Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 13:21

SKAr7 pisze: A odkąd to regularna gra w 2 lidze Argentyny jest jakimś niesamowitym osiągnięciem? Z całym szacunkiem dla historii tego, klubu, ale już "talent z River" nie jest czymś szpanerskim (nie odbieram możliwości tego, że Ocampos go może mieć, po prostu argument średni)
użyłem tego jako argumentu ponieważ są piłkarze powszechnie uznani za wielkie talenty a nie grają nawet w 2 lidze, chodzi o sam fakt że mimo 17 lat gra regularnie i strzela bramki (5 goli jak na skrzydłowego to imo przyzwoity wynik) a że w drugiej lidze?
Gdyby river było w pierwszej lidze to by grał w pierwszej ;)

może dla Ciebie lepszym argumentem że koleś jest wart uwagi będzie ten artykuł :)

co do Torresa to przy całej mojej sympatii do jego osoby to nie mamy czasu i kasy na eksperymenty.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 13:25

Oczyma wyobraźni widzę posezonową wymianę Torresa i Falcao, nie wierzę że Fernando pójdzie do jakiegokolwiek innego klubu.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:20

Łoles pisze: Gdyby river było w pierwszej lidze to by grał w pierwszej ;)

Wybacz, ale... :lol:
Gdyby Juve grało w Lidze Mistrzów, to grałoby o zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Gdyby Jovetic grał w Juve, to znaczy że byłby zawodnikiem Juventusu. Gdyby Del Piero miał 20 lat, to znaczy, że za rok miałby 21. Jeżeli Bayern Monachium, nazywał się Bayer, to znaczy, że ich drużyna zwałaby się Bayer Monachium. Gdyby Collina zapuścił włosy, to znaczy, ze nie byłby łysy. :lol: :lol:
Rozumiesz o co mi chodzi, czy może rozrysować? :smile:

zeby nie bylo offtopu - po raz kolejny slysze pierdzielenie "nie dla Argentynczyka, Anglika, Hiszpana, Mongoła, Sanmaryńczyka, Iworyjczyka, Zimbabwejczyka, kosmity... (wstaw dowolną narodowość) w Juve" Czy wyście z koni pospadali, albo zamienili się na rozum z Patrykiem Małeckim? :stop: To, że kilku pilkarzy danej narodowosci sie nie sprawdzilo, nie znaczy, ze wszyscy sie nie sprawdza, a to, ze nie grali dotychczas, nie znaczy, ze nie sprawdziliby sie. Nie jest to tylko kwestia ligi, ale tez zdolnosci adaptacji zawodnikow do niuansow taktycznych, trenera, taktyki, formy, a także graczy wspierajacych tego zawodnika (jesli do zespolu przyjdzie niezly snajper, a pomocnicy nagle zaczna kopac sie po czole, nie oczekujmy ze strzeli 30 bramek, nawet jesli w La Liga strzelil 40 itp)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:33

Dobry Mudżyn pisze: Wybacz, ale... :lol:
Gdyby Juve grało w Lidze Mistrzów, to grałoby o zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Gdyby Jovetic grał w Juve, to znaczy że byłby zawodnikiem Juventusu. Gdyby Del Piero miał 20 lat, to znaczy, że za rok miałby 21. Jeżeli Bayern Monachium, nazywał się Bayer, to znaczy, że ich drużyna zwałaby się Bayer Monachium. Gdyby Collina zapuścił włosy, to znaczy, ze nie byłby łysy. :lol: :lol:
Rozumiesz o co mi chodzi, czy może rozrysować? :smile:
To była odpowiedź na "argument" że skoro gra w drugiej lidze to nie nadaje się do Juve i jest cienki - podobne zresztą do "problemu" narodowościowego - opatrzyłem go zresztą odpowiednim emotikonem - rozrysowywać nie musisz ;)

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:34

SKAr7 pisze:Problem w tym, że ciągle szukam motywu do zweryfikowania tej opinii, ale go nie znajduję.
Nic dziwnego, że nie znajdujesz żadnego argumentu za swoją opinią, że Torres 65 goli w około setce spotkań dla Liverpoolu strzelił "bo miał szczęście".

Sorry ale... no musisz mieć poparcie dla tak odważnej tezy. Torres strzelił ponad 80 bramek dla Atetico i został okrzyknięty cudownym dzieckiem hiszpańskiej piłki. Matri tułał się wtedy na wypożyczeniach w drugiej lidze a potem został sprzedany do średniaka Cagliari.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:43

Ouh_yeah pisze:
SKAr7 pisze:Problem w tym, że ciągle szukam motywu do zweryfikowania tej opinii, ale go nie znajduję.
Nic dziwnego, że nie znajdujesz żadnego argumentu za swoją opinią, że Torres 65 goli w około setce spotkań dla Liverpoolu strzelił "bo miał szczęście".

Sorry ale... no musisz mieć poparcie dla tak odważnej tezy. Torres strzelił ponad 80 bramek dla Atetico i został okrzyknięty cudownym dzieckiem hiszpańskiej piłki. Matri tułał się wtedy na wypożyczeniach w drugiej lidze a potem został sprzedany do średniaka Cagliari.
Oł_je, Ty to lubisz się przyczepić ale tym razem - niesłusznie. Torres wielkim piłkarzem był, od roku kopie się po czole i w ciągu ostatniego roku strzelił całe 3 gole w lidze :roll: Matri w tym samym czasie walnął jakieś 18, jeśli się nie mylę, a warto dodać, że nie miał takich wyczesanych partnerów jak Lampard, Mata czy Maruda.

Podsumowując, w nim drzemie ogromny potencjał ale taki transfer to kupno kota w worze. A ja sądzę, że nie powinniśmy się bawić w eksperymenty.

Pogba potwierdził transfer :happy: Świetna robota Miernego.
Ouh_yeah pisze:Ale on twierdzi, że Torres nigdy dobrym piłkarzem nie był. Przeczytałeś jego posta w ogóle?
Nie przeczytałem, leniwy żul ze mnie :prochno: W takim razie odwołuję co powiedziałem.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 16:51 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:48

Ale on twierdzi, że Torres nigdy dobrym piłkarzem nie był. Przeczytałeś jego posta w ogóle?

Filip

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:52

Paul Pogba podobno powiedział na swoim profilu FB, że jego nowym klubem będzie Juventus :-)

Baala

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:52

Wiadomo że potrzebujemyy napastnika z najwyższej półki. Najlepszy byłby Cavani, ale nie do wyjęcia. Potem Dzeko, przy założeniu że Cavani idzie do niebieskich i będzą chcieli sprzedać Bośniaka. Raczej także niemożliwe.

Dlatego ja bym się zainteresował De Jongiem z Twente. Dla mnie typ wymiata. Młody, silny, ale i dobry technicznie. Wpadł mi w oko jak Wisła grała w LE. Później trochę pośledziłem jego grę i dla mnie to wielki talent i chciałbym żebyśmy go sprowadzili zanim ktoś z Premiership go weźmie.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:58

Akcja z Pogbą wygląda tak jakby to gadanie o szukaniu i ściąganiu młodych nie było tylko teorią :think: oby oby...

tylko ja bym chciał później takich młodych oglądać w pierwszym składzie.

tak btw to pooglądałem trochę video, poczytałem trochę materiałów nt tego Pogby i kurde, to może być przysłowiowy strzał w 10!

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 17:15

Filip pisze:Paul Pogba podobno powiedział na swoim profilu FB, że jego nowym klubem będzie Juventus :-)
Tyle, że to taki profil mocno, powiedziałbym, fake'owy ;)

Co nie zmienia faktu, że podoba mi inwestowanie w młodzież. Bouy, teraz ten, a na SJ piszą jeszcze jakimś innym Xerxesie z Basel.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 17:55

deszczowy pisze:
Filip pisze:Paul Pogba podobno powiedział na swoim profilu FB, że jego nowym klubem będzie Juventus :-)
Tyle, że to taki profil mocno, powiedziałbym, fake'owy ;)

Co nie zmienia faktu, że podoba mi inwestowanie w młodzież. Bouy, teraz ten, a na SJ piszą jeszcze jakimś innym Xerxesie z Basel.

Xhaka? Granit Xhaka? Dobry, poza tym, jesli jak imie wskazuje, bedzie granitowym pomocnikiem, i nie da pilce przejsc, a jesli pilka przeszla, to zawodnik juz nie, to prosze bardzo. Walczacy zawsze sa w cenie :) Z tego co przestudiowalem jego profil w roznych grach komputerowych (wiem, zrodlo slabe, ale z braku laku) a takze obejrzalem w parunastu meczach, to raczej pomocnik srodkowy, srednio-kreatywny, bardziej wybiegany, czasem cos pyknie. Cos a'la mieszanka Vidala i Marchisio, wiec nie kreujmy go na nastepce Pirlo, ale sie przyda. I przynajmniej bardziej znany w Europie, niz Buoy. A ten Buoy, to bardziej taki kreator, czy wlasnie taki destruktor w pomocy?

A co do profilow na fb, to wiadomo, ze fake. Wiekszosc powtarzam, nie WSZYSCY, wiekszosc pilkarzy ma twittera, a fejsa olewa cieplym moczem, tudziez maja go, ale nie przyjmuja wszystkich jak leci, ani nie maja fanpage, tylko zamkniete konto, dla znajomych. Z tego co wiem, prawdziwe konta maja Del Piero, Marchisio, Onyewu, Cassano, o ile pamietam jeszcze graczy grajacych kiedys lub obecnie w lidze wloskiej - Seedorf, podczas gdy twitta ma kazdy. KAZDY. Balotelli, Xavi, Puyol, Pique, Fabregas, Valdes, Szczesny, Modric, Van Persie, Chiellini, Ibra, masa ogórów lub sredniakow z PL - Ledleye Kingi, Pienaary itd. Szczegolnie twitter-mania jest popularna w Anglii i Hiszpanii, chociaz w Portugalii tez jest sporo twittujacych pilkarzy. O Francji nie wiem to sie nie wypowiem, a we Wloszech jest chyba stosunkowo malo maniacsow :think:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 19:19

Ouh_yeah pisze:

Czytaj oczyma, a nie brzuszkiem, Oł Je. Nie szukam argumentów dla poparcia swojej tezy, nawet jej nie wysuwam, bo mając przeciwko sobie świat uważający go za gwiazdę oraz ekspertów znających się na piłce lepiej ode mnie, domyślam się, że racji mieć nie mogę. Szukam, jeszcze od czasu Atletico, powodu dla którego rzeczywiście zobaczyłbym w Torresie kogoś kto kosztuje 60 milionów, jest supernapastnikiem i kimś potrafiącym w pojedynkę wygrywać mecze. I tego znaleźć nie mogę. Na statystyki nie patrzę, wolę mieć zawodnika który ma pecha, ale ma umiejętności, niż na odwrót. Unika to rzucania się na gwiazdy jednego okresu, jak Grzesiek Piechna, czy Toni.
Tylko piszę, że ja po prostu tego wszystkiego u Torresa nie widzę- oglądałem na oko 50 spotkań z jego udziałem, z różnych okresów kariery, z Atletico, z Liverpoolu, z repry, z Chelsea- i zawsze widziałem kogoś takiego jak napisałem- technicznie, taktycznie, mentalnie, fizycznie- maksymalnie 20 milionów. I to wyłącznie moja opinia, którą się dzielę tłumacząc dlaczego nie chcę Torresa w Juve, ale zdając sobie sprawę, że najpewniej nie mam racji.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 20:34

A mi się podoba to co pojawia się w prasie

- Nesta jak dla mnie strzał w 10. Za darmo, doświadczony stoper. Nie rozumiem teorii że o 10lat za późno. To nie ma być killer do defensywy tylko uzupełnienie składu. Mam nadzieję, że parą podstawową będzie Chellini-Barzargli. Nesta wręcz chce grać jako rezerwowy, mało. A jako zmiennik byłby idealny, bo to nadal klasowy bardzo obrońca. Ok to opcja na max 2 lata, ale w naszym stanie finansów i potrzebach gdzie indziej szkoda wydawać kasy na jakieś półśrodki na ławkę.
- Pomocnika raczej nie kupimy bo nie po to mamy chyba Marrone, Appleta, Bouy'a, Pogbę. Wystarczy że jeden z nich wypali (a mam taką nadzieję).

Priorytetem jest lewy defensor i co najmniej dwa wzmocnienia do ataku.

- nie wiem jakiego można kupić lewego obrońcę jeżeli Koralov wydaje się coraz bardziej niedostępny, ale warto wydać nawet 12-16mln.

Chyba najbardziej optymalnym scenariuszem byłby
- Giovinco
- Ramirez
- Dzeko
myślę, że stać by nas byłoby na takie wzmocnienia, szczególnie że całkiem możliwa jest sytacja, że nie znajdziemy lewego obrońcy a w obwodzie jest
- Caceres
- De Ceglie.

Z obrotu sprawy Nesta, Ramirez, Dzeko, Giovinco byłbym niezmiernie zadowolony.
Oczywiście możliwe jest jeszcze przyjście np. Jovetica z czego byłbym bardzo rad, gdyż uwielbiam tego zawodnika.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 20:55

Virgil pisze: - Nesta jak dla mnie strzał w 10. Za darmo, doświadczony stoper. Nie rozumiem teorii że o 10lat za późno. To nie ma być killer do defensywy tylko uzupełnienie składu. Mam nadzieję, że parą podstawową będzie Chellini-Barzargli. Nesta wręcz chce grać jako rezerwowy, mało. A jako zmiennik byłby idealny, bo to nadal klasowy bardzo obrońca. Ok to opcja na max 2 lata, ale w naszym stanie finansów i potrzebach gdzie indziej szkoda wydawać kasy na jakieś półśrodki na ławkę.
Ja jestem przeciwny. To nie jest zawodnik, na którym można polegać. Wiecznie połamany. Nie bardzo mi się podoba ta myśl.
Virgil pisze:- Pomocnika raczej nie kupimy bo nie po to mamy chyba Marrone, Appleta, Bouy'a, Pogbę. Wystarczy że jeden z nich wypali (a mam taką nadzieję).
Pogby nie mamy póki co. Bouy to melodia przyszłości, ale raczej nieco odleglejszej. Applet, Marrone? Nimi chcesz podbijać LM?
Virgil pisze:Priorytetem jest lewy defensor i co najmniej dwa wzmocnienia do ataku.
Kolarov? Ale on musiałby kosztować ciężarówkę pieniędzy :(

Virgil pisze:Chyba najbardziej optymalnym scenariuszem byłby
- Giovinco
- Ramirez
- Dzeko
myślę, że stać by nas byłoby na takie wzmocnienia, szczególnie że całkiem możliwa jest sytacja, że nie znajdziemy lewego obrońcy a w obwodzie jest
- Caceres
- De Ceglie.
Gio+Ramirez+Dzeko? Toż to z 50 baniek na miękko :/ Gdzie tu miejsce na lewego obrońcę? Poza tym - gdybyśmy kupili Dzeko i Ramireza, to nie byłoby miejsca dla Caceresa. A nie możemy zostać bez obrońcy, który ogarnie lewą stronę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany