Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wajrnopy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 21:01

Ma nazwisko? Poza serie A, nikt o nim nie słyszał. I skoro taki mega, to dlaczego to o Dybale biją się Arsenal i reszta z europy, a nie o Berardiego?

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 21:09

Donnie pisze:Co Wy na to, że podobno prowadzimy w wyścigu po Dybale?
http://www.seriea.pl/305512-juventus-pr ... ybale.html

Marotta rozpoczynający negocjacje od 35 mln :think:'
Rzeczywiście może być coś na rzeczy. Na niektórych obcojęzycznych forach przeczuwają, że to może być ostatni sezon Apacza w Juve.:płaczę: A Dybalę wytypowano jako następcę/zastępcę/zamiennik (niepotrzebne skreślić). Z kolei dzisiaj Sky podało, że jeżeli Tevez latem przedwcześnie nas opuści to będziemy walczyć o Cavaniego. Ponoć zarabia "tylko" 9.4 mln. Juventus jest skłonny zaproponować mu gażę w wysokości 6.5 mln.

Wczoraj był też ciekawy news. Ponoć jesteśmy skłonni zaproponować Galatasaray wymianę: Sneijder do nas, Ogbonna do Turków.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 21:15

wajrnopy pisze:Ma nazwisko? Poza serie A, nikt o nim nie słyszał. I skoro taki mega, to dlaczego to o Dybale biją się Arsenal i reszta z europy, a nie o Berardiego?
Bo Berardi jest już przez nas praktycznie zaklepany. Mamy jego połówkę którą musimy (moim zdaniem) wykupić. Gdyby okoliczności były inne to Berardi nie kosztowałby 14mln? jak teraz tylko sporo ponad 20 mln. Załatwiliśmy połowę jego karty za drobne czyli Marrone i coś tam jeszcze.
Ja uważam, że Dybala z powodzeniem mógłby grać u nas bo czemu nie natomiast Twój argument, że Dybala ma nazwisko,a Berardi nie jest całkowicie nietrafiony. Dlaczego? Bo Dybala na salony wszedł dopiero teraz. Berardi skończy bodajże w sierpniu 21 lat i ten sezon jest jego 3 w którym udowadnia, że ma niesamowite zdolności. Dybala już ma 21 lat i wypłynął w tym sezonie. 3 sezony temu Berardi skończył sezon Serie B z dorobkiem 11 goli 5-6 asyst, sezon później we wszystkich rozgrywkach pyknął 17 goli i 10 asyst, w tym ma 9 goli i 12 asyst. Gdzie był Dybala w tamtym roku i 2 lata temu? Wiem, że jego gra może być bardziej przyjemna dla oka bo dryblingi itp milej się ogląda, ale ogólnym rozrachunku to statystyka mają w tym sezonie bardzo podobne. Berardi to już dla mnie marka i gwarancja poziomu. Dybala mógłby przyjść, ale w tej kwestii będę jak Niewierny Tomasz. Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, że Marotta wykłada 30-40 mln za gracza (jednego sezonu jakim czy ktoś tego chce czy nie) jakim jest obecnie Dybala.
Urzekł Cię Dybala - rzuć okiem na Andersona z Lazio. Posikasz się jak ja i prawie całe to forum.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 22:06

Marchisio i Pogba. Niby jeden i drugi to środkowi pomocnicy, a grają zupełnie inaczej w praktycznie każdym aspekcie gry. Wybrałem akurat tych dwóch zawodników, bo bardzo dobrze zestawiają mi się z Berardim i Andersonem.

Nasz budżet transferowy to zagadka owiana tajemnicą. Myślę, że w klubie sami jeszcze nie wiedzą, co się wydarzy w lecie i rozpracowywane są różne warianty. Zastanawia mnie, czy ten Anderson za 40-45 mln E to taka rewelacyjna opcja. Za tyle można mieć Berardiego i Dybale. Lub młodego Włocha, kogoś naprawdę ogarniętego na lewą obronę i zostanie jeszcze 10-15 mln E na solidne wzmocnienie dowolnej pozycji, a kto wie czy może nie trafi się jakaś kolejna perełka za takie pieniądze.

Wiem, że na tym forum panuje moda i przekonanie, że dobrze jest ładować pokaźne środki w świetnych zawodników, a dziabdzianie budżetu na drobne to zgroza każdego kto ekscytuje się mercato. Oglądaliście "Moneyball"? Jeśli nie to gorąco polecam. Ja z tego filmu wyniosłem takie wnioski, że skąpstwo Marotty to tylko fasada, którą widzimy my jako kibice, ale w rzeczywistości na tym etapie budowania drużyny to element szerokiej, zaplanowanej i realizowanej strategii. Gdyby było inaczej zespół nie osiągałby takich rezultatów jakie ma obecnie, padł też mit niezastąpionego Conte. Ba, przy tym jak Antonio zamknął się na swoje i tylko swoje pomysły wręcz musiał odejść żeby klub mógł dalej iść do przodu, choć jeszcze niedawno taki scenariusz wydawał się jak z księżyca. Zrozumiecie też dlaczego zawodnicy tacy jak Padoin potrafią być dobrze wykorzystywani przez trenerów świadomych, że piłka nożna to sport drużynowy.
Jeszcze raz:
gorąco polecam, Arbuzini.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 22:59

Zamparini troche przesadził z tymi 35m, ale niewiele. Bardzo wiarygodne zrodla mowia o tym, ze nasza oferta to okolo 25m euro + dwoch mlodych graczy (polowka Goldanigi na pewno + ktos jeszcze). Biorac pod uwage jednak fakt, ze Dybale konczy sie kontrakt za rok, nie zamierzamy przekroczyc pewnej granicy w tych negocjacjach. Ta granica jest rzekomo 30m euro gotowka. Mozliwe tez, ze zarowno Comana jak i Lealiego wypozyczymy na rok do Palermo. To znaczy, te dwa nazwiska na pewno byly poruszane w negocjacjach, ale to co maksymalnie mozemy w kwestii tych graczy zaoferowac Palermo to tylko wypozyczenia.

Aha, rzekomo chcemy dosc szybko zamknac negocjacje w sprawie Dybaly. To znaczy, zaklepac chlopaka najszybciej jak to mozliwe, zeby skupic sie na innych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Co do Berardiego to nic nie wiadomo, ale Agresti twierdzi, ze chlopaka wykupimy - jednak jest to tylko i wylacznie jego prywatna opinia.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 23:04

jakku1 pisze:polowka Goldanigi
Ekhm...

połówka, powiadasz. Tyle, że wiesz - współwłasności są na wymarciu :wink:

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 23:18

pumex pisze:
Ekhm...

Może chodzi o VW Polo lub koszulkę polo w kontekście "polówki" :D

Dopóki stadion i Continassa nie zostaną ukończone i spłacone to nie nastawiajcie się na transfery powyżej/w okolicach 30 mln.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 23:26

pumex pisze:
Ekhm...

Ale chyba my i Palermo mamy po połowie tego gościa, więc po prostu oddamy im go w całości zamiast negocjować lub walczyć na koperty.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2015, 23:55

pumex pisze:
Ekhm...

Ekhm...
Właśnie z Palermo mamy współwłasność na tego zawodnika grającego w Perugii. Dlatego wiadomo, że Nasz guru zbija czym może. Choć wierzę w to, że z nim bedzie to samo co z Iturbe i przyjdzie Mata :smile:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 02:01

Niektorzy komentujący newsy o Dybali sa rozbrajający.

Ze taki No-name, tyle kasy itp. a chca Cavaniego.

Cavani w wieku 21-22 lat grając w Palermo strzelił 13 oraz 14 bramek w dwóch kolejnych sezonach.

Mający tyle samo lat Dybala ma JUŻ 13 bramek, także dokładając 2 pobije statystycznie Cavaniego.

Jak wiemy ten po przejsciu do Lepszej druzyny tj. Napoli wystrzelił ładując >23 bramki w sezonie.

Uważam że chłopak jest wart tylu, bo może być naszym "Cavanim".

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
wajrnopy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 09:23

Pamiętam jak według wielu ekspertów z tego forum, Cavani to też był jednosezonowiec, który miał sobie nie poradzić za granicą, tymczasem Verratti miał być kolejnym wiecznym talentem, a gość jest lepszy od Pogby tylko z mniejszym fejmem. 8)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 09:45

pumex pisze:
Ekhm...

Mamy wspolwlasnosc Goldanigi z Palermo, ktora musi byc rozwiazana w tym roku :prochno:. Oddamy im chlopaka bez zadnych negocjacji ani kwoty odstepnego.

Edit: Oprocz Dybaly, bedziemy tez chcieli sprowadzic koniecznie trequartiste latem. Jest kilka nazwisk, ale nie ma wsrod nich poki co... Sneijdera. Faktycznie sie interesowalismy Holendrem, ale zima, w tej chwili to juz nie jest jakis pozadany przez nas cel. Kandydatami na pozycje trequartisty pozostaja Mkhytaryan (ale nie mamy przekonanania co do chlopaka, to opcja ratunkowa raczej), Oscar (nie jest w najlepszych stosunkach z Mourinho i moze zwyczajnie odejsc latem, Brazylijczyk jest faworytem Paraticiego), Pastore (konczy mu sie kontrakt w 2016, PSG jest gotowe go sprzedac za okolo 25m euro), cos przebakuje sie takze o Macie. Vasquez rowniez swego czasu byl mocno przez nas obserwowany ale wszystko wskazuje na to, ze sklaniamy sie ku innym celom (chociaz cholera wie, jak sie to skonczy).

Aha, pamietacie jak pisalem, ze z Cavanim jest cos na rzeczy? No i jest. Kontaktujemy i kontaktowalismy sie z agentem Edinsona. Potwierdza to dzisiaj Di Marzio. Z tym, ze sa dwa duze "ALE": a) Razem z zarobkami w perspektywie kilkuletniej transfer Urugwajczyka wynioslby klub okolo 100m euro; b) Przyszlosc tego transferu jest uzalezniona od przyszlosci Teveza. Jesli Carlitos nie zechce nagle wrocic do Argentyny to ciezko przypuszczac, ze skusimy na transfer Cavaniego.

PS. Mowi sie, ze Dybala jesli do nas ostatecznie trafi to bedzie zarabial okolo 2m euro netto.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 10:14

Na wstępie napisze, mimo, że wolałbym Andersona, to Dybała jest tez dobrym wyborem. Lepszy Dybała niż jakiś królik z kapelusza w stylu ślepego, który ma czasem odpały. Dybała do 25 mln to dobry transfer. Tylko teraz pytanie jakku, sam zawodnik przyjalby oferte 2 mln netto ?? Jestem przekonany jak i Ty, że nie jeden klub z poza Włoch który chciałby pozyskać Argentyńczyka, mógłby zaproponować więcej, sporo więcej. Chyba, że sam zawodnik jest przekonany o pozostaniu we Włoszech i chce zdecydowanie Juve, bo to jedyna chyba podstawa. Boję się tylko, żebyśmy się nie przelicytowali sie sami z sobą. Bo co jeśli nawet nie ma ofert za Dybale powyżej 20 mln ? a to gadanie Zampariniego to tylko blef do podbicia ceny, wiadomo, że ryzykiem będzie droczyć się z Zamparinim, ale jeśli nie ma oferty poza naszą w sprawie Dybaly, moze warto zaryzykować i ugrać jak najmniejsza cenę, zamiast wykładać 30 mln plus jakieś tam bonusy na wstępie, po czym okazałoby sie, że byliśmy jedynymi którzy go licytowali :prochno: .

Podobna sytuacja jak z Iturbe. Wydaje mi się, że Roma sama siebie przelicytowała wykladajac 27 mln.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2015, 10:19 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 10:14

@Jakku1 a co w tej całej sytuacji z Berardim? Rezygnujemy czy też będzie sprowadzony?

A mowi się coś o lewej/prawej obronie?

Cabrini_idol pisze:Boję się tylko, żebyśmy się nie przelicytowali sie sami z sobą. Bo co jeśli nawet nie ma ofert za Dybale powyżej 20 mln ? a to gadanie Zampariniego to tylko blef do podbicia ceny, wiadomo, że ryzykiem będzie droczyć się z Zamparinim, ale jeśli nie ma oferty poza naszą w sprawie Dybaly, moze warto zaryzykować i ograć jak najmniejsza cenę, zamiast wykładać 30 mln plus jakieś tam bonusy, po czym okazałoby sie, że byliśmy jedynie którzy licytowali go :prochno: .
Prędzej Beppe wyrośnie trzecie oko, niż da więcej niż trzeba
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2015, 10:19 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2015, 10:18

Hmm... :think: Jakoś utkwiło mi w głowie, że Goldaniga jest w całości nasz. Ogólnie typa nie znam, nigdy nie widziałem go na oczy i póki co nie interesuje mnie co się z nim dzieje, ale w paru źródłach zasłyszałem, że jest on ponoć sporym talentem w FM'ie, stąd jego nazwisko utkwiło mi w głowie. Poza tym, jeśli mnie pamięć nie myli, Juventus nabył do niego prawa w zeszłym roku, a przecież wówczas już wiadomo było, ze nowe współwłasności nie mogą być zawierane.

Ale... nie jestem pewny swoich racji więc się nie wykłócam :wink: Jeśli się myliłem, to pardon :wink:

jakku1 pisze:Edit: Oprocz Dybaly, bedziemy tez chcieli sprowadzic koniecznie trequartiste latem
Dybala + niczego sobie trequartista to koszt ~60 mln &#8364;. Daj nam Panie Boże, ale chyba nie będę osamotniony gdy rzeknę, że nie bardzo w to wierzę :wink: Za Oskara dałbym się pokroić, ale jego transfer do Turynu jest mniej więcej tak realny jak swego czasu Ozil.

Obrazek
Zablokowany