Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 14:37

Czy coś w ogole wiadomo o Cuadrado? Czytalem ze chce on bardzo,bardzo u nas zostać. Czyżby ta wymiana na Ase wchodziła tu w grę?
Czytałem, że jeżeli decydujemy się Berardiego, to pozostanie Cuadrado nie wchodzi w grę.

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 14:45

gucio_juve pisze:
Czy coś w ogole wiadomo o Cuadrado? Czytalem ze chce on bardzo,bardzo u nas zostać. Czyżby ta wymiana na Ase wchodziła tu w grę?
Czytałem, że jeżeli decydujemy się Berardiego, to pozostanie Cuadrado nie wchodzi w grę.
Czy źródło takich informacji przekazuje coś więcej? Tj, rozumiem, to kwestia czysto finansowa i po prostu mając w planach, prawdopodobnie, Cavanich, Pjaniciów i innych Gomesów nie stać nas na Berardiego i Cuadrado?

Pytam po prostu, bo przestraszyłem się, czy aby ktoś nie wymyślił robienia z Berardiego wahadła ;).

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 14:48

Matri sprzedany za 11 baniek. Krasić za 7, Elia za 5,5 (chociaż to akurat naprawianie własnego błędu), nawet Szwagier poszedł do Araba za 6 milionów, chociaż był już podstarzałym, humorzastym napadziorem z bardzo dużą pensją. Na temat Melo wypożyczanego chyba przez dwa lata a potem sprzedanego za grosze czytałem kiedyś artykuł opisujący to jako księgowy majstersztyk Marotty. Sissoko do PSG za 8 milionów, on nawet w Juventusie Del Neriego grzał ławę, a potem zagrał ledwie jeden sezon w poważnej piłce i od tamtej pory się błąka.

Nie ma takiej znowu tragedii ze sprzedażami.
@Kucharius, Kwadwo jest wyceniany na spory pieniądz? Zawodnik, który od dwóch lat praktycznie nie gra?

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:00

Mefisto pisze: Czy źródło takich informacji przekazuje coś więcej? Tj, rozumiem, to kwestia czysto finansowa i po prostu mając w planach, prawdopodobnie, Cavanich, Pjaniciów i innych Gomesów nie stać nas na Berardiego i Cuadrado?

Pytam po prostu, bo przestraszyłem się, czy aby ktoś nie wymyślił robienia z Berardiego wahadła ;).
Nie, akurat tutaj sytuacja jest taka, że kupujemy kogoś na prawą stronę (typu Vrsaljko) i do ataku zostaje Berardi. Wtedy Cuadrado jest zbędny.

wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:08

Guardiola trochę zawodników odsieje z ManCity ale czy jest ktoś warty? Jedyne co to chyba Navas na skrzydło;) widzialbym też Bernadeskiego z Fiory u nas ciekawy zawodnik;) a co do Juana to ciężko go widzę bo Conte tak płakał o niego ze aż się zwolnił hehe ;)

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
jonssonek66

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:15

W United też będzie odstrzał po Van Gaalu ;) Schneiderlin - wypożyczenie z opcją wykupu? :think: może by sie ogarnął u Maxa

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:19

wasky77 pisze:Jedyne co to chyba Navas na skrzydło;)
Proszę, powiedz że tego nie napisałeś. :pray: :facepalm2:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:27

pumex pisze:
Arbuzini pisze:Bramka: Neto -> Mirante. Powinniśmy na tej wymianie zarobić parę groszy, panie Marotta.
Na Llorente nie potrafiliśmy zarobić złamanego grosza, a uczynimy to w przypadku Neto? Prędzej mi kaktus na czole wyrośnie ;) Nie odbierajcie tego jako czarnowidztwa czy hejtu, po prostu Marotta kupujący a Marotta sprzedający to zdaje się dwaj inni ludzie.
Moim zdaniem Llorente od początku do końca, a nawet później to uosobienie oddania oraz lojalności wobec klubu więc Marotta poszedł mu na rękę i nie próbował go wciskań Turkom, Rosjanom czy Chińczykom. Z Neto historia wygląda inaczej - przyszedł do nas, bo sądził, że w trakcie sezonu wygryzie "dziadka" Buffona. Nie wyszło więc nie chce tu dalej pracować, ale o jakimś specjalnym traktowaniu nie powinno być mowy.
Kucharius1 pisze:Wydaje mi się że Beppe obecnie (w przeciwieństwie do przeszłości) ma wartościowych zawodników do opchnięcia - Zaza, Kwadwo, Roberto są wyceniani na spory pieniądz.
Nawet Leali, Marrone, Buchel, czy ten nieszczęsny Isla mogą nam posłużyć za karty przetargowe. Poprzednie okienko mogliśmy sfinansować dzięki wpływom z Ligi Mistrzów, ale teraz trzeba nam trochę handelku. Przynajmniej FFP się nas nie uczepi.

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:48

Arbuzini pisze:
pumex pisze:
Arbuzini pisze:Bramka: Neto -> Mirante. Powinniśmy na tej wymianie zarobić parę groszy, panie Marotta.
Na Llorente nie potrafiliśmy zarobić złamanego grosza, a uczynimy to w przypadku Neto? Prędzej mi kaktus na czole wyrośnie ;) Nie odbierajcie tego jako czarnowidztwa czy hejtu, po prostu Marotta kupujący a Marotta sprzedający to zdaje się dwaj inni ludzie.
Moim zdaniem Llorente od początku do końca, a nawet później to uosobienie oddania oraz lojalności wobec klubu więc Marotta poszedł mu na rękę i nie próbował go wciskań Turkom, Rosjanom czy Chińczykom. Z Neto historia wygląda inaczej - przyszedł do nas, bo sądził, że w trakcie sezonu wygryzie "dziadka" Buffona. Nie wyszło więc nie chce tu dalej pracować, ale o jakimś specjalnym traktowaniu nie powinno być mowy.
Kucharius1 pisze:Wydaje mi się że Beppe obecnie (w przeciwieństwie do przeszłości) ma wartościowych zawodników do opchnięcia - Zaza, Kwadwo, Roberto są wyceniani na spory pieniądz.
Nawet Leali, Marrone, Buchel, czy ten nieszczęsny Isla mogą nam posłużyć za karty przetargowe. Poprzednie okienko mogliśmy sfinansować dzięki wpływom z Ligi Mistrzów, ale teraz trzeba nam trochę handelku. Przynajmniej FFP się nas nie uczepi.
Żebyś sie nie zdziwił. Rozwiazanie kontraktu z LLorente to była największa kaszana w jego wykonaniu i zadne oddanie wobec klubu tego nie zmieni. Może i zarobimy na Neto ale znając życie to góra max 2 mln. Koleś nie potrafi negocjować z silniejszymi klubami. Vidal za tylko 40 mln to tez kpina.

jonssonek66

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:50

Wtopa to była z Comanem, za grosze go dostali

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 15:51

@up: z Vidalem, byla taka sytuacja, ze serio chcielismy sie go pozbyc, bo rozrabial, wiec te prawie 40mln. satysfakcjonowalo zarzad. Choc ja osobiscie bym go nie sprzedawal :prochno:
Comana, ktory u nas kopal sie po czole wzielismy za darmo, zarobimy na nim 28mln. W czym problem?
Robaku pisze:Poza tym musimy mieć na rezerwie przynajmniej kogoś, kto może po pierwsze potrafić gra w innej taktyce i dać z siebie w ciągu 20 minut -dwa trzy podania, które powiedzmy Dybala, czy Mandzu zamienią na bramkę.
W takim razie pozycje treqa na 20minut moze objac Pogba lub wlasnie Pjanic, ktory grywal i grywa ofensywnego.
Robaku pisze:Ricky ma to do siebie, ze potrafi zdynamizować grę, jak i zrobić kilka prostoadłych piłek, które da radę wykorzystać. Nie jestem wielkim fanem Włocha, jednak uważam, że za Argentyńczyka to będzie dobra wymiana.
Taka wymiana, to wymiana goscia, dla ktorego obecnie w druzynie nie ma pozycji, na goscia dla ktorego nie bedzie pozycji (chyba, ze zmienimy ustawienie na dluzej, na co sie nie zanosi). Nie chce sie tutaj spierac o Saponare, tylko po prostu uwazam, ze to niepotrzebny transfer, tak jak niepotrzebny byl Pereyra.
RICTOR pisze:samolubnie poproszę Hectora Herrerę :cwaniak:
Ten z kolei ma klauzule 40mln. no i nie posiada paszportu Euro.
Robaku pisze:Sabatini znowu to samo: Kto chce Pjanicia musi zapłacić klauzulę.

Dla mnie to jest jasny przekaz względem Juve, nie negocjujcie obniżania ceny czy też wymiany zawodników, bo my chcemy hajsy. Ja to rozumiem ich FPP dowala im i muszą jakoś tę sytuację uregulować.
No pewnie, ze nic w tym dziwnego. W dodatku kwota klauzuli nie jest jakas horrendalna typu 80mln. 38 to w miare fair cena za Bosniaka.
CavAllano pisze:sporym wyzwaniem byloby/bedzie zalatanie dziury po Alvaro.
Tyle, ze tu nie bedzie co latac, bo nadal zostaniemy z dwoma "9". Jasne, ze jak kazdy napalalem sie na Cavaniego, ale trzeba zejsc z wymagan, wiec mam nadzieje ze za hajs z Moraty przyjdzie w koncu zastepca dla Dybały, ktory od biedy zagra i na "9", a mianowicie Berardi.
Arbuzini pisze:Mandragora
Gosciu ma zlamana gire, przypomnam.
Pluto pisze:Uważacie, że nominalną pozycją Pjanicia w Juve będzie regista? Co chwilę ktoś wymienia trójkę pomocy z Bośniakiem. Naprawdę sądzicie, że Allegri, który ciężko choruje na trequa i czwórkę w obronie oprze się pokusie i będzie chłopaka z dwucyfrowymi statystykami goli i asyst próbował przemianować na ostatniego pomocnika?
Bosniak w przeciagu calej swojej kariery klubowej rozegral na defensywnej/srodkowej pomocy 139 spotkan (29 goli, 33 asysty). Na ofensywnej 65 (11 goli, 14 asyst). Nie wiem, gdzie tu widzisz jakis problem. Moim zdaniem, to uniwersalny zawodnik, mogacy grac tam i tam. Poza tym, po co grzebac lapskami przy czyms (3-5-2), co funkcjonuje calkiem dobrze, a po mercato moze fungowac jeszcze lepiej?

Na gwalt potrzebny jest regista (fajnie, gdyby mial bonus w postaci tego, ze potrafilby i zagrac na trequ, np. wlasnie Pjanic lub Moutinho) oraz chlop, ktory typowo zastapi Markiza/Khedire, ot taki Soriano wlasnie albo Sissoko z Newcastle Utd. lub Witsel, ale to juz wiekszy wydatek. Realnie patrzac, to chyba bedzie tak, ze:
- w ataku odejdzie Morata, nam wpadnie 30mln. Za 20/25 pozyskamy Berardiego i tyle (+5mln)
- w pomocy przyjdzie Pjanic za 38, ale przydalby sie ktos jeszcze. Mam nadzieje, ze nikt gorszy, niz Soriano (15mln?) nie przyjdzie, a Wloch, jako ze jest Wlochem ma spore szanse (-53mln. - prawdopodobnie caly nasz budzet bez sprzedazy)
- w obronie Marotta, zeby nie tracic czasu na szukanie nowego grajka podpisze z Evra przedluzenie (0mln.), na wypozyczenie przyjedzie Benatia (2mln.). Na prawym wahadle jest niestety problem, bo tracimy Cuadrado, a jesli Marotta dobrze nie posprzedaje (co by styklo na Fabinho), to w najlepszym wypadku dostaniemy Vrsaljko (10mln.) lub darmowego Van der Wiela (-12/-2mln.)
- aha, cos jeszcze wpadnie za Neto. Kto przyjdzie? Pewnie ten Mirante (+2/3mln)
- poza tym odejeda byc moze Pereyra i Asa. Kontuzja Marchisio, to los na loterii dla Hernanesa, bo ktos musi tym rezerwista dla registy byc. Padoin raczej tez nie odejdzie, bo po co bysmy z nim przedluzali kontrakt. Za Argentynczyka dostaniemy cos kolo tego, ile na niego wydalismy, jesli pojdzie do Anglii. Za Ase nie spodziewam sie wiecej, niz 8-10mln. (+25mln.)

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 16:16

jonssonek66 pisze:Wtopa to była z Comanem, za grosze go dostali
Co to za dyrdymały, zarobiliśmy 28 mln na Comanie, tyle to nawet Real nie zarobi, jeśli kupi od nas Moratę i sprzeda dalej. Liczy się wartość różnica z ceny zakupu i ceny sprzedaży, a w przypadku Comana jest to bardzo dobra przebitka. Już nie mówię o tym, że tak lamił w tamtym sezonie, że jak dowiedziałem się o sprzedaży do Bayernu to podskoczyłem w radości.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 16:18

jpjp5 pisze:Rozwiazanie kontraktu z LLorente to była największa kaszana w jego wykonaniu i zadne oddanie wobec klubu tego nie zmieni. Może i zarobimy na Neto ale znając życie to góra max 2 mln. Koleś nie potrafi negocjować z silniejszymi klubami. Vidal za tylko 40 mln to tez kpina.
A widzisz... moim zdaniem Marotta zachował się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w sytuacji z Llorente. Tak, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - nie chce użyć innego słowa, choć sam zakładałem zupełnie inny scenariusz mercato i zatkało mnie, kiedy tak postąpił. Niemniej ludzie wyznają różne wartości więc Ty możesz mieć zupełnie inne zdanie.
Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Mandragora
Gosciu ma zlamana gire, przypomnam.
Na rozgrywki ligowe ma już wrócić, a Pescara powinna dać radę awansować do Serie A. Pisałem przecież o ewentualnym dołączeniu dopiero na sezon 2016/2017, będzie miał młody jeszcze okazje żeby się wykazać.
Jacky pisze:Comana, ktory u nas kopal sie po czole wzielismy za darmo, zarobimy na nim 28mln. W czym problem?
Formuła transferu prawie tak świetna, jak przy kupnie Moraty. Patrząc na grę Comana w Bayernie wcale się nie dziwię, że u nas sobie nie poradził i tylko modlę się żeby kolana do czasu wykupu :P . Za to zarobek dla nas całkiem w pytkę.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 16:58

Arbuzini pisze:
jpjp5 pisze:Rozwiazanie kontraktu z LLorente to była największa kaszana w jego wykonaniu i zadne oddanie wobec klubu tego nie zmieni. Może i zarobimy na Neto ale znając życie to góra max 2 mln. Koleś nie potrafi negocjować z silniejszymi klubami. Vidal za tylko 40 mln to tez kpina.
A widzisz... moim zdaniem Marotta zachował się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w sytuacji z Llorente. Tak, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - nie chce użyć innego słowa, choć sam zakładałem zupełnie inny scenariusz mercato i zatkało mnie, kiedy tak postąpił. Niemniej ludzie wyznają różne wartości więc Ty możesz mieć zupełnie inne zdanie.
Dokładnie mam to samo zdanie. Beppe wielokrotnie mówił że pieniądze są ważne ale nie najważniejsze w sporcie, i zawsze podchodzi z szacunkiem do wszystkiego. Dzięki niemu Juve jest obecnie tak atrakcyjnym pracodawcom,bo każdego traktuje uczciwie. Dużo bardziej podoba mi się nasz obecny wizerunek niż takiego Bayernu/Realu - jesteśmy wielkim klubem wszyscy macie całować nas po stopach (takie wywyższanie się podnieca chyba tylko gimnazjalistów). Ma to wpływ też na zawodników, gdzie trudno jest doświadczyć jakiejkolwiek burackiej wypowiedzi, a złe zachowanie jest natychmiast ganione.

Ale ludzie mają niestety różne mentalności.

Co do transferów - najbliższe wydają się transakcje Berardiego, Benatii i Pjanicia. Nie liczę na jakieś turbo gwiazdy, ale ucieszyłbym się z przyjścia utalentowanych zawodników jak Diawara czy Gabriel Jesus.

Po odejściu (teoretycznym) Kwadwo i Roberto z chęcią powitałbym Benassiego.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2016, 16:58

Ouh_yeah pisze: Na temat Melo wypożyczanego chyba przez dwa lata a potem sprzedanego za grosze czytałem kiedyś artykuł opisujący to jako księgowy majstersztyk Marotty.

Ten art? http://www.fantagazzetta.com/archivio/1 ... elo-173963
Generalnie zawsze się turlam czytając o tym, ile niby mamy na tranfery i o skąpym CEO Juve, czy o płaceniu w ratach - przecież księgowo zakupy transferów zawsze rozbija się na czas trwania kontraktu.
Polecam zresztą bloga http://swissramble.blogspot.ch/ (mam zresztą wrażenie, że parę lat temu ktoś wrzucał linka do niego - chyba tak tam trafiłem). Są 2 teksty o finansach Juve, naprawdę powinny być lekturą obowiązkową dla każdego fana.

Zablokowany