Polityka
- deszczowy
- Juventino
- Makiavel
- Juventino
Genialne! :hellyes: Oj, oj, szczypki, pany Zambrotty oraz inni tacy będą klaskać! Miejsce w cytatach z juvepoland też gwarantowane. Pochwal się tylko, jakim cudem wymyśliłeś tak błyskotliwy tekst w niecałą godzinę (zakładam, że nie zacząłeś myśleć od razu po opublikowaniu mojego wpisu)?Greger pisze:To lepiej dla Ciebie, a gorzej dla nas, bo gdyby żył to by Cię już dawno zastrzeliłMakiavel pisze:tak naprawdę to wśród moich przodków jest oficer zamordowany przez NKWD
@deszczowy
Nie wiem jakim cudem ta kobieta skończyła studia prawnicze, a co dopiero uzyskała dwa stopnie naukowe. Jeszcze podaje link do swojej interpelacji, gdzie każdy, kto umie czytać, może przeczytać, że sugerowała. Maskara.Czy – w przypadku, jeśli opłaty sądowe nie pokrywają wszystkich kosztów procesu – nie należałoby podnieść wysokość kosztów tak, by pokrywały wszystkie zobowiązania związane z prowadzeniem postępowania?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Vimes
- Juventino
Pyszny kąsek z "Gazety Wyborczej" z 2011 roku, o tym jak złe i nikczemne są agencje ratingowe: "S&P kradnie nam wolność". Artykuł jest za paywallem, więc tutaj link do dłuższej wersji: "Wyborcza 2011: "S&P kradnie nam wolność". Wyborcza 2016: S&P jest wyrocznią". Punkt widzenia zaeleży od punktu siedzenia. Normalnie S&P jest niedobra, no chyba, że krytykuje rząd PiS. Wtedy to jest renomowana i wiarygodna. Tak wygląda życie michnikoidalnych hipokrytów.
Pojawił się kolejny odcinek z cyklu "krytykujo Polskę zagranico": "Córka Jacka Rostowskiego producentką jednostronnego reportażu o Polsce w BBC". Córka Rostowskiego do spółki z córką kumpla Verhosftadta nakręciły paszkwil na Polskę. Jakbyście nie znali córki byłego ministra to wcześniej zasłynęła z zamiłowania do robienia sobie wyszukanych zdjęć. Teraz żona Radka albo jakiś jej kolega w zamian za obiadek obsmaruje Polskę w amerykańskiej gazecie i tvn Wam powie, że krytykują nasz kraj w Wielkiej Brytanii i USA. Tak się robi propagandę.
Pojawił się kolejny odcinek z cyklu "krytykujo Polskę zagranico": "Córka Jacka Rostowskiego producentką jednostronnego reportażu o Polsce w BBC". Córka Rostowskiego do spółki z córką kumpla Verhosftadta nakręciły paszkwil na Polskę. Jakbyście nie znali córki byłego ministra to wcześniej zasłynęła z zamiłowania do robienia sobie wyszukanych zdjęć. Teraz żona Radka albo jakiś jej kolega w zamian za obiadek obsmaruje Polskę w amerykańskiej gazecie i tvn Wam powie, że krytykują nasz kraj w Wielkiej Brytanii i USA. Tak się robi propagandę.
- Karowiew
- Juventino
Nowa gwiazda sceny politycznej III RP, Gasiuk-Pihowicz, w akcji: http://blogpublika.com/2016/01/24/gasiu ... tku-video/
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Don Mateo bis
- Juventino
Łkam z tego powodu:
http://wgospodarce.pl/opinie/22626-nie- ... olsce-w-ue
------------------------------------------------------------------------------------------
Reszta wywiadu Mazurka z tym"yntylygyntym" tutaj:
http://www.rp.pl/Plus-Minus/301159993-M ... .html#ap-1
http://wgospodarce.pl/opinie/22626-nie- ... olsce-w-ue
------------------------------------------------------------------------------------------
Kod: Zaznacz cały
"Plus Minus": Podoba się panu ustawa, która większości sejmowej daje prawo do wyboru szefa telewizji publicznej?
Mateusz Kijowski, lider KOD: Zdecydowanie mi się nie podoba. To nie tylko przykład upolitycznienia mediów publicznych, można to także nazwać zamachem na wolność słowa.
To jest zamach na wolność słowa?
Jeśli jedną decyzją podporządkowuje się media publiczne politykom, to jest to zamach na wolność słowa. Tu nikt nie powinien mieć wątpliwości! To jest łamanie demokratycznych standardów i przeciwko temu należy protestować.
Nie ma pan wątpliwości?
Najmniejszych.
A wie pan, gdzie takie prawo obowiązuje?
Gdzie?
W Hiszpanii.
No i?
W Hiszpanii to Kortezy na wniosek premiera powołują szefa telewizji.
Super. I co z tego ma wynikać? Przyznam się, że nie do końca pana rozumiem.''
http://www.rp.pl/Plus-Minus/301159993-M ... .html#ap-1
Forza Juve!
- Lypsky
- Juventino
Mistrzostwo świata :lol: taki specjalista i geniusz, a roboty nie może znaleźć. Motocykl, kurtka za 1000zł i najnowszy iphone, a na alimenty nie ma.
Wiarygodność przede wszystkim.
Wiarygodność przede wszystkim.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- zbysioJuve
- Juventino
No a i na wyjazd do Strasburga jakoś się pieniądze znalazłyLypsky pisze:Mistrzostwo świata :lol: taki specjalista i geniusz, a roboty nie może znaleźć. Motocykl, kurtka za 1000zł i najnowszy iphone, a na alimenty nie ma.

- Vimes
- Juventino
"Niemieckie media: Napady w Sylwestra aż w dwunastu landach". Pamiętacie jak europejskie elity i media karmiły Was kłamstwami o biednych uchodźcach? Najlepszej dekonstrukcji tego kłamstwa dokonali sami "uchodźcy". Najwyższy czas zamknąć drzwi.
"Szwedzki problem z migrantami". Szwedzi cenzurują informacje na temat przestępstw imigrantów w obawie o ich reputację. Prawa sprawcy stoją ponad prawami ofiary, czyli efekt ptania mózgów przez lewicową polityczną poprawność.
"Szwedzki problem z migrantami". Szwedzi cenzurują informacje na temat przestępstw imigrantów w obawie o ich reputację. Prawa sprawcy stoją ponad prawami ofiary, czyli efekt ptania mózgów przez lewicową polityczną poprawność.
- gregor_g4
- Juventino
Makiavel pisze:Vimesie rzecz polega na tym, że wyroki sądów nie są nieomylne ale, jeśli są prawomocne, są ostateczne.
Kolejny raz dajesz dowód na to, że jesteś Kalim tego forum, zwykłą chorągiewką, która ustawia się tak jak wiatr zawieje.
Nie chce mi sie szukać na forum Twoich bzdurnych wypocin, gdy kilka tygodni temu pisaliśmy na temat sądów i ich wyroków. Wtedy wręcz mnie wyśmiałeś, że ja próbuje podważąć wyroki sądów.
Teraz jak Ci trzeba w rozmowie z Vimesem umniejszyć wartość wygranej Antka, to piszesz że sądy nie są nieomylne.
- Vimes
- Juventino
"Komisja Europejska chce wymusić na Polsce obowiązkowe przyjęcie imigrantów". Oto jak wygląda wolność według Unii Europejskiej, jak nie chcecie imigrantów to was zmusimy, żebyście te hordy barbarzyńców przyjmowali. Wcale nie zdziwiłbym się gdyby propagandowy atak na Polskę miał na celu zmiękczenie naszego stanowiska w sprawie imigrantów, bo że nie chodzi tu o żadną obronę demokracji to wiadomo. Najwyższy czas pokazać środkowy palec autorytarnym zapędom Unii Europejskiej.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
Pozwolę sobie na cytat, ponieważ sam brałem udział w tej dyskusji (działa się ona w kontekście wyroku Kamińskiego)gregor_g4 pisze:Makiavel pisze:Vimesie rzecz polega na tym, że wyroki sądów nie są nieomylne ale, jeśli są prawomocne, są ostateczne.
Kolejny raz dajesz dowód na to, że jesteś Kalim tego forum, zwykłą chorągiewką, która ustawia się tak jak wiatr zawieje.
Nie chce mi sie szukać na forum Twoich bzdurnych wypocin, gdy kilka tygodni temu pisaliśmy na temat sądów i ich wyroków. Wtedy wręcz mnie wyśmiałeś, że ja próbuje podważąć wyroki sądów.
Teraz jak Ci trzeba w rozmowie z Vimesem umniejszyć wartość wygranej Antka, to piszesz że sądy nie są nieomylne.
Wiking pisze:Makiavel pisze:Masz równie silne dowody na to "polityczne zamówienie" ułaskawienia Kamińskiego, jak PiS'owcy na to że sprawa Kamińskiego jest polityczna?
Sądy w Polsce są niezawisłe, sędziowie są funkcjonariuszami państwa, wymiaru sprawiedliwości, nie politykami.![]()
A prezydent Rzeczypospolitej najwyższym przedstawicielem Rzeczypospolitej, czuwa nad przestrzeganiem konstytucji i takie tam...
- Makiavel
- Juventino
@Vimes Ty wiesz, jak się robi propagandę, bo nic innego na tym forum nie robisz, więc wiesz, że te artykuły w najważniejszych zagranicznych gazetach to żadna propaganda. Świetne zdanie napisał Ostrowski w ostatniej "Polityce". Brzmi ono, mniej więcej tak:
Wykształcenie na najlepszych uczelniach, trzy języki obce... Kompetencje o jakich ludzie z PiSu mogą pomarzyć. Może dla porównania zestawisz z nią Fotygę, szefa MSZ w poprzednim rządzie PiS?
@Wiking Udzieliła Ci się forma intelektualna gregora g4, który nie umie czytać? Bardzo lubisz rozbijać logicznie wypowiedzi. Proszę przedstaw mi, w którym miejscu zdanie "wyroki sądów nie są nieomylne, ale, jeśli są prawomocne, są ostateczne" kwestionuje wyroki sądów, co zostało mi zarzucone. Pytanie drugie, co ma wklejony przez Ciebie fragment dyskusji wspólnego z tym zdaniem, które jest powyżej?
Sądy składają się z ludzi. Ludzie się mylą. Sądy się mylą. Proste. Jednak to nie znaczy, że wyroki sądów nie są ostateczne i nie należy je stosować, oraz, że nie są jedynym wyznacznikiem pewnych spraw w demokratycznych państwach prawa (np. tego, czy można kogoś nazwać przestępcą). Z tego, że sądy się mylą nie sposób wywnioskować, że mylą się celowo i z przyczyn politycznych. Mylą się bo tylko byt doskonały/absolut/Bóg posiada taki atrybut, tzn. taki atrybut jest mu przypisany. No jeszcze papieżowi w sprawach wiary.
@Karowiew Wiesz jakie są, kwotowo, wpływy do budżetu zapisane w 2016 roku? Podejrzewam, że bez sprawdzania, z głowy, nie wiesz. Ja nie wiem. Wiem natomiast, że nie stać Polski np. na darmowe leki dla wszystkich, albo na zniesienie podatku dochodowego. Ty też to wiesz. Akurat Gasiuk-Pihowicz to merytorycznie jedna z najlepszych posłanek nowego Sejmu (w tematach prawnych m.in. w "Kawie na ławę" masakrowała posłów PiS i przedstawicieli kancelarii prezydenta) i brak znajomości obecnej wysokości kwoty wolnej od podatku ni jak jej nie dyskredytuje. Może nie znać kwoty, ale znać koszty podniesienia jej np. do wysokości zasugerowanej przez TK albo o jakąś kwotę, np. tysiąc złotych. Znajomość takich danych nie wymaga znajomości samej kwoty, bo bez znaczenia, z punktu widzenia budżetu państwa, czy poniesiemy X miliardów kosztów zmiany kwoty wolnej z 3 tys. do 8 tys. czy z 4 do 5 tys..
Serio nie wstyd Ci wklejać linku do takiego tekstu, gdzie padają takie słowa:"Jak prawicowi dziennikarze uważają, że tak łatwo podyktować artykuł dziennikarzom najpoważniejszych amerykańskich i brytyjskich tytułów, to niech sami spróbują".
http://www.pism.pl/instytut/struktura/b ... stowska/cvznana do tej pory z pracy w PISM i MSZ otrzymanej po rządowych znajomościach Maya Rostowska
Wykształcenie na najlepszych uczelniach, trzy języki obce... Kompetencje o jakich ludzie z PiSu mogą pomarzyć. Może dla porównania zestawisz z nią Fotygę, szefa MSZ w poprzednim rządzie PiS?
@Wiking Udzieliła Ci się forma intelektualna gregora g4, który nie umie czytać? Bardzo lubisz rozbijać logicznie wypowiedzi. Proszę przedstaw mi, w którym miejscu zdanie "wyroki sądów nie są nieomylne, ale, jeśli są prawomocne, są ostateczne" kwestionuje wyroki sądów, co zostało mi zarzucone. Pytanie drugie, co ma wklejony przez Ciebie fragment dyskusji wspólnego z tym zdaniem, które jest powyżej?
Sądy składają się z ludzi. Ludzie się mylą. Sądy się mylą. Proste. Jednak to nie znaczy, że wyroki sądów nie są ostateczne i nie należy je stosować, oraz, że nie są jedynym wyznacznikiem pewnych spraw w demokratycznych państwach prawa (np. tego, czy można kogoś nazwać przestępcą). Z tego, że sądy się mylą nie sposób wywnioskować, że mylą się celowo i z przyczyn politycznych. Mylą się bo tylko byt doskonały/absolut/Bóg posiada taki atrybut, tzn. taki atrybut jest mu przypisany. No jeszcze papieżowi w sprawach wiary.
@Karowiew Wiesz jakie są, kwotowo, wpływy do budżetu zapisane w 2016 roku? Podejrzewam, że bez sprawdzania, z głowy, nie wiesz. Ja nie wiem. Wiem natomiast, że nie stać Polski np. na darmowe leki dla wszystkich, albo na zniesienie podatku dochodowego. Ty też to wiesz. Akurat Gasiuk-Pihowicz to merytorycznie jedna z najlepszych posłanek nowego Sejmu (w tematach prawnych m.in. w "Kawie na ławę" masakrowała posłów PiS i przedstawicieli kancelarii prezydenta) i brak znajomości obecnej wysokości kwoty wolnej od podatku ni jak jej nie dyskredytuje. Może nie znać kwoty, ale znać koszty podniesienia jej np. do wysokości zasugerowanej przez TK albo o jakąś kwotę, np. tysiąc złotych. Znajomość takich danych nie wymaga znajomości samej kwoty, bo bez znaczenia, z punktu widzenia budżetu państwa, czy poniesiemy X miliardów kosztów zmiany kwoty wolnej z 3 tys. do 8 tys. czy z 4 do 5 tys..
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2016, 22:48 przez Makiavel, łącznie zmieniany 1 raz.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
Makiavelu, widzę że Twoja forma jest jeszcze niższa od naszej. Czemu mam odnosić się do czyjegoś zarzutu wobec Ciebie, skoro w żadnym miejscu go nie poparłem?Makiavel pisze: @Wiking Udzieliła Ci się forma intelektualna gregora g4, który nie umie czytać? Bardzo lubisz rozbijać logicznie wypowiedzi. Proszę przedstaw mi, w którym miejscu zdanie "wyroki sądów nie są nieomylne, ale, jeśli są prawomocne, są ostateczne" kwestionuje wyroki sądów, co zostało mi zarzucone.
Czy nie wydaje Ci się to niedorzecznością?
Ależ bardzo dużo Makiavelu - cytat przytoczony przeze mnie prezentuje, niestety tylko fragmentarycznie, Twoją opinię na temat sądów w Polsce.Makiavel pisze: Pytanie drugie, co ma wklejony przez Ciebie fragment dyskusji wspólnego z tym zdaniem, które jest powyżej?
Jeżeli nie widzisz tu związku do
Gdzie podnoszony jest temat Twojej opinii na temat sądów, to ja nie mam więcej pytań...Nie chce mi sie szukać na forum Twoich bzdurnych wypocin, gdy kilka tygodni temu pisaliśmy na temat sądów i ich wyroków.
Gdzie napisałem inaczej? Czasami mam wrażenie, jakbyś dyskutował sam ze sobą...Sądy składają się z ludzi. Ludzie się mylą. Sądy się mylą. Proste. Jednak to nie znaczy, że wyroki sądów nie są ostateczne i nie należy je stosować, oraz, że nie są jedynym wyznacznikiem pewnych spraw w demokratycznych państwach prawa (np. tego, czy można kogoś nazwać przestępcą). Z tego, że sądy się mylą nie sposób wywnioskować, że mylą się celowo i z przyczyn politycznych. Mylą się bo tylko byt doskonały/absolut/Bóg posiada taki atrybut, tzn. taki atrybut jest mu przypisany. No jeszcze papieżowi w sprawach wiary.
Ale jest niedziela wieczór, Juve gra z Romą... może coś źle kojarzę ...

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Rozumiem, że Ostrowski raczył żartować jak pisał to zdanie.Makiavel pisze:Świetne zdanie napisał Ostrowski w ostatniej polityce. Brzmi ono, mniej więcej tak:"Jak prawicowi dziennikarze uważają, że tak łatwo podyktować artykuł dziennikarzom najpoważniejszych amerykańskich i brytyjskich tytułów, to niech sami spróbują".