Puchar Świata w skokach narciarskich
- Michael900
- Juventino
Kolejna wspaniała wygrana!!! Adam Małysz jest WIELKI! "Matti Nykanen pilnuj siebie"
Gdyby nie wiatr na Hormenkolen Małysz byłby nie pokonany cały czas od Mistrzostw Świataw Sapporo.
Gdyby nie wiatr na Hormenkolen Małysz byłby nie pokonany cały czas od Mistrzostw Świataw Sapporo.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Robert 10
- Juventino
Adam MISTRZ :!:
Po dzisiejszej wygranej Adama Małysza chyba nikt nie ma już wątpliwości kto zdobędzie kryształową kulę.
Jeszcze został jeden konkurs w Planicy i nie zanosi się aby wygrał go ktoś inny niż Adam :!:

Po dzisiejszej wygranej Adama Małysza chyba nikt nie ma już wątpliwości kto zdobędzie kryształową kulę.
Jeszcze został jeden konkurs w Planicy i nie zanosi się aby wygrał go ktoś inny niż Adam :!:
- M.
- Juventino
Dzisiejszy konkurs był potwierdzeniem wielkiej formy Polaka. W gorszych dla niego warunkach (zawiewało pod narty) Małysz wygrał kolejny konkurs Pucharu Świata oddając najdłuższy skok zawodów. Dodatkowego smaczku dodaje drugie miejsce Jacobsena i minimalne, jak na mamucie, różnice punktowe w czołówce. Jednak Małysz bez względu na warunki i formę przeciwników po raz kolejny okazał się najlepszy i przybliżył się do zdobycia Kryształowej Kuli.
Chciałbym napisać kilka słów o Jacobsenie, zadziwił mnie ten chłopak. Po pierwsze byłem pewien, że do Planicy pojechał by dopełnić formalności, tymczasem spisuje się bardzo dobrze i walczy do końca, choć w starciu z tak usposobionym Polakiem szanse ma raczej małe. Brawo! Po drugie warto zwrócić uwagę na jego mistrzowskie zachowanie: najpierw sam nakłada koszulkę lidera Małyszowi, dzisiaj pędzi z gratulacjami do wielkiego mistrza i kłania się do pasa. A najbardziej zdziwiło mnie jego zachowanie na podium. Ja na jego miejscu byłbym strasznie zły, Kryształowa Kula oddala się coraz bardziej, a dzisiejsza druga pozycja była jego porażką. A on tymczasem wyglądał na bardzo zadowolonego, dzięki czemu zyskał moją sympatię. Mimo iż nadal uważam, że w przyszłym sezonie Norweg nie będzie skakał już tak dobrze, to będę życzył mu szczęścia.
Słyszeliście już o skandalicznym zachowaniu norweskiego sędziego podczas drugiego skoku Martina Kocha? Już wczoraj ten arbiter zachowywał się co najmniej dziwnie oceniając wyjątkowo nisko, ale sprawiedliwe było to do momentu, gdy postępował tak przy wszystkich skoczach. Dzisiaj dał notę "19" Austriakowi, by zaraz potem zmienić ją na "17,5", dzięki czemu Koch zajął ostatecznie trzecie miejsce tracąc 0,3 (!) punktu do drugiego... Jacobsena :shock: . Gdyby nie ta nagła zmiana, to Austriak i Norweg zamieniliby się miejscami na podium i Jacobsen praktycznie straciłby szansę na Kryształową Kulę. Sam nie wiem co o tym myśleć.
Jutro prawdopodobnie Małysz po raz czwarty wygra klasyfikację ogólną Pucharu Świata, wystarczy mu zaledwie 7 pozycji przy wygranej Jacobsena. Przy obecnej formie Polaka wydaje się to nierealne. Mam tylko cichą nadzieję, że sędziowie pozwolą na troszkę dłuższe skoki niż w poprzednich zawodach.
Chciałbym napisać kilka słów o Jacobsenie, zadziwił mnie ten chłopak. Po pierwsze byłem pewien, że do Planicy pojechał by dopełnić formalności, tymczasem spisuje się bardzo dobrze i walczy do końca, choć w starciu z tak usposobionym Polakiem szanse ma raczej małe. Brawo! Po drugie warto zwrócić uwagę na jego mistrzowskie zachowanie: najpierw sam nakłada koszulkę lidera Małyszowi, dzisiaj pędzi z gratulacjami do wielkiego mistrza i kłania się do pasa. A najbardziej zdziwiło mnie jego zachowanie na podium. Ja na jego miejscu byłbym strasznie zły, Kryształowa Kula oddala się coraz bardziej, a dzisiejsza druga pozycja była jego porażką. A on tymczasem wyglądał na bardzo zadowolonego, dzięki czemu zyskał moją sympatię. Mimo iż nadal uważam, że w przyszłym sezonie Norweg nie będzie skakał już tak dobrze, to będę życzył mu szczęścia.
Słyszeliście już o skandalicznym zachowaniu norweskiego sędziego podczas drugiego skoku Martina Kocha? Już wczoraj ten arbiter zachowywał się co najmniej dziwnie oceniając wyjątkowo nisko, ale sprawiedliwe było to do momentu, gdy postępował tak przy wszystkich skoczach. Dzisiaj dał notę "19" Austriakowi, by zaraz potem zmienić ją na "17,5", dzięki czemu Koch zajął ostatecznie trzecie miejsce tracąc 0,3 (!) punktu do drugiego... Jacobsena :shock: . Gdyby nie ta nagła zmiana, to Austriak i Norweg zamieniliby się miejscami na podium i Jacobsen praktycznie straciłby szansę na Kryształową Kulę. Sam nie wiem co o tym myśleć.
Jutro prawdopodobnie Małysz po raz czwarty wygra klasyfikację ogólną Pucharu Świata, wystarczy mu zaledwie 7 pozycji przy wygranej Jacobsena. Przy obecnej formie Polaka wydaje się to nierealne. Mam tylko cichą nadzieję, że sędziowie pozwolą na troszkę dłuższe skoki niż w poprzednich zawodach.
Też o tym pomyślałem. Gdyby drugi konkurs w Oslo został odwołany, Małysz wygrałby po raz szósty z rzędu (2xLahti, Kuopio, Oslo, 2xPlanica; nie licząc Sapporo!) czym poprawiłby swoje osiągnięcie z sezonu 2000/2001 (5 zwycięstw z rzędu) i zrównałby się z Ahonenem i Hautamaekim. I jutro mógłby poprawić kolejny rekord. Szkoda. Ale tak czy inaczej najważniejsza jest Kryształowa Kula!Michael900 pisze:Gdyby nie wiatr na Hormenkolen Małysz byłby nie pokonany cały czas od Mistrzostw Świataw Sapporo.
:roll:
- charles
- Juventino
dzis nasz mistrz pokazała znow wielka klase !! z 5 miejsca na 1 wskoczyc cos pieknego a jutro mam nadzieje ze spokojnie wywalczy przeciwko natuurze ze wyrwie sobie 4 kryształowa kule no i moze w koncu mała tez:D jestes wielki nasz Adamie!! aaa no i gratulacje dla Matei pierwsze puknty w tym roku ale spokojnie to jest perspektywiczny zawodnik jeszcze powalczy za rok:D:D
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- CzarnyZkultury
- Juventino
malydssz isy the best ! w gloweier mi die kreci .. oooo calust kibicom JKuve ! 

- Safin
- Juventino
Bravo Małysz po prostu super. Bardzo się obawiałem tego konkursu w Planicy bo tak naprawde Malysz nigdy jakos specjalnie tam nie skakał. No ale to co zrobił w piątek i w sobote klasa sama w sobie .
A co do tego sedzięgo z Norwegii po prostu chamstwo i to nie pierwszy jego taki numer w piatek dał Małyszowi note 16 :shock: w kulki se leci i tyle. Ale najwazniejsze ze to nie przeszkadza jak narazie Małyszkowi. Liczymy na ciebie Adam no i czekamy na hat-tricka dzisiaj.

A co do tego sedzięgo z Norwegii po prostu chamstwo i to nie pierwszy jego taki numer w piatek dał Małyszowi note 16 :shock: w kulki se leci i tyle. Ale najwazniejsze ze to nie przeszkadza jak narazie Małyszkowi. Liczymy na ciebie Adam no i czekamy na hat-tricka dzisiaj.

- Koziołek
- Juventino
Gratulacje Adam!!! To czego dokonał na stałe przejdzie do historii. Czwarta Kryształowa Kula to wyczyn, którego nikt wcześniej nie dokonał. Nikt także nie wygrał wszystkich trzech konkursów w Planicy podczas jednego weekendu! Adam skacze jak na początku swojej wspaniałej kariery i życzę mu aby dotrwał w takiej formie do Igrzysk Olimpijskich 2010 i wygrał wszystko co da się wygrać w skokach narciarskich. Brawo!!!
- deszczowy
- Juventino
Adam Małysz mistrzem świata. Otylia Jędrzejczak- wicemistrzem. Dobrze się zaczął dzień.
- Del Rajko
- Juventino
Małysz jest niesamowity. Po tylu sukcesach zobaczyć łzy w jego oczach ...
Świadczy to tylko o tym, że wciąż nie brakuje mu motywacji, wciąż chce wygrywać i co najważniejsze udaje mu się to
Jeszcze 3 kule i będzie mógł smoka wezwać
Brawo

Świadczy to tylko o tym, że wciąż nie brakuje mu motywacji, wciąż chce wygrywać i co najważniejsze udaje mu się to

Jeszcze 3 kule i będzie mógł smoka wezwać

Brawo

- Drabik224
- Juventino
Pokazał klase naprawde na mistrza
Osobiście przyznaje,że ja już nie wierzyłem w niego :płaczę:
Mam nadzieje że było mało takich jak ja i Adam pokazał wszystkim że nikt nie bedzie lepszy od niego
Cały czas będą mówić o nim 

Osobiście przyznaje,że ja już nie wierzyłem w niego :płaczę:
Mam nadzieje że było mało takich jak ja i Adam pokazał wszystkim że nikt nie bedzie lepszy od niego

- IGI
- Juventino
Znowu, to juz jest po prostu przykre. Nota sedziego z Norwegii 17, by po chwili zmienic na 16,5. Ehh, ale Adam mimo wszystko utarl mu nosa ;] Ale to fenomen, ze zawsze jego nota byla ta niebrana pod uwage^^ Dziwi mnie, ze nasi komentatorzy tego nie zauwazli (swoja droga tez, powtorka skoku Pettersena, i proba wmowienia nam ze to Koch
, ale ogolnei respect dla nich, bo zawsze mimo wszystko lubie oglaadc powtorki skokow "na zywo", czyli z komentarzem live z tvp, a nie z analiza kogokolwiek ze studia, bo jednak klimat ktory stworza podczas skoku Malysza jest wspanialy)

- Venomik
- Juventino
Chciałem wtrącić słowo odnośnie 'tajemniczych' zmian not w skokach - wczoraj i dziś.
Razem z kolegą w pewnym momencie zauwayliśmy, że wszyscy sędziowie zmienili noty. Co jest? Sami oszuści czy co?
Po chwili jednak okazało się, że komputer zapamiętuje ostatnie noty (poprzedniego skazacego zawodnika) i wyświetla na planszy do momentu gdy sędzia określi jaką notę daje następnemu zawodnikowi.
Przez chwilę obserwując noty faktycznie wszystko nam pasowało - jeśli jakaś nota była 'tajemniczo' zmieniana to za kazdym razem nota tego sędziego dla poprzedniego zawodnika była taka sama jak nota dla obenego rpzed zmianą.
Nie wiem jak było wczoraj (czy faktycznie zawodnik skacacy przed Kochem dostał notę 19 od sędziego z Norwegii) ale jestem przekonany, że tak właśnie było i nie ma co szukać teorii spiskowych
Pozdrawiam
Razem z kolegą w pewnym momencie zauwayliśmy, że wszyscy sędziowie zmienili noty. Co jest? Sami oszuści czy co?
Po chwili jednak okazało się, że komputer zapamiętuje ostatnie noty (poprzedniego skazacego zawodnika) i wyświetla na planszy do momentu gdy sędzia określi jaką notę daje następnemu zawodnikowi.
Przez chwilę obserwując noty faktycznie wszystko nam pasowało - jeśli jakaś nota była 'tajemniczo' zmieniana to za kazdym razem nota tego sędziego dla poprzedniego zawodnika była taka sama jak nota dla obenego rpzed zmianą.
Nie wiem jak było wczoraj (czy faktycznie zawodnik skacacy przed Kochem dostał notę 19 od sędziego z Norwegii) ale jestem przekonany, że tak właśnie było i nie ma co szukać teorii spiskowych

Pozdrawiam
Dirty mind
- Łukasz
- Juventino
To niekoniecznie fenomen: najniższa i najwyższa nota zawsze "odpadają", a że Norweg stale dawał najniższą, więc nie była ona bran pod uwagę...IGI pisze:Ale to fenomen, ze zawsze jego nota byla ta niebrana pod uwage
- MrWlodek
- Juventino
Adam jest wielki. I już nikt tego nie podważy! To co pokazał w ostatnich miesiącach, to było niesamowite! Wielki come back wielkiego mistrza.
To co mi dzisiaj zapadło w pamięci to to jak Adaś rozpłakał sie przed kamerami. To było cudowne. Takie szczere i prawdziwe. Widać że ten chłopak to kocha i cieszy się tym sportem. A my razem z Nim. Na zawsze...
Adam jesteś wielki!!
To co mi dzisiaj zapadło w pamięci to to jak Adaś rozpłakał sie przed kamerami. To było cudowne. Takie szczere i prawdziwe. Widać że ten chłopak to kocha i cieszy się tym sportem. A my razem z Nim. Na zawsze...
Adam jesteś wielki!!

- IGI
- Juventino
To byla ironia...Łukasz pisze:To niekoniecznie fenomen: najniższa i najwyższa nota zawsze "odpadają", a że Norweg stale dawał najniższą, więc nie była ona bran pod uwagę...IGI pisze:Ale to fenomen, ze zawsze jego nota byla ta niebrana pod uwage
Wg mnie za skok na odleglosc 220 metrow(najdluzszy w konkursie), nota 16,5 to nieporozumienie, a czy teoria spiskowa? Sam Norweg Malysza nie pokona, ale poczawszy od piatkowego konkursu jego noty byly conajmniej niesprawiedliwe, wiec mozna latwo doszukac sie podtekstow.Venomik pisze:i nie ma co szukać teorii spiskowych
Pozdrawiam