Serie A 16/17 (1): JUVENTUS 2-1 Fiorentina
- Morgesztern
- Juventino
Jest OK, ale bez petardy. Lemina niestety gra kolejny jałowy mecz. Mam nadzieję, że Pjanić go zmieni. Mandżukić kompletnie nic nie gra, fajnie byłoby zobaczyć Pipitę chociaż przez 30 minut.
Mecz spokojnie do wygrania, mogło być przynajmniej 2-0 do przerwy.
PS: Ma ktoś stabilnego linka do SopCasta? U mnie co prawda ładna jakość, ale co jakiś czas przycina.

PS: Ma ktoś stabilnego linka do SopCasta? U mnie co prawda ładna jakość, ale co jakiś czas przycina.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2016, 21:39 przez Morgesztern, łącznie zmieniany 1 raz.

- mnowo
- Qualità Juventino
Alves z Dybalą klepią sobie aż miło. Jeśli to dopiero pierwszy "poważny" mecz w sezonie, a na ławie czekają jeszcze Pjaca, Pjanić, Benatia czy Higuain, to ja już nie mogę się doczekać całej reszty 

- fala33
- Juventino
W sumie bez większych zaskoczeń, silne i słabe strony zgodnie z przewidywaniami: na plus obrona i organizacja gry, słabiej trochę z kreowaniem sytuacji. Współpraca na linii Alves - Dybala zapowiada się naprawdę owocnie. Na pewno też słowa uznania dla Asamoaha za pewność siebie, na ligę bardzo się przyda. Z kolei w Leminie może tkwi duży potencjał, ale póki co chłop dość "surowy".
- Kucharius1
- Juventino
Totalna dominacja, a nie jakieś męczenie buły. Viola w pierwszej części sezonu zawsze groźna, dodatkowo to bardzo techniczny zespół który stara się utrzymywać przy piłce.
Niektórym nie dogodzisz
https://zapodaj.net/0c7d5a7e7dbba.png.html
Niektórym nie dogodzisz

Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2016, 21:42 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
nie wiem czy miałem przyspieszoną transmisję, czy to taka różnica poziomu energii między początkiem sezonu a końcem :shock:
ładnie gramy, viola bez argumentów. asa ładnie sobie poczyna, krzywdy nie ma.
ładnie gramy, viola bez argumentów. asa ładnie sobie poczyna, krzywdy nie ma.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- Shadow Marshall
- Juventino
Lemina niestety nieco jałowo. Szkoda trochę no ale...to dopiero pierwszy mecz i chyba na siłę Allegri szuka w nim zastępcy Pjanicia. Łamliwy Khedira może mu mówić co 5 min tekst typowego kierownika w Polsce - "ucz się młody bo wiecznie żył nie będę". Widać, że brakuje playmakera, ale taka konieczność. Fajnie, że Asa gra tak żwawo i energicznie. Oby po tej kontuzji nie było już śladu bo to świetny zawodnik.
Obrona bez zarzutu. Jakby ten strzał Dybali wszedł to byłby nominowany do bramki sezonu.
Obrona bez zarzutu. Jakby ten strzał Dybali wszedł to byłby nominowany do bramki sezonu.
- Gandalf8
- Juventino
Dobra ta pierwsza połowa. Absolutna dominacja "optyczna" (posiadanie piłki 61% do 39%, strzały 11 do 0, szkoda tylko, że z tych 11 tylko 1 w światło bramki, ale za to zamieniony na gola).
Szkoda tych zmarnowanych sytuacji Khediry na początku i Sandro pod koniec pierwszej połowy. Khedira jednak się zrehabilitował i zalicza premierowe trafienie w tym sezonie. Chiellini z asystą, pokazał skrzydłowym jak się wrzuca.
Wcale nie tak źle wygląda gra w środku: Khedira dość ofensywnie, Lemina kilka przechwytów i szybko rozprowadza piłki, Asamoah trochę na początku się pchał na lewe skrzydło, ale później już dawał radę.
Fajna współpraca Alvesa z Dybalą.
P.S. I już po pierwszej kolejce jesteśmy z karnymi 1 na minusie a karny był ewidentny nie to co dwa dyskusyjne w meczu Romy.
Szkoda tych zmarnowanych sytuacji Khediry na początku i Sandro pod koniec pierwszej połowy. Khedira jednak się zrehabilitował i zalicza premierowe trafienie w tym sezonie. Chiellini z asystą, pokazał skrzydłowym jak się wrzuca.
Wcale nie tak źle wygląda gra w środku: Khedira dość ofensywnie, Lemina kilka przechwytów i szybko rozprowadza piłki, Asamoah trochę na początku się pchał na lewe skrzydło, ale później już dawał radę.
Fajna współpraca Alvesa z Dybalą.
P.S. I już po pierwszej kolejce jesteśmy z karnymi 1 na minusie a karny był ewidentny nie to co dwa dyskusyjne w meczu Romy.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- kuba2424
- Juventino
Alves trochę jakby niewyspany, za dużo strat. Poza tym jego piętki są zbyt czytelne i ... wręcz żenujące - ale pewnie jeszcze coś pokaże.
I najlepsze - Kielonkowi ktoś niezły numer wykręcił i podmienił w szatni korki...oby grał w nich do końca sezonu.
I najlepsze - Kielonkowi ktoś niezły numer wykręcił i podmienił w szatni korki...oby grał w nich do końca sezonu.
Asa i Alves na plus póki co 
Najlepszy komentarz ever, polecam:
http://www.livefootballol.me/channel/ar ... tream.html

Najlepszy komentarz ever, polecam:
http://www.livefootballol.me/channel/ar ... tream.html
- CzeczenCZN
- Juventino
Oby Khedira był przez cały sezon do dyspozycji - to jest absolutny top swojej pozycji - tylko (AŻ) te kontuzje...
Sandro jak mogłeś?!
Dawać tego Matuidiego jak najszybciej sprowadzić oraz Cuadrado na ławkę i mamy machinę zagłady...
Asamoah bardzo mi dziś imponuje
Zdrowia panowie pomocnikowie!
Dużo chaosu na szczęście prowadzimy! Dołożyć coś jeszcze!
Forza Juve !!!!
:juve: :juve:
Sandro jak mogłeś?!
Dawać tego Matuidiego jak najszybciej sprowadzić oraz Cuadrado na ławkę i mamy machinę zagłady...
Asamoah bardzo mi dziś imponuje
Zdrowia panowie pomocnikowie!
Dużo chaosu na szczęście prowadzimy! Dołożyć coś jeszcze!
Forza Juve !!!!
:juve: :juve:
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Roma lekko mówiąc 2 naciągane karne, u nas ewidentna ręka i brak karnego, ale i tak płaczki będą gadać, że to Juve faworyzowane przez sędziów.
Mecz w miarę OK, środek widać, że jest wiele słabszy, ale całe szczęście ciężar przeniósł się na skrzydła, a i Asamoah z Leminą wcale źle nie wyglądają. Gdy wróci Marchisio i dołączy do pomocy Pjanić to gra powinna wyglądać jeszcze lepiej.
Czekam na debiut Gonzalo.
Mecz w miarę OK, środek widać, że jest wiele słabszy, ale całe szczęście ciężar przeniósł się na skrzydła, a i Asamoah z Leminą wcale źle nie wyglądają. Gdy wróci Marchisio i dołączy do pomocy Pjanić to gra powinna wyglądać jeszcze lepiej.
Czekam na debiut Gonzalo.

- ballack13
- Juventino
niewiem dlaczego niektórzy z Was oczekują że Lemina w tym wieku i z tym doświadczeniem (minuty na boisku itp) będzie grał jak np Xavi czy możę Kroos?
Lemina - dla mnie dobrze gra ponieważ biorę pod uwagę fakt że gra o początku, mamy trudny mecz (Viola i początek sezonu) dobrze podaje nie trafi głupio piłek i biega
Asa - też dość dobrze oceniam pierwsze 45 minut
fajnie że gramy dwoma stronami wreszcie i mamy dwie mocne strony, Dani z Dybalą grają jakby grali już kolejny sezon razem
ogolnie bardzo dobrze gramy biorac pod uwagę że nie ma w środku ani Pogby ani Markiza.
Lemina - dla mnie dobrze gra ponieważ biorę pod uwagę fakt że gra o początku, mamy trudny mecz (Viola i początek sezonu) dobrze podaje nie trafi głupio piłek i biega
Asa - też dość dobrze oceniam pierwsze 45 minut
fajnie że gramy dwoma stronami wreszcie i mamy dwie mocne strony, Dani z Dybalą grają jakby grali już kolejny sezon razem
ogolnie bardzo dobrze gramy biorac pod uwagę że nie ma w środku ani Pogby ani Markiza.
- Klorel
- Juventino
A co odwalił, że musiał się zrehabilitować?Khedira jednak się zrehabilitował i zalicza premierowe trafienie w tym sezonie. Chiellini z asystą, pokazał skrzydłowym jak się wrzuca.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam