Mercato (Lato 2015)
Ale ja nie twierdze ze to juz poziom Robbena. Odnioslem sie tylko do durnego zarzutu w jego strone, jakby mial o czyms swiadczyc.Garreat pisze:Do poziomu Robbena to mu akurat jeszcze dalekofazzi pisze:Robbena też. Nie ujmuje mu to jakoś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Cabrini_idol
- Juventino
Wiekszosc osob wypowiada sie tutaj o Andersonie i porownuje go do seznowca. Jestem przekonany, że ta wiekszosc ogladala max 2,3 wystepy brazylijczyka. I pytaja sie gdzie byl w zeszlym sezonie, albo na poczatku. w zeszlym sezonie Felipe mial problemy zdrowotny, tak samo na poczatku sezonu. Ogladalem mecze w Lazio z jego udzialem w tym sezonie w liczbie 12-13. W KAZDYM, w kazdym meczu byl najlepszy na boisku.
Jeden zwod ?? hehehe, koles ma caly repertuar dryblingu i wlasnie Ci co twierdza inaczej po prostu widzieli 1, 2 mecze z jego udzialem.
Wlasnie pojawila sie info o ofercie za Dybale w wysokosci 30mln. Masakra.
30 mln. Dolozyc 10-15 i mamy chlopaka, który aktualnie juz jest gwiazda Serie A a za rok bedzie gwiazdą na skale swiatowa. Do Dybaly takiej pewnosci nie mam.
Jeden zwod ?? hehehe, koles ma caly repertuar dryblingu i wlasnie Ci co twierdza inaczej po prostu widzieli 1, 2 mecze z jego udzialem.
Wlasnie pojawila sie info o ofercie za Dybale w wysokosci 30mln. Masakra.
30 mln. Dolozyc 10-15 i mamy chlopaka, który aktualnie juz jest gwiazda Serie A a za rok bedzie gwiazdą na skale swiatowa. Do Dybaly takiej pewnosci nie mam.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Oryginalny zarzut byl kierowany w strone Dybaly/Berardiego... zgadza sie, ze subiektywne odczucia sa malo znaczace, najwazniejsze beda liczby. Jesli Anderson utrzyma aktualna forme do konca sezonu...fazzi pisze:Odnioslem sie tylko do durnego zarzutu w jego strone, jakby mial o czyms swiadczyc.
...to te 40 z hakiem bedzie raczej wpisowym na licytacje... przyjdzie Anglik czy inny szejk z kominem płacowym i mamy pozamiatane. No i ten Lotito30 mln. Dolozyc 10-15 i mamy chlopaka, który aktualnie juz jest gwiazda Serie A a za rok bedzie gwiazdą na skale swiatowa.
- Cabrini_idol
- Juventino
No nie przesadzajmy zas w druga strone, Anderson nie jest wart 60 czy 70 mln. I tez nikt nie wyskoczy z placa 10 milionową.
Wykladamy 40-45 i jestem przekonany, że kupilibysmy go. Pensja na poziomie 5-6 mln jest realna.
Jak nie teraz to nigdy, bo za rok wlacza sie do walki grube ryby a wartosc jego tez podskoczy pewnie powyzej 60-70 mln. Chodzi o to aby wykorzystwac mniejsze zainteresowanie brazylijczykiem i to wykorzystac, poki jeszcze w ogole jest jakas szansa.
Wykladamy 40-45 i jestem przekonany, że kupilibysmy go. Pensja na poziomie 5-6 mln jest realna.
Jak nie teraz to nigdy, bo za rok wlacza sie do walki grube ryby a wartosc jego tez podskoczy pewnie powyzej 60-70 mln. Chodzi o to aby wykorzystwac mniejsze zainteresowanie brazylijczykiem i to wykorzystac, poki jeszcze w ogole jest jakas szansa.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dla kogo? Dla mlodziaka swiezaka w pierwszym sezonie w Juve? Raczysz zartowac. Takich rzeczy sie nie robi bo to rozwala szatnie... u nas top salary ma Tevez: 5.5M EUR. Vidal 5, Pogba 4.5 (w tej chwili), Buffon 4.Cabrini_idol pisze:Pensja na poziomie 5-6 mln jest realna.
Rzut oka na taki Man. City:
Kompany 14.3M EUR (no comment; az nie chce mi sie wierzyc, lewe zrodlo?)
David Silva 9.3M EUR
Fernandinho 7.2M EUR (!!)
Milner 5.2M EUR (top player)
Kolarov 6M EUR (niezle sie ustawil patrzac na to co gra ostatnio)
W innych klubach z bogatymi wujkami jest podobnie.
Te bez wujkow lecz na topie placa kolo 4-5M zawodnikom szerokiego skladu oraz pod 10M gwiazdom.
U nas te liczby sa mniej wiecej dwa razy nizsze. Anderson musialby ze dwa lata bardzo mocno popracowac, by dobic w Juve do pulapu 5M+
Byc moze mamy jakies tam niewielkie szanse na ten transfer, ale ja w to zwyczajnie nie wierze. Zeby byla jasnosc: tak, wolalbym jego od Dybaly. Natomiast transakcja Berardiego to juz, z pozoru, znacznie mniejsze ryzyko. I to wloski chlopak - co ma jakies znaczenie w Juve. I bez Lotito. I pensja nizsza. I prawo pierwokupu w naszych rekach. Bedzie mial o czym Marotta myslec.
- filippo
- Juventino
Od jakiegos czasu obserwuje twoje posty na tym forum (ktore notabene pojawiaja sie w ilosciach hurtowych) i niestety utwierdzam sie tylko w przekonaniu, ze nie wiesz o czym mowisz. Bez obrazy.Cabrini_idol pisze:No nie przesadzajmy zas w druga strone, Anderson nie jest wart 60 czy 70 mln. I tez nikt nie wyskoczy z placa 10 milionową.
forumowy ujadacz
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie obrazam się
. Pisze troszkę więcej, bo mam wolne do poniedzialku, niestety jestem uwiazany do lozka. Moze masz rację, że nie mamy wiekszych szans na Andersona, ale i tak uwazam , że teraz sa one większe niż beda w nastepnym roku.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A Ty ile tych meczów z jego udziałem oglądałeś ? Pochwal się...zakładam w takim razie, że oglądasz każdy mecz Lazio, nawet kosztem Juve, specjalnie dla Andersona...Cabrini_idol pisze:Wiekszosc osob wypowiada sie tutaj o Andersonie i porownuje go do seznowca. Jestem przekonany, że ta wiekszosc ogladala max 2,3 wystepy brazylijczyka.

- Cabrini_idol
- Juventino
Nie wiem ile meczy , ale bedzie ponad 10. I nie nie ogladam kosztem Juve. Tak ogladam specjalnie dla Andersona. 

- wajrnopy
- Juventino
Prze-beka z tego typa od dawna już :lol:filippo pisze:Od jakiegos czasu obserwuje twoje posty na tym forum (ktore notabene pojawiaja sie w ilosciach hurtowych) i niestety utwierdzam sie tylko w przekonaniu, ze nie wiesz o czym mowisz. Bez obrazy.Cabrini_idol pisze:No nie przesadzajmy zas w druga strone, Anderson nie jest wart 60 czy 70 mln. I tez nikt nie wyskoczy z placa 10 milionową.
Dybala ma taki ciąg na bramkę, tak mega drybling, że musimy go mieć, bo rośnie nam nowy Aguero. Facet gra do tego lewą nogą, rzadkość wsród napastników z topu, poza tym, to dopiero 21-latek! Dybala - Morata - Tevez? Tak. Berdardi? Nie.
- Eric6666
- Juventino
przecież jak wygramy w tym roku LM to raz, że i prestiż nam skoczy
dwa, że i pieniędzy nam przybędzie. Kto wie? Może przeznaczmy je na transfery?
Dybala, Berardi, Anderson, fajnie jeżeli chociaż jeden z nich przyjdzie. Każdy z nich zmusiłby nas do zmiany ustawienia na 4-3-3, no chyba, że po sezonie odjedzie Tevez i zostanie sam Morata w ataku.
Nie oglądam ich spotkań w takich ilościach j.w., ale prócz Berardiego pozostała dwójka "wybuchła" dopiero w tym sezonie. Szansę, że okażą się kolejnym Iturbe, który coś pokazuje, ale to nie poziom na LM jest spora. Berardi:
1. Włoch;
2. Nasz
3. Młody (jak każdy
)
4. Najtańszy
Tak jak ktoś wyżej zauważył letnie okienko może wydawać się mega ciekawe. Praktycznie w każdej lidze wyskoczyło sporo "talentów" i najsilniejsze kluby już zacierają ręce.
Prawda jest taka, że tak jak co roku pewnie kupimy kogoś za >20 mln i kilku do łatania dziur.
Jeżeli mamy grać 4-3-1-2 i Tevez miałby zostać to mamy: KEVIN DE BRUYNE, OSCAR, ERIKSEN, MATA, FIRMINIO itd.
Jeżeli mielibyśmy skoczyć do 4-3-3 (choć się na to nie zapowiada): Lacazette, Berardi, Dybala, Depay, Bernard, Anderson itd.
Osobiście najbardziej wzmocnienie (w przypadku pozostania Teveza i Pogby) przydałoby się na LO (Evra ma swój wiek, Asamoah to nie obrońca) i taki Willems by mógł nam wnieść sporo świeżości na tamtej stronie. Druga pozycja? Ofensywny pomocnik 4-3-1-2, ponieważ Pereyra to faktycznie świetny zawodnik, ale na LM przydałby się ktoś lepszy. Wymiana Pirlo już nie wydaje się taka konieczna, ponieważ Markiz spokojnie może grać na środku pomocy i nie tracimy wiele. Obok niego Pogba i Vidal tworzą jedną z najlepszych pomoc w Europie. Atak Morata-Tevez widać już, że to jest to.
Ps. na 4/5 napastnika zamiast Zazy wolałbym Matriego

Dybala, Berardi, Anderson, fajnie jeżeli chociaż jeden z nich przyjdzie. Każdy z nich zmusiłby nas do zmiany ustawienia na 4-3-3, no chyba, że po sezonie odjedzie Tevez i zostanie sam Morata w ataku.
Nie oglądam ich spotkań w takich ilościach j.w., ale prócz Berardiego pozostała dwójka "wybuchła" dopiero w tym sezonie. Szansę, że okażą się kolejnym Iturbe, który coś pokazuje, ale to nie poziom na LM jest spora. Berardi:
1. Włoch;
2. Nasz
3. Młody (jak każdy

4. Najtańszy
Tak jak ktoś wyżej zauważył letnie okienko może wydawać się mega ciekawe. Praktycznie w każdej lidze wyskoczyło sporo "talentów" i najsilniejsze kluby już zacierają ręce.
Prawda jest taka, że tak jak co roku pewnie kupimy kogoś za >20 mln i kilku do łatania dziur.
Jeżeli mamy grać 4-3-1-2 i Tevez miałby zostać to mamy: KEVIN DE BRUYNE, OSCAR, ERIKSEN, MATA, FIRMINIO itd.
Jeżeli mielibyśmy skoczyć do 4-3-3 (choć się na to nie zapowiada): Lacazette, Berardi, Dybala, Depay, Bernard, Anderson itd.
Osobiście najbardziej wzmocnienie (w przypadku pozostania Teveza i Pogby) przydałoby się na LO (Evra ma swój wiek, Asamoah to nie obrońca) i taki Willems by mógł nam wnieść sporo świeżości na tamtej stronie. Druga pozycja? Ofensywny pomocnik 4-3-1-2, ponieważ Pereyra to faktycznie świetny zawodnik, ale na LM przydałby się ktoś lepszy. Wymiana Pirlo już nie wydaje się taka konieczna, ponieważ Markiz spokojnie może grać na środku pomocy i nie tracimy wiele. Obok niego Pogba i Vidal tworzą jedną z najlepszych pomoc w Europie. Atak Morata-Tevez widać już, że to jest to.
Ps. na 4/5 napastnika zamiast Zazy wolałbym Matriego

3 środkowych napastników? Rozumiem, że mały szybki to od razu na skrzydło go, ale Tevez już w City pokazał, że ustawianie go na skrzydle to marnowanie talentu. Morata-Dybala? tak. Dybala-Morata-Tevez? nie.wajrnopy pisze: Dybala ma taki ciąg na bramkę, tak mega drybling, że musimy go mieć, bo rośnie nam nowy Aguero. Facet gra do tego lewą nogą, rzadkość wsród napastników z topu, poza tym, to dopiero 21-latek! Dybala - Morata - Tevez? Tak. Berdardi? Nie.
- Cabrini_idol
- Juventino
wajrnopy pisze:Prze-beka z tego typa od dawna już :lol:filippo pisze:Od jakiegos czasu obserwuje twoje posty na tym forum (ktore notabene pojawiaja sie w ilosciach hurtowych) i niestety utwierdzam sie tylko w przekonaniu, ze nie wiesz o czym mowisz. Bez obrazy.Cabrini_idol pisze:No nie przesadzajmy zas w druga strone, Anderson nie jest wart 60 czy 70 mln. I tez nikt nie wyskoczy z placa 10 milionową.
Dybala ma taki ciąg na bramkę, tak mega drybling, że musimy go mieć, bo rośnie nam nowy Aguero. Facet gra do tego lewą nogą, rzadkość wsród napastników z topu, poza tym, to dopiero 21-latek! Dybala - Morata - Tevez? Tak. Berdardi? Nie.
Własnie zrobiłes to samo co ja dzieciaku. Podniecasz sie kolesiem , który gra tak samo jak Anderson pierwszy doby sezon (oczywiscie i tak duzo slabiej od Brazylijczyka) a w dodadtku kosztuje 40 mln (na tyle go OFIcjalnie wycenil Zamparini ). Więc nasze szanse na pozyskanie go sa nie wiele wieksze od Andersona. A jak ktos wierzy ze Dybala bedzie kosztowal 25- 30 mln to chyba nie zna Zampariniego i dzisiejszej sily popmpowania cen zawodnika- patrz Pogba.
I co to w ogole znaczy prze-beka ? :? a no tak pewnie inne pokolenie...

- Shadow Marshall
- Juventino
Jeśli Juve ma wskoczyć na wyższy poziom to musimy po tym sezonie porządnie się wzmocnić i co za tym idzie wydać sporo kasy i to nie jak wcześniej na 10 zawodników tylko na 2-3. Nie mamy już takich wielkich potrzeb wymiany szrotu więc wystarczy te 2-3 super transfery i LM możemy atakować.
Bardzo bym chciał by nasi ściągnęli Masuaku na lewą obronę, Anderson/Berardi/Dybala - jak sprowadzimy jednego z nich albo 2 to będzie kosmos. Chyba już nadszedł czas na takie właśnie transfery.
Bardzo bym chciał by nasi ściągnęli Masuaku na lewą obronę, Anderson/Berardi/Dybala - jak sprowadzimy jednego z nich albo 2 to będzie kosmos. Chyba już nadszedł czas na takie właśnie transfery.
- Donnie
- Juventino
Co Wy na to, że podobno prowadzimy w wyścigu po Dybale?
http://www.seriea.pl/305512-juventus-pr ... ybale.html
Marotta rozpoczynający negocjacje od 35 mln
?
http://www.seriea.pl/305512-juventus-pr ... ybale.html
Marotta rozpoczynający negocjacje od 35 mln

- mateusz6
- Juventino
Jak będzie wyglądało mercato Juve? Zabawię się w proroka.
In: Sneijder, Berardi i Rugani plus wykupienie Pereyry i Matriego
Out: Ogbonna, Romulo, Llorente plus Coman na wypożyczenie
Ewentualnie podmianka Storari-Neto. Transferu LO się nie spodziewam, bo Evra jeszcze ruchawy, a do tego jest Asa i Padoin.
In: Sneijder, Berardi i Rugani plus wykupienie Pereyry i Matriego
Out: Ogbonna, Romulo, Llorente plus Coman na wypożyczenie
Ewentualnie podmianka Storari-Neto. Transferu LO się nie spodziewam, bo Evra jeszcze ruchawy, a do tego jest Asa i Padoin.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.