Juventus - prasa(dodatki,naklejki,plakaty,artykuly itp.)
- białas
- Juventino
w dzisiejszej "Piłce nożnej" (nr 49/2011) mamy kilka wzmianek o naszym klubie:
- Pepe oraz Buffon zostali wybrani do jedenastki miesiąca (+dopisek: Pepe - "Najlepszy w minionym miesiąca piłkarz lidera Serie A. Do przeszłości należą czasy, kiedy był monotematycznym prawoskrzydłowym bez cienia pomyślunku. Teraz to piłkarz pełną gębą, wielozadaniowy. W spotkaniu przeciwko Napoli na przykład zagrał jak nieobecny C.Marchiso, w roli atakującego z głegi środkowego pomocnika, i znów był najlepszy na boisku", Buffon - "Zdrowy, jest wciąż jednym z najlepszych bramkarzy świata. Nie złożył broni w walce o to miano, co najlepiej udowodnił w listopadzie. Nawet po spotkaniu z Milanem [tutaj zapewne chodziło o mecz z Napoli], w którym puścił 3 gole, nikt nie mógł mu niczego zarzucić"),
-w tabeli miesiąca Juventus zajął 7. miejsce,
-w jedenastce tygodnia znalazł się Marchisio,
-przy "Europejskich wahaniach" wzlot + dopisek "Zwycięstwo z Ceseną i remis z Napoli odnieśli w poprzednim tygodniu podopieczni A.Conte. Wcześniej wygrali 4 spotkania z rzędu, w pokonanym polu pozostawiając Lazio, Palermo, Inter i Fiorentinę, a więc nie byle jakich rywali. Juventus w Serie A jeszcze nie przegrał i wydaje się faworytem do wygranej w lidze.",
-i na koniec krótko w podsumowaniu kolejki "Wprowadzony w 56. min. Del Piero po kolejnych ośmiu został zniesiony z boiska. Na rozciętą skórę na skroni lekarzy już w szatni założyli 8 szwów. Następnie przewieziono poszkodowanego na obserwację do szpitala. Już 6 gola w sezonie strzelił niesamowity Marchisio."
i to by było na tyle.
- Pepe oraz Buffon zostali wybrani do jedenastki miesiąca (+dopisek: Pepe - "Najlepszy w minionym miesiąca piłkarz lidera Serie A. Do przeszłości należą czasy, kiedy był monotematycznym prawoskrzydłowym bez cienia pomyślunku. Teraz to piłkarz pełną gębą, wielozadaniowy. W spotkaniu przeciwko Napoli na przykład zagrał jak nieobecny C.Marchiso, w roli atakującego z głegi środkowego pomocnika, i znów był najlepszy na boisku", Buffon - "Zdrowy, jest wciąż jednym z najlepszych bramkarzy świata. Nie złożył broni w walce o to miano, co najlepiej udowodnił w listopadzie. Nawet po spotkaniu z Milanem [tutaj zapewne chodziło o mecz z Napoli], w którym puścił 3 gole, nikt nie mógł mu niczego zarzucić"),
-w tabeli miesiąca Juventus zajął 7. miejsce,
-w jedenastce tygodnia znalazł się Marchisio,
-przy "Europejskich wahaniach" wzlot + dopisek "Zwycięstwo z Ceseną i remis z Napoli odnieśli w poprzednim tygodniu podopieczni A.Conte. Wcześniej wygrali 4 spotkania z rzędu, w pokonanym polu pozostawiając Lazio, Palermo, Inter i Fiorentinę, a więc nie byle jakich rywali. Juventus w Serie A jeszcze nie przegrał i wydaje się faworytem do wygranej w lidze.",
-i na koniec krótko w podsumowaniu kolejki "Wprowadzony w 56. min. Del Piero po kolejnych ośmiu został zniesiony z boiska. Na rozciętą skórę na skroni lekarzy już w szatni założyli 8 szwów. Następnie przewieziono poszkodowanego na obserwację do szpitala. Już 6 gola w sezonie strzelił niesamowity Marchisio."
i to by było na tyle.
- Brutalo
- Juventino
W najnowszym wydaniu Mega Sport jest plakat Vidala. Koleżanka nie mogła się nadziwić wydaniu 6 złotych na jeden plakat 8)
---
Edit. Sorry, Giga Sport, kiedyś był Mega
---
Edit. Sorry, Giga Sport, kiedyś był Mega

- Brutalo
- Juventino
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Może nie jest to artykuł bezpośrednio o Juventusie, jednak paru juventinich w nim występuje.
Początek roku to czas podsumowań roku ubiegłego, tradycyjnie "Piłka nożna" opublikowała listę "Europejski top 2011". Zachęcam do zapoznania się z tym artykułem, który wrzucam tu w całości, w czterech częściach:
-CZĘŚĆ 1
-CZĘŚĆ 2
-CZĘŚĆ 3
-CZĘŚĆ 4

-CZĘŚĆ 1
-CZĘŚĆ 2
-CZĘŚĆ 3
-CZĘŚĆ 4
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2012, 19:49 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
NIE MA MESJASZA :shock: Gdzieś go pogubili bo nawet najwięksi hejterzy Argentyńczyka by go nie pominęli.
Ogólnie to jest tutaj całkiem sporo dziwnych decyzji, jak chociażby umieszczenie Ranocchi, Abidal na 2 miejscu wśród LB czy wybór Schweinsteigera i Villi (chyba tylko za nazwisko) a brak chociażby naszego Vidala.
Ogólnie to jest tutaj całkiem sporo dziwnych decyzji, jak chociażby umieszczenie Ranocchi, Abidal na 2 miejscu wśród LB czy wybór Schweinsteigera i Villi (chyba tylko za nazwisko) a brak chociażby naszego Vidala.
- jarmel
- Redaktor
Nie ma Messiego i naszego Vidala, bo to "Europejski top".Mietson pisze:NIE MA MESJASZA :shock: Gdzieś go pogubili bo nawet najwięksi hejterzy Argentyńczyka by go nie pominęli.
#AllegriOut
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Piłkarze spoza Europy zostaną sklasyfikowani oddzielnie w następnym numerze.
Abidal moim zdaniem słusznie na drugim miejsTcu, nie widzę tu kontrowersji. Natomiast spodziewałem się, że protesty będą jeśli chodzi pozycje DM, zwłaszcza, że w uzasadnieniu napisano:

Sergio Busquets pozostaje najlepszym defensywnym pomocnikiem świata

- Pan Mietek
- Juventino
Hehe ale przypał z mojej strony. Nie chciało mi się czytać, luknąłem tylko na nazwiska 
Co do Busquetsa to tak naprawdę jest to dość skomplikowane. Z jednej strony, kolo jest podstawowym graczem klubowych i narodowych mistrzów świata. Z drugiej, uważam, że, podobnie jak Pedro i Pique, nie dałby rady tak dobrze grać bez Xaviego, Iniesty, Puyola i innych obok.
Tak podsumowując, to kogo można uznać za lepszego? Mi nikt do głowy nie przychodzi. Swego czasu za takiego gracza był uznawany Mascherano ale teraz? Bitch, please. Essien po kilku kontuzjach już nie jest taki dobry. Leiva jest niezły ale to chyba jednak nie ten poziom. Van Bommel, Cambiasso czy Zanetti już nie są tacy dobrzy jak dawniej. Jego odpowiednicy z Realu - Kheidira i Lazania się do niego nie umywają. M'Vila jest dobry i 2 lata młodszy to może go kiedyś przegoni.
Jak na ironię, defensywny pomocnik Busquets, który zdawałoby się, że powinien być jednym z silniejszych gości na boisku jest uosobieniem piłkarskiej panienkowatości :C

Co do Busquetsa to tak naprawdę jest to dość skomplikowane. Z jednej strony, kolo jest podstawowym graczem klubowych i narodowych mistrzów świata. Z drugiej, uważam, że, podobnie jak Pedro i Pique, nie dałby rady tak dobrze grać bez Xaviego, Iniesty, Puyola i innych obok.
Tak podsumowując, to kogo można uznać za lepszego? Mi nikt do głowy nie przychodzi. Swego czasu za takiego gracza był uznawany Mascherano ale teraz? Bitch, please. Essien po kilku kontuzjach już nie jest taki dobry. Leiva jest niezły ale to chyba jednak nie ten poziom. Van Bommel, Cambiasso czy Zanetti już nie są tacy dobrzy jak dawniej. Jego odpowiednicy z Realu - Kheidira i Lazania się do niego nie umywają. M'Vila jest dobry i 2 lata młodszy to może go kiedyś przegoni.
Jak na ironię, defensywny pomocnik Busquets, który zdawałoby się, że powinien być jednym z silniejszych gości na boisku jest uosobieniem piłkarskiej panienkowatości :C
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Ja się zgdzam z werdyktem, faktycznie trudno teraz znaleść lepszego DM-a, bardziej mi chodziło o "popularność" Sergio wsród naszych forumowiczów. 
Tak przyglądam się tej liście jeszcze i zastanawiam się, jaki piłkarz mógłby z powodzeniem wzmocnić nasza drugą linię. I chyba najbardziej chciałbym, żeby to był Veloso. Bardzo mi się podoba gra portugalczyka, strasznie mi zaimponował w rewanżowym meczu z Bośnia w barażach do Euro.

Tak przyglądam się tej liście jeszcze i zastanawiam się, jaki piłkarz mógłby z powodzeniem wzmocnić nasza drugą linię. I chyba najbardziej chciałbym, żeby to był Veloso. Bardzo mi się podoba gra portugalczyka, strasznie mi zaimponował w rewanżowym meczu z Bośnia w barażach do Euro.
- zahor
- Juventino
No więc ja bym powiedział że jak na ironię ten, którego Busquets niby wygryzł ze składu czyli Yaya Toure. Dla mnie facet jest najlepszym defensywnym pomocnikiem świata - niezwykle waleczny i trudny do przejścia, ale jednocześnie jak na gracza na tej pozycji bardzo dobrze wyszkolony technicznie i obdarzony świetnym przeglądem pola. Mam kumpla który jest fanem Barcelony i do tej pory nie może przeboleć tego, że sprzedali Toure.Mietson pisze: Tak podsumowując, to kogo można uznać za lepszego? Mi nikt do głowy nie przychodzi. Swego czasu za takiego gracza był uznawany Mascherano ale teraz? Bitch, please. Essien po kilku kontuzjach już nie jest taki dobry. Leiva jest niezły ale to chyba jednak nie ten poziom. Van Bommel, Cambiasso czy Zanetti już nie są tacy dobrzy jak dawniej. Jego odpowiednicy z Realu - Kheidira i Lazania się do niego nie umywają. M'Vila jest dobry i 2 lata młodszy to może go kiedyś przegoni.
Panowie przenieście dyskusję na priv, bo zaśmiecanie wątek postami nie na temat. /Dragon
- Juras_Senat
- Qualità Juventino