Serie A 24/25 (16): JUVENTUS FC 2-2 VENEZIA

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
czaszka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 17:06

nawimundo pisze: 15 grudnia 2024, 16:27
czaszka pisze: 15 grudnia 2024, 16:16 Ty tak serio? Szczęsny i Chiesa kiblują na ławkach w liderach Ligi Hiszpanskiej i Angielskiej, a taki Di Gregorio albo Nico Gonzalez by tam nawet nie trafili bo sa poprostu przeciętnymi piłkarzami i w dodatku przepłaceni przez naszego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> DSa
No i co z tego, że siedzą na ławkach liderów swoich lig? Nie grają, bo są po prostu za słabi. Liverpool ma na ławce choćby takiego Endo, załapałby się do naszej kadry, czy nie? ;)
Ale Ty dalej nie rozumiesz, że Juventus nic nie zyskał tymi ruchami ? Stracili na każdej płaszczyźnie a to czy oni tam graja czy nie jest mało ważne, kupiliśmy zawodników jeszcze gorszych za ogromne pieniądze, zresztą czego się spodziewać po drużynie w kadrze, której nie ma ani jednego zawodnika oprócz Danilo, który grał kiedyś w wielkim klubie i wygrywał trofea. Juventus jest przeciętna drużyna ze słabym trenerem zbudowana za grube miliony.Nie wiem ile ty masz lat ale ja jestem od 20 lat na tym forum zarejstrowany mimo, że rzadko się udzielam to powiem tylko tyle, że w tak czarnej dupie nie widziałem tego klubu nawet w Serie B bo wtedy w tej drużynie bylo kilku Mistrzów z odpowiednim mentalem, którzy pomogli w wyjściu z tego szamba, a resztę roboty zrobił Marotta, zdążyłem się zestarzec i zostać ojcem, a dalej nie bylo mi dane zobaczyć chociaż raz jak Juventus wygrywa Ligę Mistrzów...nie wiem może jak zostanę kiedyś dziadkiem to się to zmieni.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 17:10

Ech, miały być dwie łatwe wygrane przed meczem z Fiorentiną na koniec roku, gdzie można było powalczyć o powrót do top 4, ale niestety w tym roku już się to nie uda.
Idealny mecz na testowanie. Mbangula na lewej, Yldiz na kierownicy, a Koop niżej ( o ile nie na ławce ) obok Thurama. Nastąpiło totalne zabetonowanie Motty, nawet tego wysokiego presingu nie widać jak na początku ( trochę się pojawiło w pierwszej części drugiej połowy i już zaczeło się robić groźnie pod bramka Venezii ). Nie wiem czy zwolnienie coś tutaj da, ale uparte trzymanie się takiego układu na pewno nic nie da.
Oldfan pisze: 15 grudnia 2024, 06:50 Mądry wpis Analson, ale i tak raczej nikt tego nie przeczyta tutaj.
Ten Analson ( jak ładnie przekręciłeś ) to twoje drugie konto, czy już trzecie albo czwarte?
A myślisz, że ostrzeżenie nam obu się należy, za nieładne przekręcanie nicków?

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 17:41

Wiedziałem, że to nie może się udać,ale nie wiedziałem, że będzie aż tak źle. Ciężko o to by coś śmigało wprowadzając tyle zmian w krótkim czasie. Teraz jeszcze trudniej będzie coś dobrego ulepić z tej kadry bo takie wyniki wpływają. Na morale, pewność siebie itp.

Forza Inter
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 17:57

Widzę, że Odflan zręcznie przeszedł od "wspieram każdego trenera Juventusu" (tylko gdy trenerem był Allegri) do "MottaOut". Ciebie, kolego, życie wyjaśnia każdym postem na forum.

Ziomeczki,
Allegri (o którym mieliśmy już nie wspominać, ale wspominają go absolutnie wszyscy cały czas) w swoim pierwszym sezonie 2021/2022 też grał z mocarną Venezia i też zremisował. W tym samym sezonie w Serie A po 16 kolejkach miał na koncie 27 punktów. To jest jeden punkt mniej niż po tym samym okresie ma Motta także w swoim pierwszym sezonie. Ja wiem, że wtedy szału z sukcesami nie było, ale realnie patrząc to oczywistym było już przed tym sezonem, że w tym sukcesów wielkich też nie będzie, bo to jeszcze nie jest ten czas - gdybyśmy teraz wygrali Mistrzostwo Włoch to bardziej w kategorii niespodzianki niż stanu oczekiwanego i jakbyście rzeczywistości nie zakłamywali - tak by było.

Mnie też brakuje cierpliwości i też nie rozumiem dlaczego nie chcemy (lub nie potrafimy) grać z większą agresją i większym ryzykiem, ale tak jak kolega @czaszka wyżej wspomniał - wygrzebanie się z Allegriego musi potrwać i moim zdaniem nie chodzi tutaj o wymianę zawodników, a o pewien rodzaj mentalności.

To ocenianie mercato też na spokojnie. Cały czas krzyczycie o tych milionach na Koopmainersa czy D.Luiza, ale patrząc prawdzie między nos, cokolwiek by się w wakacje nie wydarzyło, to grając tak jak gramy, można byłoby krytykować wszystko wokół. Dla mnie to tylko kwestia tego w którą stronę patrzymy i gdzie szukamy możliwości wyładowania niezadowolenia a tu jest po prostu najłatwiej.

Zmierzam do tego, że czasami lepsze od gwałtownych, nieprzemyślanych ruchów będzie dla tego klubu złapanie stabilizacji. Prawdopodobieństwo zatrudnienia teraz wybitnego trenera, wspaniała gra i pasmo nieustających sukcesów jest obecnie mniej prawdopodobne niż to, że Motta dogra ten sezon, zaczniemy grać sensowniejszą piłkę i na koniec docenimy że jesteśmy gdzie jesteśmy.

Dziękuję za uwagę.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 18:04

Akurat na mniejszą agresję, czy brak tego pressingu jak w pierwszych kolejkach, może rzutować szczupłość kadry. Może Motta nie chciał zajechać tych 13 graczy których ma do dyspozycji, bądź doprowadzić do kolejnych urazów? To oczywiście tylko wymówka, a jaka jest prawda, to wiedzą tylko sami zainteresowani.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 18:24

szczypek pisze: 15 grudnia 2024, 17:57Zmierzam do tego, że czasami lepsze od gwałtownych, nieprzemyślanych ruchów będzie dla tego klubu złapanie stabilizacji.
To może wyślij maila o tej treści do Dżiuntolo, bo od początku jego kadencji dokładnie takie ruchy robi :prochno:
szczypek pisze: 15 października 2024, 23:19Lamentujsz, sezon Cię wyjaśni.
Minęły równo 2 miesiące i wciąż czekam na wyjaśnienia.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 18:36

@jackop :stop: Napisałem, że wyjaśni "sezon" a nie "prawie połowa sezonu"

Oldfan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 103 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 19:20

szczypek pisze: 15 grudnia 2024, 17:57 Widzę, że Odflan zręcznie przeszedł od "wspieram każdego trenera Juventusu" (tylko gdy trenerem był Allegri) do "MottaOut". Ciebie, kolego, życie wyjaśnia każdym postem na forum.

Ziomeczki,
Allegri (o którym mieliśmy już nie wspominać, ale wspominają go absolutnie wszyscy cały czas) w swoim pierwszym sezonie 2021/2022 też grał z mocarną Venezia i też zremisował. W tym samym sezonie w Serie A po 16 kolejkach miał na koncie 27 punktów. To jest jeden punkt mniej niż po tym samym okresie ma Motta także w swoim pierwszym sezonie. Ja wiem, że wtedy szału z sukcesami nie było, ale realnie patrząc to oczywistym było już przed tym sezonem, że w tym sukcesów wielkich też nie będzie, bo to jeszcze nie jest ten czas - gdybyśmy teraz wygrali Mistrzostwo Włoch to bardziej w kategorii niespodzianki niż stanu oczekiwanego i jakbyście rzeczywistości nie zakłamywali - tak by było.

Mnie też brakuje cierpliwości i też nie rozumiem dlaczego nie chcemy (lub nie potrafimy) grać z większą agresją i większym ryzykiem, ale tak jak kolega @czaszka wyżej wspomniał - wygrzebanie się z Allegriego musi potrwać i moim zdaniem nie chodzi tutaj o wymianę zawodników, a o pewien rodzaj mentalności.

To ocenianie mercato też na spokojnie. Cały czas krzyczycie o tych milionach na Koopmainersa czy D.Luiza, ale patrząc prawdzie między nos, cokolwiek by się w wakacje nie wydarzyło, to grając tak jak gramy, można byłoby krytykować wszystko wokół. Dla mnie to tylko kwestia tego w którą stronę patrzymy i gdzie szukamy możliwości wyładowania niezadowolenia a tu jest po prostu najłatwiej.

Zmierzam do tego, że czasami lepsze od gwałtownych, nieprzemyślanych ruchów będzie dla tego klubu złapanie stabilizacji. Prawdopodobieństwo zatrudnienia teraz wybitnego trenera, wspaniała gra i pasmo nieustających sukcesów jest obecnie mniej prawdopodobne niż to, że Motta dogra ten sezon, zaczniemy grać sensowniejszą piłkę i na koniec docenimy że jesteśmy gdzie jesteśmy.

Dziękuję za uwagę.
Wyniki tragiczne.
10 remisów.
Fatalny styl.
0 pomysłu trenera.
Wolne/rożne tragedia.
Motta nie wie jak ustawić skład i wydaje się, że nie potrafi wykorzystać potencjału wielu piłkarzy.
9 punktów mniej niż rok temu po tylu kolejkach.
Zaraz może być brak LM w następnym sezonie = sprzedaże i słabsze transfery.

Serio nie jest kolorowo i nie piszę tak, bo nie lubię Motty, a martwię się po prostu o klub, który wspieram.

woe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 19:21

Ciągłe remisy nie są charakterystyczne tylko dla Motty, ale dla całej drużyny. W roku pańskim 2024 zremisowaliśmy już 20 meczów w Serie A. Trend zaczął Allegri (9), cegiełkę dołożył przejściowy trener Montero (1) i resztę wyrobił Motta (10). Ze wszystkich zmiennych to trener wydaje się mieć tutaj najmniejsze znaczenie i nawoływanie do zwolnienia go po pół roku pracy jest co najmniej nieuzasadnione.

Obrazek
nawimundo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2024, 19:22

Oldfan pisze: 15 grudnia 2024, 15:11 Argumenty jak u 5 latka. Zabawne jak nie potrafimy doceniać Naszych piłkarzy, a przepłacać za obce wynalazki
Nie wiem, mordeczko, czy zdajesz sobie sprawę, ale taki Chiesa, Rabiot czy Szczęsny to też były właśnie takie "obce wynalazki". Twoja logika to inwalida🤦

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2024, 20:32

czaszka pisze: 15 grudnia 2024, 17:06nie wiem może jak zostanę kiedyś dziadkiem to się to zmieni.
Nie chce Cie martwic, ale patrzac na to jak Juventus jest prowadzony, to predzej wiekszosc (jak nie wszyscy) z tego forum poumieraja, niz Juve wygra LM...
Ja to powoli sobie mysle, ze ten guwno-mental nie plynal tylko i wylacznie od Allegriego, czy teraz nie plynie tylko od tandemu Danilo-Loca, ale po prostu leci z... wierchuszki. Od dyrektorstwa, wlascicielstwa... Bo coraz czesciej mam wrazenie, ze dla nich licza sie kwieciste gadki i to, zeby kopacz wygladal ladnie w garniaku, a nie zeby targac i orac na boisku :dontknow:

PS.
Skad Ty miales neta w 2004???

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
czaszka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2024, 22:34

BlackJacky pisze: 16 grudnia 2024, 20:32
czaszka pisze: 15 grudnia 2024, 17:06nie wiem może jak zostanę kiedyś dziadkiem to się to zmieni.
Nie chce Cie martwic, ale patrzac na to jak Juventus jest prowadzony, to predzej wiekszosc (jak nie wszyscy) z tego forum poumieraja, niz Juve wygra LM...
Ja to powoli sobie mysle, ze ten guwno-mental nie plynal tylko i wylacznie od Allegriego, czy teraz nie plynie tylko od tandemu Danilo-Loca, ale po prostu leci z... wierchuszki. Od dyrektorstwa, wlascicielstwa... Bo coraz czesciej mam wrazenie, ze dla nich licza sie kwieciste gadki i to, zeby kopacz wygladal ladnie w garniaku, a nie zeby targac i orac na boisku :dontknow:

PS.
Skad Ty miales neta w 2004???
Też uważam, że ryba psuje się od głowy, a co do internetu to była to jakaś osiedlowa lanówka o nazwie BiG-NET

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2024, 15:32

nawimundo pisze: 15 grudnia 2024, 16:27
czaszka pisze: 15 grudnia 2024, 16:16 Ty tak serio? Szczęsny i Chiesa kiblują na ławkach w liderach Ligi Hiszpanskiej i Angielskiej, a taki Di Gregorio albo Nico Gonzalez by tam nawet nie trafili bo sa poprostu przeciętnymi piłkarzami i w dodatku przepłaceni przez naszego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> DSa
No i co z tego, że siedzą na ławkach liderów swoich lig? Nie grają, bo są po prostu za słabi. Liverpool ma na ławce choćby takiego Endo, załapałby się do naszej kadry, czy nie? ;)
A to zawsze trzeba trafić z transferami? Chiesa mial u nas 10 goli + 3 asysty w tamtym sezonie. Jego najlepszy wynik w życiu to 10 goli i 5 asyst w najlepszym sezonie. I po czymś takim wylatuje z klubu - Liverpool za grosze wziął chłopa do szerokiego składu, zero ryzyka - dla nas osłabienie. Szczęsny gorszy od jakiegoś podlotnika hiszpańskiego? Ty z drzewa spadłeś czy co? Rabiot odradza się i w kadrze i w OM. OM gra lepiej od Juventusu i może nawet wygra ligę francuską, bo PSG gra chłam i bez Mekambe już nie istnieje, syf się zaczął tam robić. Superskład i fajnie się ogląda odrodzenie fajnej ekipy z Marsylii. Jak czytam co tu się wypisuje to naprawdę - ze skrajności w skrajność. Osłabiliśmy się i wzmocniliśmy - dlatego gdzieś coś gra nieco lepiej, a gdzieś nieco gorzej. Efekt jest taki, że stoimy w miejscu i jesteśmy w dupie. Jednak mogliśmy kupić 1 z dwójki Koop/Luiz i mogliśmy poszukać obrońców, napastników. Rzuciliśmy wszystkie pieniądze na skrzydła i środek pola, a najlepiej grają Burger z Locatellim :D - najlepszy transfer to Conceicao z przypadku. Ten a nuż się uda - udał się. Reszta no cóż - Thuram to taki Sissoko. Dużo odbiera, przepcha, ale decyzje jakie podejmuje wołają o pomstę do nieba. Fagioli gra gorzej u Motty niż u Allegriego - tam był wręcz liderem drużyny w meczach nawet z Interem, ogólnie lepiej wyglądał, dużo meczy ratował. Wbijcie sobie do głowy, że Allegri nie jest, nie był problemem. Możecie Tudorów, Palladinów, czy innych majstrów trenerskich ściągać i dać im nawet 10 lat i gówno wygramy z tym zarządem. Dyba+Chiesa+Rabiiot za free oddać + Morate odpuściliśmy+ Wojtek też jak odpad poszedł do Barcelony - to żarty oni sobie tam stroją? Gdzie jakiś klub tak robi? Zresztą abstrachując od tego - jak można winić za Allegrizm piłkarzy których Allegri nigdy w życiu nie widział???? Powariowaliście? Kalulu, Koop,Luiz,Di gregorio, Conceicao, Thuram, Gonzalez, Savona, Rouhi - z piłkarzy 1 jedynastki Allegriego napewno pamięta tylko Danilo+Bremer+Gatti(akurat to nie wiem czy ma znaczenie jakiekolwiek)+Locatelli(który jest najlepszy xD)+Mckeenie(też the besciak). To tak absurdalne się stało by wszystko tłumaczyć Allegrim, że szok. :/

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 80 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2024, 16:39

Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32
A to zawsze trzeba trafić z transferami? Chiesa mial u nas 10 goli + 3 asysty w tamtym sezonie. Jego najlepszy wynik w życiu to 10 goli i 5 asyst w najlepszym sezonie. I po czymś takim wylatuje z klubu - Liverpool za grosze wziął chłopa do szerokiego składu, zero ryzyka - dla nas osłabienie. Szczęsny gorszy od jakiegoś podlotnika hiszpańskiego? Ty z drzewa spadłeś czy co? Rabiot odradza się i w kadrze i w OM. OM gra lepiej od Juventusu i może nawet wygra ligę francuską, bo PSG gra chłam i bez Mekambe już nie istnieje, syf się zaczął tam robić. Superskład i fajnie się ogląda odrodzenie fajnej ekipy z Marsylii. Jak czytam co tu się wypisuje to naprawdę - ze skrajności w skrajność. Osłabiliśmy się i wzmocniliśmy - dlatego gdzieś coś gra nieco lepiej, a gdzieś nieco gorzej. Efekt jest taki, że stoimy w miejscu i jesteśmy w dupie. Jednak mogliśmy kupić 1 z dwójki Koop/Luiz i mogliśmy poszukać obrońców, napastników. Rzuciliśmy wszystkie pieniądze na skrzydła i środek pola, a najlepiej grają Burger z Locatellim :D - najlepszy transfer to Conceicao z przypadku. Ten a nuż się uda - udał się. Reszta no cóż - Thuram to taki Sissoko. Dużo odbiera, przepcha, ale decyzje jakie podejmuje wołają o pomstę do nieba. Fagioli gra gorzej u Motty niż u Allegriego - tam był wręcz liderem drużyny w meczach nawet z Interem, ogólnie lepiej wyglądał, dużo meczy ratował. Wbijcie sobie do głowy, że Allegri nie jest, nie był problemem. Możecie Tudorów, Palladinów, czy innych majstrów trenerskich ściągać i dać im nawet 10 lat i gówno wygramy z tym zarządem. Dyba+Chiesa+Rabiiot za free oddać + Morate odpuściliśmy+ Wojtek też jak odpad poszedł do Barcelony - to żarty oni sobie tam stroją? Gdzie jakiś klub tak robi? Zresztą abstrachując od tego - jak można winić za Allegrizm piłkarzy których Allegri nigdy w życiu nie widział???? Powariowaliście? Kalulu, Koop,Luiz,Di gregorio, Conceicao, Thuram, Gonzalez, Savona, Rouhi - z piłkarzy 1 jedynastki Allegriego napewno pamięta tylko Danilo+Bremer+Gatti(akurat to nie wiem czy ma znaczenie jakiekolwiek)+Locatelli(który jest najlepszy xD)+Mckeenie(też the besciak). To tak absurdalne się stało by wszystko tłumaczyć Allegrim, że szok. :/
Bzdury zdanie po zdaniu i zakłamywanie rzeczywistości niczym Oldfanik/Trulove/Juvelove/Truefan czy ile by tam sobie kont nie porobił.....
Ale odpisze choć nie powinienem.
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Jego najlepszy wynik w życiu to 10 goli i 5 asyst w najlepszym sezonie.
:bad:
Najlepszy sezon Chiesy : 2019/2020: 11G 9A , 2020/2021: 15G 11A
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Rabiot odradza się i w kadrze i w OM
Ciekawe,pomijając że to nie fakt a opinia to zobaczymy jak mu to "odrodzenie" pójdzie na dłuższą metę.
Btw Jego poziom zweryfikowało mercato i fakt że jakoś dużego klubu mu się nie udało nabrać a skończył w Marsylii za 3,5 melona :prochno:
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 OM gra lepiej od Juventusu i może nawet wygra ligę francuską, bo PSG gra chłam i bez Mekambe już nie istnieje, syf się zaczął tam robić.
Tak nie istnieje i taki gra "chłam" że ma 7 pkt przewagi nad Marsylią,którą wychwalasz pod niebiosa :prochno:
Btw PSG ma mniej goli straconych i więcej strzelonych od Marsylii a także jeszcze nie przegrali w lidze.
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Jednak mogliśmy kupić 1 z dwójki Koop/Luiz i mogliśmy poszukać obrońców, napastników
Wreszcie coś z czym się zgadzam !
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 a najlepiej grają Burger z Locatellim
Dyskusyjna teza biorąc pod uwagę że Burger to się sporo leczył lub przesiadywał na ławce i w dodatku zagrał jedynie dobre 3-4 mecze natomiast nie chce mi się o niego kłócić bo sam pisałeś jaki to on cudowny i że jest twoim ulubieńcem więc twoje zdanie o nim nie jest obiektywne.
Locatelli - po bardzo dobrym początku obecnie gra słabiutko i może raz na X meczów zdarzy mu się dobry mecz a jego wejście przeciwko Venezi to był szczyt kopania się po czole.W dodatku piszesz tu o nim jako środku pola a nie ŚO więc nie można patrzeć tylko na jego grę defensywną.
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Fagioli gra gorzej u Motty niż u Allegriego - tam był wręcz liderem drużyny w meczach nawet z Interem, ogólnie lepiej wyglądał, dużo meczy ratował.
:prochno: tak tak Fagioli liderem drużyny i ratowniczym Maksia.A ja myślałem że był nim rabiot....... Nieźle się uśmiałem, te zawrotne 45 meczów i 3G 7A sprawiły że był takim liderem co ?
I żeby nie było, jestem fanem jego talentu ale pisanie o nim jako liderze drużyny (prawie cały poprzedni sezon nie grał) to bzdura totalna i demencja. A sam pisałeś "ze skrajności w skrajność".............. :dontknow:
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Wbijcie sobie do głowy, że Allegri nie jest, nie był problemem.
Był problemem jak najbardziej, zarówno pod względem finansowym jak i stylu który preferował natomiast nie był jedynym problemem, z tym mogę się zgodzić.

Anelson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2024, 19:26

Distant Dreamer pisze: 17 grudnia 2024, 16:39
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32
Bzdury zdanie po zdaniu i zakłamywanie rzeczywistości niczym Oldfanik/Trulove/Juvelove/Truefan czy ile by tam sobie kont nie porobił.....
Ale odpisze choć nie powinienem.
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Jego najlepszy wynik w życiu to 10 goli i 5 asyst w najlepszym sezonie.
:bad:
Najlepszy sezon Chiesy : 2019/2020: 11G 9A , 2020/2021: 15G 11A
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Rabiot odradza się i w kadrze i w OM
Ciekawe,pomijając że to nie fakt a opinia to zobaczymy jak mu to "odrodzenie" pójdzie na dłuższą metę.
Btw Jego poziom zweryfikowało mercato i fakt że jakoś dużego klubu mu się nie udało nabrać a skończył w Marsylii za 3,5 melona :prochno:
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 OM gra lepiej od Juventusu i może nawet wygra ligę francuską, bo PSG gra chłam i bez Mekambe już nie istnieje, syf się zaczął tam robić.
Tak nie istnieje i taki gra "chłam" że ma 7 pkt przewagi nad Marsylią,którą wychwalasz pod niebiosa :prochno:
Btw PSG ma mniej goli straconych i więcej strzelonych od Marsylii a także jeszcze nie przegrali w lidze.
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Jednak mogliśmy kupić 1 z dwójki Koop/Luiz i mogliśmy poszukać obrońców, napastników
Wreszcie coś z czym się zgadzam !
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 a najlepiej grają Burger z Locatellim
Dyskusyjna teza biorąc pod uwagę że Burger to się sporo leczył lub przesiadywał na ławce i w dodatku zagrał jedynie dobre 3-4 mecze natomiast nie chce mi się o niego kłócić bo sam pisałeś jaki to on cudowny i że jest twoim ulubieńcem więc twoje zdanie o nim nie jest obiektywne.
Locatelli - po bardzo dobrym początku obecnie gra słabiutko i może raz na X meczów zdarzy mu się dobry mecz a jego wejście przeciwko Venezi to był szczyt kopania się po czole.W dodatku piszesz tu o nim jako środku pola a nie ŚO więc nie można patrzeć tylko na jego grę defensywną.
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Fagioli gra gorzej u Motty niż u Allegriego - tam był wręcz liderem drużyny w meczach nawet z Interem, ogólnie lepiej wyglądał, dużo meczy ratował.
:prochno: tak tak Fagioli liderem drużyny i ratowniczym Maksia.A ja myślałem że był nim rabiot....... Nieźle się uśmiałem, te zawrotne 45 meczów i 3G 7A sprawiły że był takim liderem co ?
I żeby nie było, jestem fanem jego talentu ale pisanie o nim jako liderze drużyny (prawie cały poprzedni sezon nie grał) to bzdura totalna i demencja. A sam pisałeś "ze skrajności w skrajność".............. :dontknow:
Anelson pisze: 17 grudnia 2024, 15:32 Wbijcie sobie do głowy, że Allegri nie jest, nie był problemem.
Był problemem jak najbardziej, zarówno pod względem finansowym jak i stylu który preferował natomiast nie był jedynym problemem, z tym mogę się zgodzić.
PSG odpadło z Ligi Mistrzów(chyba warto to nadmienić, OM jest outsiderami - czuję walkę do końca 7 pkt to nic tak naprawdę, lipę grają miałem okazję oglądać ostatni wyjazdowy mecz z Auxerre ), Fagioli nie jest napastnikiem, a przytoczenie statystyk chiesy nie mialo na celu dokładności, a pokazanie, że mimo iż jego statystyki w tamtym sezonie były zbliżone do najlepszych w życiu - został wyrzucony z klubu za darmo.
Rabiot ma matkę - blokującą jego karierę, lepsze kluby były, ale jak są doniesienia , że matka rozkazuje włodarzom jakieś tam ustawienie preferowane przez jego syna - to dziękuję bardzo. Ale co to ma wspólnego z poziomem sportowym francuza.? W tamtym sezonie bardziej błyszczał chiesa od rabiota. Rabiot wymiatał w sezonie z Ligą Europy. Oczywiście, że Fagioli cały sezon poprzedni był zdyskwalifikowany, ale gdy grał wcześniej miał fenomenalne mecze m.in z Interem - te parę goli często wspominam jako te na wagę 3 pkt - mimo, iż z tego powinno się rozliczać napastników. W każdym razie w Mottcie widzę zabójcę jego osoby i talentu. Zjazd kompletny - nawet końcówka tamtego sezonu pokazała jak wartościowym zawodnikiem jest Nicolo. To co robi Motta to próba dania PSG nowego Verrattiego - nawet w tym sezonie np. mecz z Lipskiem - skąd taki zjazd formy i brak zaufania do NIcolo od trenera? Czy to nie jest coś co znamy z autopsji?? Próbują go wypchać za Skriniara i dlatego mniej gra oraz ma motywację do gry równą 0? Łajzy - nie dali rady nikogo sensownego ściągnąć do środka obrony i teraz kosztem jednego z naszych najbardziej utalentowanych zawodników próbują to nadrobić.
PS. Wreszcie napisałeś coś z czym się zgadzam - Allegri nie był zły dla Was bo miał problemy z wynikami, ale styl jego piłki pozostawiał sporo do życzenia kibicom i te sezony 2014/2015 - jak i 2016/2017 należy poprostu uznać za wpadki, a bo i jak ktoś z tak śmiesznym poczuciem piłkarskiego kunsztu może dojść do finału LM (czysty fart) - wygrała piłka nożna, a Benatia zmiażdzył Vasqueza, czy też Dani Alves wcale nie sfaulował Pogby przy wyniku 1:1(imho to 10-krotnie bardziej ewidentny faul niż ten z 94 minuty rewanżu z Realem). Podwójne standardy.
Real Madryt to dopiero syfiaście grająca drużyna ale za to jaka skuteczna. Cieszy mnie to , że sam to przyznałeś.
STYL Gry Allegriego był powodem wszystkich nieprzyjemności ostatnich 10 lat w Juventusie. STYL!. Bo gdy wyniki nie były absolutnie ponad wymiarowe i ponad jakikolwiek stan piłkarzy w kadrze -zawsze , ale to zawsze degradowano go jako trenera i jego REALNE wartości/wyniki. Ot co. A udowadniali to kolejni trenerzy i udowadnia to Motta. Nawet Pan Bóg jakby trenował tych piłkarzy - nie mielibyśmy uszatego, ani w tym momencie mistrzostwa Włoch. I naprawdę lepiej zostawić Motte niech może jakimś cudem wejdzie do top4 . Ale czy naprawdę nie odnosicie wrażenia, że jak wreszcie Maxowi się coś udało i Atalante która sobie na luzie poradziła z niepokonanym bayerem- zgnietliśmy jak peta i powinniśmy wcisnąć im 2,czy albo 4 gole to czy nie warto się zastanowić nad tym co jest nie tak?. Kiedy coś już zaczęło naprawdę kiełkować wtedy robimy całkowitą czystkę i mamy mentalny problem , że jesteśmy w tym momencie Bolonią nr.2. i sracie się o to ,że na bank nie będzie top4. Straszne to jest. Wydaliśmy ponad 200mln na wzmocnienia - nawet Wojtka wywaliliśmy dla jakiegoś sezonowego przebłysku. W imię czego? Ano to przyznałeś - stylu. Być może - za naszego życia takich sukcesów jak Allegri nawet mieć nie będziemy. Będziemy w imię próby bycia Barceloną - próbować grać piłkę która nigdy nie dała żadnych owoców tej drużynie. Sarri, Pirlo, czy teraz Motta. To są absolutne porażki. Może warto powiedzieć - poprostu Allegri 2.0 dostał 2 razy gorszą drużynę z dwa razy większymi oczekiwaniami względem ich potencjalnych sukcesów? Bo niby skąd skoro mamy super team i super mega utalentowanego trenera Motte. Dlaczego w Was pewność nieosiągnięcia min. top4 ? :) hmm?
Nie jestem jakimś obrońcą Allegro. Poprostu poza Trappem, czy Lippim nikogo lepszego w historii Juventusu nie było. Capello - to był dopiero beton w Europie. Fajny był po Serie B - Ranieri. Szkoda, że też w jego przypadku szukano problemu w trenerze, a nie we wszystkim innym wokół niego. Imho - mega ciekawa postać i niedoceniana, a dał ADP drugą młodość, Juventus w okrojonej wersji fajnie prezentował się przez moment w Europie - nie było kontynuacji jednak czysto piłkarskiej i nie zastąpiono Camora, Nedveda, czy DP nikim szczególnym aż do 2012 roku. Teraz mamy problem bo nie mamy piłkarzy na poziomie tych kilku lat wstecz i czy styl Allegro był słaby, nijaki, gówniany i leczymy się z niego jak z gangreny - jest jak jest.

Zablokowany