Mercato (Lato 2015)
- wajrnopy
- Juventino
Nie zrozumiałeś Juras. Verratti i Cavani byli kotami już w serie A, ale takimi prawdziwymi kotami, nie jakimiś nadziejami jak obecnie Berardi. Chodziło o ryzyko w wyłożeniu na nich około 40 baniek, czyli to co obserwujemy teraz w przypadku Dybali. Mnie osobiście Berardi nie szokuje jakoś pozytywnie, rozumiem, że to grajek, który może się przydać i chwała mu jeśli rozwinie się na porządnego zawodnika i życzę mu tego. Po prostu w to nie wierzę, bo widzę od paru lat, co dzieje się w włoską generacją napastników. W meczu z Walią, wygranym 4-0 na San Siro w eliminacjach euro 2004 grało 4 napastników jednocześnie: Inzaghi, Vieri, Del Piero i Totti. Pokaż mi dziś od kilku lat choć jednego, który wybił się na chociaż 50% jak w/w gentelmeni. Brak takowych i zdaje sie, że Berardiego i Zazę, czeka ten sam los co Gilardino, który też miał być drugim Vierim...Juras_Senat pisze: To jakim ekspertem czyni Cię deprecjonowanie umiejętności Berardiego?
Veratti to kot, ani lepszy, ani gorszy od Paula. Mają inne boiskowe zadania i inna charakterystykę czysto piłkarską.
- Wojtek
- Juventino
7mln? Coś Ty...Arbuzini pisze:Nie no, za 7 mln E byłby całkiem spoko opcją. Za takie pieniądze znajdziemy napastnika o podobnych umiejętnościach na ławkę, niekoniecznie Włocha.szczypek pisze:Mnie cieszą te wszystkie plotki o Cavanim czy Dybali przede wszystkim dlatego, że odchodzimy od tematu Zazy, a ten gość mnie po prostu nie przekonuje, niczym.
Mistrzowie Italii zastrzegli sobie prawo odkupienia Zazy za 15 milionów w 2015 roku i za 18 mln w 2016.
Fajnie, że są ploty o Cavanim czy Dybali tylko ja się pytam po co nam w tym roku taki Top skoro mamy jeszcze rok parę Tevez-Morata, a przecież żaden z nich nie będzie grzał ławy

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak zdecydowanie, był tak dobry że nawet nie zagrał meczu w Seria A.wajrnopy pisze:Nie zrozumiałeś Juras. Verratti i Cavani byli kotami już w serie A, ale takimi prawdziwymi kotami
Liczę, że mocno wzmocnimy w tym roku podstawową 11.
- cziro
- Juventino
Jest tak, bo powstała idiotyczna opinia o tym, że Serie A to słaba liga. Jeśli to, że nie jest już najlepszą ligą świata jak w latach 90-tych, i aktualnie balansuje w okolicy 3-4 ligi Europy znaczy, że jest słaba, to powstają takie opinie. Kryzys kryzysem, ale 4 liga Europy nie jest słaba. Słaba to jest ekstraklasa kopana w PL.Juras_Senat pisze: Jakoś tak u nas jest, że miejscowy (czyli z Serie A) jest postrzegany jako gorszy. Natomiast jak już wyjedzie, to wystarczy mu kopnąć piłkę 4 razy prosto i już JP ślini się do niego
- Principino
- Juventino
No tak, ale wtedy może być już za późnoWojtek pisze: Fajnie, że są ploty o Cavanim czy Dybali tylko ja się pytam po co nam w tym roku taki Top skoro mamy jeszcze rok parę Tevez-Morata, a przecież żaden z nich nie będzie grzał ławyJak dla mnie to po odejściu Teveza powinniśmy dopiero kupić Cavaniego czy Dybale

- wajrnopy
- Juventino
Nie łap za słówka, wiadomo o co chodzi.Smok-u pisze:Tak zdecydowanie, był tak dobry że nawet nie zagrał meczu w Seria A.wajrnopy pisze:Nie zrozumiałeś Juras. Verratti i Cavani byli kotami już w serie A, ale takimi prawdziwymi kotami
Liczę, że mocno wzmocnimy w tym roku podstawową 11.
Ja również liczę na wzmocnienia w najbliższym okienku.
- Arbuzini
- Juventino
Ale ja to wiem, po prostu napisałem, że zawodnika na poziomie Zazy można mieć za połowę tej kasy, na którą jesteśmy ugadani z Sassuolo.Wojtek pisze:7mln? Coś Ty...Arbuzini pisze:Nie no, za 7 mln E byłby całkiem spoko opcją. Za takie pieniądze znajdziemy napastnika o podobnych umiejętnościach na ławkę, niekoniecznie Włocha.szczypek pisze:Mnie cieszą te wszystkie plotki o Cavanim czy Dybali przede wszystkim dlatego, że odchodzimy od tematu Zazy, a ten gość mnie po prostu nie przekonuje, niczym.Mistrzowie Italii zastrzegli sobie prawo odkupienia Zazy za 15 milionów w 2015 roku i za 18 mln w 2016.
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale z Zaza nie jest tak, ze juz na nim zarobilismy z 6-7 mln ? i w zasadzie po wykupioniu go za 15 i odjeciu tego co zarobilsmy juz na nim wyjdzie te 7-8 mln za transfer ?

- Arbuzini
- Juventino
Niby tak, ale wciąż trzeba wydać na niego te 15 mln E i nie jest to współwłasność tylko prawo pierwokupu. Po co nam zawodnik na rezerwę za takie pieniądze skoro nawet połowa tej kwoty to dla nas sporo?
- Shadow Marshall
- Juventino
Dobry miał okres grudzień/styczeń gdzie spisywał się świetnie, ale od tamtego czasu znowu człapie i pokazuje jedno wielkie gówno. Jak wcześniej chętnie widziałbym go w Juve bo Llorente grał tragicznie, a Morata dopiero raczkował to Zaza w tamtych okolicznościach wydawał się opcją całkiem fajną, ale teraz to nigdy w życiu. Już lepiej się zorientować i spytać Lazio czy chcieliby Zaze i Ogbonne + hajs za Andersona i to choć brzmi jak sci-fi to chyba jedyna sensowna decyzja jaką można podjąć w sprawie Zazy (jeśli już ma być wykupiony).Arbuzini pisze:Niby tak, ale wciąż trzeba wydać na niego te 15 mln E i nie jest to współwłasność tylko prawo pierwokupu. Po co nam zawodnik na rezerwę za takie pieniądze skoro nawet połowa tej kwoty to dla nas sporo?
- jakku1
- Juventino
Z Berardim szczerze mowiac, nic nie wiadomo poki co... Agresti ostatnio wspominal, ze wedlug jego opinii Berardiego wykupimy. Ale nie ma ku temu jakichs powaznych przeslanek, po prostu tak uwaza.Kamex22 pisze:@Jakku1 a co w tej całej sytuacji z Berardim? Rezygnujemy czy też będzie sprowadzony?
A mowi się coś o lewej/prawej obronie?
Obronce raczej na pewno jakiegos kupimy, pytanie brzmi kogo, bo pojawia sie sporo nazwisk. Zalezy nam na graczu, ktory moglby grac i po lewej i po prawej stronie obrony.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Shadow Marshall
- Juventino
Widzę, że społeczność JuvePoland natchniona ostatnimi plotkami o Dybali i Cavanim obrosła w piórka i taki gracz jak Van Persie budzi już niechęć. Spoko...Van Persie za free gorszy od Zazy za 15 mlnMarat87 pisze:To niech idzie do pośredniaka, bo napewno nie do Juve

- annihilator1988
- Juventino
Juve ma być skłonne dać 25 mln euro na Mate, a United taka kwota ma odpowiadać
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG