Serie A 17/18 (15): Napoli 0-1 JUVENTUS F.C
- pumex
- Juventino
Wyjazd na trudny teren, w perspektywie mecz o awans w Lidze Mistrzów. Wobec tego pytanie jest proste: czy Allegri znowu będzie tłukł drużynie do łba, że max co mogą wyciągnąć z meczu to remis, że walka o wygraną to byłoby szaleństwo. I pytanie numer 2: jeśli odpowiedź na pytanie nr 1 będzie twierdząca, to czy efekt tego będzie taki jak zazwyczaj - krwawiące oczy kibiców i wynik, o którym każdy Juventino będzie chciał jak najszybciej zapomnieć
W każdym razie trzymam kciuki i (czuję, że trochę naiwnie) wierzę, że coś u nas w końcu odpali.
Bukol sam zaorał swoje wcześniejsze wywody. Tak to się kończy, prędzej czy później.

:rotfl:szczypek pisze:Sugerujesz, że Allegri krzywdził Sandro wystawiając go w pierwszym składzie i lepszy będzie tam Asamoah? #PrzecieżAllegriWieLepiejBukol87 pisze:Wystawianie Sandro w ostatnim czasie było robieniem mu krzywdy.
Bukol sam zaorał swoje wcześniejsze wywody. Tak to się kończy, prędzej czy później.

- daroo89
- Juventino
Np. gwałt Barcelony na Juventusie?MRN pisze:I ja mam złe przeczucia a najgorsze w tym wszystkim jest to, że ostatnimi czasy jak mam złe przeczucia to się potwierdzały.

Wiele wskazuje na to, że czeka nas w tym meczu partia szachów. Będę zdziwiony jeśli któraś z drużyn ruszy od początku do zdecydowanych ataków. Na tym etapie sezonu żadna ze stron nie będzie chciała przede wszystkim przegrać tego meczu.
pumex pisze::rotfl:szczypek pisze:Sugerujesz, że Allegri krzywdził Sandro wystawiając go w pierwszym składzie i lepszy będzie tam Asamoah? #PrzecieżAllegriWieLepiejBukol87 pisze:Wystawianie Sandro w ostatnim czasie było robieniem mu krzywdy.
:rotfl:
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
- Walo
- Juventino
A gdyby Dybala wykorzystał karne z Atalantą i Lazio to w tym momencie mieli byśmy 1 pkt. straty do Napoli.kdzr pisze:Dzięki! Czyli moja teoria na swój sposób się potwierdziła. Ba, ofensywnie jesteśmy dużo mocniejsi. Nieporadność w defensywie, owszem, aczkolwiek patrząc na poprzedni sezon troszkę optymizmu w siebie wlałem w tym momencie. Dzięki raz jeszcze.ipswich pisze:W tamtym sezonie po 14 kolejce mielismy fotel lidera (wywalczony juz w 5 kolejce) z 33pkt czyli jednym mniej niz w obecnym, ktorego nie oddalismy do konca sezonu, ale reszta ekip byla zwyczajnie slabsza. Tylko 2 bramki stracone mniej, ale za to 11 mniej strzelonych. Moim zdaniem Juve gra na swoim poziomie, zwyczajnie Napoli i Inter trafilo z forma zycia na poczatku sezonu, ale mysle ze jak zwykle spuchna i ich przeskoczymy.kdzr pisze: Jednak czy to nie jest tak, że względem poprzedniego sezonu tych bramek nie straciliśmy o jakąś kosmiczną ilość więcej?Ktoś może podesłać statystykę? Najlepiej z terminarzem.
2016
1 Juventus P:14 W:11 D:0 L:3 GF:29 GA:12 GD:+17 PTS:33
2017
3 Juventus P:14 W:11 D:1 L:2 GF:40 GA:14 GD:+26 PTS:34
Mysle ze stac nas na zwyciestwo. Licze na 2:1 dla nas.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Przede wszystkim mam na myśli Sampdorię i Benevento...czy dziś mogą nas zaskoczyć pozytywnie ? Przed nami jeszcze Roma i inter o Grekach nie wspominając, najwyższa pora aby coś zatrybiło.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ech Asa... Ruganiemu da pograc 2-3 mecze pod rzad, a pozniej 3 mecze lawa...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Uważam, że skład optymalny, cieszy mnie obecność Asy i mam nadzieję, że zaliczy dobry występ. Naprawdę, biorąc pod uwagę ostatnie popisy Sandro to uważam, że Asa jest lepszym wyborem.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Czyli 4321. Oby to zostało na dłużej to jest moje mega życzenie na ten sezon.zakiii pisze:Juventus contro Napoli BUFFON... DE SCIGLIO BENATIA CHIELLINI ASAMOAH... KHEDIRA PJANIC MATUIDI... DOUGLAS COSTA DYBALA... HIGUAIN
Asamoah...

Oj, mały offtop mi się zrobił. Co do meczu to bardzo ale to bardzo zależałoby mi na 3 pkt. Nawet po fatalnym występie.
Tak na poprawę humorów. Komentarz z anglojęzycznego forum Juve
"If we lose. There will be so many new Napolitano's in 9 months." :rotfl:
- wagner
- Juventino
Ciekawi najbardziej środek pola
Zobaczymy czy fizycznie przeciwstawimy się Neapolowi. Nieobecność Cuadrado w pierwszym składzie jest jak złoto.
Im bliżej starcia tym bardziej zastanawiam się czy Sarri nie będzie chciał rozegrać taktycznego meczu. 

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Środek pola: Matuidi - Pjanic - Khedira
A przed nimi: D.Costa - Higuain - Dybala
Na papierze wygląda przesłodko, ale co z tego, jak spośród tych wszystkich graczy w jako takiej formie są chyba tylko Matuidi i D.Costa. Reszta gra ostatnio znacznie poniżej swoich możliwości. Pocieszające jest to, że jeśli to kiedyś zatrybi (tzn. wszyscy zgrają się + zaczną grać na miarę swojego potencjału), to klękajcie narody. Mam jednak coraz większe wątpliwości, czy to jest realne z trenerem pokroju Allegri. Od trenowania ofensywy przydałby nam się taki Guardiola czy Sarri.
A przed nimi: D.Costa - Higuain - Dybala
Na papierze wygląda przesłodko, ale co z tego, jak spośród tych wszystkich graczy w jako takiej formie są chyba tylko Matuidi i D.Costa. Reszta gra ostatnio znacznie poniżej swoich możliwości. Pocieszające jest to, że jeśli to kiedyś zatrybi (tzn. wszyscy zgrają się + zaczną grać na miarę swojego potencjału), to klękajcie narody. Mam jednak coraz większe wątpliwości, czy to jest realne z trenerem pokroju Allegri. Od trenowania ofensywy przydałby nam się taki Guardiola czy Sarri.
- CzeczenCZN
- Juventino
Bardzo fajny środek pola w tym meczu, ciekaw jestem jego. Matuidi powinien grać jak najwięcej by jak najszybciej wkomponować się w drużynę - ja uważam że on jest tym czego nam brakowało w poprzednim sezonie.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Skład wygląda dość dobrze, tylko ten Asamoah. Sandro też bez formy, ale prędzej można liczyć na to, że może się w końcu obudzi, a z Kwadwo nie ma co już liczyć na to, że wskoczy na jakiś super poziom, zresztą też jest bardzo niepewny. Ciekawe jak da sobie radę Higuain? Nie wolno nam przegrać tego meczu. Remis nie będzie najgorszy, ale trzeba powalczyć o zwycięstwo i przede wszystkim nie cofnąć się za bardzo, bo tak to Napoli nas zniszczy.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jeśli tym ustawieniem wygramy z Napoli,albo zremisujemy po dobrej grze to ja bym je zostawił na dłużej. Generalnie jest to samo co Napoli. Kto zdominuje środek pola tego będzie mecz 
1-2 dla gości
Forza Juve :juve:

1-2 dla gości
Forza Juve :juve:

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Szkoda tylko, ze Pjanic znow bedzie wykastrowany na regiscie. Co do Cuadrado, to tez uwazam go za jezdzca bez glowy, ale w tym sezonie to nasz najlepszy skrzydlowy. 433 z mozliwoscia przejscia na 343