ciekawy jest też fragment:
- francois
- Juventino
Mimo wszystko myślałem, że Neymar pogra w Brazylii to mundialu. Transfer mnie zaskoczył.
Teraz Real na pewno będzie chciał dokonać równie medialnego transferu.
Teraz Real na pewno będzie chciał dokonać równie medialnego transferu.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- PlanetJuve
- Juventino
A Fiorentina podobno zaklepala Joaquina.. :shock: Hiszpańskiej kolonii ciąg dalszy