Ajax - Juventus 0:1 (LM)
- Peja
- Juventino
Bardzo cieszy zwycięstwo z najgroźniejszym rywalem o pierwsze miejsce w grupie na jego terenie
O tym kto powinien grać Camor czy Ruben świadczy postawa podczas wczorajszego meczu. Camorowi ledwie wyszło jedno podanie a prócz tego nic, a Oliviera? Po wejściu na boisko wprowadził dużo świeżości do zespołu i był bardzo groźny dla Stekelenburga. Cieszy również postawa Bayernu, wymęczone zwycięstwo z Maccabi chcwały nie przynosi. Optymistyczne są również słabe wyniki pretendentów do tytułu, Real przegrał w kompromitującym stylu a Manchester zremisował z osłabionym Lyonem

- kouba
- Qualità Juventino
Jestesmy teraz w komfortowej sytuacji. W tej grupie sa 3 zespoly ktore moga zajac pierwsze miejsce, dlatego wazne bylo to zwyciestwo z jednym z nich na wyjezdzie. Teoria o tym ze Bayern slabo gra w LM sie chyab znowu sprawdzi, wiec ja juz teraz (choc jeszcze wszystko sie moze zdarzyc) wierze, ze Juve wyjdzie bez problemow z pierwszego miejsca.
Szkoda, ze Zlatan nie udowodnil jakim jest dobrym zawodnikiem i nie strzelil gol swoim bylym kolegom. Piekna bramka Nedveda! Moim zdaniem druga co do najladniejszych w tej kolejce (pierwsza Gonzalesa z Panatinaikosu). Kto chce sciagnac to mozna TUTAJ
Szkoda, ze Zlatan nie udowodnil jakim jest dobrym zawodnikiem i nie strzelil gol swoim bylym kolegom. Piekna bramka Nedveda! Moim zdaniem druga co do najladniejszych w tej kolejce (pierwsza Gonzalesa z Panatinaikosu). Kto chce sciagnac to mozna TUTAJ
- RadeKas
- Juventino
Cudownie, kapitalnie, wspaniale. Zwyciestwo w Amsterdamie to pierwszy i mozliwe ze najwiekszy krok do 1/8 Ligi Mistrzow. Na tamtym terenie przegrac moze kazdy, a wygrac nieliczni. Na szczescie Juventus zalicza sie do tych drugich. 3 punkty i przyszly mecz z Maccabi (czyli prawie pewne 6 punktow) daje nam poczucie bezpieczenstwa. Uwazam ze w Amsterdamie w fazie grupowej juz nikt nie wygra.
Bramka Nedveda to majstersztyk. Cos pieknego. Uderzyc z takim wyczuciem potrafia tylko wybitni pilkarze. Swietne podanie Camora (chociaz mam wrazenie ze bylo troche przypadkowe) i fantastyczny lob w samiutkie okienko. Po prostu miodzio ;].
Mnie jednak najbardziej cieszy inna rzecz. Widzialem noty pomeczowe i wynika z nich ze nasz srodek obrony wreszcie wrocil do swojej swietnosci. Wiedzialem ze Canna swoje zrobi. Od razu sie czlowiekowi usmiech na twarzy pojawia :].
Zaluje tylko tego ze slabo zagral Zlatan. No ale zawsze dobrze byc nie moze. Tym bardziej ze pewnie przed meczem przewijalo mu sie przez glowe tyle roznych mysli, ze nie mogl sie skupic na spotkaniu. Ja go nie obwiniam o nic. Mecz z bylymi kolegami nigdy do najlatwiejszych nie nalezy.
Tak wiec podobnie jak Serie A, LM zaczyna sie dla nas cudownie. Narazie nie mamy na co narzekac. FORZA JUVE !!
Bramka Nedveda to majstersztyk. Cos pieknego. Uderzyc z takim wyczuciem potrafia tylko wybitni pilkarze. Swietne podanie Camora (chociaz mam wrazenie ze bylo troche przypadkowe) i fantastyczny lob w samiutkie okienko. Po prostu miodzio ;].
Mnie jednak najbardziej cieszy inna rzecz. Widzialem noty pomeczowe i wynika z nich ze nasz srodek obrony wreszcie wrocil do swojej swietnosci. Wiedzialem ze Canna swoje zrobi. Od razu sie czlowiekowi usmiech na twarzy pojawia :].
Zaluje tylko tego ze slabo zagral Zlatan. No ale zawsze dobrze byc nie moze. Tym bardziej ze pewnie przed meczem przewijalo mu sie przez glowe tyle roznych mysli, ze nie mogl sie skupic na spotkaniu. Ja go nie obwiniam o nic. Mecz z bylymi kolegami nigdy do najlatwiejszych nie nalezy.
Tak wiec podobnie jak Serie A, LM zaczyna sie dla nas cudownie. Narazie nie mamy na co narzekac. FORZA JUVE !!
srali muszki będzie wiosna
- DamKam
- Juventino
Super super super !!!!! Bardzo mnie cieszy ten wynik- jestesmy na dobrej drodze !!!!! Tylko na nieszczescie odnowila sie kontuzja Pavelkovi
Bez niego to nie ten Juventus, przekonalismy sie juz o tym kiedys
Ale miejmy nadzieje ze sie szybko wykuruje... daj Boze zeby tak bylo.
Teraz powinno byc 3 pkt. z Maccabi u siebie i remis z Bayernem i bedzie super.

- Dionizos
- Juventino
Ty chyba jestes jakims krewnym Jacka Banasikowskiego, on tez na boisku w naszych barwach, widywal jakies Oliviery. Do tego z brazylii.bblackk pisze: Liczyłem że tym razem od 1' zagra Oliviera, ale choć kto wie jakby losy meczu się potoczyły z Olivieremna boisku)
Tak dla Wszystkich w Juventusie gra Olivera! Nie zaden Oliviera czy Oliveira.
A co do Tvp to gorszej telewizjii nie ma. Postanowilem, ze za pare lat zostane gwiazda tej telwizji. Jak widac na przykladach Pola ( mloda gwiazda Sonck

- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Właśnie kiedyś był nie ten Juventus, ale teraz jest odworotnie, bo Nedved jakby co ma bardzo dobrego dublera, którym jest Olivera, po zejściu Nedveda gra juve się niezmieniła, a sam Ruben parę razy zagroził bramce Holendrów, ale jednak wolę Nedveda.DamKam pisze:Super super super !!!!! Bardzo mnie cieszy ten wynik- jestesmy na dobrej drodze !!!!! Tylko na nieszczescie odnowila sie kontuzja PavelkoviBez niego to nie ten Juventus, przekonalismy sie juz o tym kiedys
Ale miejmy nadzieje ze sie szybko wykuruje... daj Boze zeby tak bylo.
Pozatym co do Maccabi się zgadzam będą 3 pkt., ale nie rozumiem dlaczego liczysz że z Bayernem będzie tylko remis, przecież gramy z nimi u siebie i nic innego jak 3pkt w tym meczu mnie nieusatysfakcjonuje
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- RadeKas
- Juventino
Co do Pola zgodzic sie nie moge. Wedlug mnie ten czlowiek ma bardzo duze pojecie o pilce, a ze raz mu sie przytrafila wpadka... no coz bywa. W kazdym razie ja go szanuje i lubie.Dionizos pisze: A co do Tvp to gorszej telewizjii nie ma. Postanowilem, ze za pare lat zostane gwiazda tej telwizji. Jak widac na przykladach Pola ( mloda gwiazda Sonck)...
ps. Olivieira z Brazylii rulez :lol:
srali muszki będzie wiosna
- _Jah
- Juventino
lecz dionizos to 'nasz' idealista i on zawsze znajdzie dziure w calym. pomimo, ze jego zamysly sa trafne, w swoich uwagach posuwa sie zbyt gleboko. lecz w sumie kazdy ma prawo do wlasnego styluRadeKas pisze:Co do Pola zgodzic sie nie moge. Wedlug mnie ten czlowiek ma bardzo duze pojecie o pilce, a ze raz mu sie przytrafila wpadka... no coz bywa. W kazdym razie ja go szanuje i lubie.Dionizos pisze: A co do Tvp to gorszej telewizjii nie ma. Postanowilem, ze za pare lat zostane gwiazda tej telwizji. Jak widac na przykladach Pola ( mloda gwiazda Sonck)...
jezeli chodzi o mecz, to rowniez jak wiekszosc z was, odetchnelem z ulga. byc moze byl to najtrudniejszy mecz sposrod tych '6' w jakich przyszlo nam sie zmagac. dlatego zwyciestwo to jest nad wyraz cenne.
wynika, ze wczorajszego wieczoru fatalnie spisala sie nasza prawa strona obrony:birindelli. tym samym widoczna byla nieobecnosc zebiny, ktory wyrasta na zdecydowanego pewniaka na tej pozycji. wielkie brawa natomiast naleza sie parze srodkowych w osobach liliana i canny. szczegolnie dobra postawa jo thurama napawa optymizmem. po kiepskim, poprzednim sezonie wyglada na to, ze powraca do dyspozycji, na ktora go stac i z ktorej znany jest na calym swiecie. z minimalnym falstartem sezon zaczal zambrotta, ktory jeszcze nie tak dawno uwazany byl za gracza od ktoego mozna ustalac nie tylko sklad obrony, lecz rowniez calej reszty. nieco mnie to niepokoi, albowiem watpliwe, aby pesotto potrafil go w razie potrzeby godnie zastapic. oby byla to tylko kwestia czasu, gdyz jest to zawodnik zaprawde kluczowy.
pomoc wciaz nie moze sie nam wykrystalizowac. cieszy dyspozycja nedveda, ktory nieco asekuracyjnie w wywiadach szacuje swoje mozliwosci, co jest zreszta zrozumiale, aby wychodzic na boisko i grac koncertowo. tak bylo w niedziele i tak samo rowniez bylo w amsterdamie. prawdziwy lider. we wczorajszych skrotach, ktore trwaly bardzo krotko w oko wpadl mi poza tym emerson. to cieszy mnie jeszcze bardziej, bo w nim pokladam spore nadzieje. to kolejny gracz od ktorego wymagac trzeba duzo, i ktory nie powinien nas zawiesc. tym samym blokuje dostep do '11' tacchiemu, ktory jednak niczym specjalnym nie blyszczy. pozniej jednak nie jest juz tak kolorowo. ani blasi, ani camoranesi nie graja olsniewajaco. zaden z nich automatycznie nie moze byc pewnym pierwszej druzyny. na prawej stronie jest swietna alternatywa w oliverze. zawodnik ten nad podziw gra na bardzo wysokim poziomie, zreszta trwa to juz dosyc dlugo. bez zadnych wahan stawialbym na niego w najblizszych meczach.
a jezeli chodzi o atak? sami widzicie, ze ibrahimovic nie dorosl jeszcze do pierwszego skladu juve. powoli, to przyjdzie z czasem. nie rozumiem, dlaczego we wczorajszym spotkaniu zabraklo trezegeut'a? nie sadze, aby bylo to dobre rozwiazanie. david powinien grac.. del piero natomiast bardzo przecietnie. lecz alex to alex(cudotworca)..
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Dionizos
- Juventino
A ten znowu..._Jah pisze: lecz dionizos to 'nasz' idealista i on zawsze znajdzie dziure w calym. pomimo, ze jego zamysly sa trafne, w swoich uwagach posuwa sie zbyt gleboko. lecz w sumie kazdy ma prawo do wlasnego stylu.

z minimalnym falstartem sezon zaczal zambrotta, ktory jeszcze nie tak dawno uwazany byl za gracza od ktoego mozna ustalac nie tylko sklad obrony, lecz rowniez calej reszty. nieco mnie to niepokoi, albowiem watpliwe, aby pesotto potrafil go w razie potrzeby godnie zastapic.
Nadal mozna go uwazac za takiego gracza. Zambro gra swietnie i nie wiem skad wziales info o jego slabej grze. W tym spotkaniu nie byl najlepszy, ale niemozliwym jest zeby ciagle gral na najwyzszych obrotach. Jego wystepy w spotkaniach z Djurgarden to byla poezja.
A skad to wiesz?? Blasi gra poki co niezle i jest pewnym punktem. Camor to Camor... z nim wiadomo jak jest 8) . Potrafi byc genialny, potrafi byc Pancaro 8) .ani blasi, ani camoranesi nie graja olsniewajaco.
Stwierdzasz to po jednym slabym meczu? Gral przeciwko swojej bylej, holenderskiej publicznosci. Del Piero grajac przeciwko Juventusowi zagralby jeszcze gorzej.a jezeli chodzi o atak? sami widzicie, ze ibrahimovic nie dorosl jeszcze do pierwszego skladu juve.
Taaa...del piero natomiast bardzo przecietnie. lecz alex to alex(cudotworca)...
- _Jah
- Juventino
popatrzylem na noty. z nich wynika, ze zambrotta jest najslabszym punktem obrony(z wyjatkiem birindelliego, ale jego wystep byl okazjonalny). przeciez nie krytykuje go za to, lecz moim zdaniem stac go na duzo wiecej. jezeli reszta ekipy gralaby na '6' to nie mielibysmy zadnych podstaw, aby celowac w jakikolwiek puchar. cel do ktorego dazymy wymaga duzo wiekszego zaangazowania. to sa dopiero 2 mecze, wiec spokojnie mozemy czekac na rozwoj wydarzen. aczkolwiek widac, ze gianluca na chwile obecna nieco spuscil z tonu. jezeli chodzi o blasi'ego i camora to zapewne masz racjeDionizos pisze:
Nadal mozna go uwazac za takiego gracza. Zambro gra swietnie i nie wiem skad wziales info o jego slabej grze. W tym spotkaniu nie byl najlepszy, ale niemozliwym jest zeby ciagle gral na najwyzszych obrotach. Jego wystepy w spotkaniach z Djurgarden to byla poezja.
zas jezeli chodzi o ibrahimovica. nie moze byc sytuacji, ze magiko zlatan po dwoch rozegranych spotkaniach jest najwieksza gwiazda zespolu. termin 'gwiazda' w ogole mnie doprowadza do szalu. dlaczego jego slaby wystep usprawiedliwiacie kwestiami emocjonalnymi, ktore rzecz jasna wystapily? a moze obroncy ajaxu mieli na niego sposob? zawsze sa dwa konce, nie zapominajcie. najwazniejsze jest to, abysmy nie popadli w schemat, zachowujac caly czas stabilnosc w skladzie. taka sytuacja przeciez moze spowodowac dolek u trezegeut'a? trzeba rozsadnie tym kierowac. dla wszystkich z nich powinno byc miejsce, w szczegolnosci w ataku.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Iver.pk
- Juventino
Z tym sie zgadzam :!: Nie moze byc gwiazda po dwoch meczach! Niech cos pokaze! ja w niego wierze i mysle ze bedzie gwiazda ale jeszcze na to za wczesnie :!:_Jah pisze:
zas jezeli chodzi o ibrahimovica. nie moze byc sytuacji, ze magiko zlatan po dwoch rozegranych spotkaniach jest najwieksza gwiazda zespolu.
Natomist z tym nie :!: Ja nie usprawiedliwiam Ibrahimowicza tym ze gral przeciwko Ajaxowi-popatrzcie na Larssona :!: Uwazam ze Zlatan nie powinien grac jeszcze w pierwszym skladzie-jest za slabo zgrany z druzyna- Juve gar kompletnie inna pilke niz Ajax wiec musi sie przestawic a na to potrzeba jest czasu!_Jah pisze: dlaczego jego slaby wystep usprawiedliwiacie kwestiami emocjonalnymi, ktore rzecz jasna wystapily? a moze obroncy ajaxu mieli na niego sposob? zawsze sa dwa konce, nie zapominajcie. najwazniejsze jest to, abysmy nie popadli w schemat, zachowujac caly czas stabilnosc w skladzie. taka sytuacja przeciez moze spowodowac dolek u trezegeut'a? trzeba rozsadnie tym kierowac. dla wszystkich z nich powinno byc miejsce, w szczegolnosci w ataku.

- Dionizos
- Juventino
Czas najwyzszy, zeby nasz Treze przestal byc placziliwym dzieckiem, jakim byl prze te lata w Juve. Wreszcie ma solidna konkurencje i mam nadzieje, ze to na niego dobrze podziala._Jah pisze:taka sytuacja przeciez moze spowodowac dolek u trezegeut'a? trzeba rozsadnie tym kierowac. dla wszystkich z nich powinno byc miejsce, w szczegolnosci w ataku.
- Lizard
- Juventino
Spóźnione, ale szczere gratulacje dla Juve za ten mecz. Było ciężko, widać że Ajax jeszcze nieraz da się komuś we znaki w tym sezonie CL, mimo niezbyt dobrej postawy we własnej lidze. Gigi jest "psychiczny"
, gra bardzo pewnie i widać, że ten sezon może należeć do niego. Jedyny zgrzyt to gra w defensywie Ajaxu wobec Nedveda: Koeman wymyślił chyba taką taktykę, jak trenerzy w NBA wobec Shaq'a- faulować, wyłączając przy tym z gry zawodnika. Kilka razy "fakałem" w stronę graczy Ajaxu, którzy nie szczędzili naszego Pavla, "przewożąc' go raz po raz. Ale są 3 pkt, więc cieszmy się radujmy 

- kouba
- Qualità Juventino
nastepnym razem czytaj, chociaz 'z grubsza' wszystkie posty. Link do bramki dalem 12 (teraz 13) postow wyzej (na tej samej stronie)koksu_klb pisze:ma ktoś może link aby ściągnąć przepiękną brameczke Nedveda
Nedved bohater meczu Ajax-Juve