Mercato (Zima 2017)
- CzeczenCZN
- Juventino
No a były zawodnik Zenita Jurij Zeludkov, mocno narzeka na Witsela, zarzucając mu że ten w ogóle się nie stara, ma gdzieś grę dla Zenita i myślami jest zupełnie gdzie indziej, powinni go sprzedać pozwolić mu iść gdzie chce... No co skoro są takie głosy, dla nas to dobry znak. Musi pocierpieć trochę jak Lllorente, wiem że to trochę inna sytuacja, ale jednak.
- kawek
- Juventino
Gdyby oddali go zima i byśmy dostali 5 mln za półroczne wypozyczenie byłoby nieźleShadow Marshall pisze:Ponoć West Ham szybko poznał się na Zazie i chcą go albo zwrócić Juve w zimie lub odsunąć od składu by nie osiągnął liczby meczy gwarantującej jego wykup
Inna sprawa że Milan napalony jest na niego a ryzozercy mają wydać koło 100 mln zima to wydymac ich jak z Matrim
My wyjdziemy na dobre a i Zaza pewnie z chęcią wróci do Włoch
Same plusy
No a były zawodnik Zenita Jurij Zeludkov, mocno narzeka na Witsela, zarzucając mu że ten w ogóle się nie stara, ma gdzieś grę dla Zenita i myślami jest zupełnie gdzie indziej, powinni go sprzedać pozwolić mu iść gdzie chce... No co skoro są takie głosy, dla nas to dobry znak. Musi pocierpieć trochę jak Lllorente, wiem że to trochę inna sytuacja, ale jednak.
Gdzie o tym wyczytales?
- CzeczenCZN
- Juventino
Ej! A w ogóle jak to jest z zawodnikami występującymi w danym sezonie wcześniej w LE?? Można zgłosić do dalszej fazy rozgrywek tylko 1 zawodnika czy jak?
Czyli np. kupili byśmy zima Darmiana/Fabregasa i Witsela to możemy zgłosić tylko 1 z nich do fazy pucharowej?
Czyli np. kupili byśmy zima Darmiana/Fabregasa i Witsela to możemy zgłosić tylko 1 z nich do fazy pucharowej?
- gucio_juve
- Juventino
Nie wiem co tam nasi planują, ale dołączam do fapaczy Dahouda. Żeby skały srały, powinniśmy go sprowadzić.
- CzeczenCZN
- Juventino
Mówisz o zimowym mercato? Jeśli tak to spoko, ale i tak i tak nie będzie nam mógł pomóc w dalszej fazie CL, bo już jest spalony... No ale na ligę by się przydał.gucio_juve pisze:Nie wiem co tam nasi planują, ale dołączam do fapaczy Dahouda. Żeby skały srały, powinniśmy go sprowadzić.
- Arbuzini
- Juventino
W zimie to wszystkie kluby pchają się żeby tylko sprzedać jak najwięcej swoich zawodników i na nich zarobić. Jak będzie dobrze, a raczej nic nie sugeruje żeby tak nie było, to w zimie skończy się na Witselu i tyle. Jeśli zostanie Lichtsteiner to więcej nam nie trzeba.
Moim zdaniem aż czterech środkowych pomocników to zawodnicy, którzy mogą niebawem opuścić nasze szeregi: Asamoah, Hernanes, Lemina, Sturaro. Kolejność nieprzypadkowa.
Nie ukrywam, że liczę na dobry sezon Stefano, w końcu Conte musiał coś w nim dostrzec powołując go na EURO w dość niespodziewanych okolicznościach.
Dahoud ma zadatki na światową czołówkę B2B, nie wiem jak ktoś mógłby go nie chcieć. Talent, duża mądrość w grze w tak młodym wieku, dobry w obronie i ataku, a w dodatku "Niemiec" więc odpadają wszystkie trudności paszportowe.
Pamiętajmy też, że mamy Mandragorę oraz pierwszeństwo do Sensiego. Przed kontuzjami to byli jedni z najciekawszych młodych, włoskich środkowych pomocników. Pomimo chwilowej biedy w środku pola, przyszłość tej formacji wygląda dość obiecująco. Już samo zimowe przybycie Witsela powinno sporo nam dać.
Moim zdaniem aż czterech środkowych pomocników to zawodnicy, którzy mogą niebawem opuścić nasze szeregi: Asamoah, Hernanes, Lemina, Sturaro. Kolejność nieprzypadkowa.
Nie ukrywam, że liczę na dobry sezon Stefano, w końcu Conte musiał coś w nim dostrzec powołując go na EURO w dość niespodziewanych okolicznościach.
Dahoud ma zadatki na światową czołówkę B2B, nie wiem jak ktoś mógłby go nie chcieć. Talent, duża mądrość w grze w tak młodym wieku, dobry w obronie i ataku, a w dodatku "Niemiec" więc odpadają wszystkie trudności paszportowe.
Pamiętajmy też, że mamy Mandragorę oraz pierwszeństwo do Sensiego. Przed kontuzjami to byli jedni z najciekawszych młodych, włoskich środkowych pomocników. Pomimo chwilowej biedy w środku pola, przyszłość tej formacji wygląda dość obiecująco. Już samo zimowe przybycie Witsela powinno sporo nam dać.
- panlider
- Juventino
Dahoud to na pewno nie jest temat na zimę. Gladbach po sprzedaniu Xhaki nie będzie się dodatkowo osłabiać w trakcie sezonu, zwłaszcza, że gość jest w tej chwili ich najlepszym piłkarzem.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Mówisz o zimowym mercato? Jeśli tak to spoko, ale i tak i tak nie będzie nam mógł pomóc w dalszej fazie CL, bo już jest spalony... No ale na ligę by się przydał.gucio_juve pisze:Nie wiem co tam nasi planują, ale dołączam do fapaczy Dahouda. Żeby skały srały, powinniśmy go sprowadzić.
Latem będzie o niego gruba walka, mam nadzieje, że wyjdziemy z niej zwycięsko, chociaż na pewno ciężko będzie się licytować z Angolami.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Arbuzini
- Juventino
Czemu uparł? Dobry piłkarz i tyle. Debiutował w reprezentacji U-21 w wieku 18 lat i wyróżniał się swoją grą na tle starszych zawodników. Prędzej, czy później należałoby dać mu szansę i dlatego nie widzę sensu w gruntownej przebudowie pomocy. Witsel i Dahoud to dla mnie pakiet w pełni wystarczający na 2017 rok, nie widzę potrzeby żeby bawić się jeszcze w Matuidich, czy innych Fabregasów. Nakupujemy zawodników "na teraz", a za chwile będzie problem co z nimi zrobić. Marchisio i Khedira to też już nie są młodzieniaszki. Ten mityczny top, do którego nam rzekomo jeszcze daleko, też sam kształtuje wielu zawodników i nie przychodzi w pełni na gotowe. Im wcześniej obierzemy taką drogę, tym lepiej dla nas. Szczególnie, że piłkarze mocno związani z Serie A niechętnie odchodzą do innych lig, a nam powinno zależeć na stabilizacji.pumex pisze:Coś Ty się tak uczepił tego Mandragory?Arbuzini pisze:Pamiętajmy też, że mamy Mandragorę
Jestem za tym żeby stopniowo do drużyny wprowadzać młodych zawodników z Włoch, do których mamy prawa, czy ułatwioną drogę o podpis. Z Ruganim już nam się to opłaca. Sensi, Mandragora, Pol Lirola, a być może i Berardi (jeśli jednak się skusi :roll: ) to zawodnicy, którzy w przeciągu jednego lub dwóch sezonów powinni mieć miejsce w naszym zespole. Przynajmniej częściowo.
- pumex
- Juventino
Generalnie z powyższym się zgadzam, po prostu bardzo często wymieniasz Mandragorę w kontekście lepszego uzupełnienia luk w pomocy niż to ma miejsce obecnie. A rzeczywistość jest taka, że gościu jest od dawna kontuzjowany, w koszulce Juve nie zagrał jeszcze ani jednego meczu, w ogóle w Serie A zagrał raptem kilkadziesiąt minut. Niby Hernanes, Lemina czy (łomatkoboskokochano) Kładło to nie są zawodnicy na takim poziomie, żeby w ogóle nie myśleć o Mandragorze jako o lepszej alternatywie, no ale jednak...
..chłopak póki co jest zielony, goły i wesoły, a na domiar złego poważnie kontuzjowany. Jak się to ma do pożytku dla Juve w drugiej części sezonu?
..chłopak póki co jest zielony, goły i wesoły, a na domiar złego poważnie kontuzjowany. Jak się to ma do pożytku dla Juve w drugiej części sezonu?

- CzeczenCZN
- Juventino
Jednak musi być dobry w tym co robi - t.j. na swojej pozycji - skoro nasi go nabyli, i to dość za nie małą kasę jak na gościa w jego wieku. Ej! Ta kontuzja przecież nie zakończyła jego kariery, a my mamy 3 szklanki już - Asamoah, Khedira i Benatia, które trzaskają regularnie. Rolando niekoniecznie po urazie musi "iść w ich ślady". Ja osobiście obawiam się tylko 1 - że on wyzdrowieje przed zimą i zostanie wypożyczony gdzieś... Ja bym bardzo chciał jego i Mattiello w Juve żeby chłopaki powoli zostali wprowadzani do pierwszej drużyny. Ja cały czas żyję historią pewnego młodego, ciemnoskórego Francuza, który u nas zrobił oszałamiającą karierę, a jak przyszedł był w aktualnym wieku Rolando...pumex pisze:Chłopak póki co jest zielony, goły i wesoły, a na domiar złego poważnie kontuzjowany. Jak się to ma do pożytku dla Juve w drugiej części sezonu?
- Arbuzini
- Juventino
Nie jest w ogóle powiedziane, czy Mandragora zostanie z nami po zimowym mercato, czy pójdzie na wypożyczenie tak jak to miało być pierwotnie rozwiązane. Gdyby nie kontuzja zostałby w Pescarze, ale racji tego, że to już nasz zawodnik to nie było sensu leczyć go gdzieś po peryferiach. Co do tego, że Asamoah, szczególnie jak pojedzie na PNA, jest w stanie więcej dać zespołowi, mocno bym się spierał.pumex pisze:Niby Hernanes, Lemina czy (łomatkoboskokochano) Kładło to nie są zawodnicy na takim poziomie, żeby w ogóle nie myśleć o Mandragorze jako o lepszej alternatywie, no ale jednak...

W tym sezonie za jedyne prawdziwe uzupełnienie pomocy uznać mogę powrót Marchisio oraz Sturaro do gry i ewentualny transfer Witsela (ze względu, że nikogo innego się nie spodziewam, a Belg wydaje się być u nas jedną nogą). Nie wiem skąd wytrzasnąłeś, że - jak to określiłeś - często wymieniam Mandragorę w kontekście lepszego uzupełnienia luk w pomocy niż to ma miejsce obecnie. Wcześniej o nim pisałem, bo ludzie narzekali, że mamy nie mamy nawet ławki w środku pola, a prawda jest taka, że aż trzech pomocników weszło w sezon z poważną kontuzją. Teraz stwierdziłem, że jest naszą własnością i ściąganie zastępu najemników zza granicy nie ma sensu, skoro jest kilkoro fajnych młodych chłopaków w Serie A, którzy chcą grać dla Juventusu. Coś sobie dopowiadasz.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wszystko git, ale zadne 'powazne' zrodlo nigdy nie informowalo o Dahoudzie w Juve...? Jedyne co pamietam to przeklejki z angielskich tabloidow i calciomercato.Arbuzini pisze:Witsel i Dahoud to dla mnie pakiet w pełni wystarczający na 2017 rok
Mandragora ma 19lat i nie gra. Od chocby pojedynczego wystepu w Juve dziela go zatem lata swietlne. Jak sie wyleczy to rok-dwa wypozyczenia i dopiero sie zobaczy.
Sturaro? Na teraz przydalby sie, ale to zaden pewniak. Siedzi na goracej lawce razem z Hernanesem i Lemina (z Kladziem nalezy sie pozegnac).
Zobaczymy co bedzie z tym Witselem. Trzeba sie liczyc z tym, ze pojawia sie panowie z BPL i temat upadnie.
Warto pamietac, ze latem do druzyny dolacza Bentancur.
Aha - gdy odejdzie Licht nie czekac, tylko brac Lirole. Jest Alves, jest Cuadrado. Poradzi sobie.
Ostatnio zmieniony 29 września 2016, 16:17 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
Powiedz mi czy Higuain, nie jest zawodnikiem na teraz? Ja rozumiem zapchajdziury, jednak jakościowi zawodnicy w środku pola muszą być. Fabregas, Matuidi - to są jakościowi zawodnicy. Khedira to tykająca bomba, no na razie "jakoś" - póki co "tylko" jedna przerwa spowodowana kontuzją - się trzyma, zobaczymy jak będzie dalej w tym sezonie, ale to nie może być jakoś - to musi być ciągła jakość. Marchisio to dla mnie niewiadoma zdrowie&forma. Pakiet na sezon 2017/2018 - miałeś na myśli jak rozumiem? Sądzę że prócz Witsela i młodego talentu pokroju Dahouda - jeden gracz jak właśnie Matuidi czy Fabregas - chociaż wole tego pierwszego - to absolutny mus! Zobacz jakie bogactwo mamy w obronie czy w ataku.Arbuzini pisze: Witsel i Dahoud to dla mnie pakiet w pełni wystarczający na 2017 rok, nie widzę potrzeby żeby bawić się jeszcze w Matuidich, czy innych Fabregasów. Nakupujemy zawodników "na teraz", a za chwile będzie problem co z nimi zrobić.
Sensi jeszcze sporo pogra w Sassuolo zapewne, do 2018 spokojnie, Sturaro to dla mnie kompletny kołek - z pocałowaniem ręki bym go oddał za trochę €. Może przesadzam, ale dla mnie to De Ceglie środka pola. Mandragora powinien zostać. Jeśli chodzi o naszą aktualną pomoc to dla mnie tylko Pjanic i Marchisio są niektykalni i Witsel jak przyjdzie - a to trochę za mało nieprawdaż? Chociaż ja osobiście wierzę w Lemine...Arbuzini pisze:Skoro jest kilkoro fajnych młodych chłopaków w Serie A, którzy chcą grać dla Juventusu. Coś sobie dopowiadasz.