Nowy Trener?
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Którz nie marzy o DD? Ale gdyby rzeczywiście coś w tej kwestii było na rzeczy, to media by o tym trąbiły, aż miło.mateusz6 pisze:Didier Deschamps![]()
Czy ja proszę o tak wiele?
Może JuvePoland powinno wystosować jakiś oficjalny list w sprawie DD?

Nie twierdzę, że ktoś by go przeczytał, ale próbować można

- Pan Mietek
- Juventino
Sądzisz, że w naszym zarządzie pracują tacy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że nie wpadliby na pomysł, że mogą zatrudnić Deschampsa, gdyby kibice z Polski nie podsunęli im tego pomysłu? Nie udzielaj wymijających odpowiedzi w stylu "Marotta faktycznie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>".Wiking pisze:Którz nie marzy o DD? Ale gdyby rzeczywiście coś w tej kwestii było na rzeczy, to media by o tym trąbiły, aż miło.mateusz6 pisze:Didier Deschamps![]()
Może JuvePoland powinno wystosować jakiś oficjalny list w sprawie DD?![]()
- strong return
- Juventino
Ja marzę...o Hiddinku, ale to już całkowita stratosfera.Wiking pisze: Którz nie marzy o DD? Ale gdyby rzeczywiście coś w tej kwestii było na rzeczy, to media by o tym trąbiły, aż miło.

Zapędy Alojza mnie nie obchodzą, natomiast zapędy Andrei mnie obchodzą i niepokoją w kontekście budowy-choćby i na siłę ItalJuve. Jeżeli nie ma plotek o DD, to również jestem za Spalettim, gdyż coraz bardziej jasnym się staje, że Juve "może" trenować tylko Włoch. Nie uważam, żeby był on szczególnie gorszy-o ile w ogóle od Carlo, który w lidze włoskiej w ostatnich latach, gdy skład zaczął mu się kończyć nie był w stanie zrobić niczego nadzwyczajnego.Antichrist pisze: Pisałem już kilka razy o tym, że Spaletti nie jest moim idealnym kandydatem, ale biorąc pod uwagę zapędy Alojza, który chce zostać w Juve, to powitałbym go z nieukrywaną radością.
Tyle, że jego "zawodnicy zmużdżyli się" na kilka spotkań w LM i to poprawiło znacząco "jego fejm". Zresztą im więcej Chelsea wygrywa, tym, mniejsze szanse na jego wylot po sezonie.
Pracował wielokrotnie dłużej i osiągnął trzy razy więcej. Plus nie wywołuje wydaje mi się tylu konfliktów w drużynie co "Siwy" To on czyli "Spal" wyciągał Romę z szamba i lokaty w drugiej dziesiątce, odnosząc serię kilkunastu zwycięstw. Chociaż Ranieri dokonał w sumie tego samego. Ale mimo wszystko jak dla mnie: Ranieri <Spaletti, również dlatego, że Luciano nie jest może jeszcze tak zamiknięty na jakieś nowe koncepcje itd.@D@$ pisze: Z Roma radzil sobie podobnie jak Ranieri, który wylecial z Juve (moze oprócz tego pucharu), no ale kto wie.
A przypomnieć tutaj wypada, że Claudio dobrze radził sobie z Chelsea z już wpompowaną kasą od Abramowicza. To tylko pokazuje, jak wiele zależy od kasy, którą się w klubie posiada i składu jak się ma do dyspozycji.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Wiking
- Juventino
Wpaść na pomysł, to może by i wpadli. Wysłać list z poparciem dla kandydatury DD nigdy nie zaszkodzi.Mietson pisze:Sądzisz, że w naszym zarządzie pracują tacy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że nie wpadliby na pomysł, że mogą zatrudnić Deschampsa, gdyby kibice z Polski nie podsunęli im tego pomysłu? Nie udzielaj wymijających odpowiedzi w stylu "Marotta faktycznie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>".Wiking pisze:Którz nie marzy o DD? Ale gdyby rzeczywiście coś w tej kwestii było na rzeczy, to media by o tym trąbiły, aż miło.mateusz6 pisze:Didier Deschamps![]()
Może JuvePoland powinno wystosować jakiś oficjalny list w sprawie DD?![]()
Wrzucić argumentację, i będzie cacy. Chyba że nikomu się nie chce tego pisać... co jest całkiem prawdopodobne.
Hiddink zapewne wpadłby do nas na 1 sezon, zrobił swoje, i ruszył dalej w świat.strong return pisze:Ja marzę...o Hiddinku, ale to już całkowita stratosfera.Wiking pisze: Którz nie marzy o DD? Ale gdyby rzeczywiście coś w tej kwestii było na rzeczy, to media by o tym trąbiły, aż miło.![]()
Pozatym IMHO DD jest praktycznie osiągalny (zarobki, kontrakt ma już tylko na rok, pracował w Juve z powodzeniem), tylko nasz zarząd musi chcieć go sprowadzić.
- stahoo
- Juventino
Ogólnie jesteśmy w sytuacji, gdzie każdy trener NIE-Włoch, poniżej 60 roku życia, który w ciągu ostatnich 5 lat prowadził drużynę z TOP6 jednej z pięciu najsilniejszych lig będzie dla nas wielkim wzmocnieniem. Więc nie jest tak źle :C Tylko trzeba sprowadzić tego trenera NIE-Włocha... 
A temu przystojniakowi już dziękujemy:

Del Neri w młodości. Zdjęcie z okresu II wojny światowej

A temu przystojniakowi już dziękujemy:

Del Neri w młodości. Zdjęcie z okresu II wojny światowej
- gruzin_juve
- Juventino
Avram Grantstahoo pisze:Ogólnie jesteśmy w sytuacji, gdzie każdy trener NIE-Włoch, poniżej 60 roku życia, który w ciągu ostatnich 5 lat prowadził drużynę z TOP6 jednej z pięciu najsilniejszych lig będzie dla nas wielkim wzmocnieniem.
Thomas Doll

A tak na poważnie to miejmy nadzieję, że uda się ściągnąć kogoś nie gorszego niż Didier D., Spaletti czy Lippi. Nie wierzę, że przyjdzie ktoś nie związany dotąd z SerieA. Będzie natomiast tragedia jak sprowadzą nam Zolę, Vialliego, Conte czy inny tego typu wynalazek.
- @D@$
- Juventino
Niech nie trąbią, wolę mieć miłą niespodziankę, jak z Quagliarellą... Swoją drogą, myślałem sobie we wrześniu, biedne Napoli, najlepszy zawodnik odszedł od nich tuż przed sezonem...Wiking pisze:Którz nie marzy o DD? Ale gdyby rzeczywiście coś w tej kwestii było na rzeczy, to media by o tym trąbiły, aż miło.mateusz6 pisze:Didier Deschamps![]()
W zasadzie czemu "Alojzy"?strong return pisze:Zapędy Alojza mnie nie obchodząAntichrist pisze: Pisałem już kilka razy o tym, że Spaletti nie jest moim idealnym kandydatem, ale biorąc pod uwagę zapędy Alojza, który chce zostać w Juve, to powitałbym go z nieukrywaną radością.
Oj bo się przyczepie. Nie wiedziałem że forumowa fobia włoska jest na takim poziomie, ciekawe zważywszy, że to forum Juve a nie np. Interu... Rozumiem, że ze szkoleniowców Saint Etienne, Nurnbergi, PSG będziesz wniebowzięty, bo to nie są Włosi. W Paryżu jest niejaki Antoine Kombouaré, kojarzysz gościa? Bo ja nie.stahoo pisze:Ogólnie jesteśmy w sytuacji, gdzie każdy trener NIE-Włoch, poniżej 60 roku życia, który w ciągu ostatnich 5 lat prowadził drużynę z TOP6 jednej z pięciu najsilniejszych lig będzie dla nas wielkim wzmocnieniem.
No nie popadajmy w skrajności.
Oczywiście co innego Deschamps czy nawet Van Gaal...
Grant zrobił to co nie udało się Ranieriemu, Mourinho, Hiddinkowi, Scolariemu (powiedzmy tego ostatniego można skreślić, bo nie dotrwał do drugiej połowy sezonu, więc nie miał okazji), czyli doprowadził Chelsea do finału LM i omało co nie wygrał.gruzin_juve pisze:Avram Grant
Thomas Doll
elita..
Może jest przeciętny, ale wygląda to efektownie

- Wiking
- Juventino
@D@$ pisze: No nie popadajmy w skrajności.

O to ostatnio strasznie łatwo... Co kryzys Juve robi z ludźmi...
stahoo pisze: Ogólnie jesteśmy w sytuacji, gdzie każdy trener NIE-Włoch, poniżej 60 roku życia, który w ciągu ostatnich 5 lat prowadził drużynę z TOP6 jednej z pięciu najsilniejszych lig będzie dla nas wielkim wzmocnieniem.
Np. młody, prężny Benitez, bezrobotny, może weźmiemy ?
Nie mam co popadać w uogólnienia.. Koncentrujmy się na konkretnych, a przy tym osiągalnych rozwiązaniach. IMHO w zasięgu jest, z tych "niebeznajdziejnych", Spall (o czym prasa trąbi), i DD (o którym cisza). Pomysły typu Conte to raczej czyste wymysły. Nasze szefostwo nie popełni drugi raz tego samego błędu co z Ferrarą.
Kto tam jeszcze jest na liście potencjalnych kandydatów na naszego trenera?
- gruzin_juve
- Juventino
Tzn. wiesz... nie sądzę, zeby ten sukces był zasługą Granta - raczej Mourinho. W LM warunkiem koniecznym do osiągnięcia sukcesu jest fart. Tak się akurat złożyło, że za kadencji Granta Chelsea miała troche szczęścia (do meczu finałowego) - ot cały fenomen tego trenera.@D@$ pisze:Grant zrobił to co nie udało się Ranieriemu, Mourinho, Hiddinkowi, Scolariemu (powiedzmy tego ostatniego można skreślić, bo nie dotrwał do drugiej połowy sezonu, więc nie miał okazji), czyli doprowadził Chelsea do finału LM i omało co nie wygrał.gruzin_juve pisze:Avram Grant
Thomas Doll
elita..
Może jest przeciętny, ale wygląda to efektownie
Z resztą gdyby naprawde był dobrym fachowcem to nie prowadziłby Portsmouth (które sprowadził do 2 ligi) a teraz West Hamu (z którym ma szansę powtórzyć ten wyczyn)
- 18danek97
- Juventino
Ja bym spróbował trochę poeksperymentować z wyborem trenera. Mam kilku kandydatów. Michael Laudrup, dobrze radził sobie z Getafe teraz w Mallorce nie dużo gorzej i w dodatku były Juventini. Druga kandydatura to Jurgen Klinsmann, dobry trener ale zarzekał się, że prócz Bayernu nie będzie trenował Europejskich drużyn, a może jednak?. Gérard Houllier może jego by Villi szło wyciągnąć? Oraz dwaj panowie, których nie trzeba przedstawiać Magath i Ancelotti.
- Pan Mietek
- Juventino
Nie ma co eksperymentować. Żółtodziób nie podoła takiemu wyzwaniu. Potrzeba pewnego, doświadczonego trenera. Magath już zatrudniony, Ancelotti to jednak ryzyko, cała reszta w gruncie rzeczy, raczej nie pasuje.18danek97 pisze:Ja bym spróbował trochę poeksperymentować z wyborem trenera. Mam kilku kandydatów. Michael Laudrup, dobrze radził sobie z Getafe teraz w Mallorce nie dużo gorzej i w dodatku były Juventini. Druga kandydatura to Jurgen Klinsmann, dobry trener ale zarzekał się, że prócz Bayernu nie będzie trenował Europejskich drużyn, a może jednak?. Gérard Houllier może jego by Villi szło wyciągnąć? Oraz dwaj panowie, których nie trzeba przedstawiać Magath i Ancelotti.
- @D@$
- Juventino
Średnio mu poszło w piłce klubowej, to już lepiej Van Gaal jak już brać byłego trenera Bayernu. Krążyły słuchy, że to Loew stał za dobrą grą Niemców na mundialu 2006, Klinsmann to może i motywator, ale chyba kiepski taktyk, przynajmniej nie pokazał jeszcze by bylo inaczej.18danek97 pisze:Druga kandydatura to Jurgen Klinsmann, dobry trener ale zarzekał się, że prócz Bayernu nie będzie trenował Europejskich drużyn, a może jednak?
O tym to nawet zapomniałem, było to tak dawno... Też nie przesadzajmy, Lippi też miał mały przykry epizod, ale on ma wszystko wybaczone, nawet tę żenadę w RPA (w sumie to podwójną, bo jeszcze puchar konfederacji, chyba nie lubi tego państwa...).Mietson pisze:Na dodatek to były interista.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2011, 18:08 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Klinsmann to kiepski pomysł. Na dodatek to były interista. Niech sobie inter przygarnia Leonardo ale ja nie chcę go w Juve. Szczególnie, że jakoś mnie nie przekonuje.@D@$ pisze:Średnio mu poszło w piłce klubowej, to już lepiej Van Gaal jak już brać byłego trenera Bayernu. Krążyły słuchy, że to Loew stał za dobrą grą Niemców na mundialu 2006, Klinsmann to może i motywator, ale chyba kiepski taktyk, przynajmniej nie pokazał jeszcze by bylo inaczej.18danek97 pisze:Druga kandydatura to Jurgen Klinsmann, dobry trener ale zarzekał się, że prócz Bayernu nie będzie trenował Europejskich drużyn, a może jednak?
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Byc moze jest tak dlatego, ze czesc uzytkownikow (tak jak ja) za jeden z glownych powodow tego co sie ostatnio dzieje z Juventusem uwaza proby robienia z niego na sile czystego etnicznie, wloskiego teamu....Oj bo się przyczepie. Nie wiedziałem że forumowa fobia włoska jest na takim poziomie, ciekawe zważywszy, że to forum Juve a nie np. Interu...
Make friends for life or make hardcore enemies!