Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wajrnopy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 16:35

Juras_Senat pisze: To jakim ekspertem czyni Cię deprecjonowanie umiejętności Berardiego?
Veratti to kot, ani lepszy, ani gorszy od Paula. Mają inne boiskowe zadania i inna charakterystykę czysto piłkarską.
Nie zrozumiałeś Juras. Verratti i Cavani byli kotami już w serie A, ale takimi prawdziwymi kotami, nie jakimiś nadziejami jak obecnie Berardi. Chodziło o ryzyko w wyłożeniu na nich około 40 baniek, czyli to co obserwujemy teraz w przypadku Dybali. Mnie osobiście Berardi nie szokuje jakoś pozytywnie, rozumiem, że to grajek, który może się przydać i chwała mu jeśli rozwinie się na porządnego zawodnika i życzę mu tego. Po prostu w to nie wierzę, bo widzę od paru lat, co dzieje się w włoską generacją napastników. W meczu z Walią, wygranym 4-0 na San Siro w eliminacjach euro 2004 grało 4 napastników jednocześnie: Inzaghi, Vieri, Del Piero i Totti. Pokaż mi dziś od kilku lat choć jednego, który wybił się na chociaż 50% jak w/w gentelmeni. Brak takowych i zdaje sie, że Berardiego i Zazę, czeka ten sam los co Gilardino, który też miał być drugim Vierim...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 16:36

Arbuzini pisze:
szczypek pisze:Mnie cieszą te wszystkie plotki o Cavanim czy Dybali przede wszystkim dlatego, że odchodzimy od tematu Zazy, a ten gość mnie po prostu nie przekonuje, niczym.
Nie no, za 7 mln E byłby całkiem spoko opcją. Za takie pieniądze znajdziemy napastnika o podobnych umiejętnościach na ławkę, niekoniecznie Włocha.
7mln? Coś Ty...
Mistrzowie Italii zastrzegli sobie prawo odkupienia Zazy za 15 milionów w 2015 roku i za 18 mln w 2016.

Fajnie, że są ploty o Cavanim czy Dybali tylko ja się pytam po co nam w tym roku taki Top skoro mamy jeszcze rok parę Tevez-Morata, a przecież żaden z nich nie będzie grzał ławy ;) Jak dla mnie to po odejściu Teveza powinniśmy dopiero kupić Cavaniego czy Dybale ;)

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 16:38

wajrnopy pisze:Nie zrozumiałeś Juras. Verratti i Cavani byli kotami już w serie A, ale takimi prawdziwymi kotami
Tak zdecydowanie, był tak dobry że nawet nie zagrał meczu w Seria A.
Liczę, że mocno wzmocnimy w tym roku podstawową 11.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 16:42

Juras_Senat pisze: Jakoś tak u nas jest, że miejscowy (czyli z Serie A) jest postrzegany jako gorszy. Natomiast jak już wyjedzie, to wystarczy mu kopnąć piłkę 4 razy prosto i już JP ślini się do niego
Jest tak, bo powstała idiotyczna opinia o tym, że Serie A to słaba liga. Jeśli to, że nie jest już najlepszą ligą świata jak w latach 90-tych, i aktualnie balansuje w okolicy 3-4 ligi Europy znaczy, że jest słaba, to powstają takie opinie. Kryzys kryzysem, ale 4 liga Europy nie jest słaba. Słaba to jest ekstraklasa kopana w PL.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 16:46

Wojtek pisze: Fajnie, że są ploty o Cavanim czy Dybali tylko ja się pytam po co nam w tym roku taki Top skoro mamy jeszcze rok parę Tevez-Morata, a przecież żaden z nich nie będzie grzał ławy ;) Jak dla mnie to po odejściu Teveza powinniśmy dopiero kupić Cavaniego czy Dybale ;)
No tak, ale wtedy może być już za późno :think:

wajrnopy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 16:53

Smok-u pisze:
wajrnopy pisze:Nie zrozumiałeś Juras. Verratti i Cavani byli kotami już w serie A, ale takimi prawdziwymi kotami
Tak zdecydowanie, był tak dobry że nawet nie zagrał meczu w Seria A.
Liczę, że mocno wzmocnimy w tym roku podstawową 11.
Nie łap za słówka, wiadomo o co chodzi.

Ja również liczę na wzmocnienia w najbliższym okienku.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 20:28

Wojtek pisze:
Arbuzini pisze:
szczypek pisze:Mnie cieszą te wszystkie plotki o Cavanim czy Dybali przede wszystkim dlatego, że odchodzimy od tematu Zazy, a ten gość mnie po prostu nie przekonuje, niczym.
Nie no, za 7 mln E byłby całkiem spoko opcją. Za takie pieniądze znajdziemy napastnika o podobnych umiejętnościach na ławkę, niekoniecznie Włocha.
7mln? Coś Ty...
Mistrzowie Italii zastrzegli sobie prawo odkupienia Zazy za 15 milionów w 2015 roku i za 18 mln w 2016.
Ale ja to wiem, po prostu napisałem, że zawodnika na poziomie Zazy można mieć za połowę tej kasy, na którą jesteśmy ugadani z Sassuolo.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 20:36

Ale z Zaza nie jest tak, ze juz na nim zarobilismy z 6-7 mln ? i w zasadzie po wykupioniu go za 15 i odjeciu tego co zarobilsmy juz na nim wyjdzie te 7-8 mln za transfer ?

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 01:52

Niby tak, ale wciąż trzeba wydać na niego te 15 mln E i nie jest to współwłasność tylko prawo pierwokupu. Po co nam zawodnik na rezerwę za takie pieniądze skoro nawet połowa tej kwoty to dla nas sporo?

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 12:03

Arbuzini pisze:Niby tak, ale wciąż trzeba wydać na niego te 15 mln E i nie jest to współwłasność tylko prawo pierwokupu. Po co nam zawodnik na rezerwę za takie pieniądze skoro nawet połowa tej kwoty to dla nas sporo?
Dobry miał okres grudzień/styczeń gdzie spisywał się świetnie, ale od tamtego czasu znowu człapie i pokazuje jedno wielkie gówno. Jak wcześniej chętnie widziałbym go w Juve bo Llorente grał tragicznie, a Morata dopiero raczkował to Zaza w tamtych okolicznościach wydawał się opcją całkiem fajną, ale teraz to nigdy w życiu. Już lepiej się zorientować i spytać Lazio czy chcieliby Zaze i Ogbonne + hajs za Andersona i to choć brzmi jak sci-fi to chyba jedyna sensowna decyzja jaką można podjąć w sprawie Zazy (jeśli już ma być wykupiony).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 12:09

Kamex22 pisze:@Jakku1 a co w tej całej sytuacji z Berardim? Rezygnujemy czy też będzie sprowadzony?

A mowi się coś o lewej/prawej obronie?
Z Berardim szczerze mowiac, nic nie wiadomo poki co... Agresti ostatnio wspominal, ze wedlug jego opinii Berardiego wykupimy. Ale nie ma ku temu jakichs powaznych przeslanek, po prostu tak uwaza.

Obronce raczej na pewno jakiegos kupimy, pytanie brzmi kogo, bo pojawia sie sporo nazwisk. Zalezy nam na graczu, ktory moglby grac i po lewej i po prawej stronie obrony.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 17:40

Czytałem o tym jakoby United miało chcieć zwolnić Van Persiego... :>

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 17:43

To niech idzie do pośredniaka, bo napewno nie do Juve :prochno:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 19:06

Marat87 pisze:To niech idzie do pośredniaka, bo napewno nie do Juve :prochno:
Widzę, że społeczność JuvePoland natchniona ostatnimi plotkami o Dybali i Cavanim obrosła w piórka i taki gracz jak Van Persie budzi już niechęć. Spoko...Van Persie za free gorszy od Zazy za 15 mln :ok:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2015, 19:09

Juve ma być skłonne dać 25 mln euro na Mate, a United taka kwota ma odpowiadać

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany